И јас чував под перница до моментот кога ми влегоа и ме ограбија..сега памет за друг пат,пари дома јок,во банка...за поголемата керка веќе имаме книшка,веќе 3 години,а за малово утре ке отварам,имаме пари и шубе ми е искрено веќе дома да чувам,а и знам дека нема да посегнам да и ги потрошам ако ми зашкрипи за нешто
Добро утро и од мене. Ние станавме во 9и30. Синоќа малиот имаше многу немирна ноќ. Се будеше де на саат де на 40 минути, ненаспана сум, се разбудив со главоболка, барем времето да беше убаво да прошетавме, оно пак тмурно. А и јас треба да излегувам да гледам нешто поклон за матурска, кај моја прва братучедка сме, мада ние се договоривме за поклон па малку ми е олеснета работата. Едит: гледам пишувате за чување пари. Јас на малиот му штедам во Шпаркасе, ги орочивме на 3 години и планираме кога ќе поминат да ги продолжиме, а баш ќе размислам и за некое осигурување, добро што спомнавте, јас со мм тогаш брзај да ги орочиме додека не сме ги потршиле хаха
Времево никакво изгледа низ цела земја. Мразам кога треба да седиме дома,плус со оган.Де врни,де облаци....Ние денес будни од 8ч, ручек да спремам само за синко,за нас нешто набрзински ќе биде денес. Сакаме да излеземе вечер малку,ќе видиме како ќе се одвиваат работите. Се разбира до 21.30 најкасно,без главниот никаде не се оди
во веро ги видов пред Велигден а во кам во недела стоеа близу до храната за мачиња купував за маца и ги видов (во кам во буњаковец)
Да се пофалам излегов од дома , али саде на лекар сум била не на шетња, ама да ви кажам као птица од кафез кога ќе пуштат.Зјапам по луѓе (да видам де жив народ оти по 8 саати дома сама сум со бебулево) вдишував длабоко кога поминував покрај дрва, да осетам пролет, зјапав по облаци горе да видам светлина, зјапам по рекламни билборди да сум во тек.....и се така зјапам колку да се потсетам на тоа што било претходно ех...
Morebza masini i alista ne ti sedam budna pa sto saka neka bide ☺ Ajde dobro utro. Stanati of 6:30 ama prezaspavme pak i dvete vo 7:30 dokaj 9. Pa dojde babata da se cuvaat jas moram da begam od doma place po mene koga me gleda. Rastecena vo nosot skroz samo da ostane na nos a moze i od zabite da i e. Uste kafe ne sum piela a kakvo e tmurno bez kafe ne se rasonuva.
добро утро пиевте кафе мами? јас сега си направив прво кафе денес сакав на тераса да го пијам ама какво е надвор безвезе да ти се отпие кафето, јас парите на синко првин ги чував под јастук ама видов не бива па ги ставив во стопанска детеско штедење пчелка имав некоја работа надвор ама не ми се излегува да поседам малку на форумов додека синко ја спие првата дремка
Добар ден мајкички, како сте? Јас се спремам генералка да пуштам машини, да пуштам правосмукалка, да изџогирам и се со ред, не знам колку ќе успеам со дечкиве ама ќе се потрудам Времево изгледа не планира да се оправи, ми здосади веќе искрено Убав и пријатен ден на сите
Kaj ste be mamichki Nie so sinko eve se dumkame, dva dena mnogu jaki grchevi ima se vitka se napnuva plache mnogu e zhalno Sega veke zaspa vo race ama ne go legnuvam, dva pati taka napraviv i se budi plache. Ke go drzham vo race Tuku ne vi kazhav za reakcijata na mm koga go iznenadivme. Ne znaeshe duri kako da izreagira, 5minuti stoeshe so podotvorena usta zachuden pa pochna da plache se izgushkavme i mnogu beshe ubavo
Ај добар ден, кога ќе видам како сте се распишувале рано-рано ми е срам да кажам дека сега стануваме! Спие ќере, спијам и јас ама синоќа до 3 не заспав, чистев, пеглав, се бањав и стигна време за доење! Вечер чекаме гости, малку разонода. Денес не ни е времето арно за шетање па ручоче нешто да приставам и ќе си потспремам за гостите ама прво една кафица .... па бујрумте!
Мамички имам прашање до вас.. Но, од причина што личноста можеби и чита низ темава, сакам во лп да објаснам, па доколку има некоја послободна нека ми пише
Dobar den mamicki se nadevam dobri ste site Se probudivme pojaduvavme mama niz doma i recek ke spremam sega,ve citnav malce i sega za rucek da se fatam. Vremevo dozd i nadvor pak ne ke se ide malava posledno vreme e mnogu nervozna,saka se po nejzino vristi pisti se dere place a mama izgleda e vo depresija cudno se custvuvam denovive,mi se place imam maka vo dusata misli nasekade aaaaahhhhh se nadevam ke pomine sum zaspala vo 03 vo 05 se proboduv so misli i maka od vnatre se nadevam ke mime brzo,eve sakav da vr prasam nesto zaboraviv imajte ubav den. edit-neznam kolku sum za sovet ama za clenkava nad mene mozes da mi pisis.
