Хелоу мами Јас уште терам весело Све исто,време катастрофа,ладно,врнежи Се настина бебка и кашла па ме префати мене и сеа болнички Јас пијам капсули бебка сирупче па се надевам нема долго да не држи настинката Читам сте збореле за буџет Работиме многу има доволно за се па и штедиме доста Јас имам две работи и мм исто Неговата заработка ја трошиме а има и да заштедиме мојата само ја штедиме Дури сме помлади да си изградиме куќа Имаме една од татко му ама сакаме и нешто свое На бебка буџетот и е посебен се трудиме секој месец да и тргаме настрана а истото го прават баба и дедо Така да зетот ќе има за земање Толку од мене одам да правам ручек Имајте убав ден мамици @Mariangel мислам дека е многу кратка паузата од првиот до вториот оброк
Здравоооо Еве не и нас по дома,бевме со синко малку до кај мајка ми се изнаигра детето,малку поспа пола саат.Да направам нешто за вечера за нас.Со спиењето сме хаос,сабајле до касно 11 и повеќе а вечер 2 обавезно не фаќа.... Инаку и се восхитувам на @eleni27 со 2 мали бебенца и едно поголемко, а колкаво беше тоа? И јас добивам сила од тебе дека ке се снајдам со 2 сама. И ова започнав да го пишувам пред саат и повеќе Убава вечер мајки.
Na sabajle vo 6:30-7h pie mlekce i do 10 i pol minimum ne bara jadenje. Sekoj den e razlichno ama ovoshnata kasha ni se dvizhi pomegju 10 i 12h se zavisi koga piel mlekce Ne znam dali da menjam gledam vaka ne mu prechi @Mari* 3 saati pomegju obroci voopshto ne e malku
Сите се ориентираме според будењето на бебето и тоа за колку саати огладнува за наредна каша. Чим си има шефот веќе еден ред, терајте си така. Не се сите исти, најважно него да му одговара.
Јас еве на градска си чекам автобус втора смена од работа,значи прв пат по 12м мм и малата се чуваат инаку се мама ја викав од Велес е сега викам има да ја чуваш,супер си минат само два пати ми се јавија да ме слушнеле,и така ми дојде 5ка се возам можам и некоја книга да прочитам до дома од што е далеку.поздрав женски
Мамички кога фатија ред вашите малечки за спиење..Синко никако ред да фати нит знам кога му е време за спиење ниту за јадење...Керка ми кога наполни 2 мес знаев и кога заспива и се..И многу се штрека во сон целиот рипа..Нормално ли е..?
Biraj eden, hahahaha imam dvajca slobodni Ke se snajdete sigurno @muchacha_a i @irena.1 . Samo sto ke vi bide mnogu teshko. Iskreno, preteshko. A znaete i deka e preubavo Golemiot decko zaspa, malite eve gi cicaa malku, pa za kratko pak ke se budat. Ako, jas ke izdrzam, a tie trojca ke mi porasnat, pa ke mi fali ovoj period. Denes i mm aktivno se vkluci i mi pomagashe, pa ete go premoren zaspa, ni kafe ne mu se pieshe Renoviranjeto na stanot e vo tek, na mm negovite rabotat tamu, zatoa i sum sama pretezno. Iskreno edvaj cekam da se preselime, odbravme i nameshtaj, deneska i tv odbravme, ostana uste frizider i sporet. Imajte ubava nok
@Nikita7 мм редовно го чува кога сум втора смена уште од 10 месеци. И за детето е така поубаво. Со татичко највеќе уживаат. Првите неколку пати беше малку стегнат, а сега гајле немаат. Обавезно му спие, мм му смислува приспивни песни во моментот и одма му заспива. Му смислува и чудни игри, па на мали му е интересно. Па слики ми праќаат што прават во моментот. Ептен се погодени. Иначе и јас постојано читам книги во автобус . Епа дома неможам ни страна. @blessed.an син ми никогаш не фати ред. Немаме никаква шема. Некогаш сатанува во 7, некогаш во 8 во 9. Па од тоа зависи кога ќе заспие прв пат. Некогаш заспива и попладне, некогаш не. Па ако заспие втор пат после полноќ не наоѓа за легнување. Едноставно така е. Можеби дека различни луѓе го чуваме, незнам. Иначе завршува викендов. Син ми прв пат преспа две ноќи кај баба сам. Добро поминале. Страшно ми недостигаше, ама бар се наспав и јас.
