Моцарела сирење и Бејбибел кашкавалче, така ми препорачаа здравје кога ќе ми треба. Претпоставувате дека го заспав само што го земав во раце нели? Ме интересира како ќе се успијат во петок, имам искачанка најавено. Многу ме интересира . Чистка низ дневна извршена, пумпа приклучена и едвај чекам креветот да го фатам.
Хелоу мами Јас пак дежурам со бебушка Вчера заспа во 5 сабајле и то едвај денес пак исто Ми се спие мислам ќе се онесвестам Мм кутар неспан на работа пак ќе оди Јас си ги донесов перницата и јорганот и на под а бебка во релаксаторот само така седи без да плаче јас малце нишам малце спијам Незнам вистина шо ќе е работава вака момето Малце настината ама ништо страшно само повремена кашлица,ниту температура нити нос растечен Имајте добра ноќ
Sega fizikalna terapija pravat na povekje mesta niz Sk, najcesto rabotat i popladne, ne se ostavaj taka, otidi si na terapija obavezno! Jas najcesto odam ednas godisno vo Voena bolnica, i popladne rabotata mene mi e blisku do doma! I jas planiram joga, ama toa planiram 3-4 godini pa nikako da otidam...kazi koga kje najdes nekoi dobri casovi!
Da si mi ziva i zdrava za muabetot, ne 2 - 4 dena baram, da izbegam od site i od se i samo da odmaram...ama nema!!! A tek pa od sledna nedela - i na rabota pocnuvam i sveki mi doagja na posedok!
Eh taa pusta zelba eden cel vikend da se pomine pred tv bez nikakvi obvrski . Jas samo zboram da porasne i malovo zdravje pa eden vikend negde sama aj moze i so mm da odmoram da se opustam. Ke bide i toa nekoj den. @Sunshine_1979 i dzundzule (izvini nemozam ubavo da te oznacam nemam kirilica na mob) fala za dobronamernite soveti moram da se organiziram i da si najdam vreme za toa. 1saat vo denot e. Aj prezaspa malovo da prodolzam i jas
Добро утро. Кафе се пие беба нахранета чиста.....ммм ако се лажеме само што го пресоблеков ооп пелените полни со каке. Денов дожлив ужас...но ќе помине покрај бебе ништо друго не е битно..... Читам помош од мажи.....јас од мојот ама апсолутно никаква немам сега помош работа во странство и тоа е. а додека бев бремена се заедно правевме ништо сама не работев..и сигурна сум да е сега тука ќе ми помага во се нема шанси да ме остави да се мачам.... Мислам дека беба почна да си поврзува спиењето од 22:00h до утро 6-7 часот но кога како се буди на 3-4 саати за цицање а некогаш и не! Поздрав мами имајте убав дожлив ден
Ние настинати. Бебуш носето пак со мрсулчиња, ова е трет пат во шест месеци. ама батко ни носи вируси од училиште. А само што се вакциниравме. Кафето го испив додека правев друго па и не го осетив. Сега пак ми се пие Ама ќе почекам бебуш да заспие па барем на раат да знам дека сум се напила. Немам веќе толку време да ве читам редовно па затоа ве поздравувам сите и ви посакувам пријатен дождлив ден
Hello zenski. Eve i nie se yspavme pred malku, jas gotvam za kjerka dodeka spie, 2-3 dena ja mackam so svinska mast na gradite i grbceto pred zaspivanje nautro i navecer i mislam deka samo od toa ima podobruvanje, ne mi kasla tolku mnogu i kako da se cisti slajmot sto go imase tolku mnogu dlabokoo vnatre. Kje vidime, sega pred da zaspie ja namackav ubavo i vecer pak kje ja namackam i mislam deka kje bide uste podobra. Daj boze, oti vekje 3 nedeli kako kasla, na pedijatar 2 pati ja nosev, srkakov lek probav i sirupot od bel slez go pie i plus maska sto i pravev 7 dena taka rece doktorkata i nisto lugje, prestanav so se i eve 3 den denes ja mackam samo so mast i nisto drugo i gledam ima podobruvanje. Ajde odam da gotvam.
