More majki nesto ic nemam vreme ubavo da ve citnam, ke pisam kolku ds ve pozdravam pa posle na raat ke gi citam ostanative 67 postovi Dur spie sinko rucek praam, trebase da odime vikendov kaj sveki 3 dena ama mm se predomisli I da vi kazam mi olesna, mnogu mi e maltretiranje taka koga odam, pakuvaj raspakuvaj, dete place po pat, tamu place, mu se rasipuva rutinata, nema koj da go pricuva, so sveki ne sedi ic. Inaku pred nekoj den sme izlegle sami so mm navecer vo 8 9?!?! Kakov uspeh za nas, sinko si sedese so baba I dedo , radosti zivi bev. Si dojdovme I go uspav. Mm vika I denes da prosetame na afterwork!!! Se cudam sto li bese toa, godina ipol ne sum izlegla megu narod asalno, ako uspeeme ke bide odlicno. Pozdrav I ubav vikend
Здраво мамички. Синко спие,ручекот се прави,низ дома просуредено....да стане да го наранам и одам на раб.Вечер после работа планирам да му ја киднам до кај моите на викенд Синко нешто со јадењето ме зафркава се почна да одбва и овошје,и зеленчук,и млечен оброк,и суво и кашичка,попара,блендирано,пасирано,цело....главата тапан ми е цело време се лаземе за 3-4 касајчиња.Ваљда петките му се спремаат за излегување.За чистење пред да се породам бев фрик ама сега цело време ми е со синко,работата,јадењето и секојдневната рутина,за чистење кога имам послободно време. Јас катастрофа како денов. Откако се породив циклусот ми е пореметен де недобивам по 2 месеци,па ќе добијам ме ми сопира мора со хормонска терапија....имам правено и хормонски испитување ништо викаат се е супер незнаеме од што е вака.Ама сега е претеризам два дена имав само како исцедок,два не и така една недела и више и еве три дена како убаво ми протече мајки утоп се правам.А немам време за на гин никако не мозам да се организирам детево кому да го оставам.Ќе ја замолувам свеки да излегува порано од раб др недела некој ден за,да појдам.Се извинувам што пишувам во оваа тема за ова ама доколу се соочила некоја со ваков проблем нека ми пише би ви била благодарна.Страв ми е од женски болести..
Здраво мамички Ние не сме на градинка,на малата и се затна носето па едвај диши и решивме да не ја пуштаме и онака сум слободна па потоа на зимски одмор,па ке се подружиме повеке. Финансии за некаде на одмор нема па решив да одам кај една другарка на гости(живее на 50 км од мене)мажот и работи во странство а таа има 13 месеци бебе,па они ке си играат ние ке пиеме кафе(ова можеби) Ми вели едвај чекам да дојдеш,осамена сум...Ке одиме на 4,5 дена. Мм нека се одмори од нас малку! @blessed.an те читав дека керкати не сака да јаде и се пронајдов во твојот пост.Верувај моево црвче душата ми ја извади со нејадењето и траеше прилично долго.Што не пробав,не играње,пеење,глупирање и таа си намалуваше на килажа,освен млеко и цаден сок друго не сакаше.Како и да е тоа траеше можеби 2 месеци додека сватиме дека таа сама сакала да јаде,со лажичкаСега си јаде ама само ако ја оставам сама и никој да не ја гледа или зборува.Пример супичката и ја правам подебела со повеке лебче и си крка,јогуртче ставам во ептен мала чашка(за ракија)и си пие...Ако околу неа е се лом битно ми е да јаде.А месо не сака и мојата.На градинка исто сама јаде,едноставно не дава веке да ја храниме.Се надевам дека ти помогнав... Туку мајки ке ве прашав нешто.Мајками купила од аптека Proven probiotic,прашок со витамини и корисни бактерии,се става многу малку во сок 30 дена околу 400 ден.И дадов на малата го сака.Дали сте давале такво нешто?
Здраво мамички! Јас да искористам од работа да пишам, оти од дома потешко . Сакав да прашам каква перница користите за вашите дечиња? Синко е 19месеци и веќе е спремен за поголема перница, па дајте некој совет. Гледав од дормео една ми фати око,Dormeo Eucalyptus, некој со искуство со оваа перница? Позз!!
