1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro vecer :D Uste sum trudna :D
    Vie kako ste?
    Za banjanjeto, sekoja vecer go banjam, sega so mm, prethodno sama, kako ritual ni e pred spienje. Inace ima 18mes.
    @flower30 i @Sunshine_1979 ova so chistenjevo po doma ko ja da pishuvam. Ne e normalno. Jas so tolkav stomak chistam ko poremetena. Sega pocnav. Koga beshe rizicno ne fakjav nishto. Ne mozham da ja krenam pravosmukalkata, pa mm ja kreva ja mesti i samo se rasprava chisto bilo, pa ne moralo sekoj den, bla bla. Ja i druga mana imam. Sekoe sabajle brisham prashina(facepalm) i parket (facepalm). Da i koga odam na rabota.
    Sega so starive mi e mn teshko, oni ic ne pazat, kaj padnalo, tamu ostanalo, nisto ne raskrevaat, kujnata lom ja pravat, a jas pa samo odam po niv i chistam. Za wc-to ne pravam muabet. I pogodete sto-uzivam vo toa. Jas poveke sakam da se druzam so krpata, dzogerot, pravosmukalkata nego li so lugjevo tolku licemerni i zavidlivi.
    Aj sinko zaspa, ja da odam da se najadam ko covek i da pushtam mashina. Alistata za bebushki ne mi se isprani :x

На Mama Maja, Dzevelekova, alana и 13 други им се допаѓа ова.
  2. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мамички..За мене и не е баш добра..Керка ми во спиење станува плачејки веке 2 вечери по ред и тоа пиштење главата од кревет си ја удира фрла цуцлата не сака ништо..Има излезено едно тројка другите гледам набабрени и се непцата дали е можно да е до нив..Така преку ден си е весела ништо не и е си заспива лесно и после 10-15мин вриштење..Совет некоја ако имала сличен проблем..Имајте убава вечер

На muchacha_a и azelea им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Ne sum bila sama znaci :D:D:Dama ti sega odmaraj ,moras da sobiras sila koga ke dojdat bebcinjata:)nareduvaj malce ,neka rabotat mesto tebe:)ja deka sama so mm (i sega so bebus) vo kukja i koga bev trudna ko ke mu recev wc da zacisti ko da sum mu rekla da ide da prekopa nekoja ogromna niva:D:D:?:
    So lesno neka ti e,ajde cekame mekici naskoro;)

На alana, Girl-Rabbit, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Да се разбереме, јас не чистам постојано, туку се нервирам што не сум исчистила :D:x. Многу ме нервираат расфрлани ствари, неприбрани алишта, куп патики до влезната врата, расфрлано купатило, за таквите работи постојано одам по сите по дома и прибирам 24/7. За правосмукалка и не сум некој фрик, 2-3 пати неделно поминуваме или јас или мм а исто и детално бришење прашина! Секој ден ги поминувам основните работи у дневна - комода, масиче, тв...
    Кај мене е идеално решение куќна помошничка, ама пусти финансии...понекогаш одвојувам и викам жена еднаш месечно за генералка и толку... се други приоритети излегуваат!!!
    Туку, моево ќере станува права лошка :sweat: :whew::punch:, вриска ако во моментот не го добие тоа што го сака ( најчесто мобилни, даљинска, клучеви), а ја оставам сама рика на цел глас, почна и да плеска, штипе а денес реши да ми ја изеде тексас кошулата и цел ден се бранам да не ме касне - ова и е ново, прв пат денес остри заби!

На Dzevelekova, alana, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    И мојава е разлошена од бубалка стана тепачка,ќе дојде ќе се исправи и ќе ми залепи неколку шамари па после така убаво ќе ме испокуба и нај ново и е да мава со глава си ја мава од што ќе најде сега почна и од мене да си ја мава вчера и крв од забот ми пушти што ме удри по уста.Се надевам ќе и помине мислам главата си ја искрши а не се разбира од НЕ и НЕМОЈ

На alana, SpangeBob, Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobro utro zenski
    Se naspav kolku tolku
    Vecerva bebuska ne se razbudi ni ednas vo tekot na nokta si spiese so tato na spalna, a mama se iskrivi na trosedot ]:)
    Mm prezivea vcera nekako,do dusa mi bese zal da go davam mnogu zs bese umoren
    Ama zato sea ko ke stanit odmoren ima da go strelam :devil:
    Denes bi trebalo da izlezime I da pazarime pa mozda tato I ke ne pocastit nesto :D
    Za cistenjeto podot se smuka I brise sekoj den skoro,normalno nekogas I ke preskoknime ama vo glavno se cistit redovno i iskreno uzivam vo toa
    Generalka obavezno na dva meseci I togas se vadi se da se pere perdinja pernicinja jorgani I slicno ;)
    Ajde mami koja e za salep :D
    Imajte ubav den ubavi mamickiiii

