So srekja neka vi e, ziva i zdrava i sekogas da ve pravi srekjni i gordi roditeli. Srekjen rodenden i vecno ime Epten vrsnicki nasite znaci, vo ponedelnik mojata polni 1 god.
@eleni27 Mamiii neka se zivi i zdravi milite, da bides najgordata mama so niv.. Sreka da ve prati.. Zdravo mamicki, nie sme dobri. Ve citam ama nekako slabo uspevam da pisuvam..sreken rodenden na malite koj ste slavile.. Malata mi zaspa, maz mi si dojde mu napraviv salaticka i sega si uzivame, deneska imav gosti i taka skoro sekoj den sme so gosti, ama samo za ubavo da e.. @mariz moze da te add na fb? Pozdravce imajte ubav vikend! Edit: da se dopisam.. Koja mama bese so dever i etrva, i jas ziveam so dever, etrva, vnuka, svekor i svekrva.. Oni se gore na sprat ama se ni e podeleno strujata imame posebni saatovi, ako nemavme lesno ke se ispokaravme sigurno.. Gore na sprat ziveat tie a nie sme dole, se derat po vnukata, piskat, vikat, tropat, pa ke im tekne dolu ke se simnat cikat so ke im tekne toa pravat, mnogu lesno mozam da se skaram ama tepam uste beter od zivot vo zgradite sme, barem vo zgrada ne te voznemiruvaat sosedite da ti se lupnat koga ke im tekne, nikakov mir i red nema.. Ama toa e..
Добро вечер мајки @eleni27 , нека се живи и здрави батковците Леле луѓе, се надевам ќе потрае.....Јаде вчера и денес малиов како дупнат Иначе се сме со молење, колење за пола тањирче Затоа е таков црв, малецок и послабо напредува. Излегуваат петките и многу му прават проблем. Ама многу споро излегуваат Ве читам за висока температура.....Мојот кога качува температура, качува МНОГУ висока температура. Рекорд му е 40.3. Обично околу 39.7 качува кога има црвено грло. Тогаш кога не се шлогирав, никогаш нема. Он и на 39.3 си е палав и среќен и си игра, ко ништо да не му е. Веќе на 39.5 почнува да клапнува. Станот ми е лом, треба да се чисти да се средува, утре вечер доаѓаат свекорот и свекрвата.....Како ќе стигнеме утре да средиме не знам @Nikita7 , среќен роденден и крштевка на лепотицата Леле колку е слатка Лека ноќ на сите
@eleni27 Cestitki,da se zivi i zdravi junacite i majkata heroj! Dobra vecer i od nas. Ve citam non-stop,no periodov premnogu obvrski ne' nadvladaa. Celo vreme sme vo standard sema,periodov gi koristime poslednite soncevi zraci,uzivame nadvor. Edinstveno nesto sto dusa mi vadi,e visoka tt. Sekoe mozno izvadeno zapce,od mozni 20 do sega,prosledeni se so visoka tt. Katastrofa. I sekogas zivata na toplomerot trca kako poludena.... Davam Paracetamol i ceeeelo vreme corapite vo ocet. Za blokmaksot imam dobieno sovet deka dejstvuva mnogu brzo,sekundarno ja simnuva tt i moze da predizvika obraten efekt(od maticen lekar koj imal iskustvo so pacient). Majki sme,se ke proziveeme i istrpime,da ne cuva Bog od poloso. Utre spremame dzigeri i mevce od domasno prasence,imame zaliha za cela zima. Sekoe dobro da e kaj site!
@Nikita7 Da i e sreken rodendenot,vecno imeto i goleema da raste Mami jas vo trans sum uste Se nadevam brzo ke se razbudam od kosmarov Sveki mi e syper mi pomaga dosta i okolu bebuska i okolu kukata Ama svekorce podobro da ne zboruvam Mm sreken presreken bebka nervozna,placliva i mnogu umorna Znaci ne e legnata ni 5 min preku den samo ja nosat vrace Mene glavata ke mi eksplodira Strasno Imajte ubava vecer zencinja
Oф мила кога го видов пред 1 саат топломерот 39.8 мислам нозе ми се пресекоа Мачкав алкохол 50/50 ама не го завиткав во ќебе ми беше страв. А сирот жар црвен во образи. Сега се симна на 38. Па и цицаше со тт а и вечераше т.е сам бараше за јадење. Се слушнав со педијатарката вика 30 пациенти и се јавиле со тт 40. Најверојатно вирус кој не траел повеќе од 24 h.
