Ние наместо во 8 почнавме во 9 да стануваме ...а ни за млеко не ми се буди во 6. И во спиењето менуваме полека...денски само еднаш почнува да преспива. Сега заспа, па јас кафе да пијам. Почнав по 2 пати да јадам, не ме остава само по мене е цело време. Инаку кога ја ставам во игрална, почна да се потпушта од едниот до другиот крај без држење и се радува кога ќе успее..хаха. Ми се гледа некој филм...од кога не сум седнала да изгледам некој .
Nie pak veke dva dena stanuvame vo 5:15. Legnuvame isto vreme no spie denski podolgo pa ne budi so petlite.
@Mi-Ma ме потсети на една случка од пред една недела, како ќерка ми се ољути од пиперката од баба и' Си доручкувавме двете со мајка ми, таа се вртка околу нас, касни од моето-касни од на баба и, и така без да ја видиме ја грабнала пиперката....Тое беше моментална паника! Вика, трча, плази јазик...Јас -бутај лепче, вода, се што ми дојде при рака, и на мајка ми и викам- трк по сладолед! Абе фешти Додека да стигне сладоледот веќе се смири. Јас жени вчера сум се преморила...што од дете, што од работа и вежбање. Сабајле очи неможев да одлепам кога ѕвонеше саатот за во градинка, и ко за беља јас морав да ја однесам. После на раат седнав да пијам кафе уз една епизода Гејм оф тронс, ама никако неможев се расонам Иначе детево има некоја фрка задниве три дена, кога ќе стигнеме во градинка почнува да се тресе како лист. Дали е страв во прашање Воспитувачкиве викаат све е нормално и како што треба. Ќе мора да испитам.
Moze i do vremeto da e. Mene denes na nekolku pati solzi na oci mi doagaa a neznam zosto. Moze i sto dobiv vcera prv pat a mooze i sto go nosev sinko na uois vo skolo ne mi se veruva deka di skolo stasa a moze i deka treba za kratko da gi ostavam poveke od pola den i da se vratam na ona turbo sekojdnevie rabota doma. Mi se sobra izgleda se na kup pa sum ultra emotivna
Ние навечер сме си по сонот, ако не го разбудам ич не станува. Синоќа го оставив да видам колку ќе спие, од 9 се разбуди дури во 4, сме пропуштиле два оброка. Од денес нова тактика, во 9 ќе пиеме по 90мл млекце за да сме посити, во 3 ќе станувам за млекце, исто ќе нудам 90, па сабајле да си стане ко денес во 7ипол-8 и да не презаспива мама, он да си презаспие. Иначе мама со него се би спиела. Грчеви сва среќа имаме само преку ден, да не се урочам само, попладне и навечер е мирен. Проаѓаме со еднаш капки и околу 100мл чајче од ким во текот на цел ден, ама тој ни е и за ако ика да дадам,а и никигаш скоро не го испива. Да ви се пофалам надраснавме едни шпикозни и едно боди, денес ги пеглам и идат во пензија.
@AngelOfArh ako ne gresam,na AD ste?Davaj mu koga ke pobara a ne ti da mu pravis plan i program Slusaj patalec
@M&M se nadevam deka e samo vremevo pa ke pomine i se si vikam samo na arno da e neznam ni jas,dali sum i umorna pai toa vliee na mene misli i sto treba i sto netreba niz glava,mi se place mi se dere a koga ke si pomislam deka zdravi pravi sme imat luge so vistinski problemi si vikam sto mi e Poslednive meseci i malava se smeni se nesto nevrozna e piska place nervozna se saka po nejzinokako drugo devojce da een kup raboti mi se pomesuvat a sto vikas i solzi znat sami da mi proleat onaka se nadevam e mal period koj ke mine i kaj dvete brzo.
Не сме на АД, пие мое молзено преку ден, навечер АД, не фати цице убаво. Мора со ред оти дехидрираше и ми намали многу, мора да се храниме со ред, ама сега и пред редот се буди и бара. Тоа и беше работат да бара, он оретходно и 6 саати сон врзуваше, не бараше. И јас од искуство вака, не дека сама џандар изигравам, се изгорев па сега дувам и на јогурт.