Jas ha zemav za sin mi bidejki mn mu sfpoti samo glavata koga zaspiva i prvite nedela dve stvarno ne mu se potese poske si prodolzi po staro kako da i pomina dejstvoto. Neznam dali vredi najiskreno ne se bas eftini. Inaku @mariz @Mi-Ma so vtoro dete veke e poveke navika rutina. Vleguvas vo masina i ne odi taka tesko bas e poveselo. E i vo kombinacija so rabota macno e priznavam i toa mnogu barem da besr tab vreme do 3 kako porano. Ama i toa e navika. Mene denes denov mi bese haos ba rabota baska mi iskrsna nesto moram i utre da odam ama bar e ponedelnik neraboten pa ke mi se fatat 2 dena pak doma. Malovo da se pofalam prvpat posle dolgi vreme vcera samo ednas mi se razbudi i si ja vrativ pak vo krevetce i se naspav ubavo. Bas da vidam vecer kako ke tera. Mm i sinko se nadvor malovo zasoa malku da se olabavam pa da mu pregledam tasnava na sinko da vidam sto praveke vo skolo i dali ima domasno. Dobra nok ☺
Исто и јас...почнав да читам и пишувам само кога сум во автобус од-до работа, и еве денес си го потрошив интернетот, од утре на гурање А истото и мене ми се случи со ќерка ми додека буљав у компјутер, а таа кутрата сакаше да си игра....Повторно друг пат, само за да биде до мене реши да биде мирна и да ми седи во скут, таа си гледаше цртани на Тв, а јас читав овде....и одеднаш гледам детево се сецнува еднаш, два пати, и паѓа главата, додека да укапирам дека заспива....браво за мене! Сега користам време додека е кај баба и дедо, па да искулирам, а денеска ја имам видено се' на се' пола саат Ќе одам сега до дуќан да набавам наминрици да направам еден колач од јаболки, па да си ја земам дома. Утре ќе правиме домашна дружба со пица (од мене колачот) со најдобрата другарка и дечко и', и планирам цел викенд да го посветам на детето и шетање, да се видиме и со луѓе што ги запоставивме. @tincemajmunce мене ми е стално таков циклусот, исцедок по неколку дена па добивам со првите два дена обилно крварење. Мојот гинеколог кажува дека тоа е поради нагло опаѓање на хормоните пред добивање, и не е нешто невообичаено. Дај боже да е истото. Туку и мене нешто ми е чуден циклусот, ми траеше само два дена @azelea честитки за положениот испит, ајде уште малку па ќе си бидеш со заслужена диплома во рака
мајки бебе ми е месец ипол и не знам што и се случува, не беше ваква..ја ставам да лежи - плаче и цица раце.Ја ставам на цицка (не е гладна ) се игра со цице и заспива.Ке ја спуштам на кревет , спие 5 мин и пак плаче.Во раце спие. Повеќето од спиењето и е лесно, отвора очи па ги затвора и мртка.. Инаку добри сме си ние, моментално минуваме низ малку потежок период, повеќе е тежок за мм.. Решивме дека веќе во заедница не функционираме
Добровечер мајки нешто слабо ве има оваа вечер, да не удривте на викендашки кекс Немам нешто посебно да пишам, но ме заинтересира кремата против стрии. Не ми текнува кој ја беше спомнал и дека е од група од фб, но групата изгледа е тајна па ако сака феминката да сподели која е кремата верувам дека ќе има многу заинтересирани
@pocetna ма каков секс, скапана сум секоја вечер за спиење, ако не бидне тоа преку ден, навечер нема шанси! Се комирам заедно со ќерка ми. Еве сеа малава ме дрибла за спиење, демек легнавме во 10, си игравме, се гушкавме, едно време и' свртев грб демек спијам...се вртам да ја проверам а она- "неспиеш мама!" И посака да спиела во дневна, нејќе да чуе во спална... Си стана, и сеа кмишиме во дневна...дал ќе бидне тоа нејзино спиење. Елена живи и здрави да се батковците, големи и сложни да растат! @eleni27
Добро вечер! Пред една недела најавив театар во петок, ама не бил прошлиот петок туку овој. Се смеам со другарките се гледа кој е очаен за дружба. Која не ја гледала претатавата Вардарски пастуви да иде под итно! Тоа е шоу бре, тоа е смеење, тоа е преубава претстава. Да не глеавте од страна ќе ни се смеевте, 50икусур жени, ко афж бевме. Едвај чекам да завршам со молзењево и во кревет. Ми се спие. А попладнево си отспав со синче убаво, мерачки.
jas sum tuka ve citam @eleni27 da se zdravi i zivi bebuskite Nesto ne sum arna dusava me boli,mi se place Malata zaspa ama ne è dobra,pocna da kasla i mala tt ima veke dva dena. Ne jade samo sok i nekoe ovosno jogurtce e,na lice bleda i crveni ocijna mnogu place, preku nojk isto,se mislam da ne ja boli mese ne dozvoluva da ja dopram za mese........aaah neznam kako da i pomognam neznam ni sto tocno i boli,sto maka ima,ne è kako sto bese se nadevam ke mine brzo i lesno.