Dobro utro ili den zencki, za kogo kako Ama sum vredna uste od sabajlee i pokraj toa sto nemavme voda koga stanavme vo 8, uspeav da napravam jadenjje, za malata telesko so zelencuk i za nas stek ispekov vo folija i sega spie beba, tato i bato izlegoa da zavrsat nekoja rabota, a jas pijam kafe na raat, mir i tisina konecnoo Sakame da setame malku denes, otvoreni se site prodavnici i da iskoristime i vremeto e ubavo soncevo pa zatoa jas si napraviv porano jadenje, da dojdat momcive, kje rucame, kje stane i malata, da se spremame i pravec vo Ikea, Kosmos, Jumbo....zavisi kolku i kako vreme kje imame za vo site da stigneme, ako ne vo Ikea mi e najubavo, se imam sto mi treba tamu i soba za doenje i da si ja presoblecam malata na raat i igroteka za sin mi dodeka jas i mm setame, toj da si igra tamu 2 casa ( ako izdrzi tolku de) i kafe da si pijam i da ruckaat decata pa i nie ako pak ni se prijade i takaaa. Ajde odam da raskrenam po doma dodeka spie malata i dodeka ne dosle maskive. Baj baj
Добро утро мамички Постов започнав сабаље да го пишам ама дешавки цело време. Синко стана пиеше млекце го ставив во релаксатор јас си сварив кафе па почна да кенка да го земам и ќе му давав играчка да се позанимава и ми падна играчката врз кафето и ми се истури цело. Најубаво ми е на сабаље да го средам него и барем да имам пола сат за мене да испијам едно кафе и да ве исчитам вас, но некако тешко. Ако ретко ви пишам, редовно ве читам Сега чекам мм да стани да пиеме кафе ама нема да стани за брзо трета смена беше. Синко го заспав и одма земав да ви пишам. Одам сега алишта да му перам оти не спие многу за еден час станат ќе е. Поздрав мамички, убав ден.
Пак јас Знаев дека заборавив нешто во постот од кога го пратив се думав и ме ми текнуваше. Сега Елени ми стави лајк и ми текна дека за неа ќе пишував. Да ти честитам за близначињата, да се здрави и живи и цел живот среќни, а тебе секоја чест и на природниот пораѓај и тоа како успеваш да се справиш сама со три синчиња.
Здраво мајки. Синко игра, јас да испијам кафе па да пробам да го успијам. Вчера се изнашетавме па денеска ќе одмараме најверојатно, ако не ни здосади па пак да излеземе некаде. Инаку мали веќе некое време воопшто несака да се вози во кола, ниту да седи во неговото седиште, зошто така незнам, а многу голем проблем ни е кога ќе тргнеме некаде. Се тегне, напнува, кенка, ќе му дадам играчки, на моб му пуштам песнички, не бе несака и несака. А што убаво беше додека беше бебе, а се качи во кола веднаш заспива или си гледка и ужива. Зошто вака смени незнам. А веќе и подолго време нема ново забче, сите 6 некако брзо излегоа, сега подолг период има пауза. За проодување сеуште го е страв, да се држи некаде ќе оди проблем нема, мене ме држи само за малото прсте и оди, а и може да стои цела минута во место без да се држи за нешто, а да пушти чекорче сеуште се плаши. Ама секое дете различно, мене малку така ќе ме изнервираат муабети кога ќе сретнам некој и ќе ме праша дали мали оди и кога речам дека сеуште не, веднаш иде муабет, леле не оди, епа зошто, нели му е време, па мое дете прооди на толку и толку.....дрн дрн, од такт се вадам од простоќа. Дете има 13 месеци, кога ќе биде спремно ќе си прооди. Инаку му велам на синко, кажи ммааммаа, а тој тата, јас пак мамаа, тој гага хахах и никако да каже мама, мм не слуша и ни се смее.
