Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ja hranam cere, i go drzam sisenceto, so desnoto race i taa si go drzi sisenceto, da ne i go zemam, so levoto race me drzi za mojata raka, t.e pokazalecot i pritiska. Go dopiva mlekoto, si gi pomestuva racinjata, na mojata gledam sekundarno odbelezani nejzinite prstinja. Me gleda milno i mi se smee. Ljubov :hug:

На TheSecret, Girl-Rabbit, Mama Maja и 16 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.125
    Aj dobar den i od mene....ja neznam sto mi stana.Sekoj den,sekoj post mi stana nervozen i depresiven:(ovie 2 dena se budam so vrtoglavici i nagon za povrakanje i neznam zasto vaka ama se izmoriv stvarno.Mi skisna veke sekoj den nesto da me boli,da odam po bolnici,da ne sum raat:(Ne mozam da uzivam vo zivotot,so mm i kerkickata ....Se nadevam deka ke pomine i ke mozam na raat da go minam denot.
    Inaku vcera slucajno ja najdov temata "na srce mi lezi.." i procitav nekolku strani i mi padna tesko citajki gi feminkite za nivnite cuvstva,nivniot zivot,posebno postovite povrzani so decata .....Stvarno od koga stanav majka tolku mnogu mi e zal za sekoe bolno detence bez razlika koe e(poznato,nepoznato).I se cudam kakvo vreme dojde-starite zdravi pravi ,a mladi i deca bolni i so nervozi .i se nadevam deka ke bide se dobro so tie decinja,Gospod site gi stava na iskusenie ama ke gi cuva decinjata,samo roditelite da imaat sila da go izdrzat toa.
    Izvinete za postov vaka tmuren po sabajlecki ,ama taka se osekam i polesno mi e koga ke go napisam.
    Kako i da e,imajte ubav den.Koga ke gi vidime tie ocinja ,tie racinja i taa mala nasmevka zaboravame na se !!!! Cekam da stane malava pa da si ja izguskam da mi dade sila za cel den:)

На Girl-Rabbit, Mari*, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.841
    Добар ден и од мене :) Супер во градинка и денеска, сега пауза два дена, во понеделник веќе по 1ч ке седи :) Леле кој бељаџија е, свекрва ми е втора смена денеска и правеше кафе.. он со влажна земал си брише насекаде, ние заправени муабет (кафето само што сварено, жешко чади), он зема влажната со се рачето во кафе ја шлапна (facepalm) кога писна, јас брзо во веце му ја измив со ладна вода, сега е малкууу црвенко, ама мислам не е страшно изгорено, не се жали така да добро е. @flower30 се си имаш испитано? јас додека не открив што ми е се изнашетав по доктори, абе тешко лошо од кога се породив, анемична, нервозна вриев, уморна нонстоп, хронично ненаспана... баш како тебе мислев во депресии паѓам, секој нешто ми беше крив, а устври се беше убаво како што треба, час насмена, час огин од мене излегува и на крај испадна тироидната катастрофа и се баш се да ти било од неа, од кога пијам апчиња сум супер :) Одам јас чајче да пијам, ме скокотка грлово и ме тера да кашлам, најлошо е вака.. правам муабет дома и си кашлам :D

На Girl-Rabbit, Mari*, tina-63 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.125
    @mariz da odam na kontroli za tiroidnata(pred 2 godini piev nekolku meseci terapija) i mi rece dr.nema potreba oti Tsh mi e nisko .Bev i posle poragaj eho na tiroidna i hormoni tiroidni proveriv dobro bese.Pred 2 meseci pravev i EEG na glava i toa bese vo red.e sega nesto ako posledniov mesec se smenilo.Donekade mislam deka mi e od stres-mnogu sum napnata i nervozna sekoj den ,ama sekako izgleda pak ke moram na pregled ako prodolzi vaka.

На Girl-Rabbit и alana им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.841
    Мене сега иако ми дојде на супер ниво хормонот, терапијата пак ми останува иста (50мг еутирокс)... но кај мене и антителата беа многу покачени, па терапијава ми е доживотна, дури и во бременост ке си ја пијам (тогаш и поголема доза се пиело)... провери си комплет хормони, антителата... меѓувреме бедоксин напиј си се кога ептен вриеш... инаку таа со стрес се предивикува, колку повеќе нервози, толку поголема шанса да зебегаат хормоните...

На Girl-Rabbit и alana им се допаѓа ова.
  6. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Добар ден мајки!
    ако кажам дека се е во ред, бидете сигурни дека ќе излажам.
    Но мора позитивно да се размислува.
    Сега одам да го изгушкам, изгњавам, истискам мојот мал лексилиум, па малку до надвор да се излуфтираме на свежиот и студен воздух.

