@AngelOfArh ете се зачуди и ми рече дека не е нормално..И еве синко сега жалниот цело време си плаче дали е до тоа дали не е навистина веке не знам...Не сум пробала но утре ке идам ке си земам сливи ке си сварам компот и ке пробам да пијам па да видиме..А има врска сливите какви ке се или не..Позз и ти благодарам на советот
Нема враска, ама земи си суви. Јади ги и пиј го компотот. Јас кога јадев повеќе овошје синко какаше многу. Сега кога почна да си јаде редовно кашички си кака секој ден во исто време .
Zdravo mami Uste eden naporen den, sama so trojcata. Mojata pomosh ostana samo na muabet. Mm cel den nesto go boli, pa po prodavnici....sveki se umorna, duri vo 7 vecer se pojavi go zsde golemiot, pa se napiv kafe i jadev raat. Posle mi pomogna gi izbanjavme trojcata. Okolu 10 site trojca bea zaspani. Red nikako da fatime se golemiot. Eve go 2 dena nikako nejke da prespie popladne, navecer ke si legne okolu 10 i ke stane duri sabajle vo 10. Mene mi e ok vaka, ama nakaj 7 e veke premoren i stanuva nepodnosliv za cuvanje, samo prefakja, frla, edvaj izdrzuva do 9, pa so banjanjeto malku go osvezuvam. Denes se prosetavme so sinko niz maalo, duri i trcavme zaedno po edna ulicka, mnogu ubavo mi dojde. Bebkovci se nacicaa, sega ke probam malku da pospijam. Imajte ubava nok.
Не сум сигурна дали ќе си легнам пак, па дали да пишам добро утро. Бебево стана за јадење, ама мене ми се раскрши сонот, па не можам да заспијам. Утре ќе ми паѓа глава. Кафе не ставам да не тропам, маж ми ќе ме убие ако и него го разбудам. Ми остана една машина алишта неспружена па сега тоа ќе правам... Веројатно е ладничко надвор. Козјак деновиве ќе биде добра идеја. Секој ден сме во парк па ми здосади. Треба чист воздух уште од сеа. Веќе е загадено. Вчера прв пат облеков на малата скафандер и ич не ми се бендиса. Како робот детенце изгледаше. Не може да претне...Цели 5 месеци студ...а обожава надвор... Ке правиме кругчиња веројатно денски колку да ја фати воздух. Поздаво е надвор на ладно, отколку внатре. Купив прочистувач на воздух, проветруваме два пати на ден, ставам вода да врие за влага... Ама не знам колку е чисто. Читав статистика дека децата од град во Македонија у просек 4 пати годишно се разболуваат од респиратирни проблеми, а во село еднаш или два пати. Малава од смеење и врескање (обожава да си игра и да вреска од радост) како зарипната е неколку дена. Прво си помислив да не е настината, ама ни мрсули има, ни кашла, ни послабо цица... После сфатив дека насабајле е топ гласот, ама почнува да вреска и зборуе по нејзино и до вечер зарипнува, Се шетаме низ град и она на сите им се смее и им вреска. Ги мава играчките една у друга и вреска. Второт запче е цело излезено, ама третото бутка веќе една недела. Може ќе излезе а може и ќе паузира малку. Со кашички уште сме за никаде. Нема што не зготвив, вчера 4 различни направив барем една да бендиса и ништо. Само фрлам. У вакви моменти ми е криво што ја ставив на ексклузивно доење, да фатеше шише или цуцла, ке знаеше дека иде храна и преку пластика ил силикон и немаше да има проблем. Сега мисли дека само цице е јадење, другово е играчка. Елени браво што успеваш и на големиот батко да му посветиш време.
Имаше да после 4-5дена ама после пак тргна во градинка и ја повтори и моравме на антибиотик оти беше полошо
Za finansiive ne se doiskazav I jas. Plati sredno mizerni I dvajcata isti zemame, budzet pomal od 700 evra mesecno, so tie pari kredit 250 evra, smetki I se ostalo. Ne sme trosadzii na garderoba I dvajcata, sega za sinko imame pogolemi trosoci, pa e potesko, inaku znaeme da si prosetame I da sedneme na kafe, jadenje I da potrosime pari plus, e toa ni e maana pa uste ako ima neplaniran trosok vo mesecot, a cesto ima e togas
Sinokja prv pat i dadov, kaslase cela nokj, a savajle povrati slajm, pak i dadov i kje vidime. Mislam deka sega od sirupot povekje kasla, sto e dobro, jas sakam da iskasla se sto ima vnatre i da gi isfrli slajmovite.
