Ne go koristam krevetceto oti sin mi nesaka da spie vo nego. A ogradata mi bese simnata,ama posle toa sto go vidov ja krenav odma Sekoj den nesto
Se budi beba nokeska za jadenje gledam saat 2:44. Jadese sto jadese, jas kaj polusednata kaj so edno oko otvoreno, sme zaspale pak. Se budi povtorno za nekoe vreme, gledam pak saat 2:35. Kako bee, cekaj nanazad odi vremevo, znam tocno go vidov, sto mi e, i prva pomisla zakocil telefonot (ni na kraj pamet da mi tekni deka saatot togas se smeni). I taka sum zaspala pak so trista sonista, i mi tekna sabajlevo deka nesto se promenilo. Btw. mnogu toplo be zeni nokeska, 2 pati stanuvav prozor da otrvoram. Vozduh nemase vo soba. C c cc 2 pati za toa stanav, 2 pati za ova i se na se kolku sum vkupno spiena - 2 minuti! Tukuuu aj denov uste od sega se gleda deka ke e soncev. Obozavam nedela, ima da se iznasetame. Ubav den!
Здраво мамички,ајде да се пофалам го имаме 17 -то запче.Прва петка доле десно пробила на 23 месеци.Ама синко се разбуди со кашлање сабајле како со шлајм,водена кашлица.Сакам да прашам некоја имаше пишано правела лек со јаболко,кромид...незз како беше.Ве замолувам ако се сеќава некоја нека ми пише не можам мислењето да најдам.Позз денес денов ќе ми помине во кујна,чистење,перење,пружување алишта.Денес домаќинка ќе бидам Синко го испи млекото,гледам и мм се буди одам да ставам кафе кој е за ајде.Позз се читкаме мамички.
Jas 2 pati im go pravev lekot so kromid, orevce i jabolko i nemase fajde kaj niv, ne mora da znaci deka nema da ima i kaj vas, napravi go ne te kosta nisto plus prorodno si e. 1 kromid jas so luspa go stavam cel, go mijam ubavo i go secam na pola, 1 jabolko isto ubavo izmieno so luspa go secam na povekje parcinja i 1-2 orevcinja ubavo izmieni i skrseni so se vnatte i luspa i jatki, stavas se zaedno vo tendzere so voda i neka se vari dodeka ne omeknat ubavo jabolkoto i kromidot i tecnosta ne stane na pola. Go trgas posle od ognot, go precaduvas, go stavas vo sisence ili tegla, sto imas i mu davas da pie kolku saka. Mozes i med po edna lazicka da mu stavis koga kje mu dades da pie.
Добар ден! Сонце пече а јас со крпите и алиштата се дружам! Среќа големата ќерка ја прошета малата саат време надвор па позавршив повеќе работи. Ми се најавија гости за попладне, вчера спремив некоја солена торта со крекери, пита од готови кори, купив мастраф за еден ордевер, имам замрзната торта и то је то...ко воли нек изволи Денес отиде денот во работа, де прашинка, де кујна да пребришам, алишта во машина па да преместам во сушара, да ги здиплам и пак јово на ново, ...нема крај... Инаку и јас се пријавувам во ненаспаните мајки, ноќва од 12 до 9 спиеше и цицаше 5-6 пати, пола саат цица, саат спие, како ли ќе се издржува за недела- две кога ќе тргнам на работа ...ама ноќва и нешто жално ми приплакуваше, дали нешто стомачето ја болеше или пак некое забче е, незнам ама нешто дефинитивно ја болеше! Утрово е свежа, не покажува знаци на болка Милото мало мамино почна да покажува знаци на љубомора, вчера бевме на роденден кај едни пријатели и ѕверчево мое кога рече пишти, вика, плаче што сум ја земала во раце славеничката ( три години полнеше девојчето) и веднаш штом ја оставив се насмеа слатко и се смири!