@Nikita7 sreken rodenden i krstevka na malata,da e ziva i zdrava.Na @mariz cestito kymstvo @Mari* me nasmea so postotizvini tebe ne ti e do smeenje,ama ajde izdrzi ,bitno znaes deka ke si odat pakBarem ke imas malku pomos ,ete od svekrva ti ,a svekor ti pravi se deka ne go slusas Na drugite majki so lesno i brzo da ozdravat decinjata ,da im pomine ko na kutre (taka vikat starite).
Ајде пази го, нека помине ноќва и утре дај боже без температура... јас и чорапчиња со оцет ставав и тоа доста помагаше... симнувај, следи да не качи многу, добро е што цица, нека прима течности... бар мирна глава да не дехидрира, многу се душички со температура кога се, такви мирни дури си викав ајде дете живни трчај крши се, само да не си ми таков Ајде побрзо да помине, ако се заби нека искочат побрзо, ако е вирус нека помине побрзо Фала на сите, ептен сум среќна што си станав и кума, посебна чест е тоа
Mi kazaa da i dacam nekoe sirupce za iskasluvanje herbion ili sl. Jas imav doma prospan pa toa i davam. Sreka mojava ne sd buni za inhalacii duri sama bara. Jas si legnuvam umorna sum epten, kukava haos ama.utre ke sreduvam nemozam sega. Deca spijat mm e izlezen jas si izgledav edna epizoda od edna serija i dosta mi e
@Nikita7 , честито крштевање и среќен роденден на малата убавица, само убавини да ве пратат во животот! @mariz среќно кумство! Да ви е долговечна дружбата! @Mari* , женче од едно влегло од друго излегло, игнор на максимум за господин свекор и што повеќе удри на шетња и гушкање со беба! Колку време ќе поседат? Од МК ли доаѓаат или и они живеат во Германија? И то, денеска бев вредна, исчистив фрижидер, исправ алишта и замислите сто пати успеав да се скарам со господин сопруг...некако за неколку работи му го збирам и денес за се нешто му се налутив...се спремав утре да ги водам у кафана по повод годишнина ама и тоа ќе баталам, парите со пренамена во буџет ќе одат за шатирање црвено-црно
Jas imam gosti, turbo sum! Glava mi churi. Pochna da mi fali mir vo kukjava, dolgo vreme ne sme bile sami, se novi i novi gosti mi doagjaat. Vo tekov na narednava nedela ushte edni gosti mi se najavija, i tolku ke bide. Ke pauziram malku od pravenje kafinja, rucheci za eden kup lugje, perenje sekoj den i taka natamu.. da ne nabrojuvam Ne deka mi smetaat posebno lugjeto, tuku mi fali malku mir. Mi fali vremeto koga bebo spie da legnam i jas da dremnam. Sega ne sum vo mozhnost ama ke pomine periodov Bitno e deka ke si imam drushtvo tuka za izleguvanje, za kafinja. Soprugot na drugarka mi se vraboti, vo potraga se po stan i taka ke e podobro. Sega sme stisnati kaj mene doma full so dve bebinja Se nadevam naskoro ke se reshi se Dobra vi nokj zheni, edvaj uspevam da chitnam neshto, primetivte deka me nema? @Nikita7 srekjen rodenden na kuklichkata Da e zhiva i zdrava! Na site majki vi posakuvam pobrzo da vi ozdravat srckite
@Sunshine_1979 tie ziveat vo Belgija i zatoa pocesto doagaat zence Ohh kakvo bebe ne ja imam videno Nasabajle ja zemat bez prasanje Obleceno prenatrupano mm samo molcit Jas nesakam da recam zs posle ela izdrzi oh....
