Хелоу мамици Јас уморна и немоќна По цели ноќи со момето неспиенње,деновите со гостиве напорни Свеки почна на керками да и се обраќа со цитирам (Ајде кај мама) и ми се кренаа нервите па ја потсетив дека таа е БАБА а јас сум МАМА Едвај чекам да ги испратам неможам повеќе Се труди таа помага околу се ама и се меша доста А уште пострашно ми е јас речи нешто тие прај се ко да не слушнале Мм исто со молчењето дури и напоменува да се прави како шо вели мама Охх ми се иде некогаш да го земам момето и шо подалеку од сите Не се издржува Ајде мами да ве поздравам и да си ја гушнам бебка да си заборавам на маките Добра ноќ мамици
Добра вечер мамички..Синко заспан керка ми уште игра кај и да е веке и она ке заспива..Денес си дојдовме од гости бевме кај моите 2 дена си поседовме..Овие неколку дена мн ми е лошо ми се врти а и вчера и денес кога одам во вц на хартијата како бледо црвено нешто имам..Во понеделник здравје ке одам на доктор да видам што е работава..Имајте убава вечер мајки
Tрпение-спасение.Ќе мине и тоа,змам како ти е и јас бев во иста ситуација.Не е за џабе кажано сваког госта три дана доста. Те така,за нареден пат нека иде на пократко време.Јас сум одлучна дека нареден пат нема да трпам гости три месеци.Две недели..месец преку сила и картата назад. Инаку јас сум мртва уморна,денеска бевме на вечера во грчки ресторант на ручек,ама со мало бебе се знае како се мине.Едниот го шета другиот јаде и пие и се така на смени. Бевме и во тој паркот задвчера.Малиот бликаше од среќа.Има базенчиња со разни длабочини прилагодени за бебиња и деца. Мм сакаше да го вади бебето голо надвор,ќе било во топла вода.Видел поголеми дечиња таму и нашето бебе и оно да било надвор. Ама и внатре имаше многу забава.Бебуш дали спиеше еден саат на базенот.Цело време беше во акција.Најважно вечерта спиеше без чести будења и наредниот ден стана дурии во 7 саатот. Тоа е мајки лека ви ноќ
Мајки да ве прашам користите ли облека од други деца? тетка ми денес ми донесе алишта од некоја нехзина пријателка јас не ја знам жената ама до душа алиштенцата се навистина нови и зачувани. синко многу брзо ги расте алиштата и секоја недела собирам по некое кесе надраснати па добро би ми дошло вака за по дома да му менувам а искрено и секој ден неможам машина да пуштам по што 3 -4 пати го пресоблекувам во денот многу бљуцка и е утоп. проблемот е што јас не ја знам таа жена затоа не знам што да правам има ли некој начин детергент да ѓи дезинфицирам или нешто друго да ми предложите.
Досега не ми се има случено некој да ми донесе ама би земала можеби ако се зачувани за по дома добро е Испери и испеглај мислам тоа е доволно
добро вечер,малата е заспана,јас да се измолзам и со мм ќе гледаме малку тв,спие ми се ама сакам малку и со него да си посетам,како гласи поговорката а спање спомени нема @blessed.an a eden test da napravis,@ChristmassTree pobrzo da.mine bitno ti da ozdravis na bebe mu treba zdrava mama,izgubenoto vreme ke go nadokadite @ mac.mac ja sum koristela alista gi isperam.ispeglam dobra nok
Хахаха...Мари како јас да се читам...И мојата така и викаше...мајкина, мајкина...по старски демек било стара мајка или баба...мене на нерви ми одеше...што не и рече бабина ако е исто. А и маж ми ист како твојот кога станува збор за мама ....се како ќе каже мама. @ChristmassTree побрзо оздравување...Не се секирај...за некој ден ќе се гушкаш со бебушката.
Zosto da ne. Jas koristam od drugarki, koleski... sepak detence gi noselo sto moze da im e. Preperi ispeglaj i tolku. Kolku kratko gi nosat decava kako novi ostanuvaat
Веројатно е до навиката, еве и јас и маж ми повеќе би сакале второто пак да е девојче Не ти треба кузнај колкава дезинфекција, па сепак таа облека ја носела друго бебенце, сите бебиња се чисти Јас користев првата година еден куп алишта од снаа ми, а она исто така ги добила од друга жена. Наши алишта имав само една кеса...купувавме многу малце, само од ќеиф. Ептен ме спасија од трошок алиштенцата од снаа ми. @ChristmassTree побрз опоравок!
