Bravo cestito. Ajde ke gi isterate na brzinka. Mala razlika moze tesko prvata godinka ama posle ke si bidat drustvo. Jas i brat mi sme 2.5g i izlagavme zaedno zaednicko drustvo se. Ke vidis super ke vi bide
Ti zivees vo Grcija?Zivees pokraj more?Ako da ima vlijanie jodot od moreto za imunitetot kaj decata ili nema vrska?
Добро вечер мајчици! Демек порано почнав да се молзам порано и да легнам ама јок, се одолжи молзењето и еве пак полноќ ќе ме фати дур легнам. Душа ми плаче за спиење, синоќа ич не спиев убаво, се мњ боли, сите зглопчиња, ќе да ќе врне, Метеоролошка станица сум џанам. Бебац спие, каква маза е станат не ми се верува, дур не го погалам, гушнам кога ќе отвори очи не заспива пак. Нешто тешкичко му одеше млекцето па и бљуцна, се надевам нема ко летоска да не извади од памет со повраќањето. Иначе денес после долго време смрзнав млеко, пресреќна, 180мл,мислиш литарипол сум смрзнала. Ќефови. Ќе се најде во некоја криза со циклусот, како да ми поднамалува пак млекото, којзнае дали ќе добивам или што е работата, заборавив скроз минатиот месец кога добив. Кога се работи за имунитет мислам дека многу голема грешка се прави со оние сирупите, а и со вакцинирањето без крвна слика и брисеви, може ме мислите луда ама мое мислење е така. Пример на моја роднина вчера и дале Алмацин за 37,5тт на малата, нит кс нит ништо, грло чисто, нос не тече, нема нилакви индикации за антибиотик, она мирна си го дала сирупот. Јас дур не крене на 38,5 Далерон не давам а камоли Алмацин, што знам, мислам дека се ослабнува така имунитетот на детето, ама може и грешам. Тргнувам од себе, кога пиев лекови за се и сешто бев постојано болна, циклус без кетонал не ми поминуваше, настинка без риностоп, грип без макропен, кога го исчистив организмот од отрови 3ипол години не настинав и не се разболев, после првата тт на синко некако ми се собра се, ми откажа телото и осетив дека следен ден ќе се разболам, ама со лимони и сода, зелени смудија и многу овошје се вратив за три дена, а претходно настинка без 10 дена не ме пушташе, антибиотик се напив три пати за да го заштитам синко, иначе не би ни пиела. Но за деца е секогаш поинаку, така да дур не искусам недајбоже во брзо време, нема да знам како сум реагирала. Инаку многу ме натера на мислење постот на Фејри, дискутирав на една фб група и дојдов до заклучок дека и многу жени имаат исто мислеље ко нејзиниот маж. Но тие жени имаат веќе пораснати деца, заборавиле очигледно. Јас самата сум свесна за моето однесување, изглед и целата промена што надтанала, ич не мора некој сол на рана да ми додава. Не ми излага од глава, и сакам и со мм да разговарам на темава. Убави сни!
Јухууу женчиња жива сум @Sunshine_1979 да сте уште многу години среќни заедно @irena.1 so lesno i cestitki Мами јас се држам некако,незнам и јас како ама морам Околу момето мислам дека немам повеќе проблеми,им дадов до знаење дека ќе се облекува и ќе остане редот како шо сака мама а не баба Мм како изгубен случај Само мама и тато,јас како да не постојам Се чуствувам ко од Марс да сум падната и ко да живеам со човек со кој се познавам една недела И сето тоа почна страшно да ми смета Нервозна сум доста ама гледам да избегнам конфликти,сега не ми е потребно тоа ама скоро и ќе морам Вака како што одат работите не ми изгледа добро Мами да ве поздравам
@irena.1 cestitki lesno da si ja iznosis bremenosta Jas mamicki si dojdov od kaj moite i stvarno ne znam sto mu e film na maz mi, ne podnosliv e! Sekogas koga ke dojde kaj moite e namurten abe zivci mi gi skina ,se nesto mu smeta i mi se obrakja so visok ton i ne mu e prv patedvaj cekav da si dojdeme da si dojdeme da go karam i ne mu zboram luta sum,a pred nego i jas ke bidam namkjor so majka mu da oseti kolku boli. Besna sum Utre trebase na slava kaj gazdite negovi da ideme ama sam je odi sorry za negativnost ama morav.. Edit: devojceto sto bese vo predporodilna so mene a voedno i kjerka na koleska na svekrva mi deneska pocinalakolku se iznervirav i rastaziv .28 god imasse.....ostavi novorodence utre ke doznaam od sto i kako.....mnogu tazno... Jaas nisto ubavo ne kazav ...leka nokj
@irena.1 со лесно мила бременоста. Ти посакувам се да помине во најдобар ред Инаку синко пак качи тт до 38.6 Срце ми се кине кога го гледам болен. Бевме денес пак на лекар нема ништо на гради, нема ни црвено грло. Утре ќе бидат готови резултати од брис па да видиме што е. Цел ден денес ги тегнеше и чешаше ушите па докторката му ги ѕирна вика нема ништо. Аман нека поминува веќе ова чудо. Дете се измачи. Ништо не сака да јаде, со сила му пикам да касне а цице 24/7 бара. Од утре сум на одмор неколку дена па ќе се галиме повеќе. Се надевам брзо ќе се оправи. Убава и мирна ноќ мајки, јас ќе дежурам
Se izvinuvam sto ke se ubacam ne znam kolkavo e detenceto no mi asocira na vadenje zabi. toa da ne e?