Luge vi sedat li mirni decava dodeka jadat. Mene da vi kazam sekoj obrok.mi e kosmar. Besnee vo stolce ne saka mirna da sedi i ako ne i odvlecam vnimanie za sekoja lazicka nemozam da ja najadam. I brat i mi besnee ja zakaca i on go krka na kraj po mego vikam se. Zal mi e ama po sto pati mu povtoruvam i na kraj koga ke mi se spojat zicite vikam. Milion igracki gluposti na masa dodeka se najademe. Mene jadenjeto vo nos mi ide. Zatoa jadam jas navecer koga ke zaspijat samo togas mozam na raat da se najadam. Probuvam da i davam neblendano nekogas jade nekogas izvosi pluka. Sabajle poveke imase hrana na zemja otkolku sto izede. A koga ke i izblendam pak ako nie jademe se dzapa po naseto i nokako ne si. Uf ajde ke fati red vajda nekogas. Denes vampirce vo 6 resi da ssi stane a bas mi se spiese. Vcera pak jas se rasoniv nea vo 7 ja budev za da mozam pak da mu ja zaspijam na mm pred da odam na rabota. Aj vajda utre ke pospiemw od sabajle ionaka sme doma. Samo 10:00 saat a mene ko porucwk da mi e od sto sme rano stanati. Mm pa bese izlezen kojz ae koga se pribral sega stana duri . Ic ne mi smeta koga izlaga, ionaka w mn retko, ama posle drugiot den e skroz ne funkcionalen. Zaspiva malava da napravam rucek pa koga ke stane malku na gosti ke odime
Pa ne mora da vikash odi zemi si go bebeto presoblechi si go. Ke se zamaram dali ke zboruvale? Do vecher neka zboruva, oni se kaj mene doma ne jas kaj niv. Bebeto e moe i jas odluchuvam za nego. Ne bidi budalche!
Dobro utro naspani i nenaspani majki @eleni27 cestitki mila, neka se zivi i zdravi deckovcite. @Nikita7 sreken rodenden i srekna krstevka a na @mariz srekno kumstvo, bi sakala da te dodadam na fb . Znam deka site deca se razlicni ama bi sakala da prasam po kolku pati se budat vasite decinja preku nok , sin mi 2 godini,seuste cica ama premnoguuu se budi preku nok,ova trae so meseciii i stvarno sum umorna, mm vika da go odbijam demek ke smeni. Znaci ako e mrtov umoren se budi 2-3 pati, ova zboram ako pesacel mnogu,se igral 2-3 saati nadvor inaku se budi po 5-6 pa i 7 pati vo nokta,ova od 23:00 do 7 znaci skoro sekoj saat, neznam sto da prevzemam i dali moze nesto da se prevzeme . @M&M sto e toa mirni?? ahahha se salam, ma kakov miren ako ne gleda crtani ili nesto jas da go zanimavam nema sansi da jade a ako go ostavam sam,ke jade malku a posle prodolzuva so pravenje maski za lice,kosa race a da ne zboruvme pod hranilkata na podot kakvo e.. inaku seuste jade vo hranilka, mu vikam deka toa e negov stol i masicka i deka mora tamu
Леле, аман на иста маκа сме.Моето е година и 5 месеци. Во сон збоρува, титеее, титееее. Е ај да не му дадам па цела ноќ ќе си седиме... Не знам и јас што ќе се пρави. Многу се буди, κаκо новоρоденче! Исκρено немам ни пρетстава κаκо би го одбила, κога би го одбивала... κога и да е тоа... се плашам. Сега му излегуваат четвоρκите и малκу е настинат, ама сеκогаш е ист. Ич не спие миρно!
Puknav veke. So placki za jadenje. Do 3 ne i davam da cica. Place me grebe na gradi otbora usta. Mi ja cica rakata. Gladnna. Davam kasa place pluka. Sekako probav. Sekako. Gradive tezat prepolni i bolat. Pa uste maz mi vika davak da cica da ne place. I taka nema da ogladne za kasa a i da ogladne odvaj 10 lazicinja... jas placam ona place on se nervira. Znam deka e podobro vaka. Ke imame problem ako ne jade. Ama inat e upm... moze da ne jade i od zabite. 2 izlezeni dole a i gore gledam se belee. Od srekno nasmeano dete ke napravime netvozno. Sum se cudela koga vikale deka ne jadat decata. Deka ne cicaat. Mislev deka e nemozno. Epa ete mi. Se izvinuam za negativen post. Odam da molam pak