@kallias ке исфрли се ке видиш и кога ке кака би требало и шлајмови да вади...Ајде нека поминува побрзо
Aj da ve zadram dodeka spie shefot, ke stane ushte malku pa ke ruchka. Denes na meni kinoa so krusha i jabolko Pred nekoj den napolnivme 7 meseci, pa so toa vovedov i vtor obrok. Kolku brzo mi porasna mazheto. Zabche nemame, go chekame kako Nova godina Da mi kazhe nekoja mama dali e ok prva kasha da e ovoshna i vo 11:30-12h a druga zelenchukova okolu 14:30-15h ? Ne znam shto da vi se pofalam, veke nekolku dena sme sami so mm. Nemame gosti zamislete Ama za nekoj den pak ke stigne tatko mi, shto da pravam mu pomagame da najde rabota ovde. Ne ja biva u Mk Jas od vchera sum nastinata epten, bolno grlo nos teche pa sedam so maska niz doma od strav da ne go prefati i bebushot. Mnogu se plasham od bolnici Pred okolu dva meseci lezhevme vo bolnica od infekcija sega ako go prefati dusha ke mi pukne Ama mm e kriv! Izleguva na ladnovo so shorcevi! Se nastina on pa mi prenese mene Shefot veke ne saka mnogu da lezhi.. Go legnuvam pampers da smenime i diga glava mislish stomachni ke pravi Saka vo race, saka na noze da razgleduva okolu.. Pa naskoro ke zememe nekoja prooduvalka. Ke se konsultiram so pedijatar dali dubak, dali jumper, dali edna treta prooduvalka shto ne i znam ime Mislev na kratko da pisham i pak me fati ogromen post Imajte ubav den zhenski
Добар ден мамички Како што ми заврши одморот така и на керка ми и испадна алергија доле на препони и малку на нежните делови.Ова ни е 4 месец под ред како и излегуваат брунчиња а нашиот педијатар само масти ни дава и никако да се повлечат.Пелени сменивме,марамици не користиме...Сама решив да пронајдам од што може да и излегуваат.Прво и укинав сок,давав свежо цаден од портокал и малку лимон па се на таму ми оди умот дека се јаки и двата.Ке видиме! Сега и се повлекоа од една маст на природна база дури од романија ми ја донесоа.Пишува Unguent cu galbenele на кутивчето,за кожа е за се,дури и за изгореници. Ништо не давам освен вода,млеко и што ке јаде.Сок купен не пие,сакаше само цаден,па мислам не е страшно ако не пие сок. Овие денови ме изненадува со повеке зборчиња и само повторува како папагалче,на нејзин кинески јазик. Битно муабет прави Закажав на преглед во ск овој месец,чисто да сум мирна јас. За брунчињата ги сликнав да ги види и таа докторка,овде кај нас демек ништо не е,а секој месец се борам со нив.Една недела дали ке ги нема,па еве ги пак,ајде лечи ги 2 недели.Се во круг се вртам. Имајте убав ден
јас кога сум била бебе мајка ми штом ми давала сок свежо цеден од портокал и лимон одма сум се нафрлувала на газето и препоните...и заклучила дека е од тоа...и еве ден денес не јадам портокал а лимон обожавам.
Здрaвo женски,јaс нa крaткo дa ве ѕирнaм ,Бевме мaлку нa Зелен пaзaр,oдaмнa не сум билa,се тoвaривме пa мaлку тaму нa едни лулaшки и еве јa сегa спие пa дa нaпрaвaм ручекoт. @eleni27 прoбaј дa гo легнувaш секoј ден мaлку пoрaнo oд десет и тaкa нaмaлувaј нa сaaти и ќе фaтите ред,мaлку тешкo ќе биде вo првo време aмa пoсле ќе се нaвикне.Штoм е премoрен зaтoa ти беснее и тoa е знaк зa вo кревет јaс тaкa јa нaучив ќеркa ми,aмa и декa вo грaдинкa oди нaјкaснo дo девет е легнaтa ,дури и пoрaнo
Не можам да ја најдам статијата. Некаде имав читано дека алергиската реакција на цитрусни овошја може да се рефлектира преку пеленски осип... Во секој случај набјудувај. Нека мине со лесно и бргу.
Алергиите се страшна работа.Конкретно јас сум на многу работи алергична а и не го негирам фактот дека ќерками може да наследи некоја моја негатива.Цел живот се борам со тоа,сите кремови и апчиња ми се добро познати.Моментално се борам со вид на егзема мешана со алергија која боли и пече ужасно а ја добив после породувањето.На какао,мед,таванска прашина,ехееј уште на многу сум алергична. Сепак за мало дете не прават алерго тест сеуште.
@Manuela. Исто сме и ние а и дадам портокал одма и излегуваат црвенила по лицето..А летово цела беше флеки црвени како плускавици ја носев на кожен кај ли не ја носев и не открија од што може да е а ниту јас не успеав да откријам..Помина лето и таа сега нема ништо веке 2 месеци.. Да се редактирам нас ни правеа алерго тест во козле керка ми тогаш имаше 12 месеци..
Да имам пишано алергична е на млеко и млечни производи..Но рекоа дека би требало да помине бидејки се работи за атопичен дерматит..
@eleni27 prvo tebe da te pozdravam. Bravo majka so trojca sama po cel den jaka ti dusa, ama ti si tolku pozitivna sto toa te drzi. Za tvoive po doma sto ne ti pomagaat sram da im e stvarno 3 deca se vo prasanje ne 1. Ima ligli so po 1 dete pa trcaat i maz i babi okolu niv i pa se umorni. Jas denes od vrata go iskoristiv mm, samo sto se vrati od aerodrom posle 5 dena pat jas od pazar se vrakav so malava nativarena kako magare, da ne e kolickana kojznae kako ke se donesam, sinko vo komsii se simna. Go viknav da mi kaci kesite staviv rucek i vikam aj ke gi setam decava zal mi e soncevo da go propustime a mi e loso mi se place, uste me ubiva stomakov nikako da pomine. Go fati zal aj vika sedi ti jas ke gi svrtam edno krugce. Zal mi bese i mene deka samo sto dojde od pat ama on bar posle sostanoci sam u soba odmaral, jas ne sym spiena ic sto od stomak sto od zvercevo i se osekam kako viz da me pregazil. Inaku kondurite sto si gi naracav se top, presrekna sum si, poubavi i od slika. Zena be na sto ke se izraduva ako ne na konduri. Ama mislam deka 2g ne sum kupila konduri zatoa tolku im se izraduvav. Ajde malku da odmoram od stomakov mi e strav i kafe da pijam pa ne sum ni osvestena nekako. Ke se priberat posle da rucame pa ke legnam pak so malovo. Inaku ja pruzena na kauc i go gledam stanov kako bomba da padnala ama nalet nemam sila da sreduvan.