16 месеци е и вади заби-тројка горе и доле Во саботата имаше тт 39.9 а неделата во 15 h последно качи 38.9. Три дена помина без температура и сега пак.
Моите се разлика една година и 9 месеци. Немаш поим колку ЛЕСНО ќе се снајдеш, ќе влезеш во штос за неколку дена. Нека ти е со лесно, радувај се на мешето и детето. За еден ден ќе ти порасне, ќе се чудиш колкаво било а не си го приметувала!
@irena.1 честитки за бременоста,со лесно да си ја износиш. Добро утро од мене,бебето лумпува наоколу па да чкртнам нешто. Возбудена сум вчера ѓи купивме првите кондурки за бебуш.Пробав до сега неколку пати да му купам и не можев да му ѓи облечам.Витка ножиња и нема шанса да влезе во кондурчето.Конечно вчера успеавме некако да облечеме по незнам кој обид и ѓи купивме.Ќе видеме колку ќе ѓи носи.Оти само му паѓаа по патот. Друго што ми така текна за бебето гледајќи му ја облеката и играчките.Нема кој знае колку количински ниту играчки, ниту облека.Таа што ја има е рационално употребена.Немам неискористени парчиња во шкав,освен две три парчиња донесени на поклон со помали броеви.Играчки не го претрупувам.Прво станот ми е мал и немам план да трупам играчки кои се интересни само два дена. Совет од докторката пола играчки скриени и после недела да се менуваат играчките за да се интересни тоа и го практикувам. Затоа штедам,комплет детски додаток што го добива од државата.На два начина дел во акции,дел урочени и тоа уште од раѓање.Се оди на посебна негова сметка. Инаку се мислам денеска да одиме на релакс фамилијарно.Мм го оставија дома од работа,оти ја менува. Има убав термален базен со лизгалки и е за деца прилагоден на 30 км.Да одиме да се прошлапаме.Имам еднаш одено таму,најмногу ми се допаѓа делот од базенот кој е надвор со џакузи и е топла водата супер за уживање.Само за зимно време,па и ако паѓа снег што романитка е.... Имајте убав ден,тука е магла и ладно
Добро утро,јас прва денес на работа никој нема уште,ај ставам кафе,да се напиеме. @irena.1 честитки мила,со лесно и овој пат со една сестричка за баткото @Miss.Sweet таква тт не верувам да е од заби,кај нас така се покажа бактерија во нос
Добро утро и од мене.. ауууу вака дома да се вратиш, а да го оставиш во градинка потешко било.. вчера дека во двор го чекав, слушав како им пеат и друго беше, сега се враќам дома.. тишина, одма ми фали Денеска само што влезе, го фати за раче пак воспитувачката и мама мама и тажна фаца направи, ама го излажа со зборување и го однесе во игралната, па да се надеваме дека нема да плаче овие 45мин... Јас да пуштам некоја машина, да раскренам набрзинка по дома, па да одам да си го земам Убав ден мајки
Nema vrska, em ziveam pokraj more, letoto sekoj den se banjat vo more i pak zimata se razboluvat, za sin mi do sega da, kjerka mi sega prv pat se razboluva ama deka ja dojam pa zayoa bese do sega zadtitena. Inaku jodot e dobar za tiroidnata i neli nemalo da se razboluvat ama vrska nema, site deca se bolni tuka, pa sto ako ziveat na more