На Dzevelekova, alana, SpangeBob и 10 други им се допаѓа ова.
  7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Добро утро,
    синко доручкува и заспа.Инаку јас не спијам ич добро деновиве.
    Од голема спална јас сум во сендвич во средина.Најлошото е што се два душека запепени на спалната и со потпунка во средината.И јас лежам баш таму.На синко креветчето му е тргната оградицата и е малку подигнат во косина за подобро да дише.Ама не сака во креветчето,го заспијам таму и во сред вечер осетам едно бам врз мене падне од неговото креветче и јас бегам во средина.Дали два саати имам квалитетен сон.Се почна да ме боли,грб,раменици...

Туку бебуш го кажа вчера првиот збор тата и денеска баба....за до мама ќе си почекам изгледа.Многу сака да џвака,а се мислам дека е мал и ми е страв да му дадам-оти нема заби.Му давам некогаш и шлапка со тоа жлебинките и е пресреќен...го отвара тоа устето како некое пиленце.

ПОздрави мами и убав ден:sun:

На Dzevelekova, alana, girl-miri и 10 други им се допаѓа ова.
  8. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Dobro utro mami , bebka spie pa i normalno koga utrovo stana vo 6 casot, kafeto e ispieno uste malkuke ja budam imame vakcina denes uste sega se tresam oti znam sto me ceka,vcera ubavo se odspavme tri i pol casa i dvete spievme, @Пчела mnogu ubava dekoracija , sama se pravese, preubavo kazi mi na sto ti stojat ovie bombicive i jas se spremam za prviot rodenden na kerka mi pa nabavuvam informacii i kupuvam po nekoj raboti sto ke mi trebat samo nasa tema ke bide hello kitty :Dpozdrav

На Dzevelekova, Girl-Rabbit, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  9. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobro utro i od mene,

denovive imav uzasna nesonica, visok pritisok, celo telo mi treperi kako da sum ispila 20 kafinja, sveki vika od stres bilo, kako i da e denes sum podobro.

seuste koristime toplo vreme za setanje, tuku me zagrizuva maliot non stop si gi trla ocite,mu gi cistam so fizioloski,kako sto mi kaza edna ocna dok-torka i nekoe vreme e ok i posle pak isto, eve utrovo mi vika mama cisti cisti i go prasuvam te boli li vika te, imas li nsto vo ocinjata vika ne so mm mislime na ocen da go nosime ama sto znam.

dodeka se obiduvam da napisam eden asalen post sin mi sedi na stol so mene demek ke crta ama samo mi pipka po tastatura i broi "eden,dva,tri,cetiti :D taka do deset pa sam si vika bravooooo ahaha.

@flower30 i jas sum za cistenje preterizam ama ova tvoevo mila epten e, more koga maz vika za izleguvanje ostavam se i odime,ili koga e vo prasanje maliot... vremeto leta ako sega ispustime nekoi momenti posle nemozeme da gi vratime zatoa jas koristam max vreme so niv, moj sovet bi trebalo i ti da se potrudis i poveke vreme da pominuvas so niv,nema nikoj minus da ti pise ako denes ne e se pod konec :D

pozdrav zenski,maliot sef vika da se igrame

На Dzevelekova, Mi-Ma, girl-miri и 8 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    @Пчела sreken rodenden na malata ,mnogu ubava dekoracija.Toa na sto stojat bombicite mislam e stiropor,neli?
    @N.Kety znam za kotek sum ,i jas posle se kaam sto ne koristam taka ama ete vikam moram da se menjam.Znam deka koga ke potporasne malata posle ona ke bega i nema da sala so nas:)i treba sega da koristam vreme so nea i mm.Ama ete se svestuvam poleka(iako toa mi go zborat i mm,svekrva,majka mi...),ama citajki tuka soveti veke sfakam deka gresam mnogu.
    Vremevo utepuva,ama ke preziveeme do naredno sonce:):):)denes ke si se guskame doma so malata.Inaku i ona stanuva bagabont:Dkube,udara i ako nesto ne i dades vika i place i gleda so edno oko dali jas ja gledam:D:D:D:D:Dopasni ova malite :inlove::inlove:

На Dzevelekova, girl-miri, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    @Пчела mnogu ubava dekoracija , sama se pravese, preubavo kazi mi na sto ti stojat ovie bombicive i jas se spremam za prviot rodenden na kerka mi pa nabavuvam informacii i kupuvam po nekoj raboti sto ke mi trebat samo nasa tema ke bide hello kitty :Dpozdrav[/QUOTE]

Сама ги правев бомбиците, мафините се купени и само со хопла ги направив одозгора и од Али експрес мм ги имаше порачано тие за одозгора Маша и медо, бомбиците стојат на стиропор од цвеќара го нарачав.

