Добар ден мамички..Синока нокта супер помината бебуш касно заспива но веке навикнав на тоа..Но постојано ја буди керка ми незнам навистина што да правам..Штом стане почнува да плаче и никако не ми дозвилува на синко да му дадам да цице и таа сака кај мене..Не сака ни во мм тешко е многу..И ете ти ја свеки ке се качи ке ја земе плачејки ке ја залаже нешто долу кај нив и таму останува да спие..Како се снаогате вие што дечињата ви се мала разлика..Керка ми сега спие а синко го држам во раце бидејки ако го оставам ке почне да плаче и таа одма станува..Да стане керка па имам алишта за пеглање нивни..Иначе денес ни е годишнина од брак со мм 2 години..Имајте убав ден мамички..
Па за бебиња кои имале војнички режим многу е тоа. Синко од 2м спие од 9 до 6, сега наеднаш стана во ниедно време и му се поремети редот. Не стигам наутро за кашичката во 8 па ја преместив во 11 и се му е измешано. Знаат они поише лд што мислиме ние. Денес има изгледи да се вратиме на старо, успеавме да си го донесеме редот пак како што беше и сега да видиме само утре сабајле како ќе биде.
Многу зависи од темпераментот на детето. Со првото немав никакви изливи на бес, тантруми, се можевме со збор да се објасниме. Никогаш не бил инаетлив или да фрлал работи. Со малата ако и кажам "не" на нешто знај дека тоа веднаш и станува нешто најзанимливо. Кога не е по нејзино, плаче, се фрла на колената и паѓа на земја драматично, смешна ми е. Дури и слатка. Ги фрла предметите, што од игра, што од да слуша звуците што се прават кога ги фрла. Јас ја игнорирам и со мене не ми прави така, мм паѓа на тие драми па на него редовно му ги приредува. Многу разбираат, шарматни се дури како знаат да се вовлечат под кожа. Палавковци! Ќе пораснат, ќе ги прераснат нештата што прават, другото ќе се решава со воспитување
Па значи сега ќе ти спие од 8-5, едино што ќе станува по темници Може да те изненади да пролонгира спиење затоа што телото е "програмирано" да спиеме додека е мрак. Мој совет: давај му кашичка еден саат после млекото, 11 часот е многу касно за бебе. Но ова е само мое мислење, останато од моите навики и сознанија. Знам дека малце војнички е режимот дур се бебиња, сум го поминала тоа Само ти реплицирав во контекст на саатот, зашто тој пак ќе си заспива во исто време (по старо) едино може да промени со будењето, па автоматски пополека да му се помести и легнувањето навечер за покасно.
Mojata od koga e rodena spie od 11 - 7 ili 11:30 - 8. Vikash ne e dobro toa? Sum probuvala porano da ja iskapam se se poremetuva ne zaspiva odma plachi kenka nesaka vo krevetche... A koga kje ja iskapam 10:30 i odma jade ja legnuvan vo krevetche i sama zaspiva samo gasam svetlo
Можно е, баш пред Веро се начекавме со една колешка од работа па малку муабетевме! Те имам ли јас на фб? Ајде барај ме штом ме познаваш Денот утепан, тмурно некако, ... мама се накрка гравче а за беба жолчката отиде во кашичката од тиквичка, морков, компир и путер... цела испапана ... ваљда ќе дремнеме троа сега двете! Околу жолчката, да за големата најчесто ја давав со кисело млеко ама сега нешто читам да не се давале намирници богати со железо во комбинација со млечни производи, па ај викам да ги испочитувам новите препораки и гледан не и давам таква комбинација!
Ич не ми текнува колкаво ти беше бебето, но ако е мало тешко да му воведеш ред, повеќе тоа вас ви воведува ред
Бебуш не цица, пие мајчино од шише, затоа режимот е војнички и после саат од млекце нема теоретски шанси да јаде, си пие млекце и си јаде после 3 саати кашичка. Ама денес успеавме да се вратиме на старо, од 6 да ни почнува денот, да видиме од утре како ќе биде, ама голема е веројатноста да се вратиме. Он си е спанко, бебе кое секоја би го посакала, спие после секој оброк/млекце, спие цела вечер без будење и ми е баш погодено. Се надевам си продолжуваме по старо за да ни биде полесно и на двајцата.
