Мајки, преморена сум. Денесбебуш баш ме измори. Дали мешето или забите, ама баш се жалеше. Не е ни спиена ни ништо. Како ќе се тргнува на работа се чудам. Барем до12 месеци да го продолжат породилново, ова уште ред не си фатил со детето, ајдена работа. И времето што можам да го искористам за одмор, го трошам на пружање алишта, ручек правење, домашно со големото.......е не можам веќе. Се фаќам сама себеси како пречесто го повишувам тонот, особено на поголемиот. И тоа не ми се допаѓа воопшто.
Добра ви вечер мајки......... Јас по цел ден сум сама дома со синко чат пат помош од моите родители денски...повеќето навечер ми го чуваат и ми помагаат.... Денска шема ни е стандард во раце по цел ден освен кога спие јас тогаш можам да јадам да средувам. Синко со свои 3+м ме измачува апсолутно...денес курето му го отвори докторот не да писна мене ме заболе..........свеки ја нема да се јави скоро еден месец но и јас не и се јавувам инат..... добра ноќ мами.
Dobro vecer mamicki...i ja konecno da legnam vo krevet sea da si pustam nekoe filmce, sinko zaspa pa na red se i moite pet minuti. @TutiFuti dobro e koa imas pomos od koj i da e i ja sum sama po cel den doma nemam nikakva pomos site po rabota ama ne se zalam se snaogam taka da koa bebusot spie i ti koristi da odmoris a sveki ne ti ni treba Pozdrav
Zdravo majki. Po Zakon za rabotni odnosi pauzata za doilka do 1 god e eden i pol cas vo koja se vklucuva pauzata redovna. Saati pol vkupno. Mislam clen 223. Moze da se koristi i na kraj na rabotno vreme po dogovor so rabotodavacot. Jas vo momentot koristam. Nekako ne mi e tesko dumkanje dete doenje 2 pati u nok i pokrivanje uste tolku pa na rabota... samo nemam vreme za nisto. Dodeka zgotvam 2 kasi za sleden den i sokce od ovosjeto, dodeka spruzam alista i smetam ete doslo vreme za spienje. Stanuvam rano za doenje pa dodeka se spremam i peski da stasam... samo bi sakala nekoj da gotvi. Gladna sum najcesto ili jadam gluposti. Bebuska sekoj den po malku na sonce odime u park luduva od radost. Uste maki iame so kasicki. Ne saka i kraj... kaj da e ke odime na 3ta vakcina i na ortoped. Cucla ne fati nikogas epten na pocetok so sila demek dete so cucla bivalo ama nejkese. Pa pocna prst da stava i vadev odma od strav. Se nadevam nema da pocne. Drugarka mi na 4 god uste so cucli maka imaat. Deneska i vikav na majka mi. Mozebi imam sovrsen maz ama niedrn maz ne moze kako edna zena da bide silen. E taka. Odam da spruzam.
Здраво мами, јас дс одморам малку и правец под јорган планина. Да кажам нешто ама да не ми се смеете.Украсува ја елката и до сега ме фати.Гледам градот го украсиле извадиле украси и јас да не сум покусо од нив.Целата е мат бели и светлосиви лампиони со лилјакови цветови. Само не ми е убава оти не е шарена.Некако ми е за во салон или излог,нема топлина.Јас имав екла полна лампиони и шарена,секоја година купуваме нови,а старите ѓи редевме наназад оти не се гледаат многу. Кога ја редев елката бев возбудена оти прва година за бебуш украсувам, но истовремено срце ми се стегна и ме потсети на мајка ми.ТАа беше љубител на новогодишни украси,спакувани во три големи кутии и цела куќа ја украсувавме.Спомени....нова година ми носи и радост и тага во исто време. Туку бебуш ми е многу немирен,не спие мирно,секој саат кенка во сон.Не знам дали се плаши од нешто.Го погалам за главчето и му зборам и продолжува да спие.Сега има четири забчиња.Сите единици излезени Во последните денови не јаде убаво.Некако се сме на молење и почне да декна и сака да стане од столчето. Каките му се зеleni.Ama treba da pisuvam poveke vo dr tema. Se iznervirav,napisav post i pola go nema...mi blokira kompjuterot.Sega dopisuvam od telefonot. Leka vi nok zencinja
Ај и јас вака касничко да ве поздравам,ќере спие од пред два саати,маж ми излезе со некој пријател,а јас си уживам,малку сама нозе у вис.Еј и ќерка ми како е збесната,изведува,почнува да зборува повеќе и само повторува по нас како папагалче.Вечераше и дека сама си јаде на маса,а јас си гледам тв и го изела јадењето и ми вика "мамо ставиш маце"-да сум и ставела уште малку.Отидовме прегеска до ГТЦ демек ќе шетаме да и купам јакна ,а и за мене нешто,лелеле ништо не видов асално од неа,со мм бевме заедно,ама само отвара затвора врати,чепка се сака да види,па по ескалаторите радости живи да се вози,и неможев нервоза ме фати и ништо не купивме само козметика од ДМ.После си дојдовме дома се најаде ,па ја соблеков пижами да и облечам,па не ми даваше,кога почна да трчи низ собата само на боди,неможеше да се изнаигра.Значи 300 на саат е,мирна седи само кога гледа пепа прасе,е тогаш не трепнува,а и во градинка ми викаат многу била умна,никаков проблем немале од неа,само таква си е љубопитна и темпераментна.