На Girl-Rabbit, Mari*, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.125
    Da nervozata e pricina za se:(ke moram da proveram pak.fala ti ;)

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979 и mariz им се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Еее срцка ти мислиш цело време ќе биде бубалче,си расте детето,после 1,5 како се менуваат не сум верувала дури,и оваа мојава само беснее по дома,па секој ден се удира од маса,столици,лом и е главата направена,само истура вода,сок,цело време само бришам по неа:)

На Girl-Rabbit, alana и mariz им се допаѓа ова.
  9. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Добар ден, како сте девојки? Мене ме нема во последно, да ви кажам уште неможам да се средам од роденденот, а поминаа 10 дена од кога беше, здравје боже другата година во игротека и ај со здравје.
    Нема ништо посебно се едно исто, дега има нов муабет од свекрва ми и вика на ќерка ми да ни каже да сме и купеле братче или сестриче, а јас па викам не е проблем ќе купиме од продавница за играчи и братче и сестриче. Ме иритира тој муабет како да не сум свесна па мора некој да ме потсетува, си му кажав на мм па тој нека се расправа.
    Ај отидов ручек да правам имајте убав ладен ден и убав викенд.

На Girl-Rabbit, Mari*, SpangeBob и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Здраво мами, да ве поздравиме, денес прими вакцина малата, супер поминавме без плачки. Сега за сега нема реакции па се надевам дека така ќе истераме до крај..:) Синока бевме на кукна слава св. Петка кај другар на мм. Денес ми се спие многу, изгледа од времето ќе да е овде е облачно и заросува.. Сегаќе си направам едно појако кафенце да ми помине дремката..

@mariz mila i jas gi imam istite simptomi koi sto si gi imala posle poragaj.. Mnogu mi e tesko, umorna se osekam, nemaspana, nervozna i anemicna sum.. :(

На Mari*, Lorins, Верче4 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.841
    Нормално е некое време после пораѓај, ама после месеци пораѓај не е мислам.. на секое тело му треба различно време за закрепнување, ама знаев дека не е нешто како што треба, страаашно се осеќав, во огледало бев друга, очите чудни, како паднати капаците... фала богу што ја открив тироиднава, сега сум супер!

На Girl-Rabbit и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.841
    По плачењето прееска во 10 заспа, а тогаш му излупив мандарина да јаде и не ја изеде, остана на маса. Сега пред 10мин стана, јас уште на лаптоп седам си ја земал мандарината си ја шлапал шлапал, па среќа не на тепихот хахаха

На Girl-Rabbit и azelea им се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.666
    Допаѓања:
    37.454
    Добар ден,мајки!
    Rano,rano denes ubavi vesti. Mu odobrija 3mesecna viza na mm,i toa za sredinata na ovoj mesec da rezervira karta. Malku sokirani,povekje zbuneti ostanavme. Mozebi zatoa sto nikogas ne sme bile razdeleni povekje od dva-tri dena. Sega se pravat spisoci sto treba sa se podgotvi,da se sredi niz doma,nie so sinko kje bideme sami vo drugata kukja. Ne mozam sama da ja odrzuvam ovaa,plus vo zima e poladno. Uf,misli milion,najmnogu me luti sto negovite koga doznaa deka dobi viza,ne bea vooduseveni bas,vednas pocna da kuka svekrvami,lele sto ke pravo deteto samo(kako da ke bideme eden vek odeleni),kako ke ostavite kukja zatvoreni,pa masini,pa koli...Eden kup kukanja kolku da ti pokacat pritisok. Mislis ne sakaat da otide sin im. Cudni luge,mnogu cudni. Vednas se fatija za cenata na kartata. Mm im kaza deka se sam kje si plati,oni se plasat da ne potrosat nekoj denar za sinot. Mislam deka samo nasive se vakvi luge.
    Nejse,denov pomina,sinko kje go shishame posle,neka se naspie. Nekako ne mu se pravi kjef,vika kje placel. No ako sme mu kupele zivotni,edna ripka sto plivala vo voda i eden traktor,kje bidel miren. Od sega se pazari detevo,kako vujko mu e,se smeeme so mm.
    Mnogu obvrski ne ocekuvaat periodov,da se spremame za slava,da se spremame za stranstvo i da se selime...
    Kje pomine i ovaa bura,znam!
    Denes na meni makalo so suvi piperki,kompiri i praz. Povelete!