Добро утро и од мене мамички денов депресија,ич несакам кога врне дожд,многу ме тера на спиење...Сте збореле за кичми,уф колку ме боли после вториот пораѓај,неможам повеќе од 5 мин на грб да лежам,неможам да станувам мора со некоја помош. Синоќа ќерка ми нешто покасно заспа,јас пред неа ќе заспиев,за чудо сакаше со мене да спие,дека обично татко и ја заспива.Како заспа јас после неа одма куфер ама џабе таман сум задремала бебе станало,незнам што му е многу станува навечер,а се му е наредено,ама се тешам дека ќе му помине брзо и ќе спие цела вечер како сестра му. И така мајки,да се фатам малку за работа и се читаме пак
И ние сме девет месеци,незнам што ќе правам со пиење ама упорна сум.Се надевам дека ќе фати, а исто и кај тебе.
Dobar den od mene Srejkni slavi i rodendeni na site sto slavat. Malata i mm dorucka i otidoa do prodacnica,sakav pita da pravam ama mm rece ke zemal pizauste podobro i zamene Vremevo ladno pa nikade ne sme bile so malava do vrata i nazad a ja gledam i zdosaduva domazatoa denes i dvajcata gi isprativ do prodavnica neka setne malce. Jas srediv niz doma i se bajnavmalce slobodna pa iskoristivsadovi treba da mijam i alistata da gi sredam. Cesto znae da me fati nekoja depresija a posebno koga se zatvoram doma oti vremevo ladno. Cesto vo tie momenti svajkam kolku sum srejkna sto sum majka najubavoto sto mi se ima sluceno vo zivotovtolku ubavo tolku veselo,srejkno pozitivno custvo mi dava majcinstvotonajubavo Imajte ubav den
Ја гледам беба заспана до мене, нежна фацичка, се топам од милина, дури солзи на очи ми идат од среќа! Посебно допринесува на ефектот тоа што за една недела тргам на работа! Боли помислата дека 7-8-9 саати нема да ја гледам... А таа пак станата лошка, плаче, вреска се да биде по нејзино, си викам ќе ѝ наплати на свеки за сѐ што јас и преќутувам, маста има да и ја извади! Абе уште ја гледам и не ми се станува ручек да правам...бре што мајка ќе беше вака убаво дете што роди Утре предстои турбо ден - прегледи во Козле па Детска клиника, моите од Св.Николе доаѓаат по некој обврски па на ручек ќе останат, вечерта најавени два пара пријатели на повојница...ај стани жено, фати се за работа во кујната...нема одмор!!!
Добар ден! Слава помина супер,не многу гости,а цело јадење маф се стори.Ако,секако ние повеќе немаше да пробаме.Оваа беше прва година каде ама буквално се спремав сама. Почнувајќи од чистење куќа,спремање и местење прибор,спремање јадење,миење и денес турбо пак чистење. Тука,влегува и спремање оброци за дете,бањање,заспивање..Важно,поминавме супер,сите задоволни. Синко еве два-три дена поткашлува,има шлајм,но весел е,се надевам и молам да поминеме без посета на лекар. Од утре пак,пакуваме парталите и се селиме во другата куќа.Зима таму,лето ваму . Се тресам дека и таму треба генералка да правам,ќе помине месец дур се средиме. Можеби за некого звучам неблагодарна,но едвај чекам да замине мм другата недела,да седнам на кревет да издишам воздух и да одморам. Ќе имам повеќе време и за дете и за себе,а и ќе одморам од гости.Три месеци посветени само на нас двајца.Убавини! Е сега,мајки ајде која има време за едно мајчинско кафенце и славска баклава,бујрум!
