1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро вечер мајкички ;)
    Денов не ми мина баш најдобро.Малата премногу плачеше и качи малку тт,мислам дека е од тројките,2 доле излегуваат.Не сакаше да јаде и еве ја спие,испи едно шише млеко.Се надевам дека до сабалје ке спие.
    Јас преспав 2 часа за да можам нормално да одам на работа ама ова настинкава ме убива,само кивам..
    Како и да е мора да се работи!
    Добра ноќ:hug:

На Girl-Rabbit, Mari*, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zdravejte zenski svet, nie sme dobri, malata spie, tato ni otide ne e tuka, pa celata spalna e samo za mene... ama kilku I da e siroko sepak mi fali premnogu, ama ajde eve go kade e petok ;) dojde vreme I jas da legnam. Pozdrav druskiii.

На flower30 и girl-miri им се допаѓа ова.
  3. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добро вечер и од мене.
    Конечно заспа малиов, ептен мака со забиве имаме, плаче, се стега, вика а јас само се молам да помине што побрзо. За спиење немаме уште ред, стално различно бидејќи се го интересира сега и ако не е тишина не спие.
    Утре понеделник, на сите што сте на рАбота ви посакувам убава и благословена недела

На Girl-Rabbit, Mari*, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Dobro utro,tmurno i vrnezlivo:smirk:
    Nie cela nok ne spieni,malava placese cela nok.Spiejki vo 22h.koga pocna da place ,edvaj ja smirivme i zaspa vo 12g.i cela nok se budese placejki.Dali od rucekot ,dali nesto ja bolese ili idat zabi-neznam.
    Inaku ovie denovi celo vreme place po mene,ke ja zeme nekoj i posle nekoe vreme podava race nakaj mene.I toa bas sega na 1 mesec pred gradinka:(Kako ke odi vo gradinka neznam:worried:A plus od sinoka pocna po malku da i tece noseto :(Nie ovoj mesec sme si cesto so gosti,ni idat lugje na povojnica i taka.A nasiot budzet (sirot toj od okolu 40.000:(),i kredit i smetki i jadenje ne izdrzuva:@:@:@Ama toa e,se snaogjame.
    Ajde tolku od mene,ubav vi den

На green.eyes, Girl-Rabbit, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Добар ден мами, денес прекрасен ден, бевме надвор малце на сонце па почна да и се спие на малата и влеговме внатре. Таа си спие јас кафе пијам, денес одам на фризер имам закажано ќе се шишам и фарбам и ќе видам да си купам нешто ако имам време, малата ќе ја чува свекрва ми.. Синоќа бевме кај кумовите на кафе, добро си поминавме и тоа е.. Имајте убав ден. :hug:

На Girl-Rabbit, Mari*, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Добро утро!

Беба нана, одсабајле успешно изедена кашичка , завршени физиолошки потреби и средено бебе. За мама овесна каша се топи, полна овошје и залеана со многу јогурт. Се надевам ќе успеам да ја изедам пред да излеземе со бебе. Денес имаме обврска во банка, овие од Стопанска се луди. Искрено немам доверба во банките, ич, ќемодам да го средам тоа за да не направиме некоја беља. Плаќаме картица со месеци, не ја користиме и мм иде да ја затвори му бараат скоро цел минус да го покрие, ни беше чудно ама ајде си викаме тоа е, денес проверува на сметка имам 18 000, веројатно грешка направила таа со картицата. Ама ќе барам и потврда од службеникот дека ми ја затвориле картицата за да си бидам на чисто.

Вчера се пазареше за бебе, мм си направи бавча од соништата во двор, таму се плеткаше, а во саботата си имавме гостинчиња, бебе и батко, три мажиња во двор спиеа во своите колички, права есенска идила, а една дада им се плеткаше натака навака бркајќи мачиња низ двор од комшиската мачка.

Убав ден!

На Girl-Rabbit, M&M, Верче4 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    8.383
    Добар ден и од мене...

бебето заспано,јас пред компјутер вртам телефон и барам педијатар по список.Аман веќе како игла во сено да бараш.Нема доктори.Никој не прифаќа нов пациент.Бев и со препорака од матичната на малиот и не ме прифатија.
    Свесна е жената дека е многу далеко за мене,цел саат патувам докај неа.Ми даде број од нејзина пријателка и сестрата вика не примаме нови пациенти:(
    Утре имам термин за последна ревакцина.Ќе пробам да фатам врски директно преку докторката да ме префрлат, со јавување не бива.Се надевам со лесно ќе минеме како и претходните пати.
    Малиот последните вечери е напорен.Се плаче,не сака во креветче.Врзе сон од пола саат во креветчето се буди и кенка сака во раци или на спалната.Ама, веќе два пати ми има паднато од спалната и не можам таму да го оставам.Сака многу да се врти при спиење,а во креветчето ја нема таа комоција.