Пред да потонам во сон да ви чкртнам. Како се однесуваат бебуши по промената на времето? Синко е цел избезумен, како да не е иато дете. Мани тоа редот отиде у неред, ама и мајка му се мрдна од умот. Си станал синоќа за мазење и префрлање у кревет среде ноќ и јас шишето сум му го дала, после иди да те видам. Денес тежок ден, многу беше ќенкав а и имаше запек , тешкичко му беше, врв на се прееска заспа и си потплакнува цело време ама кога рече да вика на цел глас не се смирува, лелеееее. . . . Белки ќе е мирен да спијам, денес утнав едно молзење, прв пат во молзачка кариера од 6ипол месеци, па сега завршив работа и ќе му ја легнувам. Убави сни!
Да не е скок во развој, не промена на време? Мојов се буни на промена на време, но се буни дека не го носам надвор да го шетам, но дува ладно не е баш за шетање како порано, а нонстоп сме надвор и на љуљашки обавезно еднаш во денот, зимава среќа во градинка што ке оди иначе мрднување дома.. минатата зима само викав некој на гости или одев на гости на затворено... сакаат друштво, само мама здосадува а нели фати цице, зашто се молзиш уште? или не цица пак?
Zdravo zenski Mislam cela vecnost me nema. Si dojdovme vo sredata doma, maleckite se pogodija mirnicki, ne ni placat, samo majaukaat. Mi trebaa ovie nekolku dena da fatime red, i se super trgna, ama deneska mi ja rasipaa rabotata. Sinko mi zaspivashe vo 22h, a denes pak izlegovme od kolosek i go pominavme 12. Mojata pomosh kako sto pretpostavuvav, samo na zborovi. Svekrva mi samo za banjanje mi pomaga, a mm samo toj pola saat dodeka gi banjame malite go pricuvuva sinko. Deneska bevme i na pedijatar i ostanuvame na ekskluzivno doenje. Prvoto kacilo 130gr, a vtoroto 80gr za ovie 5 dena kako sme doma. Doktorot zadovolen, jas se ohrabriv epten. Deca izbanjati, zaspani so sudni maki, jas ke pogledam malku fox life i legnuvam da spijam. Dobra nok zenski i vi blagodaram na site za cestitkite.
Добро утро од мене Станати од 5 и пол,цела вечер неспиена.Спијам еден саат,после думкам бебе и се така во круг.Во три сабајле го мачеше мешето па си игравме, се искака-малку проливче и на крај пак стана раното. СИнко ја виде елката и не помина со некое кој знае какво воодушевување.Дали дека е многу голема мислам дека повеќе со страв ја гледаше.Ја погледа смрштен некоја минута,па си се заврте на друга страна и се однесуваше како да не видел ништо интересно. Денеска му е ден за бањање.Требаше да одам денека до другиот крај на градот на доктор да ја контролирам штитната жлезда,ама па заборавив дека имаме известување за денес за отчитување на парната.И нема шанса да постасам се. Тоа го оставам за утре. Утре вечер сум во кинески ресторант со колешките од работа.Да одржувам добри меѓучовечки односи.Лани бев исто повикана,ама заради бременоста не отидов. Сакам да ја менам работата,ама сега ова со малиот ми мати работа. Тука сум на неопределено со стаж,а на нова работа мислам дека никој нема да ме трпи ако отсуствувам често заради малиот. И друг страв ми е што малиот станува често вечерта,утепана сум.Ако почнам со работа како ќе функционирам со оглед дека работата е напорна....се мислам да почнам постепено со помалку работни часови и постепено како се осеќам да ѓи зголемувам Имам уште четири месеци породилно,ама треба уште од сега да размислам што ќе биде најповолно за малиот и мене и како да го изведам. Ајде мајки,убав ден
Мислев промената на саатот , ипак не е мала работа, мене минтребаа два дена да се сконцентрирам а не па ним. А за цицање тоа омцидентно, знае да фати сеа многу почесто ама не можам на тоа да се ослонам, млра да имам резерва во фрижидер .
