Побрзо да оздравите! Како викаат, да мине како на кутре! Еве и јас ќе те дружам со едно кафенце ама прво да се доцица и да заспие цуцка па ќе имам некој пола саат за мене пред да се фрлам на ручеци, прибирање и машини пуштање. Сакам денес да средам па утре раат да бидеме за шетање.
A ete zaboraviv da i cestitam na @eleni27 za sincinjata, da i se zivi i zdravi i samo radosti da vi nosat pa i prirodno si se olesnila, bravo, sekoja cest Jas doma denes nigde nema da mrdnam, mm ima rabota duri vecrr rece kje se pribere, nadvor vrne ne e za setanje, bar peski da izlezev so decata malku na vozduh ama nema ni toa. Leb nemam, nema koj da mi donese, daleku ni se site prodavnici rucek za mene samo ne pravam, kojznae sto kje se jade posle, sto ima toa I taka. Ajde ve pozdravuvam od vrnezliviot Soluna grada
Здраво и од мене. Еве го лулам синко во лулка да заспие, а јас со една рака пишувам. Најпрво да и честитам на @eleni27 живи и здрави да се малецките, секоја чест што природно родила, се надевам ќе ја пише породилната приказна кога ќе се опорави. Сега нека ужива со бебушите. И кај нас врнежливо, вечер сме на роденден, треба да идам да купувам нешто. Мм некое време ни беше отсутен, ќе стигне за некој час, едвај чекам. На синко од h&m му изнакупувал полна торба облека, чизми...ем му реков дека нема потреба од толку многу, ај разбирам мерак му е ама стварно има премногу алиштенца, и од роденденот собра, а да не зборам и јас колку му имам купено, ќе немаме време да ги износиме, зимото и така и така сме повеќе дома. Сакав да се напијам второ кафенце ама ќе го одложам, ке тркнам до град да испазарам што треба, синче заспа, ќе го оставам на татко ми да го чува. Инаку почнав сама да шоферирам , ми свират од позади, дека како желка возам, ама се трудам да ги игнорирам колку можам, колку ли ме пцуват несакам да знам хахах
@eleni27 cestitki,zivi i zdravi da ste site i mnogu radosti zaedno.Se nadevam deka ste dobri site. Jas eve dremam doma,nasiot shopping pak se odlozi,otidoa parite za nekoja smetka i taman vikam vikendot ne cistam,ke setam ama ja odnesov malata kaj baba i i pak turbo niz doma.Masinata pere,rucekot za bebe e gotov,za nas se pece i sega da ve procitam .Morav da sednam oti utepana sum ,a tek e 12.30imame i drugi obvrski niz doma (t.e. na mm mu ostanaa 2-3obvrski sto si gi odlozuva),ama ke go zapnam denes da zavrsime za da imame 2 dena slobodni za nas i malata. Nekoja feminka imase pisano deka na rabota "se odmarala" e bogami i jas ko ke trgnam na rabota ke se odmaram za da imam sila za posle doma Aj ubav den
@eleni27 ni se porodila neka se zivi i zdravi bebuski golemi da rastat so mama i tato Redovno ja citam i mnogu mi se dopagja zencevo skromna, fina i taka Jas nisto posebno. Edvaj cekam utre da odime kaj moi na gosti da si se odmoram malku od celava situacija doma
Sto bidna bre zence? Zosto taka? I nie so mm si se karame redovno i otkako se rodi malava pocesto ama ete normalno ni e.si se sakame ustevidi ,razgovaraj so mt ne se otkazuvajte odma(osven ako ima nekoj pogolem problem).se nadevam ke se sredite
nee so mm nemam problem. problemot e vo nasata zaednica. nepravdi ima mnogu i mnogu sum napnata. smetkata za struja zosto da ja plakame na pola koga dever mi uste ne pocnal da pusta grealica vo soba? saka da kaze deka nie treba poveke da platime on pomalku ooo maki moi
Aaa izvini pogresno sum razbrala.E da vo zaednica pocesto e taka .Ama ostaj mt neka sreduva so negovite ,ti posveti se na bebeto i na mt.Znam deka ne mozes da ne se nerviras,ama ako mozete da si se iselite sami da bidete ke bidete ami svoi gazdi.i taka ke ima nervozi-ne stasale pari (de smetki de hrana) ama pa mirni ke si bidete. Ajde ke ides kaj tvoite malku ke se relaksiras i ke se sredite.
Честитки до @eleni27 , да се здрави и живи побрзо дома да ве пуштат. Деновиве и моја драга личност се породи исто со две, ама рано па уште е ситуацијата неизвесна. Многу ми е тешко, се молам само деновите побрзо да проаѓаат и да стануваат појаки бебињата. Инаку ние надвор. Син ми спие, јас го чувам. Сакав кај баба да го носиме, па дома двајцата да ја средиме куќата, ама здравје, друг ден. Синоќа несакаше да заспие до полноќ, па трчаше натака навака.па комшиите од доле реагираа. И стварно незнам како да се поставам. Знам касно е, ама едина опција ми е за маса да го врзам. знам дека смета и комшичето над нас нон стоп тропа. Но никогаш, ама никогаш ништо не сум рекла, сепак е дете во прашање. Само јас во последно време на краток фитил сум, уште една реакција и ќе ги пратам кај што не треба. А ич не сакам нарушени соседски односи.