Of lele jas maka ke si imam so malava za gradinka.ja zema svekrvata da ja cuva jas da sredam niz doma deka vikendot pak so gosti ke sme i za nepoln saat mi ja donesoaplacela celo vreme.lele sega kolku mi e maka ,zeludnikot me zabolea se tesam deka nastinata e,pa moze zatoa celo vreme kenka po mene.i svekrva mi pak me "utepa" so edna recenica-trebalo pocesto i od porano da ja nosam kaj niv ,ke se naviknela,a vaka sega ke place od site A moram da se vratam na rabota,nema ni so mojata plata nemozeme da izlezeme na kraj so trosoci a kamoli da sedam doma.Neznam kako ke bide,samo se molam na Gospod da se navikne i da ne place oti mislam deka ke moram na dijazepami da bidam sekoj den
Хелоуу мајки. Денес денот врнежлив,сабајле станавме рано во 7 ипол бевме докај мајка ми,мм имаше таму работа па ние малку поседовме.Потоа ко му ја легнав со синко се отспавме па ручек направив,уствари ова вечера е оти никој не се прибира на време.... Да Ви кажам право дека мн се нервирам кога читам дека имате свекрви а не сакаат да ги чуваат децата цццц Јас немам но свекор ми беше спремен и сакаше да го чува малиот јас да тргнам на работа,но никаде не можев да најдам помина времето сега сум со големо меше па здравје догодина ке видиме како ке.биде. Сите 4 тројки на синко излегоа и брзо раснат за разлика од другите забчиња.Секој ден кажува зборови испревртено мн е интересен а се научил и вика паи нема-нема пари,хаха и тоа мајки,убава вечер поззз
dobra vecer majki, me nemase nekoe vreme,mnog obvrski okolu maliot,po doma, koristevme ubavi denovi i setavme. konecno i tuka dojde ladno,vrne po cel den pa se toplime doma. tuku sakav da se iskazam ovde vcera sinko padna mnogu loso na zabite i ustata,, mu se podu cela usta mu tecese krv i se potresov mnogu, mi se skratija 10 godini od zivotot i prvot zab si go skrsil malku abe srce me zabole i do deneska nemozev nisto da jadam od sto se potresov i mi se zatvori zealudnik. padna na sred dnevna na plockite a nemase nikakov ostakol okolu nego.. srce me boli kako li taka padna izvinete na negativniot post
Мојата на 9м ја оставив кај мајка ми седеше месец и више,првен мајка ми поседе кај нас да се запознаат пошто јас сум ск она Велес,башка и требаше да тргне во градинка и требаше да биде со луѓе до 9м беше само со мене јас тука никој немам,еве ја сега 12м сака луѓе,деца во градинка супер седи не плаче,оди кај секој не е дива.сега незнам може некогаш е и до детето.
Добра вечер мамички..Синко конечно вчера какаше а еве и сега..Почнав да пијам компот од сливи веке една недела па сигурно до тоа е..Знам некоја феминка ми рече но не се секавам која беше и благодарна сум и многу..Керка веке 2 тројки успешно излезени..Туку сакав да прашам некоја мајка ако знае да ми одговори дали млеко од вечерва измолзено може да стои до утре и вечерта да се даде..Во сабота сме на свадба па синко мајка ми ке го чува а тој ден ке немам време за молзење па од вечерта да се измолзам...Имајте убава вечер мамички
Pa neznam imase period koga bese 3meseci placese od site,posle ne.A sega place po mene ,ama jas si viksm deka nastinata pa zatoa taka.Se nadevam deka ke bide i so nas taka,deka ke se prilagodi dobro.
Moze, kako ne moze, vo frizider kje go cuvas vo sisence i stom kje dojde vreme da jade kje go stavat sisenceto vo gezve so topla voda da se smlaci mlekceto i kje go pie. Imase tabeli kolku moze da stoi izmolzeno majcino mleko na sobna t, kolku vo frizider, a kolku vo zamrznuvac, ako ne ti e tesko proguglaj kje si vidis. Ama stom e na eden den, moze vo frizider slobodno da stoi