Вчера ми цркна моб и не ви се заблагодарив за честитките фала ви од срце,сега додека мм спие да му го искористам телефонот,се убаво помина ама синоќа се враќам од работа 2ра смена влргувам и право кај малава и шо да видам очите зслепени од гурелки и десното око капакот отечен и црвен леле кога ме фати псника на мм му вукам одиме во болница право во државна на очно док рече дека е инфелција ни препиша некој капки и маст еве денеска се лечиме не можам да ја гледам ми се плаче лицето и е изобличено од што е отечена се надевам брзо ќе мине.
Dobar den mamicki Srejkni rodendeni na tie sto slavat i pobrzo ozdravuvajne na tie sto se bolni. @green.eyes fala na mislata za nas Denes trebase da ideme na pregled ama pedijatrata i ispadnalo nesto pa namesto nautro ke rabotela od 16cas,mm e 2ra smena pa nemozeme da odime se nadevam utre. Inaku podobri sme so jadejneto posle nekolku dena so jogurt i sok vcera jadese malce a eve i denes rucekot go izederadosna sum za toa. Seuste ne è smirena so spiejnevo cesto se budi plakejki,nekogas edvaj se smiruva pa zaspiva a nekogas mora vo 03 da stanime. Mnogu misli mi se vrtat deka ima bolki a neznae da kaze,deka se isplasila vo son,deka koga preku den place pa i noke...... Inaku viked so gosti preumorna,sega da raskrenam masa pa da sredam kujna i spalna soba a potoa da poigrame so malata malce nadvor pa doma da najdeme nesto interesno. Ubav den
Здраво девојки! Јас на одмор,заслужено цела една недела Утре одиме кај другарка ми,на село Во врска со заби миење,користиме на лакалут една мала четкица и миеме без паста.Сеуште незнае што да прави па само ја држи четката во уста. Деновиве имавме мала кашлица ама се помина супер па се радувам на времето што ке го поминеме заедно како мајка и ќерка,оти стварно ми недостига кога сум на работа.Сега спие па јас на раат едно кафенце и вас да ве прочитам. Примеќам кај мене некако сум станала без осет,несвојствено за мене,обично бурно реаѓирам на ситуации. Дали мајчинството ме промени или секој ден што пијам Б6 незнам,ама сум станала многу добра Пред 2 месеци на работа ме унапредија,а јас само реков благодарам и толку.Тато повеќе се израдува отколку јасНекако не допираат сите работи до мене ако не се поврзани со малата.Се се врти околу неа! Многу изнапишав,имајте убав ден @eleni27 да ти се живи и здрави синчињата,честитки и за малиот што стана батко @kallias среќен роденден на лепотицата,тортата е прекрасна
Dobar den, @kallias sreken rodenden na kerkickata,zivi i zdravi da ste site i sekogas zaedno ! Jas odmaram.Mm otide da ja provozi malata po uluca ,jas nemozam.Ne od cistenje tuku od gotvenje.od sabajle od 9h.kako go ukluciv sporetot ,duri vo 15h.go isklucivZa nas i za malata doruceci/ruceci i 2 masini pustiv.Sega imam eden kup sadovi,ama mora da odmoram barem pola saat.Za vo sreda ni se najavija gosti za povojnicaMalava uste malku godina ke pravi a uste ni idat na povojnica.Ako samo za ubavo da e ,ama neznam veke kolku pari otidoa za mezinja i kolku jadenje frlav (se po 2 doagaat) a nie obavezno da ne ne stigne kupuvame za 5-6lugje i posle frlam.Trosoci eden kup.e zatoa mi se svigja adetot vo gradovite vo istocna Makedonija-na mekici si nosat i za povojnica,a ne tuka 500€ za mekici i uste tolku za povojnicaAma pak ke kazam ajde samo za ubavo da e.Cistev vo sabotata,ama vo sreda sakala nejkela pak ke moram prasina,pravosmukalka i pak turbo. I mnogu se nerviram ne se organiziravme pak da izlezeme,se osekam kako vo zatvor.Mnogu mi treba da prosetam megju lugje (drugi lugje ne domasnite). Ajde ubav den
Ден и пол имаше тт. Давај повеќе течности, кисело млеко со лебче, оцет на чорапи, лепенки за тт и масажа со алкохол 50/50. Јас вчера и свежо лукче му ставив во манџичката па од тогаш не крена тт.
@Nikita7 za ocite so gurulki da i go mies sto poveke so mlaka voda i nekolku pati so kamilica. Nie minatata zima bevme taka prvin malata a potoa se prenese na mene,taka cela nedela ni pomogna cestoto miejne so mlaka voda i nekolku pati kamilica.