Здраво мамички и од мене.Станавме рано наутро со "кака".Така ме разбуди малата.. Па ајде соблекување,миење,едно млекце на неа и на нас по едно турско кафе. Надвор сум цело време на тераса.Варев кори за појадок со сиренце,па малата и јогурт сакаше и само што завршив со тоа почнав полнети пиперки да правам за ручек.Денес недела пералната ке ми се налути веке трета си врти.Мм избриша прашина и измете,за мене садовите останаа.Убаво е кога ми помага. Малата заспа,мм отиде на кафе а јас наместо да си легнам,овде си читам на раат а трета смена сум вечер,како ке издржам незнам Имав некоја калинка па исцедов сокче од нив,кога ке се разбуди ке видам дали ке го пие срцката... Тоа е од нас за денес.Сега на ред второто кафе Имајте убав ден
Dobarden unav i soncev. Vremevo e prolet. Stanavme duriiio vo 8 sabajle pa resiv malovo so 1 spienje da go isteram. Ja isforsirav do sega eve ja cica i slie. Se nadevam deka ke vrze 2 saati sa moze da istera do vecer. Bas kako sto ti kazuvase @irena.1 @blessed.an i kaj nas redot w zavisi koj ja cuva. Preku nedela po 1 obicno spie, twsko i zaspiva na zenava. Mn retko koga ke dojdam zaspiva ama pa posle 10 ja faka a ako ne spie veke 7:30 ja legnuvam. Vcera ete spiese dokaj 7 i mi zaspa pak vo 9:30 2 celi saati posle zaspa vo 4 i spiese saat i pil oa vecerta vo 9:30 negde. Jas znam deka i e malku ednas ama ete nemoze sekogas da terame strog red. Za jadenje koga kako eve sega cicase taka da rucek posle spienje. Inaku mene nokeska pak mn me bolese zeludnik me budese od son. A bas malovo ubavo spiese. Neznam veke.mislam deka ne e virus ako tera vaka ke pravam gastroskopija nema drugo. Neznam sto da jadam mi e strav od sve. Ke varam segq zelencuk so bulgur a za drugive i riba pa se mislam dali da jadam i jas riba i li ne. Ne sum pametna neznam. Kafe edno ispiv i mi e strav drugi sega caj ke si varam.
Јуху! Добаρ ден! Луѓе паниκа ме фаќа! Ќе одам Сκ на обуκа и 6 дена ќе бидам без синчето и мм. Созρеа и вρемето за одбивање. Баρем таκа планиρам. Κога ќе одам да пρестанам да го дојам. Готово! Ми се плаче. Ама, моρам! Цела ноќ κутρо во сон виκа цице, цице! Ми се κине сρцето. Пρобувам да ρедуциρам подои, ама сρцето не ми дава да не му дадам. Ми се κине! Ќе ме погледне ρасплаκано и умиρам!!! Леле.... Инаκу добρо сме. Малκу κашлаат со татκо му, ама ќе помине. Само хеρбион ни даде доκтоρот. Тоа е. Убав ден!
Добар ден мајки! Како би требало да изгледа распоред на хранење на бебе со полни 8месеци, кое е на доење плус воведени оброци од немлечна храна? Благодарам
Леле исто прво шо кажа тата и сега од уста не го вади само тата тата јас и викам кажи мама она нана.и кај мене уште не е пуштена да оди 12/5м е кога ќе треба ќе прооди бог да чува
Dobar nedel den @M&M Vcera zolvata ni bese na poseta istava rabota kako ti i jas so zeludnik i stomak. Bila na kontrola i nasle nekoja bakterija. Jas sum podobra ama ako se navrati ke idam na kontrola. @Angel.Heart i malava nakaj 1 godina ipol pocna da ne saka da sedi vo kola a nitu vo sediste nejzino,i snimiv nekoi omileni pesni pa sega se raduva koga ideme vo kola. Za prouduvajneto malava prode na 1god i 4meseci a dotogas dali mozes da slusas muabeti oti ne prode,noseteja na lekar,ova dete veke proodele.....bla bla.... ignor stavaj i kazuvaj deka ke proode koga ke bide spremno togas. Malava od den naednas prode Inaku kaj nas dva dena i eve i denes. Vcera idevme kaj sveki oti mu dosla sestrata na mm pa sakase da ideme tamu,ne mise odese ama aj.... Malava ja bajnav i spie,denov turbo se za jadejne i malce sreduvajne a sakav generalka ama za drugi den Kniga nemam fateno poslednive dename nervira oti sakam a nakraj so obvrski ne stognuva. Staviv alista vo peralna neka pere iako ke bide tesko za susejneuste da se bajnam treba ama pokasno da odmoram malce. Toa sakav da kazam uste nesto ama mi izbega Ubav den mamicki