На green.eyes, Mari*, Kitten и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Majki gledam izbrishan e postot od zhenichkata shto barashe zhena da i go chuva deteto od januari. Aj nekoj ako pamti koja beshe chlenkata da mi kazhe, mi treba :)

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den mamicki:)
    Vcera i denes imame ubavo :sun: bevme vo park so malata se naigra na ubavovo vreme,berese mali cvejkina i gi davase na mama:inlove:se lizga,se niskase i igrase na kojnceto pa pat za doma malce trcajne:D se razmrdavme dvete:D
    Jas si ja imam nastinkata:doh:plus toa afta vo usta:@cesto me fajka iako ustava mi sekogas na prvo mesto za higiena ama ete:^)
    Si gi srediv vegite malce|(da ne bidam epten za nikade:worried::D
    Edna veminka imase pisuvano za ova sreduvajneto na nas,mislam poveketo mamicki ne è isto pred i sega koga sme majki.
    Sega na prvo mesto gi imame decata,jas gledam da ja zadovolam malata jadejne,piejne igrajne setajne a posle ako imam vreme ke se sredam malce:!:plus domasnite obvrski se razbira.
    Ama majcinstvoto ne pravi najubavi:inlove: toa da znaete.

Otidov da spremam vecera :)
    Edno toplo cajce da mi pravite drustvo;)
    t-caldo-3903201.jpg
    @Mariangel i jas go vidov postot bese nekoja vemnika koja ne pisuva cesto,ne znam kako i bese tocno nikot.

На green.eyes, azelea, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. redmama

redmama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    396
    Го имаш постот во категорија дете(жени за чување дете).

17. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Добар ден мами. Денес петочки си исчистив по дома дур синко спиеше и сега сум крш. Некако преморена се осеќам деновиве :( Синко е добар денес без тт. Расположен за трчање по дома па и повеќе јаде. Само трча, црта на пиши-бриши табличка и а нешто не е по негово одма рони крокодилски солзи. Се надевам на мирен викенд без стресови. Имајте убав викенд :hug:

На green.eyes, azelea, Mari* и 9 други им се допаѓа ова.
  18. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    И јас да шкртнам некој ред... онака чисто да во кажам дека цел ден со кукли си играм, коцки редам, сликовници разгледувам... Ова мојата палавка многу разгалена станува, никако сама не игра туку бара јас да ја занимавам. Чаре за проблемов?!?!
    Ова и е ново, до скоро сама си влегуваше во соба и си играше а сега само слушам ,,мамаа, дојди да градиме куќа,,
    Е супер, ќе си играм цел ден а работата низ дома нека чека, ама ајде нели детето пред се.

На green.eyes, tina-63, azelea и 10 други им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.841
    Исто и мојов.. а замисли со мене е таков, мама мама мама и да си играм со него, некогаш доволно е да седам на земја, он да си игра (битно да сум тука до него да седам), сам никакооо... желудник ме боли од брзо јадење, зашто нема време за тоа, а со мм гајле нема ке му истури играчки он си лежи гледа тв синко си игра сам доле на тепих :D дури и одење во вц ми стана тешка работа, мочам со брзина на светлината :rofl:

На green.eyes, tina-63, azelea и 14 други им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Sin mi e skoro 4 god i noon stop po cel den vika po nas da si igrame, samo sto kje stane mamo da si igrame i ako ne sednam da vozam kolicki zbesnuvA i ne se trpi. Dosadno mu e sam i aj so mene. Ist e i so tatko mu, ne go ostava ni minuta se e po nego koga e doma, mnogu e dosaden znaci dodeka ne sednes da si igras so nego glavata kje ti ja zbuce, mora da e po negovoto i kraj.
    I od gradinka stom si dojde doma odma toa mu e vo glavata, da si igrame (facepalm)

Inaku ovaa mojta krofna lugje mnogu teska stana so zaspivanjeto, preku den aj ne tolku ama navecer za zaspivanje lelee majkooo dusata mi ja vadi. em si trla oci i se slie, na cicka zaspivase porano, sea kje se nacica i taman mislam ajde zatvara oci da zaspiva ona kje okokori oci i pocnuva da lumpuva, kako da se rasonuva, a ne da treba da spie (facepalm)
    Vekje cela nefela e vakva, nikako ne moze da zaspie, a problemot e i sto brat i saka da spie i ne go ostava ni nego, vika, si zboruva nesto, si igra i nikako da zaspie, sto vekje ne probav i da ja niskam i vo krevetce i vo race i da ha galkam ma jok bre brate ne saka i ne saka.
    Znaci posle 1,5 cas uspivanje taa sama zaspa vo krevetce :sweat:
    Daj kazuvajte care kako polesno da pocnuva da zaspiva oti zivci nemam vekje preumorna sum kicma me boli race telo ne mozam se seknav po cel den sum 200 na saat nemam odmor i plus nokjeska se budi pak, te od zabite te za cicanje te place i ne moze da spie :devil::devil::devil::devil: ete takva sum uffff...
    Aj dobra nokj si legnav :makeup:

На green.eyes, tina-63, azelea и 6 други им се допаѓа ова.