Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

@eleni27 честито живи и здрави да се душичките и големи да растат!!!
    @Miss.Sweet со лесно женце,побрзо да оздравите:hug:

Јас нема што да кажам...море ако размислам подобро имам,ама кој да пишува.Не сум баш најдобра и затоа не сакам да ширам негатива.Утре одам на доктор.

Имајте убава ноќ сите,јас си легнувам:hai:

2. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Утре работат?

3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Vo Germanija da :lol:

Kaetana, Dzevelekova, Mari* and 3 others like this.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Добро вечер мами. Денот го поминавме шетајќи надвот. Синко спиеше три и пол саати во количка. Почна многу да забушава со спиењето, ако преспие втор пат во денот после ноќта до еден ми седи. А ако спие само еднаш, вечерта заспива во единаесет. И чудно ми е како на толку мало дете не му треба повеќе сон.
    @M&M моево кога почна со јадење го седнував во столче и намерно немаше ништо околу нас. Демек да се научи кога треба да јаде, да си седи и јаде. Ахах колку сум била надежна. Сега куп играчки околу нас и плус цртани. И пак спремен е за бегство. Ако се загледа во цртанот брзо брзо бутам. Некогаш и мм изиграва кловн, маршира, игра, пее.
    Кажете ми како прв пат почнавте со миење заби. Кај нас тешко ќе оди. Не дава во уста да му пипнам
    Патем уште немам добиено.:D ни симптоми за добивање, ни за другата работа.
    @Cka дај му цице на бебе. И десет лажички не е лоши. Син ми па кога е изгладнет само на цице мисли, доближи му лажица се корне од плачење. Пробај темпирај ги оброците помеѓу две цицања.
    @eleni27. Во која болница си? Побрзо да ве пуштат дома. Чудно ми дојде ова со спонтаниов пораѓај со близначка бременост.

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Нормално е што така се чувствуваш,беше силна цело време,исплачи се и собери сила пак...те чека многу љубов и прегратки...гушни ги од мене:hug:

M&M, Girl-Rabbit and irena.1 like this.
  6. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

@eleni27 честито храбра мамичке,нека ти се живи и здрави бебушките големи да растат.И побрзо закрепнување и да одите кај поголемиот батко домче.
    @Miss.Sweet побрзо оздравување на малечкиот ,и мене коски ми се тресат од таа висока тт,а синко често крева.
    И на останатите побрзо оздравување...
    Ние добри,пред еден саат се прибравме дома синко спие.Јас да ве поздравам и легнувам и јас.Да се пофалам поминав прекрасен викенд кај моите,синко се изнаужива и се изнаигра со братучедите.Душата ми се полни кога ги гледм сите тројца како си играат и како се радуваат.Дефинитивно си потврдив сама на себе дека сакам 3 деца.Само на господ оставам дали и тој ке сака.
    Позз мамички се читкаме утре.

Kaetana, alana, Dzevelekova and 9 others like this.
  7. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро вечер мајки.
    @eleni27 уште еднаш честитки за малите сонциња...секогаш да бидеш среќна и горда мајка на твоите :l::l::l:.

1-2 недели она беше до мене кога јас се миев заби. Само да ме гледа, демек радознала да биде:tmi:. Потоа беше успешно од прв обид.
    Туку само со водичка мијам. Имам од веледа една паста ама оти малата не може да плука не ја користам.

И денес малава само 30 минути спиеше :sweat:.
    Среќа барем навечер не се буди па да сум фокусирана на престојните бессони ноќи со бебушов кој е на пат.

@tincemajmunce и јас сакам три дечиња. 2-3 година пауза после второво и потоа уште едно :sun:. Ние би и четврто...ама години не газат :doh:.