Aman be pa i tie dete e sto da pravi. Ok moze malku e kasno ama pak. Nie dosega trebase da se pokoleme so cela zgrada od koga e rodena malava samo nekoj renovira brmci tropa, znaat i vo nowdno vreme i pak ne sme se bunele a kamo pa za dete sto trca. Eve i sega ja zaspivam a nekoj tupka onaka konstantno u mozok mava ama sto da pravam. Inaku mm me zema od rabota so decava zaedno pa ja odnesovme malava da ja slusnat na doktor epten mi bese na misla navecer se davi koga ke se zakasla. Dobra e ima malku kako vlazen naod ama pogore ne i e spusteno fala bogu i mi rece inhalacii i nesto za iskasluvanje. Sega pomirna sum znam deka ne e nesto pogolemo. Da zaspie ke probam i jas da dremnam od 5 ne sum spiena. Nea ja prezaspav sabajle si terase do 7 a jas nesto se raskaslav nemozev da zaspijam.
Te citav deka i vie ste so kaslanje slajmovi itn.pa da te prasam sto vi dadoa za iskaslyvanje, sirup ili? Jas inhalacii prestanav da im pravam, nekako ne vidov fajde, malata ne sedi ic, place, ja trga maskata, batko i od nea vide i on pocna da ne saka da sedi so maska i bataliv. Ama ne se opravaat uste kaslaat i malata i on. Ne e kako sto bes de, kaslaa mnoogu povekje i iskasluvaa, pogotovo malata, vo spienhe se davese od slajmovite. Sega preku den 2-3 pati ako se nakasla ama vlazno uste iskadluva. Mine, ama mnoogu bavno, osven rastvor vo nos drugo nisto ne i davam. A na golemiot ete toj sega so T pak i plus crveno mu grloto i uvoto i morase antibiotik. Cel mesec sme vaka, te pomine malku pa pak odnovo i se taka. Ova e stvarno otkako pocna vo gradinka. Jas mislev nas kje ne odmine nema bas uste na start da ne poterat virusite ama go zasakale sinko i ne im se bega od kaj nego, pusti da ostanat
Na edna od grupite na fb vcera procitav Loj od guska protiv shlajm. Pishaa deka mnogu pomagalo. Pishav broj od kade go poracuvale koj saka neka mi pisi L.P. ke mu go pisam. Nz dali smeam ovde javno da pisuvam telefonski broj.
@eleni27 честитκи мами! Да се живи и здρави. Господ сила да ти даде! Ние шетκаме денес. Вρемето во Ох е пρеκρасно. Јас и синκо κашламе, ама не ни дадоа теρапија. Ќе сме поминеле таκа. Дај боже да помине таκа. Убав остатоκ од денот на сите!
Za vadenje slajm davaj te im na decinjata mesavina od lazicka med,limon,meleno leneno seme i melen bel sinap.mene mi kazaa deka ovaa go kornelo slajmot za pobrzo da.se ostrani.
Оф и нас не фати некој вирус. Синко денес со тт 38.8 па се спушти до 37.4 и пак крена 39.2 Има апетит, весел е до 38.8 тт. Поткашлува малку. Бевме на дежурен. Го слушнаа и нема ништо на плуќа, ептеен малку црвено грлце. Кога се вративме изеде повеќе од пола канче кисело млеко и лепче. У меѓувреме си цицаше и си ровареше по дома. Се надевам брзо ќе пројде.Сега нанка и посмирено диши. Прееска на 39.2 дишеше на ш'крги Душа немам од висока тт Нема ништо пожално и потешко за една мајка кога и е болно детето. Убав ден мами. Се читкаме.
Пред некоја страна некој ги спомена лепенките за симнување темп. па и јас да ги препорачам во случај ако имате потреба Пред околу 7-10 дена, малата без никаков симптом наеднаш качи 38.5 успешно и ја симна. Само јас ја лепев на вратчето, назад, за да не и смета и да не ја вади. Нека мине со лесно.
Ставив прееска лепенка кога качи 39.2 но на ногата. Ми беше страв на глава да ставам. Се помислив за на врат ама викам ај на нога. Уште му стои. Но му ставив и чепче ефералган и 1мг дијазепам (по препорака на педијатар). Последно му измерив 37.5 и заспа. Сега е препотен и мислам нема тт. На цела мака и висока тт бараше паста за да мие заби. Се си мислам да не е од тројките Па и две нови зборчиња кажа денес паста и ташна. И после мајките биле со побелена коса - природно шатирани. Па како нема да бидат. Живот ми се скрати денес.На работа бев и се јавува мм вика тт 38.8. Не знам како извозев до дома.Ама тоа е. Нека поминува побрзо.
Да ве почастам торта денска славевме роденден и крштевка @mariz кумата ми ја дотера малата како кукла мн убаво поминавме во црква без плачки,сега малата спие јас малку да одморам,убава вечер.
Кукла најубава, ние рековме кузнае каков хаос ке биде со плачење, она А не рече може до мене е, со мене е секогаш умна и мојов кога го крштевавме ич не заплака, муабет си направи со попот и се радуваше и му се смееше додека го бањаше Мојов не спиеше и го пратив во комшии со баба му
Кога ке дадеш сирупче, завиткај го во кебенце подебело да се препоти, после еден туш... мојов така најбрзо симнуваше темп, а блокмакс кога давав најдолго не качуваше висока темп, така да тој го препорачувам... до сега највисока му била 39.3 и паметот незнаев каде ми е, одма сируп му дадов и башка со 70% алкохол и вода 50/50 со памук по тело го поминував... така во болница му симнуваа...