Ke pomine mora. I mene malava od mnogu mitno bebe mi se pretvara poleka vo zverce. I deka ka ostavam denovive na cuvanje koga sum doma dusa mi vadi. Navecer se poloso spie kako da se plasi deka ke izbegam pola vecer vo race mi e. Umorot izgleda si go pravi svoeto. Vecerva mm e izlezen i morav da gi legnam i dvajcata vo isto vreme i na kraj golemiot zaspa pred bebe. Tesko bese samo da go ubedam da legne. Sega da ja stavam malava vo krevetce legnuvam i jas ako spie loso kolku tolku da pospijam Ajde dobra nok
Ај добρа вечеρ. Синκо заспан,малκу одмоρ сега. Ништо од излегувањето,гости не пρечеκаа на вρата. Саκам луѓе,но ова κај нас е пρетеρизам. Одвρти-завρти еве ти ми ги,де дρугаρи,де κомшија,де чичκо.... По 20 κафиња аκо не ми се собиρаат во теκот на денот. Туκу,да ве поздρавам и да ви посаκам добρа ноќ. Умоρна сум,плус со вишоκ пмс
Каде сте мамички,како сте??? Ве нема некако вечерва. Синко спие,дојдов од работа,се погушкавме,поигравме малку и во кревет.Татичко гледа скокови во вода на еуро спорт.А јас манијачам на фемина.Некако ме фаќа дремка,најверојатно ќе одам и јас во хоризонтала до синко.Синојка не сме нешто спиени заради забите,па не верувам дека вечерва ќе биде нешто поразлично.Ахххх овие заби.
Off sednav i jas na mob malku Naporen den denes. Si najdov ubavo halince vrti suci se zavrsuvam vo Bella Spremna za vo nedela za na svadba pa za krstevkata na sinko ke vidime dali ke bide ova ili pak ke si lutam. Lele gi zalam maturantkive tapa niz prodavnicive sve shalvari i fustancinja za na kafe Sinko bil miren so babite (dosla i majka mi da im pravi drustvo ) i pred pola saat zaspa, stanov mi e iscisten picikato , gi isprativme babite i sea eden tus i da si pomuabetam so mm pa vo krevet Tmuren den i mislev los ke bide, ali bas naprotiv ubav den, zavrsiv so obvrskite Sea ke se molime utre da bide pa da setneme so sinko Dobra nok mamicki
@Cka uzasno za stedenjevo Ali toa ke se povtori jas kako diplomiran ekonomist se nesto me asocira deka drzavava ke se sooci so teska inflacija, hiperinflacija i se plasam deka bankarskiot sistem ke propadne, a so toa i mnogu stedaci ke zagubat od svoite smetki, pari Zatoa jas se odluciv za stedenje vo evra i vo renomirana osiguritelna kompanija daleku od naseva Makedonija
Ги заспав и пуштив машина и сушара. Дождов ме живцира, затупевме дома веќе И ние надраснавме алишта многу, почнавме да лапаме кашички, да грицкаме прсти.. Леле ко вчера да беше ко чекав да се породам..дали брзо лета времево, дали дека ко зима да доаѓа и ми се враќа филмот Ме фаќа мерак за уште едно.. Ај да си легнам , поарно ќе ми е...
Utre ide svekrva mi na nekolku saati. Tamam da iscistam po doma dodeka ona ja gleda malata. Zazelev za generalka da napravam. Uste ne sme zaspani, ja banjavme jadese i nanesto da spie ona guga i si gi gleda igrackite nad nea.
И ние не спиеме уште, јас средувам алишта со бебето до мене а дечкиве ги раскреваат играчките што ги растуриле да досредам алиштата, да пуштам машина и право во кревет.Доста е за денес. Добра ноќ мамички убаво да спиете
Јас и синче боρби имаме. Јас го сκоκотκам, а тј ми виκа аааааааааа... и се смее. Абеρ нема деκа помина полноќ! Ајде добρа ноќ!
Mi pocna i mene zurkata. Dobro pospav 2 sàati sega pauza pa pak ke pospijam i taka do sabajle. Ova budenjevo ne ke da e samo sto i falam i zabi ke da se. Se razbudi cicase i samo sto ja staviv vo krevetce pak se razbudi ama koga ja drzam vo race naglo spiskuva i mi se frla kako da ja boli nesto Eve ja se smiri aj da pospijam uste malku
Хелоу. Кога ја чувам малата дома успевам и да ја наранам, заспијам на време, да си поиграм па и цртани да изгледаме. Уз тоа ќе раскренам малку, ќе замијам тањири и ќе напраам ручек. Не чистам кујзнае колку, само да кренам пижамите и јорганчињата од дневна, да оптегнам флекерите, кренам стварите од ноќта на масичка што сте ми оставале...заличува колку толку. (Не ми е поентава да се фалам, далеку сум од тоа за фалење. ) Мм кога ја чува само ја чува и ништо не пофаќа. Од три дена филџаните од кафе мислам на маса ќе ги остаи. Дека нели неможе зафатен е со детето. Ако речеш - зафатен е дете чува. Ви се случува ли и вас? Некогаш мијам садови, пејам песнички и си играме ѕе. Ама мислам сите правиме така некогаш по дома. Така успеваме валгда да не полудиме.