Денеска денов ужас, цела ноќ плачит ќерка ми, 4 тројки сите заедно излегуваат, а бе збеснав како што растит така се повеќе пиштит ако не е по нејзино.

Правите муабет за свекрвите и магии, темјан и Др работи. Мојата кога дојдов до креветчето од ќерка ми имаше ставено метла( другарка да имала) и и вода( да не била сама)(facepalm)

Ај толку од мене се пишиме вечер:hai:

На Mama Maja, Dzevelekova, alana и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    140.757
    Како сте мајки. Ние со прво запче супер поминавме ама и второто бутка и вчера врескаше цело време за во раце. Не знам од каде научи детево да се кара, со играчките удира по нешто тврдо и вреска ко да се кара со нив. Со маж ми викаме кај слушнало детево карање, јас и он никогаш не сме се скарале не знаеме ни тон да повишиме... Почна да имитира, на пример мирна си кути и наеднш ке се изнасмее, тоа знам дека е од маж ми научено оти он така си скрола на телефон и ќе види нешто и од никаде ќе се изнасмее, и она прави така, ма ова со карањево... може па сите деца се караат со играчките, не знам.
    Сабота или недла одиме у шопинг по играчки гледав на нет кои се за нејзина возраст.
    Еднаш прашав, ама мислам никој не ми пиша, како работите на менталниот развој? Освен со соодветни играчки, цело време муабетење со бебето (ние и по улица одиме и си правиме муабет па не гледат чудно), како си играте со нив? Како знаете која игра за која возраст е?

На Mama Maja, Dzevelekova, Mariangel и 9 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.571
    Допаѓања:
    108.782
    Добро утро!

И првата настинка на бебе, не е веќе носе течење од заби и кашлање од плуканки што му се слеваат, убаво си бувта и кива. Сабајле извадив пола аспираторче селрет од носето, бел ама пак го дави. Сирот едвај спие, ич не е спиено убаво. Синоќа кашлаше многу па го земав до нас и нлрмално, јас немам спиено убаво. Имам една перница сега ќе ја ставам во навлака за него. Во дневна еве го спие пак на двете перници и едвај диши. Да дојде мм ќе го носиме дамго слушнат. Нема пожално од болно бебе.

Мама јаде бисквити со млеко, кафе некако не ми се пие, не ми се јадеше овесни со банана па ми се уврте ова ама сега не ми се отвара уста. Сабајле јаболчето синко го кркна ама не беше тоа тоа, па кога знам дека не е убаво јаден и мене не ми се јаде. Додуша си изеде тоа што требаше ама јас сакав малку повеќе.

На fairy88, alana, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.805
    И кај нас беа кецовите така.
    Од толку многу лигавење и затнато носе да не знае човек настината ли е заби ли се. Инхалатор имаш ли?
    Нека мине побргу :hug:

Последна измена: 19 октомври 2016
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    140.757
    Ајде Ангел, ќе се среди. Знам какое жално болно бебе и јас од мака не јадев. Те разбирам комплет. Мислам пишав тогаш од вирусот дека за 4 дена 4 кила ослабев од мака :( Нека е со помин, а може да е и од забите.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  16. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    epa flower30 fala ti mnogu sto mi kaza za grupata i sto si ja najdov kremata :* imas baknezi od mene

a i ubavo vikas deka e taman malku da promenime sredina i da se izraduvaat na vnuka moite :):) jas cekav samo eden pozitiven odgovor i da idam :):)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Nema problem,jas za srekja nemam strii,ama znam i citam zeni sto imaat i im e problem i mi tekna deka tamu ja falea.Bitno da ima efekt.
    Ubavo sto ste resile da otidete,i jas sum devojka od drug grad i mn.mi e ubavo koga otidam kaj moite a i plus oni se raduvaat na vnukata,jas se raduvam na vnucite (od brat mi) i site srekni:):)samo maka mi e odenjeto,deka malava na pola pat ke ja fati safra i kenka,saka sa stane...ama se snaogame;)
    Ubavo da si pominete

На Dzevelekova, Girl-Rabbit и thebabylover им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден мајки :)

Денес уште сабајлечки се виде дека не ми е денот. Уште од тогаш чекам да заврши веќе еднаш. Некои работи веќе не се трпат :(

И преку глава веќе од неблагодарни личности!!!! Колку и да имаш нешто против мене, кажи едно „фала“. Не за друго, повеќе зборува за твојата култура. Вака само испаѓаш дрзок и непотребно самобендисан, и во најмала рака лоша личност. Ама ако, нека ти стои ;)

Се извинувам за спојлеров и негативната енергија, ама морав да искажам тоа што ми лежи на душа, пукнав веќе :(

Малиот отиде во градинка, му се спиеше сабајлето, кенкав беше пред да излеземе, ама штом излеговме надвор, се расположи :) Друго дете станува кога ќе излезе надвор :) Претходните два дена не сакал ни да проба од ручекот, не знам зошто. Обично барем пробува, ако му се допаѓа јаде, ако не му се допаѓа плука и го турка тањирот, и се спрема да стане од столче :) А сега не сакал воопшто ни да проба :| Се е во ред, не е болен, нема температура, го проверувам секое сабајле кога го облекувам.....:?: Се надевам денес конечно ќе јаде.