Добар ден и од мене. Станата сум од 7 и 30. Така е од понеделник до петок. Го однесов поголемиот син во градинка. Помалиот го успав откако дојдовме дома. Се разбуди пред околу пола саат, па сега си игра. Сакав да го прошетам надвор, ама времево е катастрофа. Во секој момент може да заврне. Ручек не правам денес. Ќе се јаде тоа што остана од вчерашниот ручек.
Dobar den i od mene Stana sinko vo 8h pa mu go odnesov na mm da pospijam jas uste saat vreme ali isto kako do mene da bese, nikako da isklucam mozok sve go slusam mm kako vika "Ne toa, sedi sea ovde, ne tuka, off eve ti gi igrackite..." I taka si stanav si se napiv kafence pa op na vrata svekor i svekrva iznenaduvanjeee Eve sea se cuvaat jas si sreduvam po doma pa ke odime so mm da prosetam za fustan za krstevka Of ova babive se sprotivno od majkite ili taka mi se cini Nemoze da se pogodime, sednavme da jademe mu davaat leb, pa aj kiselo mleko...pa vikam aj sea i od lutive piperki Aj idam da se istusiram i iskacam od doma Tmurno vremevo lele nekako na karanje me tera Aj da ne zamaram uzivajte si vie i imajte si ubav den
Ние пред еден сат станавме, синко јадеше, а мене ни до јадење ни до пиење ми е на вакво време. Сакам кога е мм со нас, вака имам чувство дека сум самохрана мајка, тој колку и да се труди кога е дома џабе е, не му ги знае навиките. Сака секоја минута да ја искористи со него, но и тој преуморен доаѓа и на крај пак бебе е со мама, ама ајде се тешам ова е минлив период, кога ќе се заврши куќата ќе се преселиме таму и јас со моите 3 мажи ќе уживам. Денес не правам ништо низ дома, од вчера е се средено, ќе се галиме со синко цел ден
Мене дедо ми ми штедел во Југословенска банка, мислел државата никогаш не умира. И секој месец од пензијата отпилика ко денешни 100 евра ми ставал, се додека не ја затвориле банката. Кога направив 18, мислам дека Македонска банка ја наследила и тогаш ми дадоа 2000 денари. Сакав чизми, ама мајка ми ми ги зема, за леб немаше. Затоа во банка долгорочно не штедам за дете. ќе вложувам во недвижнини кои ќе може да го продаде ако треба пари. Кешот го снемува. Иначе ја облеков у пижами сменив пелени и тамам ја легнам се искака. Сменив пелена и додека менував се измочка насекаде и пак пресоблекував се. И така мафтајки се дојде цреме да цица и пак ср искака и не знам веќе Ова горе влера го пишав амаа немав време да го пратам. Времево крш детево не може никаде мака цела ноќ со носето...
Јас им отворив штедни книшки на децава. Парите што ги добиваат за родендени им ги ставам на книшка. Еден ден ќе им се најдат за нешто. Помалиот син вчера го носев на контрола кај неговата матична и за среќа, нема ништо. Грлото му беше црвено и затоа кашлаше, па докторката му даде сируп. Носето му го прскав со спреј. После една недела конечно оздраве. Само што го пресоблеков синко. Беше искакан. Сега се вртам и што да видам. Ги извадил сите салфетки и ги ставил позади радијатор.
Здраво и од мене,ќере заспа па јас на раат прво кафе да испијам.Бевме кај матичната на конторла и ни кажа дека е супер и се исчистило скоро се на гради,ама уште една недела да не одиме во градинка да си поседи дома да окрепне убаво.Инаку времево изгледа на сите ни влијае,изгледа цел мај ќе биде ваков,се потсетив пред две години ова време во мај исто имаше многу дождови,а јас бремена во првите месеци,леле што од хормони што од време само плачев и повраќав мислев дека никогаш нема да се средам Ај гушнете си ги вашете сонца дома и ќе заборавете на времето
Има и полоши од вас! На пладне стана синκо. Фала богу станува и бρбоρи, па и маж ми се ρазбуди! Јас па вампиρ. Слично κаκо тебе. Ги заспивам навечеρ за да можам да се исκапам, да зачистам, да забρишам. После појадоκот дојде вρеме за κафенце! Бујρумте!