Dobra vecer majki! Okolu redot za decata,i jas gledam deteto da si ima nekoj red,koj samo toa so go postavuva. Najmnogu vnimavam okolu obrocite i duri mislam preokupirana sum,sin mi da si gi izede obrocite i uzinkite vo odredeno vreme. Od druga strana pak,toj redosled doprinese da,dete si znae koga i sto treba da jade,taka da smoki,solenki,blagca i sl.nemame na masa,si cekame rucece i siti i zadovolni si go terame redot. Mene ova zimskovo vreme mi e podobro,sinko zaspiva najkasno do 22c,nautro vo 8 e buden. Preku den spie 2casa. Inaku,treba site da sfatime deka redot se gubi i so samoto rastenje na deteto,ne mozat celo vreme da spijat,da jadat vo tocno vreme,da igraat so odredeni igracki. Kraj kraeva,ne se programirani mashini,pa pritisni go kopceto nautro i neka tera . Osven toa sto na veliko go pakuvame kuferot od tato i psihicki go spremame sinko,nisto drugo mislam deka ne ni se slucuva. Mirna nok majkici!
Уфф како сме се скарале со мм, вријам од нервоза. Има така средна брада и само го бацува синко ама мн грубо и целиот го вцрвениува на обравчињата. Ама луѓе мн му стои црвеното, па му викам греота е биди понежен или бацувај го на главче или по рачиња . Па кога ми се тури ти ќе ми забраниш да си го бакнувам син ми, ништо не му било, ќе си се смирело. Сум претерувала ова она. И кога почнавме партал се направивме, ова е прв пат од ко сме во брак вака да се искараме
Добра вечер. Кај нас нема ништо ново, стандарт. Денес го шишавме синко, многу брзо му расте косичката. Во врска со редот за јадењето и јас сакам да му воспоставам некој ред, и многу ме нервира на пример додека му го спремам јадењето мм или моите ќе му дадат да јаде смокички или бисквити што му ги земам од аптека и потоа ќе се предвои и несака да јаде. Инаку го ставив синко во хранилката и мм спрема моб да го снимаме синче како за прв пат пробува лимон, надевајќи се дека ќе направи смешна фаца, а тој си шмука лимонче, му нудам втор пат тој си отвара уста, ние со мм вакви хаха и прв пат мм да каже дека во нешто мали е на мене, јас се давам во кисело. Инаку интересно моите роди кога ќе го видат синко велат дека е целиот на нашиот сој, а пак некој од неговите кога ќе го види вели ист мм кога бил мал, и ајде де сега на кого личи Вашите дечиња на кого личат? Имајте убава ноќ
Син ми е цел на мене, плукнат, копија, ама кога гледавме слики од мм мал сфатив дека е уствари копија и на мм, е ај да видиш тоа де. Реално личи на мене детето, ама некако личи во исто време и на мм. Дада исто, цела е на мене, сега фаќа додуша малку нансестра ми ама личи на мене. Шо ген ќе беше, копии на мене се.
На крајот ти и мм да не си личите еден на друг? Не стварно, имам видено парови што ептен си личат во фаца.
Ние Значи ни со брат ми не личам колку што личиме со мм. Дури пушти брада малку да не си личиме ептен
Me iznasmea da znaesh Konecno sinko pocna da igra drushtveni igri, na primer topka, podavanje so kolicki, me gleda dodeka mu peam i se obiduva nesto i da povtori. Denes tato go ostavivme so bratcinjata, a nie majka i sin si izlegovme malku niz maalo da proshetame. Mu kupiv cokolado i ne go sakashe, pa morav jas da se zablazam Bebushki mi se dobri, si rastat, sama se snaogjam mozam da recam odlicno, so minimalnata pomosh od mm i sveki. Dobro sveki malku poveke pomaga od mm-mi pushta mashina za perenje Neznam.koga ke si legnam, epten mi se spie, ama prvovo bliznace nekako se vitka od grcevi pa ke go pocekam nego da zaspie. Moite deca-ednoto bliznace lici na mene, a drugive dvajca sinovi se pluknati na mm. Daj kazete nekoja igra za dete od godina ipol
Jas vo niedno vreme sedam I ja gledam kerka mi, koja do pred malku cicase, lugje veruvajte presrekna sum, tolku malecko bebule, tolku kratko e so nas a kako sekogas da bila tuka, tolkava ljubov sprema nea osekjam, ne se opisuva. Prosto stois pred nego, go gledas, go lulas ili pak place, mn place, a ti celata vo panika kako e sto mu e za na kraj toa so edna nasmevka da te kupi I usrekji kako nisto I nikoj na svet. Mojata ljubov kon mm kako odednas da porasna I kako da se povrzavme kako nikogas do sega. Sega povekje ne sme samo jas I on sega sme semejstvo. Edvaj cekam uste nekoi raboti da se sredat I da uzivame uste povekje.
Ние строго си ги поделивме децата. Ќерка ми е мајкина копија, а син ми е клон на татко му. Да се договаравме немаше така строго да ги поделиме.