Kazete please nekoj spas 5+ i kaslame posle nastinka , gradi grlo cisti rece pedijatarot ne e strasno ama si potkasluva, sekoj sovet dobredojden
KaslA i mojava i ima slajm ke ja nosam utre da ja slusnat ama mislam deka e ok. Ne kasla nonstop taka od vreme na vreme i navecer pomalku posebno posle cicanje i se sobira izgleda slajm togas. Mala e tvojata epten na 5m nemozws nesto za kaslica da i davas. Ne davam ni jas isven caj so med ama ti ni toa ne mozes. Jas samo ja inhaliram ama toa A noseto da ja odzatnam. @eleni27 cestitki da se zivi i zdravi bebuski samo radost da ti nosat. Majka na 3 sina bravo Jas eve da ja nacicam malava pa da prodolzime uste bar 1 saat da pospieme. Dobro e i nokva poubavo spiese 1 se razbudi se nacica i nazad vo krevetce za kratko pak nesto i toa se rasplaka moze se isplasila nesto pa pak ja staviv da cica i se smiri i wte do sega si apiese. Definitivno vo krevetce poslednive nekolku dena poubavo spie taka da ke ja ostavam taka Ne ja stavam do mene em jas ponaspana em ona. Dodeka ne i tekne da smeni a ke i tekne sigurno I mene me grebe grlo a nemozam da se iskaslam. Prskam propolis preska eden caj od gumbir napraviv me izgore ljuto bre mnogu izgleda prejak go napraviv ama me smiri malku.
@eleni27 cestitki, zivi, zdravi, golemi da rastat momcinjata. Taman dve noki se naspavme super, eve nokva pak problemi. Se budese na sekoj saat I mu tekna vo 1 naspan e, a jas taman zaspav vo 12 30. Pocna da se ptevrtuva niz krevet, probuva da lazi vo sonot, se butka so glavceto napred, go brkam po spalnata. Si zboruva nesto ba ba, ma ma. Izgleda ke e toj skok vo razvoj na 9m. A mm luge muva ne go lazi, znaci se utepa od spienje cela nok. Ni ednas detevo ne go razbudi. Ah be mazi....
Сѐ познато, сѐ докажано! И бебе што постојано е во некој скок и тато што спие ко заклан! А често кога ќе се пожалам дека ми било тешко ноќта вика па што не ме разбудиш?!? А пробав еднаш да го разбудам, ептен бев нервозна и подигна глава ми кажа " шшшш" и пак заспа Ама ај и да го пофалам, вчера од 7 до 10 ја чуваше Магде, и вечера и дал и ја пресоблекол па и заспало бебето со тато. Јас и Мила уживавме на раат во Мартини на вафли! Туку ај нека ни е убав денот и нека почне трката Жени ај дајте неко предлог за убаво местенце за ручек ама да не е многу далеку и да не е многу скапо. Во вторник славиме 13 години брак па во утре да истераме едно предпразнично ручоче!
ΓΥΔ ΜΟΡΝΙΝΓ lady's Redovno ve citam ama pusto vreme se se nema da pisam i jas. Sega sednav da pijam kafe i vikam da pisam. Sin mi pak e bolen, od vcera so T i bolki vo meseto i plus kaslanjeto vekje kolku vreme go ima i slajmot nikako da mine i sinokja go odnesov na pedijatar, morav. Grloto mu crveno, uvoto mu crveno, za stomaceto nisto ne vide deka bi imal nesto ama od stalboto kaslanje i napreganje e mozno da go boli, bitno na gradi e cist, nema nisto i mu dade antibiotik, pa sega da se nadevame da mine do ponedelnik da moze vo gradinka da odi. Inaku vcera ne go prativ oti go bolese meseto mi kvicese cela nokj i celo sabajle plus T brgu mu se kacuvase cela nokj i taka cel den nemase podobruvanje i vikam poarno da odeme da go vidat, od denes vikend pa koj kje se bafta po bolnici pa cekanje so saati iiii Poarno sto go odnesov na privaten i sea sum raat. Toa e kaj nas. Otkako trgna vo gradinka samo se vrtime vo krug so virusite, nastinkite, taman se podobri ajde pak od pocetok i se taka kje bide cela zima pretpostavuvam ama nema sto da pravam. On i koga bese stalno doma pak zakacuvase virus i si bese nastinat, a ne pa sega. I taka. Vreme loso, dozd, ladno, tmurno brrr rano rano pocna zimata Povelete na toplo kaVe
Сакам само да ви посакам убав викенд на сите. Не дозволувајте глупости да ве извадат од колосек. Сите имаме проблеми и за секоја од нас сопствениот проблем е најголем но го имаме најголемото богадство НАШИТЕ ДЕЦА. Ве гушкам силно сите