Кога беше 1месец така и солзеа и со камилица минев ама сега се уплашив дека и отече очниот капак и тоа ептен,малку сега е паднат отокот се надевам на подобро ќе оди
@kallias najsreken rodenden na malata da e ziva i zdrava golema da rasne, dobra nok go cekam mm da dojde od rabota deneska pazariv na veliko za rodendenot, pa sum premorena nemam sila da se mrdnam ,uvbava vecer
Добра вечер и од нас мамички..Најпрво @kallias нека е срекен роденденот на малата срека нека ја прати цел живот..Ние денес дома генералка теписи перење пердиња прозори чистење..И пак не исчистиввме...Синко денес напротив цел ден не спиеше и само на цицка сакаше..Керка ми се разбуди кога тој почна да плаче па цело време кенкава и по нив дај на синко да цица нејзе додека и направам ручек и денот отишол..Утре здравје ке си дочистиме..Па потоа планираме на гости кај моите годишнина од брак им е незнам навистина што да им купам..Предлог некоја..? Наредната недела па јас и мм правиме годишнина па тие што славеа во скоро време некија идеа ако може што да му земам..Имајте убава вечер мамички..
@kallias да е жива и здрава ќерката, да расте голема со среќни родители! Ние денес истеравме цел ден на гости, бевме кај братучедка ми на честито за нов стан! Ептен добро ми дојде излегувањето од дома. Плус тоа и јас возев од дома до Кисела вода и назад и пак до таму и назад оти се враќав да ја земам ќерка ми, беше во кинотека на Џифони, филмски фестивал... супер ми дојде за ослободување. Сега за прв пат стерилизирам зајачко месо во теглички за Магде па треба да чекам до 1 да врие, ќе се дружам со компјутерот уште долго.
Dobra vecer mamicki Jas da ve pozdravam, @eleni27 neka ti se zivi i zdravi bliznacinjata golemi i srekni da rastat @kallias Sreken rodenden na malata, vecno da e srekna Tolku uspeav da ve iscitam ne mi zameruvajte ama stvarno nemam ic vreme Momentalno sme kaj svekrva mi i svekor mi pa bozem da si odime denes, ostavivme za utre posto na sin mi mnogu mu se spiese pa nemase da go izdrzi patot do doma Ovde se pece rakija, cel den polna kukja pa kolku mozev pomagav ali se cuvav i za doma utre se spremam za generalka i + majka mi si se podnovi so stan pa sakam da i pomognam popladne i da ja izguskam Inace, povodot poradi sto ja otvoriv temava, da vi predlozam filmce koe samo sto go izgledav Se vika Bad moms Interesen onaka ali so edna mnogu golema pouka. Za toa kolku denes zenite prestanuvaat da bidat zeni i soprugi od momentot koga ke stanat majki. Pa, odvojuvajte malku poveke vreme za sebe i svoite zelbi i uzivajte kako majka no i kako zena vo edinstveniov zivot Ve guskam site Dobra nok jas odam da si go gusnam sinko
Vi blagodaram na site za ubavite zelbi i cestitkite, da ste zivi i zdravi i da vi dava Bog se sto si sakate Jas dezuram, mnogu e placliva ovaa vecer malata, zabite ja macat ahhh se zivo griza, kosata si ja kube od nervoza i bolka i nisto ne pomaga ni cice ni guski i baknezi... Sega i dadov Ponstan da se smiri malku da ne ja bolat, ama uste nisto, pak kenka, ne moze da zaspie, a spie i se iii da vidime kako kje zavrsi vecerta. Leka nokj na ostanatite drugarki
@kallias среќен роденден на малата лепотица. Секогаш да ти носи радости и да биде твоја гордост. @fairy88 . Го прочитав постот во другата тема. Искрен и вистинит до срж... Исти или слични мисли имала скоро секоја мајка барем еднаш. Веруј дека е фаза, дека ќе мине, и полека полека се ќе се врати во колосек...
Добро вечер! Денес си ја испративме баба и некако одма ми е попразно, не ми оди некако. Денес и молзењето испадна на две на три, важно бебе среќно налапано слива. Еве го спие позади мене. Имавме малку дружење со братучед ни, цели 20 дена помал од нас, а тоа е многу машала, ние сме батко голем. Денес конечно запчето убаво гребна. Сутлијаш не направив туку колачиња, слатки запчиња. Тато не зеза дека се со кариес. Повелете почастете се има за сите. Честитки на родендените н сите, да де живи и здрави. Кој што слави за убаво да му е.
