Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @coconaut , од кај земаш мисиркино и какво?
    Ние синоќа рекорд во неспиење - од 22 почнав да ја успивам, во 4 наутро заспа! Волку во сите 9 месеци нема преплакано колку синоќа што плачеше! Комплетно затнато и е носето, или пак можеби забчиња ја мачат ... не успеав да дознаам што беше ама останавме без спиење!
    Денес сме по болници, утрови бевме во Козле а сега чекаме резултати на имунологија на клиника, да видиме до кај сме со ниските протеини и имуноглобулини! Се преплака и препоти додека и земаа крв од вена, сега спие во раце кај тато!
    Дур стигнам дома, во 6 гости ќе ми дојдат...лудило денов!!!
    @flower30 , јас откако беа земјотресите се си мислам дека нешто тресе, де некој по скали да стропа, де возило да збрчи посилно, само се штрекам и срце ми ступкува! Ќе треба да ми баат од уплав :D :D :D

На Girl-Rabbit, fairy88, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Oho mene od mnogu raboti ke treba da mi baat:):):)aj moze ne e za tuka prasanje,ama telesko vo vero koi denovi nosat taze??sakam da kupam za malava

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.996
    Четврток, само во последно време го имаат расипано многу.

4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @Sunshine_1979 od Vero zemav, vo Vero Jumbo nosat svezo na merenje vovtornik I cetvrtok, samo mnogu brzo se trosi, pa go imaa rasprodadeno, po preporaka na prodavackata zemav edno hrvatsko, Vendon firma, stek misirkin svez, se nadevam ne pogresiv. Sinko epten go bendisa a I nie.

На Girl-Rabbit и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Jas go potrosiv domasnoti pilesko i cekam da mi donesat domasno pilesko i telesko.ama ke treba edna nedela bez meso da e rucekot i mislev od Vero da zemam.
    Togas ke si pocekam za domasnoto

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    И јас имав таква случка (а немало земјотрес) :rofl: само јас го грабнав синко и избегав во двор, гледам комшии разбегани нема една комшика до нас ја викнав искочи на прозор, абе имаше земјотрес викам??? не бе ми вика :D тоа исто машина здрмала, а и чистачката горе вратата појако ја затворила, па кај мене доле вештачки земјотрес хахаха (тоа беше во периодот на земјотреси и исто уплав имав)...

На Girl-Rabbit, eleni27 и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  7. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Епицентарот бил во Грција, 23 км од Стар Дојран, блиску и до Струмица во Струмица е регистриран земјотрес од 4,7 степени по рих.скала.. Леле како од вестите да сум инаку јако задрме на први спрат сме се се залула, после една минута уште осеќав како да се лулам..

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Vo Kukus epicentarot, 4.5 po rihter. Se pocuvstvuva i kaj nas vo Solun, samo zto jas toa vreme bev da go zemam sin mi i nisto ne osetiv. Mi kaza edna majka sto si go zemase detenceto, vika jas brzo brzo izlegov od doma oti bas se zatrese cel stan. Srekja jas sto ne bev doma oti kje se pomocav od strav :(

На Girl-Rabbit и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    153.818
    Vo vero aerodrom mislam petok deka go nosat teleskoto. Misirkino sakav ednas da zemam od toa hrvaatskoto ama mala bese bebka pa mi bese sube. Ama moze ke zemam denovive da smenime malku.
    Ah denes sto ubavo si se provrtkav po doma. Sabajle od 6:30 do 9:30 uspeav da iscedam sokovi smuti, napraviv sendvic za mm. Pa pruziv alista, dorucek za decava i mene. I sto najmnogu me izraduva srediv 2 fioki od kujna odamna sto mi bodat oci haos bea. Pa si se iznanjav ja zaspav malata i se spremivme so sinko da go nosam na sistematski od skolo. Sto sve moze da se zavrsi koga si doma i toa so 2 deca sama. Na zenata i rekov vo 10 da dojde neka zdivne i ona malku. Do 1 saat vi ambulanta super pominavme sinko epten bese hrabar i za krv zemamje i vakcina i se. Ama.se iznabesneea so drugarcinjata ja krenaa cekalnata vo vozduh. Pa si ispazariv pa pievme kafe so komsikata. Sega go prativ sinko vo komsii jas da ja zaspijam malata pa da.praam rucek za nas. Sto se moze da se.napravi vo rabotno vreme koga si doma. More ova zvercevo se potesko zaspiva preky den. Sega ja razbiram zenava. Mene tesko mi zaspiva so cicanje a ne pa na nea. Menuva sekoja nedela znaci