Fala vi na site za poddrshkata i ubavite zborovi. Jas seushte sum na bolnica no se gleda krajot se nadevam za den dva kje sum doma kaj mojata malechka. ❤
Хахах, дај не зезај, од кај знае бебе колку е саат Скок во развој, нон стоп менуваат бебињата понашање.
Здраво мамички! Во врска со промена на саатот само првиот ден си поспивме еден саат повеќе, сега легни си во 23h стани во 06h часовите на спиење се тие истите, е сега ние мамите на кои ни стануваат бебчињата навечер тоа е, тешко заспивам од кога ќе се пробудам и насабајле ми се соие ми се плаче. Ние од вчера почнавме со кашичка три лажици и дадов, денес ставив околу 5 лажици во чинивчето ама не и ја дадов се да изеде. Инаку не е кој знае колку импресионирана од јаболкото, го пие сокчето, ама сокче од јаболко со морков многу го сака. Ние три дена секој ден од сабајле до кај поручек немаме вода, жива мизерија да живееме во планина ќе имаме повеќе услови, ама што е тоа е.. Сега уште малце ќе се спремаме па ќе одиме кај мајка ми на по едно кафе, јас си направив ама го истурив несакајќи (толку сум несмасна денес до немај каде) и едвај исчистив кај што немаше вода..
Здраво мајки ве читам редовно,но немам време да ви пишам покрај две мали деца. Сега почнав на работа,заврши трудничко после цели девет месеци и мислам дека ќе ве дружам почесто Ќерка ми е во градинка и супер и е таму,одвај чека да оди,што сабајле дури и трча накај градинката,што многу ме радува,лесно се прилагоди и покрај тоа што ја префрливме од друга. А бебе е со баба и сега за сега супер тераат.Мајка ми му го знае цел ред,а ја гледам и му воведува некој нов што е супер за сите. Сега за сега си јаде супер,спие супер,но малку ми е плачлив што мислам дека му е се собрано.Вади заби,скок во развој,разделбата со мене,но се надевам дека ќе се среди се... На тие што очекуваат нови бебенца им посакувам лесна бременост и без страв околу разликата во години,моите се точно 18 месеци разлика.Со добра организација и малку помош се постигнува се Поздрав мајки и имајте убав ден Ќе се дружиме повеќе од сега
Јас знаев дека ќе ми зеза со промената на саатот и првата вечер не ја успав у десет, туку ја врткав до 11 И пак е се по старо. И паѓаше главата малце, ама еден саат ја заиграв и сеа си е пак во 10 успана. Туку двојка една излегува Можеби маката е со забите, може не е до желбата за јадење... леле знам дека ве пукнав со ова, ама стварно мака ми е што не јаде. Се надевав на дете што ке сака храна, ама ете не оди. Пикам у уста секако... со песни со плачки со лажење... дали еднаш сама отвора уста.
Синоќа беше најлошата ноќ откако е родена беба. Плачеше толку жално, ни цице ни раце ништо не ја смири од 12:30 до 3 сабајле! Дали е скок на 9 месеци, ново забче или ја мачеше стомачето од новата млечна каша од Фрутек што и ја дадов за вечера, не успеав да откријам! Абе од како е родена не сме имале волку плачки, ќе викне давам цице и се смирува, ова беше страшно!!! Дури и утрово се разбуди плачлива, сега е добричка, ќе видиме на спиењето после! А толку убаво си поминавме во Џамбо, си купивме кукла - живи радости беше !!! Се мислам што да и правам ручек, жолчка е на ред и некако немам некоја комбинација на ум?!?
Dobar den i od mene, @Cka nas ni dadoa Babyvit kapki bilo za otvaranje na apetit.E sega nezn dali ke pomogne toa ili dodeka se nauci na vkusovite,ako sakas so konsultacija so pedijatar probaj. Jas ovie 2 dena de so gosti,de so cistenje za drugi gosti...nekako uzasni glavobolki imam ,od sto se neznam.Znam deka sum za tepanje ama uste ne sum pojdena na ginekolog od poragaji sega 300 losi misli mi se vrtat vo glava,kojznae sto ke mi kazat koga ke idam Se nerviram ama toa e...drugo nema sto da pisam.otidov da gricnam nekoja smokicka dodeka spie bebus
Мислам дека ве видов вчера во холот на Веро Се поздравувавтр со некои пријатели. Можно е од млечната каша да и' било тешко на стомачето, еве мојава е две и пол години и незнае да каже кога и' е тешко, само плаче. Жолчката пробај со банана или кисело млекце.