Хелоу жени Ме немаше некое време, ама немав ни што да пишам, а и ко @mariz решив малце да олабавам од се и да се посветам на децава. Поминавме тридневна температура со осип, неколку нови запчиња со големиот, вакцини со малиот. Разни нервози, и убави моменти. Среќни родендени, годишници и позитивни тестови и брзо оздравување на сите. Денес свеки ме ослободи од ручек правење (фала и), да дојде мм од работа и после малце да се шетне, убав ден е овде
Јас фб и групи на фб баталив, викендов убаво ми дојде со сите дома, па си одморив малку.. Фемина не ја напуштам
Здраво мами. Кога правиме муабет за љубомора...никогаш не сум пробала дали е љубоморна до сношти. Ја зедов куклата демек ја заспивам, ја нишкам, и пеам,ја бакнувам, ја легнав на кревет и ја покрив...И оваа мојава чудно цело време ме гледа. Ајде и викам кај мама и посигнав да ја кренам...кога ми ја турна раката со сета сила...ми се налути и не сакаше кај мене после...мм ја заспиваше. Се изнасмеавме со мм. Немам друго што да кажам....само да ве поздравам.
Ej decki malava denes se pusti malku da odi. Pa kolku i stana interesno cepki bese, stanuva sama od gaze na noze i ke napravi nekolku cekori dokaj mene ili tatko i i ni se frla i se gazi od smeenje. I kako pocna saat vreme toa pravese. Moree kolku energija potrosi ja se umoriv samo sto ja gledav. Pa se olabavo od eden kraj na tepihot do drug otide. Dobro sto paga na gaze i uste ne se osuduva odma da se pusti i na parket da odi kako da znae kade i e pobezbedno. Ustvari znae ocigledno ova decava se mnogu popametni od sto gi mislime. Mn bese interesna ama vo isto vreme strav me faka od paganje sega Mnogu bese i vozbudena edvaj ja smiriv da ja spremam za spienje i se iznaplaka na kraj i se. A da i si vikase sama bavooo Dr vikend ke i pravam kolacinja neka se pusti poubavo tamam da gi zemam kalapcinjata od kaj edna drugarka. I baska ke bidam sama od vtornik do sabota. More koj ke ja izdrzi nedelava veselo ke bide. Rabota pa doma sama so dvajcata od sabajle sama.spremanje sinko i jas za.da izlezeme od doma so kenkatorcevo zaedno Ajde ke izguram ne mi e prv pat. Zaspaa decava vo isto vreme. Ova mi e mn olesnitelna okolnost koga gi legnuvam posebno 2 saati na uspivanje trosam. Vaka 2 muvi so eden udar. Sega da zemam da go zapeglam mm za pat utre nema da imam vreme a i na sinko bluzickite od uniforma da ima za cela nedela.
Добровечер женички Деновиве турбо со синко па само ве читам. Денов ни почна рано од 6:30 го разбудив за антибиотик и не заспа. На гости бевме кај баба па синко мислам 100 км помина во одење. Ко моторче во газот да има не може да го постигнеме. Дека не беше арен и е фластер за мене и мм...посебно за мене. А седнам кафе да пијам или да зготвам нешто ете ти го вика мама дојди. Денес го учевме да кажува како се викаат мама и тато по име па се потруди и не кажа на крај и аплауз си даде Сите ако треба ќе не каже по име ама неговото уште не го кажува. Многу ми е смешен ако нешто не може да направи а намислил одма бара помош од тој што му е во близина а ако не сака да му помогнеме ни вика хам демек сам можам. Комедии по дома. Како расте и дрдори повеќе така ни е поинтересно а и постресно Рано заспа денес нешто пред 21h па ќе видиме кога ќе не разбуди. Одам да изгледам еден филм па да спијам. Добра ноќ
Мојава од кога е родена се буди по 100 пати јас еве 4 месеци како сум тргната на работа кога сум прва смена во4:30 стананувам е тогаш како ич да не сум спиена,веќе се навикнав на почеток ми беше мачно и живци ме фаќаа ама веќе се помирив
Мм тераше викенд со пријателите во Дојран а јас за викенд на работа,јас втора смена денска ми се јавува пред да трга ми вика те чекам вечер загреан типот Јас сега си дојдов човекот хрчи спие легнав тој ме погледна и си се заврти,и сега ќе си ја пеам од жејко Додир леџа до леџа Хахахха ај и јас легнувам алармот во 4:30 ќе пишти
Уф имавме страшно утро! Беба уморен, не да му се спие, му се плаче, ама не сака да се успие, се буни, се тегне, едвај се успа. А мама за прв пат го утна млекото, место да го дадам во 6 го дадов во 4,а тој сирот го плука не го сака, никако да видам надвор темница дека е, цел ред отиде у ку*ац, па нормално сабајле и кашичката се изремети, ама после си ја лапна, дуеи и уште би јадел ама нема смисла, премногу е. Мене мами многу менболат нозете, подколениците, поточно имам грчеви постојани во листовите. Стра ме е да одам на лекар, вака е од породувањето навака, откако лежев скоро една недела во кревет. Може треба да почнам да спортувам поагресивно , што знам. Да се допие кафица дур бебе нана, после ќе чистам по дома а он во релаксатор ќе одмара. Викендов го кскористив за нас, убаво ни беше.
