Калинката е полна со железо,можеш да си направиш сама сок како и секој ден ,само стави во пластични шишиња и замрзни го,па по потреба вади си.Ова ми е кажано од тетка ми од Валандово,имаат многу калинки,а знам луѓе од таму што го прават така и продаваат после
Сокотнод калинки кога ќе се смрзне не ги губи своите својства така да слободно може да се мрзне. Еве уште една валандовчанка потврдува .
@AngelOfArh незнаев дека си од Валандово,свекрва ми е од таму,мм има многу роднини,и еве потврдувам дека таму живеат најдобрите луѓе,гостопримливи,топли
Добар ден мајки, мојов со темп 39.3 па со блокмакс ја симнува, после дејство пак качува... Крвна слика топ, не е вирусно.. но црп 7.3, треба да е под 3... значи бактериско е... повеќе од 39 не качи, ама давам сируп кога ке качи 38.5... Педијатаров мој вика не треба антибиотик, ке поминело само... скока, рипа се радува и како што качува темп се понервозен, плаче, на крај клапнува лежи на мене @AngelOfArh среќен роденден, се најубаво @kallias навали ја надоле и со шака како школка свиткана убаво да тропка тапкај ја позади, свекрва ми да не беше и мојов веќе на плуќа ке спуштеше, неколку пати вака го исповрати шлаемот...
Go poracav toj so mi go pisa edna feminka Expulmo, utre kje mi go donesat pa kje vidime dali kje ima fajde.
Majki aj pomognete molam......go dojam maliot....nastinav a nemam vremme za po doktori...sto da pravam da se nakrenam...nosot mi e zatnat imam treska.ferveks smeam?
Јас колку што знам не смее. Само парацетамол и убупруфен. Мене ми помогнало во цедени лимони да ставам лажиче сода...пената ја тргам и пијам течноста.
Zavisi dali e bakteriska ili virusna. Kaj vas sigurno bilo bakteriska stom vi pominalo od antibiotikot.
Прв пат во темава како мајка на две деца Само да ве поздравам и да ви кажам дека чувството да станеш мајка и да имаш дете е бесценето, но чувството да си мајка на две дечиња, две душички, две сонциња не се опишува!
Брис од нос и грло направете да знаеш што е. Ние утре сме на контрола со брисеви, урина и крв. Да видиме дали сме ја излечиле бактеријата.
Dobra vecer od mene @Jagoda123 mila cestitki za malata i guski do vas @Angel.Heart srejken rodenden i mnogu ljubov da si imate so mt. @Sunshine_1979 na temava so parive i kaj nas isto. Edna plata a mnogu smetki struja,voda,gas,benzin kolata i za hrana i toa povaznoto. Gledam za malata da ne falat raboti a drugoto ke ceka. Jas imav sanasa za rabota ama nikako da se dogovorime so mm pa pak nisto. Da pisam malce da olesnam dodeka malata e so mm. Malata e dobra najvazno jade pie spie bez problemi,denes sat vreme na vozduh igrase se vozise na motirceubavini mamini Cesto i zdosaduva doma ama vremevo se poladno pa kako e nezna na toa ne rizikuvam mnogu da e nadvor koga nema sonce. Jas umorna ama eptenplus edna depresija me fati uuuuhhhhh. Sekoj den isto pa istostvarno be ova domasnava rabotaufff Mi se nasobra se denovivenervosa,problemi,edno drugo.........se nadevam ke mine brzo. imajte ubava vecer
Intimno ne intimno ionaka se anonimni profili I nas ni e budzetot gore dole tuka. Znaci imame za mak.uslovi solidni primanja fala bogu krediti nemame momentalno. Megutoa bas se cydam kade ni odat paritw. Smetki, zenata za decava od start mesecni neminovni trosoci okolu 20tina iljadi. Ne izlagame, ne sme nekoj shopoholici da kuouvame garderoba ni dvajcata. Mislam deka site pari ni odat po marketi, pazar... znaci generalno na jadenje i domasni potrebstini. Normalno decata si imaat trosoci mnogu ama pak ke kazam ne trosime nesto mn na garderoba ni na niv. Svekrva mi mi nosi mnogu za dvajcata, od sekoj rodenden se sobiraat alista eden kup, najmnogu za golemiov kupuvam patiki bidejki niv brgu gi unistuva. I ete ne ostanuva nisto. Cesto si komentirame so mm kako ziveat luge so 12000 plata, ama znam kako so kartici od edna izvadi na druga prefrli, so krediti i taka. Sum bila i jas porano vo takva situacija i taka se tera. Jas sum inaku postedliva (iako mm e egeec ☺) ama i on ne e nekoj trosadzija. In samo e toj sto koga ke vleze vo tinex, vero... ne gleda na ceni mnogu a jas gledam poveke od onie najpotrebno namirnici da gi ispazaram vo kam na pr. Imame stedni kniski za decava gledame po malku da stavame i od rodendeni se sto ke se sobere ide na smetka. Mora nesto da im se ostavi. Jas licno poradi splet na mn okolnosti za koi ne bi navlagala nemav nisto materijalno vo nasledstvo, ama rabotam nekade od moi 23g so postojana rabota a i prethodno privremeni rab.mesta pa bi sakala kolku tolku da im ostavvam na decava barem dodeka mozeme, nikogas ne se znae kako moze da se smeni zivotot. Se iznafilozofirav neli Inaku veke koga e pocnat muabetov znam deka zvuci glupo ama se poveke i poveke od den na den si ja mrazam rabotata me cedi psihicki i me pravi da se cuvstvuvam grozno ama e stabilna i poradi gorniot muabet nemam hrabrost da prevzemam nesto
Cestito @Jagoda123 da rasne so mama i tato i radosti da nosi Jas po cel den doma , bebe spie jas se dosaduvam...mm na rabota do 6 deneska umoren zaspa jas pak sama eve i malata mi zaspa..eeee deneska monotonija lvl100.. A i nadvor studi , duva ...prava zima..ajde sega da ve iscitam sto muabeti ste napravile ,
Поисплатливо нешто од релаксаторов немам! Значи измислена работа. Не познавам дете што не сака да седи во релаксатор. Така да, ич не думај се. 6.5месеци сме, многу од времето беба го поминува токму во него. Има 3 положби, и дури си заспива во лежечка. Јас тој што го имам 1900 го зедов, а во Анжи е 2600. Ако сакаш да ти кажам подетално, пиши во лп. @Sunshine_1979 Едно одење во маркет, ете ти 1000ка. Идиш дома, само за тогаш имаш да каснеш и толку. Другиот ден пак исто. Скапотија невидена е! Кредити 2 огромни до небо. Така да сегде е посебна приказна. Без нервози, пак колку толку ок сте спрема другиве со по 15к. Ај ќе падне некое лото. @mariz смешно ми е дека на Ангел и честиташ роденден, а на другата и е @Angel.Heart Среќен роденден многу убава тортата! Еее мераци си заврна, таман да се изнаспиеме.