Kaetana, alana, Lorins and 9 others like this.
  8. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Добро вечер :)

И син ми е во клубот на деца што не седат во хранилка. Се мачиме со зборување, играчки, песнички, занимавање од трета особа.....Ако му е периодот на нејадење, како што му беше до пред 3 дена, ништо живо не го додржува на столче, па ако сакам можам и на трепки да се обесам, џабе е. Колку повеќе инсистирам, толку поголем отпор дава, така да се откажав од борбите, ако се залажува ок, ако не, здравје покасно. Кога му е периодот да сака да јаде, најчесто ни песнички ништо не му треба. Е сега моментално петките опасно работат, па не се додржува никаде за ништо, инаку не би ни требале.
    Заби кога миеме е жива смешка. Уште ја гризе и ја шмука четката, па едвај пробиваме до сите запчиња :) Веќе осеќам потреба дека треба паста да користиме, ама не знае дека треба да плука, а и не знае да плука уште, посебно е мераклија за голтање на креми и слични работи :| Омилени играчки му се од „забранетите“, ако начека некоја одма оди во уста на тестирање :|
    Кај нас е проблемот на нокшир да седне. Во градинка си седнува без проблем, никакво бунење нема, си седи некое време, мочка....дома пишти вришти, ако случајно успеам да го седнам, станува во моментот, и плаче најтрагично што може ко не знам што да се случило. Не знам дома како ќе се научиме со пелените и нокширот :sweat:

@girl-miri , како е малата? Подобра е?

Имајте убава и мирна ноќ сите :hug:

girl-miri, alana, Dzevelekova and 6 others like this.
  9. eleni27

eleni27 Популарен член

Na GAK sum srcka. Ne e cudno. Spontano se porodiv, site tuka citaat na kartonov i se cudat.

alana, M&M, Dzevelekova and 7 others like this.
  10. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Фала ви женски. Од 15 h е синко без тт. Се надевам така ќе остане и вечерва. Но во вторник ќе направиме крвна слика за секој случај. Се изнаспа мали прееска и сега ровари по дома :D

M&M, Lorins, tincemajmunce and 6 others like this.
  11. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Еленке, најубави желби за малите сонценца од мене и што побрзо и второто да ти го донесат на гушкање! Ајде прибери се полека, те чека тројна радост но и многу обврски а Илија и Јован сакаат среќна и здрава мама!

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Еве ме и мене мајки, имам деуштво по дома па немам време за форум.

Елени алал на храброста, да се живи и здрави батковците.

За заби миење, имате паста која не се плука, само побарајте убаво.

Не знам за вас ама јас терам некој војнички режим, еден ден од глава ќе ми се удри осеќам. Заспива во 9,во 6 се буди за млеко, орезаспива до 8-9, тогаш јаде кашичка и следно млекце дури во 12. Го држи до 3 саата, ако јаде пола или цела кашичка, ако јаде малку не го држи, дали само еден саат издржува. А тоа е обично кога пробува прв ден. Јас сум по природа принципиелна личност и се трудам да воведам ред и да се држам. Дајбоже да сака у бебево така.

Дуе се храниме околу нас нема играчки нема цртани, нема ништо, само кашичка. Не попуштам. Дајбоже да биде се како што сум наумила.

alana, M&M, Girl-Rabbit and 1 other person like this.
  13. Пчела

Пчела Популарен член

http://forum.femina.mk/goto/post?id=3074582#post-3074582
    Здрави и живи да ти се двете ангелчиња.
    Ај добро вечер, јас в кревет готова за спиење. Ништо ново нема се е едно исто.
    На тие што сте болни господ здравје да дава.
    Среќна крштевка и роденден на ќеркичката.
    Добра ноќ од мене толку.:hug:

Mari*, girl-miri, alana and 1 other person like this.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Београтски мелем, во аптеки го има и ептен помага!! На прво мачкање резултати имаше кај синко, а и доста мајки го пофалија од кога го пофалив јас :)

Mari* likes this.
  15. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Ете таκа. Исто таκа! Утρово од 4 до 15 до 5 цицаше. И κога го тρгнав си стана κаκо наспам. Ми вели, тите, мама?
    Немам поим κаκо да го заспивам поинаκу. Ми се чини κаκо зависниκ е. Аκо не сум јас, само со татκо му заспива, па веρувале или не му го цица увото за да заспие... моρа да цица детето....
    Од на свадба ме чеκаше да дојдам до 2 после полноќ. Не и спиел на свеκи. Што се не пρобала. Само плачел за спиење...