На Girl-Rabbit, fairy88, Angel.Heart и 2 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    153.818
    4.7 vo strumica OMG pak li pocna u bestraga. Bas me uplasivte. Abe nema.kraj. i minatiot pat bea zemjotresitw vo skopje posle tie vo italija eve pak sega :-

11. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Да имаше се надеваме ќе биде последно.. :(

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  12. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @M&M I jas mnogu se dvoumam dali da davam ponatamu od ova hrvatskovo, 9+ e, a toa na merenje tesko se nacekuvalo mi rekoa.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    @mariz srekja sama sum doma pa nema koj da mi se smee:Dpred eden mesec usto staviv drvo vo kaminot i izlegov i se vrakam za 5min.slusam nesto trese(zvuk bas kako zemjotres) i trcam vo spalna po malava .i vo sekundata vrtejki se mi se vide svetlo i se vrativ nazad i sto da vidam-se razgorelo drvoto mnogu i staklenceto od kaminot tropkase:)i mm vika trebase da stavam edna kamera da te snima pa da se smeeme posle:D

На Girl-Rabbit, Kitten, tina-63 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro vecer mamicki :hai:
    Nie eve terame nokna shema. Golemiot spie, vtoriot cica, tretiot ceka red. Grcevite ne ne zaobikolija :worried:, davam kapki, ama pak gi imaat. Pogolemoto bliznace poveke i mnogu teshko zaspiva. A maloto se pretvori vo zverce, noke neumorno si kenka, mama ne e spiena 48 saati, a moze poveke, ne se sekjavam veke. Ovie denovi sum so pomosh, mm i sveki pomagaat epten, ama pak najgolemiot teret e na mene. Stanav mashina za menuvanje pampersi, hranenje golemo dete so edna raka doenje bebe vo drugata raka, banjanje tri deca so ekspresna brzina(tuka sveki pomaga). Tolku, toa e moeto sekojdnevie :lol:
    Denes izlegovme malku so mm, sveki posede so decata. Posle toa bevme na pedijatar, bliznacinjata ubavo napreduvaat, pa ostanuvame na doenje i ponatamu.
    @danichap te sretnav na fb, prekrasni ste :inlove:
    Pozdrav i dobra nok 8)

На Girl-Rabbit, fairy88, tina-63 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мамички може не е за овде прашањево но овде сме поактивни..Палентата со што ја правите..Керка ми ја обожава со к.млеко и ја правам по малку и ставам ми е страв многу..Па дали има друга варијанта како да и ја правам..Исто и за овесните снегулки сакав да прашам и кои се најубави..19+ сме..Пријатна вечер мамички..

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Зошто страв?

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мајки како е можно веќе еден месец чуствувам менструални болки некогаш послаби некогаш појаки, а немам мензиз дека дојам. пред околу 2 месеци бев на гин. кажа се е во ред матката наместена раната зарабена. од што може да е? се извинувам ако сум офф

18. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    324
    Мамички како сте ?
    Ме интересира ваше мислење,искуство или совет ... 3+ сме веќе почнавме да спиеме навечер по 6h без ставање ама проблемот е што многу касно се успива :( од 2 ноќта некогаш и 4 па си спие до 10/11h дента ке стане цица и спие до 13h па малку ке поиграме и кај 14-30/15-00h пак преспиваме пола саат/саат и после кај 18-00h пак пола саат/саат ... и после бањање се успива кај 21-00 ама зависи некогаш не спие ич се до касно ноќта ... незнам што да правам дали да не му дозволувам да спие до 13-00 или дента да не преспива ... да си фати ред пример кај 12 да се успие и кај 6-7 изутрина да стане ... :)

Што мислите ?
    поздравввв !!!!

19. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Исти сме и ние ноќни птици. овој месец се промени скроз во спиењето. еве го уште не спие. таму накај 4 ке заспие. јас го оставам до колку сака до толку не сакам да му нарушувам сонот после е кенкав цело времњ . инаку сме 4+

20. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    324

пробав дење да не му дозволувам да спие ама не бива главата му паѓа му се спие и одма е немирен кенка изведува... еве и сега се успа во 2 и еве го пак се буди :(

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.