Прашање до мајки со поголемки деца-кога почнаа децата ваши сами да јадат? :( Ние долго време се учиме, ама изгледа дека не е по јадењето, па не покажува некој голем ентузијазам. Почна едно време сам да јаде,дури и ептен сакаше во тој период што пријатно не изненади, му помагав и јас, добро му одеше, стигна до тоа пола оброк сам да изеде, и одеднаш прекина......Ни дома ни во градинка не сака лажица да пипне :( Чека некој друг да го нахрани. Има некоја некој совет? Што да правам да почне пак да добива желба сам да јаде?

Убав ден на сите :hai:

На fairy88, alana, muchacha_a и 3 други им се допаѓа ова.
  19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.679
    Допаѓања:
    37.692
    Ubav den mamasitas!
    Ubavo ste si se rasprikazale,edvaj ve docitav.
    Zena kako zena,isto kako i sekoja od vas sto me cita,pedanterija sakam na nivo,no ne so preterizam. Nema vreme! Povekje trosam vreme okolu jadenjeto,navazno mi e da se siti mm i sinko,a cistenjeto na vtor plan. Metam sekoj den,dnevna salon i kujna. Nadvor obavezno plocki i dvor. Prasina ne sekoj den,pajazina ednas nedelno. Grneralka pravam ednas nedelno vo dnevna soba i kupatilo.
    Sinko go banjam dva pati nedelno,a preku eden den go tusiram ili odmivam. Zaladi vremevo,ne se poti,pa smetam deka nema potreba da mu mijam glava sekoja vecer. Go banjam isklucivo navecer pred spienje. Najnovo i na moe ogromno zadovolstvo e negovata zelba za mienje zabi(bez pasta zasega) no barem e eden cekor da stekne navika,za negovoto zdravje.
    Okolu temata svekr(i)vi,mojata e daleku fala Bogu,no i da bese tuka ne e zainteresirana za babini devetini,ako gleda deka nesto ne e vo red,vednas vika ,,nosete go na lekar,,. Mislam deka ne e zapoznaena so takvi magii,decata i gi cuvale majkai i svekrvai pa taa i ne ni znae ili ima zaboraveno kako se cuva dete.
    Zaladi vremevo,a jas uste od sega se tresam kako ke ja dosedime zimata,moram da mu najdam barem nekolku casa aktolivnost nadvor od doma na sin mi,nema kaj da trosi enrgija detevo.
    Rabotata so mm i stranstvo napreduva,dobivme pozitivni rezultati,se ceka glavniot odgovor i da se spremi za odmor(ne odi za rabota) I toa mi e vo misla,nego uste povekje znam,no ako,neka pojdi,neka proseta,ke si gi vidi svoite,vnucinja,pa ako mu se dopadne kje mislime za vo idnina.
    Mislev kratok post da napisam,ama izgleda nema da go procitate :)
    @green.eyes ne znam kolkavo e deteto,no nema potreba da go forsiras. Eve sme 27meseci jas i obroci i uzinki se mu davam,nikako sam ne jade. Duri i me luti,lepce ili banicka ili bilo sto,ne saka da drzi vo raka(se plasi da ne se izvalka,pedanterija imam doma) pa mu davam jas zalcinja.

На Kaetana, Mama Maja, fairy88 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @LaDyDoLl , 2 години има. Не го форсирам, само ми е чудно што така одеднаш преку ноќ изгуби желба. Ништо не се случи, едноставно нешто му текна и веќе месец дена е така. Не ми е воопшто пролем да го хранам, само сакам полека да си стекнува навики. Мислев на добар пат сме, ама ништо :| Не го форсирам за ништо, неколку пати пробавме, и ни се врати ко бумеранг, зашто тогаш отпорот е многу поголем. И овој е педантерија, посебно па овошје кога треба да јаде :x Бананата никако не смее да ја пипне, ако му ја давам јас гризе и убава му е. Јаболко исто не сака да фати со рака, нели мокричко кога е излупено и прави фаца „пфффф“ и плука, демек гадно ова, бљак, не го јадам :^) Не сака да фати нешто лигаво во рака, одма се гади, и не сака ни да проба. Живи маки со тоа јадење значи ;(

На Dzevelekova, fairy88, alana и 5 други им се допаѓа ова.