Син ми носи буквално се од братучедите, освен чевли. Неговите мали работи јас ги давам на помалите две братучетчиња, а сега ќе ми ги вратат за новото бебе и така во круг толку брзо се износуваат што не се стига да се оштетат. Искрено јас и многу му купувам од мерак, а мм мрчи по малце Ништо не им е ќе ги испереш, а дезинфекцијата ја правиш со пеглањето.
Јас би му облекла, да има некој да даде, ама први сме со бебе од друштво, роднини поблиски и се ни е купено, а јас давам од синко неутрални на другарка со женско бебе, бидејќи некој со машко бебенце и помало немам... како што вика Китен, сите бебиња се чисти, испери и испеглај и гајле немај
Dobro vecer feminki. Ajde da si pocnam so red so ogled na toa sto me nema 2 nedeli. Dobro ste se iznaprikazale @eleni27 Zivi i zdravi da se bebusite. Samo da Ve raduvaat @Nikita7 Cestita krstevka i sreken rodenden,vecno da i bide imeto na kerkickata @mariz Cestito kumstvo. Uste mnogu decinja da krstevas @kallias Sreken rodenden na maleckata, golema da rasti @LaDyDoLl potpolno se soglasuvam so tebe. Nikoj ne e vo tvoja koza pa da komentira. Postot kako jas da sum go pisala. Bas toa mi se slucuva vo momentov. I koga ke mi recat ....eeee pa kako mislis deka se gleda dete?!!? @Sunshine_1979 Cestita godisnina, da si ostarete zaedno @Cka ama me iznasmea ! Isto i jas go imam nekogas istoto mislenje za maz mi. Ednostavno vo sekoe vreme e spremen za se. Za igri..za ranenje..za zaspivanje @irena.1 cestitki @thebabylover cestita godisnina Se nadevam ne preskoknav nekoja Inaku sin mi vo eden den izvadi 3 zabi. Gore lev kec i dvojka ,a desno samo dvojka. Ama gotovi se i dolnite dvojki. Super pominavme bez nikakvi promeni na raspolozenie. A nitu tt. Ovie denovi pocna sam da se isprava,pa po ceel den samo toa pravime. Go ostavam da sedi vo krevetce a toj se isprava skros ke se odprevrti nekoj den Celo vreme saka da patka,odnosno jas go drzam i go setame cel stan. Imate iskustvo so prooduvalki? Se dumam dali da mu zemam edna. Denes denov prekrasen. Se iznasetavme. Go podnovivme sinko so nova garderoba. Bas se izmori denes i eve go spie ,odam i jas da go gusnam Dobra nok
Не бе какво превртување, уствари зависи колку е високо креветчето... во нашево нема шанса да искочи Фала иначе
Здраво девојки Уште не сум стигнала да бидам активна во темава, 9-ти месец сум и чекам да се породам, а потоа ќе ве дружам активно (повеќе со прашања сигурно ). Јас уште сега сакам.да прашам, дали некои од вас користеле јекодерм крема за новороденче и дали покрај неа користевте и други козметики во првите месеци? Употребата е на тој начин што го мачкам после секое бањање цело телце? И дали ова е таа крема? Фала ви
Прашај во темите за совети, како и да е ке ти го преместат прашањево таму @ANGIE1 исто и ти... инаку ги тргаат прашањата и ни ја заклучуваат темава, оваа е за муабети само...
Ааа не сме знаеле, ептен тазе сме Не ни знам која е таа тема за совети, ќе пробуричкам ќе ја најдам tnx
Grrr pak dezuram. Abe ubavo si pocnav da ja vrakam vo krevetce koga ke se razbudi. Denovive pak od pusto sto mi se spie ja stavam do mene i bese ok do denes. Okolu 1 ja zemav i nonstop svrti se cicni pa ke spie demek pa brmci pa pak cicni i taka do beskraj. Sednav sega da ja nacicam da zaspie i ja vrakam vo krevetce. Eh bre do koga vaka ke me gnjavi. Sinko bese mnogu naporen noke kako bebe ama kolku sto se sekavam posle godinka namali na budenje ova malovo obratno.
I kaj mene ista pesna. Jas krevetce bataliv uste koga sinko imase 3 nedeli. Znaci na sekio 10-15 min placese za cicanje. A eve go i sega 9 meseci ima i seuste e istoto. Cela vecer e obesen na grada. Hronicno nenaspana sum