Kaetana, green.eyes, Mari* and 3 others like this.
  16. kallias

kallias Популарен член

Dobro utro ili dobar den za kogo kako :)
    Nie denes imame mnogu ubav povod za slavenje, mojata princeza polni 1 godina :inlove:
    Ne sme nesto najdobri so zdravjeto site kompletno doma ama denes za ovoj den mora da bideme, ne e sekoj den rodenden, neli? :party:
    Ajde da ve pocastam, ima za site Screenshot_2016-10-20-12-51-36-1.png

Kaetana, Lepaaa, Smizzy and 32 others like this.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Среќен Родендееен! Големи да растете, преубава е тортата!

Ние викендашки сме наспани уште од 8, фала богу детево го фати редот со градинката. Додека беше дома знаеше да стане и после 10 (facepalm)

Вчера ја носев во Киндер Парк да си поигра, таму гунгула од луѓе, имаше роденден, а мојов самотњак си играше исклучиво сама, кога ќе и' се приближи дете ја фаќа паника :x Незнам на што се должи ова понашање, ама откако почна градинка од лани го прави ова. А од наши деца не се плаши кога одиме на гости.
    Денес одиме на ручек кај моите па ќе ја носам кај снаа ми да се поигра со внукот, иако е малце поголем морам да ја удружам со различни деца.

Имајте убав последен ден од продолжениот викенд, тие што сте напнати опуштете се со едно кафе и чоколадо, бар за мене нема ништо поубаво :smirk: :coffee:

Kaetana, green.eyes, Mari* and 8 others like this.
  18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Добар ден :) Добро ја минавме ноќта, без тт. Синко си поспа до 9 сабајле а и ние исто. Сега си уживка по дома а мама на работа :( Две мажиња си се дружат домче. Имајте убав ден. Се читкаме :hug:

19. M&M

M&M Форумски идол

Sreken rodenden da e ziva i zdrava :)
    Denes za cudo do 8 skoro spievme. Vremevo e super ama nikako da napravime nekoj plan za setanje asalno. Prvo poradi spienjevo na malovo nadvor tesko deka ke mi zaspie i se se twmpiram so nea. Vtoro mnogu imame maka so golemion znaci ako ne se dogovorime so nekoj od naselba niz nos ni go vadi sekoe izlaganje. Ubavo sto saka da se druzi ama pak nekogas sakame i kako familija sami da prosetame. Vcera popladneto izlegovme na sladoled ni ja pukna glavata. Sabajle ista pesna nemozevme da mu najdeme drustvo sekoj si ima planovi i kenkase gnjavese se karase so nas, se iznaplaka i na kraj vide ne vide se resi so tatko mu da vozat tocaci. Posle pa mm mu bese lut i dodeka se dogovorija puknav. I mm e kako malo dete ako go fati inat. Normalno na malovo mu dojde vreme za spienje i si ostanavme nie doma. Neka pospie pa ke ja izvadam jas nea malku. Mrzam vaka koga ke mi pomine sloboden den ama so deca da se organiziras ne e bas lesno.
    Vazno uspeav od sabajle sa usisam. Sega sur spie da dosredam malku i ke ispijam edno kafe na raat pa nadvor

20. alana

alana Популарен член

И ние да се пријавиме со температура. Око не склопивме до 5ч. Мене главата ми пука, а притисак нормален. Двете не фати одеднаш. Аман вируси на сите страни...Си мислев ќе не прескокне, ама како и секогаш покасно не фаќа.

@Miss.Sweet колку дена температура ве држеше? Мило ми е што сте подобро.
    @kallias среќен роденден на малата...голема да расти.