Добар ден и од мене, синко спие јас да полежам, кичма ме кине ке полудам од болкиве насекаде, дали од него ми е дека цел ден во раце нагоре надолу, а не е лесен баш... па и нешто вратот позади ми се фатил боли леле мајко, на лева страна неможам да се завртам убаво Денес синко во градинка еден саат беше, леле кога го носев ми беше љут и кога стигнавме јас му викам чаооо, он за рака со воспитувачката не се ни сврте да види каде сум.. кога бев да го земам веќе беше клапнат зевашее зевашеее.. дека покасно го однесов, а рано станат беше, по лекари јас бев за мене (он во кола со татко му)... и така да пружам алишта ми заврши машината, па да видам на алиекспрес нешто за порачување да не има хаха (маска за хуавеи, ако знае некоја од вас флип маска ми треба.. во ситимол 500/600ден имаше, а од ваму за 2, 3долари ке нарачам)..
Добар ден мајки. Заспа малава, ќе биде мирно пола саат. Имаме огромен проблем со цицањето на двете прстиња... Доколку има некоја мајка искуство со истото или предлог/начин за одвикнување би била благодарна. Последниве две недели стана екстремно. Дете паѓа, се спрепнува, бидејќи не пази каде оди и е занесено во шмукање на прстиња, или на среде јадење се обидува да ги пикне во уста. Станува екстремно и со викање, удирање или фрлање ствари кога не и е погодено. Сака на таков начин да го добие замисленото. @irena.1 . @Miss.Sweet , @Sky-butterfly ...ние бевме тука некаде. Како е кај вас? Секако и совет од секоја друга мамичка чие детенце мине или минело низ оваа фаза е добредојден. Малата е полни 16 месеци. Во однос на јадење и пиење не можам да се пожалам. Знае навечер да се разбуди чат пат, што порано не беше случај, но потоа оди повторно директ во кревет. Се плашам кога ќе се вратиме дома дали ќе се навикне повторно да си спие сама во детска, како порано. Но ќе видиме за тоа, отом потом.
Еве мојов е во таа фаза веќе 2, 3 месеци, дали е фаза или ке си остане таков незнам најверојатно не е фаза, веќе разбирање е Буквално се ака од земја ако нешто не е погодено или не му дадеме... (гледам да му го завртам вниманието со нешто интересно што ке го интересира, му зборувам така некогаш успева). иначе и јас сакам да го одвикнам од цицање палец, сега за раче пешки се враќаме од градинка он си го цица и ужива, 100 пати се сопна и 3 пати на коленици падна до дома (градинкава на 1мин ми е) зашто не гледа каде оди од што ужива во цицањето... а е гладен, нервозен, му се спие он си цица палче, сака и цуцла... ама еве заспа со цуцла, во заспивање ке му падне, ако се мрдне во сон одма палецот во уста и сочно си го цица ми рекоа насилно никако да му го вадам, сам по себе ке се одвикнел... уште љуто не сум пробала да намачкам, ама тоа никако жал ми е...