Ооо порасна и Матео срцката. Да му се редат сите бели ко бисерчиња. Од кај најде калапи жено? @kallias Среќен роденден на девојката @eleni27 браво женче, живи и здрави да се. Дома со 4 мажи, има да те слушаат сите! Јас денес убо ја испеав свеки, имав многу во глава собрано, па барем пола и изнакажав, малце да се замисли. Добра ноќ, одам да соберам алишта.
Kako ste majki. Jas otepana deneska. Pev pat sednuvam i ke spijam sega. Dete samo nadvor saka. Celi denovi nadvor, pee vreska gleda po kucinja po vrapcinja. Gleda luge im se smee, pa oni i se smeat... im mafta oni i maftaat... vlezi doma vreska. Aj uspivanje pa po saat pak nadvor. Napraviv kasicki, iscistiv, spremiv alista, spruziv 2 masini, kupiv eden ton igracki, 3 bodia i 10 ligavcinja, zgotviv za nas dvajca, naraniv bebe so krusha i toa 20 lazicki rekord, bev u park, si igrav saat i pol na zemja, izribav vece i uspav dete. Sigurno uste nesto napraviv a ne mi teknue... a da. Spremiv alista za bebe za utre i za mene. Se banjav i peglav kosa. Bebe samo odmiv ne ja banjav. Utre toa. Koga nemavme dete nisssto od ova ne praev. Samo alisra sreduev i odev na frizer. Utre imam dokumentacija da sreduvam. Niz cel stan ni se rasfrlani pa ke gi odbiram... Sakam da se shatiram i sakam novi knigi.
Со калапче срце ги правев и после засекував доле да излезе вака ко запче. Лесно е. Ајсингот ме намачи, друго супер излезе. Вака планирам и постапалчиња да правам здравје, мајка ми ги прави од тесто од милиброд, јас вака ги сакам. Само тогаш ќе ги правам подебелки, овие многу тенки и бргу ми подгореа крајчињата. Мм ме зеза навелико, кариес имале запчињата. Добро утро! Кафенце некој да не сака? Од сонце денес ни с нема, за ручек ќе се пржи џигерче со кромидче и компирче пире. Што ми беше убаво со мајка три дена, сега кој ќе мие на рака, машината не ми мие
Аууу мамички добро би ми дошло едно кафе ама по можност еден бокал со кафе, @AngelOfArh може??? Ние имавме бурна ноќ,на синко го мачат изгледа петките ноќите ни се хорор,се буди со плачење,се превртува,место не го фаќа ...ужас,а мм спие топ,како заклан ништо не сеќава,или глуми Како и да е,сите разаминаа на раб,јас кафе ќе пијам сега,синко игра,па ќе му дадам да јаде,мада и со јадењето војни водиме да видам колку ќе касне.Ќе поиграме,ќе излеземе малку надвор,па ќе го заспијам,па ручек за нас,ручек за него,да профатам низ дома,ќе стане да го наранам и ќе одам на раб.Моето секојдневие. @fairy88 гушки мамичке,ќе потпорасне детенцето ќе имааш повеќе време за себе,верувај дека имало кај сите периоди кога така сме размислувале,ама за све си има свое време.Знам дека родителството е за двајцата родители ама цел терет од бебето и домаќинствотобе на наш грб а нашите мажи одат на раб и заморни се. Јас додека малиот направи 7-8 месеци не можев да мрднам никаде мн плачливо дете,ама еве сега оди и в село со свеки на спиење,и излегувам и имам време да си посветам на мене и за мм.Не мн често ама битно одвреме-навреме колку за промена. @kallias среќен роденденот на принцезата,голема да расте и се најубаво во животот.Побрзо закрепнување. Одам јас вика синко не му се игра сам. Позз се читкаме
Dobro utro, Ja zaspav malata i malku da odmoram.Nokeska ic ne spiese,prvo vcera cel den ne spiese i zaspa vo 19.30h.i posle se razbudi vo 1h.i ne spiese do 4h.pa vo 6h.stana i vo 7.30h.veke na nogaSkok vo razvoj li e ili ke menjava ke vidime.i denes denot ke bidestomak me boli za dobivanje ,standard depresivno vreme i toa.Veke kako se blizi denot da odi vo gradinka mene se poveke strav me fakja ama toa e.Zdravje samo se nadevam ke bide dobro i ke se navikne brzo.sakav uste nesto da pisam ama ne mi teknuvaaj ubav den