Мене ми се сакаше некаде да одам на гости,само не излезе.Сите се зафатени.Ќе си седам дома.Еден ќар од мене,ќе чекам да го донесат мобилниот на мм по пошта.Пишува денеска ќе стигне.Тој си купи нов,а јас ќе го земам неговиот.Не ми се фрлат пари за нов оти само ѓи кршам или губам.

Убаво попладне мајки:)

На Girl-Rabbit, Mari*, Angel.Heart и 3 други им се допаѓа ова.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    Добар ден мами.
    Денес примивме вакцина беба спика мама пие смути,сега за сега нема никаква реакција дај боже да не крене тт. ве поздравувам мами

На Girl-Rabbit, Mari*, slobodka и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    708
    Здраво мамички,како сте:) еве после турбо викенд денес можам да ви пишам,викендов нема шанси со децата.Викендов да ви кажам не седнав,турбо,сега видов како е со деца и мајка која работи...незнаев што попрво да фатам по дома,алишта,чистење,но колку можев средив.
    Вчера дури и на убавото време шетнавме до парк малку на воздух и ќерка ми да се истрча малку.
    Незнам време дали е здраво,од една страна убаво сонце,но мислам дека сите ќе бидеме болни,други години и ова време снег имало.

На Girl-Rabbit, fairy88, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Епа жени хелоу,
    Два дена ме нема и сега неможам да ве дочитам, а и заборавив на кого се сакав да одговорам...
    Убав викенд помина, саботата бев на фризер, сега сум до јаки црвени прамени, задоволна епрен од фризурчето, добив воља и малку да се средам, исчупав веѓи, издепилирав раце, нозе и се налакирав со џиш црвен лак...
    Вчера бевме на крштевка кај блиски пријатели и убаво си поминавме, малку у народ, муабет зафрканции - отиде денот!
    Малата почна да ме вика мама...не случајно туку наменски, кога сака да ја земам вика мама и крева раце, а кога сака да цица вика мама амам :) умното мало мое, сѐ е арно само ноќе ич не ме остава да поспијам! Само што се пофалив дека почна во креветче да спие, изедов триците, и веќе а ја ставам, за десет минути најдолго сетува и плаче за назад до мене, и нон стоп на цицка обесена, цела ноќ да си цица и со тие забчињата остри ми се закачува на цице - олеле мајко! Ретко повеќе од два саати да врзе сон! Абе прасе едно, кај ли го става тоа млеко, 12 кила има на 9 месеци...24/7 да го оставиш на цице, нема да мрдне!
    И то...
    И јас како @flower30 , често сум со гости, ама ми е мака што доаѓаат најчесто за викенд па ќе изнакупувам кифли, ордевери, благо, пола ќе остане, ние орле-зорле ќе мора да дојадуваме оти не е убаво да се фрла а не стои долго ( во принцип ретко за нас користиме сувомеснато, мајонез салати, павлака и сл.) и до следниот викенд само што сме расчистиле фрижидерот, ете ти нови гости се најавиле, и ај пак илјадарчето летне за спремање!!! Ај за арно нека е!!!
    Уште 7 работни дена и тргам на работа, ќе биде интересно! Веќе почнаа да ми се јавуваат со проблемите, интересно ќе е за две недели имало ревизија најавена!
    И плус дома доаѓа госпожа свекрва на неодредено...
    Абе, за каде има евтини летови во еден правец???
    Ај толку од мене...сѐ арно кај сите!!!

На green.eyes, Lorins, Girl-Rabbit и 12 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @Sunshine_1979 cestito nov friz;)i jas sakam da smenam nesto na mojava kosa,ama za farbanje ne sum ,mi ispopadna cela kosa uste farba mi falu.A mnogu ubavo mi vlijae koga barem ke se osisam(umam ubavo cuvstvo koga se sisam i koga gledam kako pagja kosata sto ja sisa i se osekam deka so toa mi pagja i tezinats i problemite:)luda rabota:D).A za gosti bogami i nadminuva 1000ce ama ete ubavo e da se vidis so lugje da si posedis,ama od druga strana trosoci,pa sreduvanje pa bebe nekogas place i kenka koga sme so gosti....ama ajde ke projde.
    Tuku denes trebase da odam na kontrola za tiroidna,vcera se pretraziv i nemozev upatot da go najdam:(,pa sea dr. rekol ke mi dade upat za drug den.E taka aj otidov da kadnam nesto dodeka spie malata.

