И ние пробуваме но не е успешно. Мајка ми даде предлог со лутово но веднаш одбив. Едно жал, друго беља да се направи по здравјето на детенцето или не дај боже очињата да си ги допре па да ја печат... Триста хорор приказни ми надојдоа од тој предлог.
Никако никако... може понатака ако не се одвикне да пробам, но сега никако. Пробав со сенф, со прополис за деца, со едно грозозо од аптека горчливо нешто.. не ми успеа, еднаш ке се згади после веќе излижано е и пак си цица, а на секое да мачкам сенфови, прополис, глупости секакви па не иде.. гледам цуцлата да си ја цица кога е нервозен и кога спие...
@danichap пробај со фластер. Залепи го делот од прстињата што го цица со фластерчиња, по можност од оние што се како платнени, па види како ќе реагира. Немаш што да изгубиш.
Добар ден мами. Официјално потврдена бременост, 6 недели и 4 дена има срцева акција. Уплашена сум малку матката ми влечела малку на десно. Тоа сигурно од царскиот и миом на преден ѕид си стои веќе година дена. Ама тоа е. Ќе видиме како ќе врви работава. Плус да не го кревам син ми и да се одвикнеме од доење. @danichap моево е исто ѕверче. Ај што е двеста на саат. Мора по негово да биде. Ако се наљути знае да фрла со што му дојде до рака. Отвара во кујна, јас го карам, кога рече вади и фрла од таму со лошо не помага сум пробала. Ако го удрам по раче се смее. Ако го караш и он се кара. Најново научил да ги вади штитниците од штекерите. Не видел нас изгледа и он оди дирекно таму и од прва го вади. Сега ќе треба да ги залепам со фластер плус. Се обидувам само со одвлекување на вниманието. Вчера животот ми го скрати. Ми избега на спална и трчаше по неа и падна на другата страна дирекно на глава. Се изнаплака кутриот.
Уште еднаш честитки за бременоста и многу ми е мило што срценцето веќе сте го чуле. Мислам дека е големо олеснување што фазата на проодување е зад вас. Јас истотака минимирав дигање на малата и физичкиот напор околу неа, но не е изводлво и целосно елиминирање. Само господ да не чува сите, и до ден денес при ставање/вадење од хранилка, миење на газето ја кревам. Телото како да ми се програмираше на ова мало човече до мене и нејзината тежина. Секако првата третина многу повеќе пазење, но без страв за понатаму. Се ќе биде во ред. Кај мене момите ќе бидат точно 18 месеци разлика, твојот батко ќе биде 24 месеци постар. Со една мака ќе ги изгледаме . Ти ја знам приказната, како со план и макотрпна работа дојдовте до вашиот дом и срце ми се полни што истиот се полни со дечиња . Во однос на палавково твој . Значи горе доле исти се сите со исти финти и лудории. Само да ни се живи и здрави
Пијам секој ден, не прекинав понбременоста, многу ми прија магнезиумот, ама не ми помага многу. Денес до толку ме болело што морав и Далерон еден да се напијам, не дека многу помогна ама колку толку ублажи. Многу ретко пијам лекови и затоа вака. На 8ми сум на ортопед за малово ќе ја орашам домтореса, и така ми е блиска, дали ќе ми советува нешто.
Ај што пие кафана од мене!?! Ќерето мое ноќеска ја преспа цела ноќ во креветче! Добро, три пати цицаше но пак ја враќав назад и си спиеше мирно!!! Друго ништо ново, предпладне прошетавме низ населба, сега беба спие, мама прави ручеци, попладне у план е да се шетне до Џамбо, да се подновиме некоја играчка Веќе ми се броени денови од седачкара дома, заврши боледувањето, уште 12 дена одмор и здравје од 17 ќе мора да се работи...малку и ми недостасува тој дел од животот - да се дотераш, средиш, па состаноци, предизвици, рокови, мнооогу стрес и напнатост... Многу бев воркохолик пред Магде, у просек по 10 саати останував секој ден на работа, искрено си ја сакав работата и работев најдобро што можам, без забушавање и денгубење! Знам, звучи неискрено за во државна администација ама така си е, не лажам Е сега ќе видиме како ќе биде, морам да си ги почитувам мајчинските приоритети и во 16:30 да се "одјавам" од работното место и да си се враќам на време дома!
Два саата порано женче, имаш саатипол за доење пауза и пола саат за појадок, па во 2ипол дома ќе бегаш.
Јас се сеќавам колешката во 2 си одеше а ние до 4 на работа, па од тоа претпоставувам. Како и да е оорано ќе си одиш.
Мојот не пика прсти во уста ни па цуцла фати. Ако нешто не е по негово (да брца во штекер, да се фаќа за шпорет или да вади алишта од плакар) плаче мислиш го колат или па 'ржи со забите и цел поцрвенува во лице. Го оставам да се исплаче и да се помири со недозволеното а ко ќе се смири го седнувам и разговарам со него. Сега имам мака со пресоблакање по какање. Сам кажува дека кака и дека е укакан а не дава да го соблечам. Мост ми прави, се превртува и плаче а ко ќе го средам почнува да пее Не знам дали му е шок облакањето пошто кога имаше тт гол го соблакав и мачкав по 100 пати со алкохол или фаза му е. Се надевам ќе се среди за брзо т.е ко ќе тргне пак во градинка Ние денес шетнавме малку на сонцево, убаво му дојде на синко па ручкаше овошје и заспа. Сега ко ќе види дечиња надвор не можам да го приберам. Му фали друштво и дружба но ради бактеријата не сакам да го мешам со деца. Зошто и некоја друга мајка да ги трга маките ко нас? Убав ден
@Sunshine_1979 мислам дека паузата за појадок не можеш да ја земеш на почеток или на крај на раб. време
Dobra vecer mamicki Denov turbo denescistejne,miejne,brisejne,alista na susejne pa drugi na mesto stavajne+rucek i vecera. Mm mu se jadelo nesto blago pa nabrzinka i toa Malata vcera vecer zaspa vo 20cas i ete ja vo 03 vika po tatkoi tato tato a nie shhh molcime a ona pak tato Ooooo tatoo pepe(pepe koga i se mocka) stana otidoa se mocka i ja legnav nazad. Guskaj tato guskaj mama nemozese da zaspie a mama i tato vo 01 legna pa im se spiese+tato na rabota vo 05 trebase da odi,zaspa nakaj 04 sat,mislevme ke bara da stane da igra ama mina dobro @danichap nie sme 2 god i 9meseci imavme faza so prstijnata pred nekolku meseci ama traese malce i koga i vikav ne taka posle nekolu dena naednas prekina. Faza sega i e so igracki sto gi frla pozadi nea,naednas od kako i zdosaduva igrajneto i gi frla pozadi Mnogu fazi gi imaat decavake mine. Ubava vecer na site