На Lorins, Girl-Rabbit, fairy88 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    И јас ќе се шишам неделава, фризерката вика ќе ти скратам до рамења, а ми е до под гради моментално, многу ми била оштетена.

Јас пијам кафе, бебе се прпелка на кревет, пробува да дофати еден мињон, газот пробува да го крене ама не му оди. Ко некој дебел црв е.

Си дојдовме од банка, тие ако знаат што прават јас да не сум јас, цели се изреметени. Му викам да платам се и да затворам картица, ми вика нема проблем, кај е картицата, у ѓубре велам, таму и ќе остане. Ќе оставам бебе сега во игрална да средам кујна и ручек да направам.

На Girl-Rabbit, Lorins, tina-63 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Требало да отидеш без упат, они можат веднаш да си го испечатат без проблем! Го гледаат во систем! Ми се има случувано на трансфузиологија да изгубам упат и завршив работа и без него!
    Каде контролираш тироида? Јас во четвртокот бев на ендокринологија, тоа луда работа, чекав над саат време после терминот а докторката ме задржа две минути- еве ти ливче за ТСХ да испиташ и ако резултатите се добри, продолжи со иста терапија и дојди за 4 месеци! И викам како да знам добри ли се резултатите, вика речи им на сестрите од лабораторија да ти кажат дали се добри резултатите!!! И уствари боље на бајачка да отидов :D И мене многу ми паѓаше косата се додека не ми го покачија еутироксот, сега фала богу арна е, се згусти со многу бејбихеар!
    За гости у право си, ретко поминуваме со 1000-че, но многу ми е тешко и чистење, спремање и пред и после гости, средување...хаос! Ама па и ако не дојдат, ми е криво, ни така, ни така не е работата!

Последна измена: 7 ноември 2016
    На Girl-Rabbit, Lorins, tina-63 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.496
    Ke go ispecatat ama bez potpis i pecat od onoj koj ti go kreiral upatot i so toa ke bide nevazecki t.s nemoze presmetka na istiot da se napravi

На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мене ми завршија работа на трансфузија, може се каеле после сестрите, ...само пренесувам мое искуство :)

На Mari*, flower30 и joy1 им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    E ja neznaev dali moze i ne otidov.Ama dr.rekol ke izvadi nov upat i sea ke vidam za koga.Inaku vo 8mi septemvri odam.i tamu si cekam i jas,ama mora da se ide.Bas moram da visam kako mi se hormonite

На Mari* и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Јас пак се зачудив како без нивен упат можеш да одиш?
    Јас дека сум на институт за патофизиологија, е таму е жив ужас. Ако таму го загинеш упатот од докторот што те води , тешко тебе. Јас последниот пат заборавив дека имам термин. Кога гледам дури по две недели!!!
    Отидов кај др да го молам дека мало бебе, па ме убута. Инаку без тој упат немаш шанса!! Нема мој термин за таму, непостои!!!!

18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Majka mi odi tamu na kontroli,odev so nea porano -opsti haos.Ednas i ja zagubija zdrav.kniska i edvaj ja najdoa posle(facepalm)Ama posledniov pat ko za nekoe cudo zavrsila brzo.
    A sekade po bolnici so site dokumenti pa cekas i te matkaat a kamoli bez upat i zatoa mislev deka nemoam da odam.
    Posledniot pat malata imase 2 meseci i imav termin ,ubavo gi zamoliv da pojdam prva deka bebeto e samo doma so mm,i edna vrabotena tamu od drug oddel se butna so mene vo ordinacija za inat i prva zavrsi rabota(i toa za bratucetka odela(facepalm)).ne popustaat ni za ziva glava:)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас избегав од патофиза, докторката што ме водеше замина на патолошка и породилно и дојде една караконџула, трипати одам и трипати наоѓаше нешто да ми пререче, се нешто лута, на кавга и работата. Таму ми закажуваа на секој преглед наредна контрола и ми креираа упат...последниот пат ми рече да одам на матичен, тој да ме упати на интернист па интернистот да ми закаже на патофиза...и се откажав! Немам живци за такви патешествија!
    Ќе терам на ендокринологија дури не дојде мојата од трудничко, па после ќе се договараме!

Туку, сакав да ве прашам, има ли пушач-ки во групава, едвај издржав 8+8 месеци и веќе ќе пукнам за цигарче!

На slobodka и Mari* им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Каде во 8 Септември, на интерно одделение ли? Ако може да искористам нешто близу дома!
    Мене воена ми е преку улица, повели на кафе кога ќе доаѓаш навака!

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.