Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мора некако да му го променам тој ритам ама незнам како. особено од другиот месец кога ке почнеме со цврста храна

На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    153.818
    Auuu ama nok. Dobro kako se spravuvate ako im tekne da se razigraat vo sred nok. Se razbudi malovo nakaj 1 cicase i prodolzi. Ama se raskasla ja zemav do mene i se vrtese.levo desno povrati id slajmot. Zemsv da ja sredam i se rasoni skroz. Koga si se razivra dete vika stanuva se zakaca a mene mi se spie mi se place. Duti ja ispokarav i sega mi e zal. A nesakam da ja razigruvam da ne i premine vo navika noke e vreme za spienje ne za igranje. Plus i brat i go budi. Neznae nikako da se uspie lezejki ni so guskanje ni so galenje. Stanav ja setkav niz spalna ja niskav ne bre btate. Baska grbov me boli nemozam tolku da ja nosam teska e. Da ne e cicanjevo neznam sto ke pravam. A i sto pati se fati da cica pa ke se rasoni. 3:20 fati sega pak cica ama sednav mislam vaka poveke ke se uspie nego lezecki. Samo da ne se razbudi pak edno 3 saati pa moram da stanam za na rabota. Ova vtor pat i se slucuva ama e macno bre u bestraga. Ionaka se budi sekoja nok sto pati ama barem prezaspiva denes neznam sto i e. Ete ja da si se pozalam sto mi preostanuva drugo

На fairy88, tina-63, Dzevelekova и 3 други им се допаѓа ова.
  3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.272
    Дпбто утро мами!
    Јас будна беба спие..јас се пореметив веќе таа не...тоа е добро ајде ќе пројде што и да е ..Денес мама ќе шетка а беба ќе се чува со баба.. добро е и јас после 4м да излезам да видам што како има.А ова за спиењето преку ден а будни преку ноќта ќе помине период им е и ние такс по цел ден спиевеме а ноќ дојди успиј го зомби станавме сите дома.
    ајде позз мами..

На Girl-Rabbit, fairy88, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ако доиш не значи дека нема да добиеш ниту дека си заштитена од бременост! Можеби ти се спрема организмот за регулирање на циклусот па од тоа ти се болките!

На Girl-Rabbit, joy1, coconaut и 2 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    A moze i si bremena

На Girl-Rabbit и TutiFuti им се допаѓа ова.
  6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.272
    Мами јас се напазарував цело џамбо го испразнив за беба

На Dzevelekova, girl-miri и flower30 им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.934
    Mojata koga imase okolu 10 meseci zaspivase okolu 9 i tocno vo 11 se budese.Tocna ko svajcarski casovnik.Od 11 do 3 nautro ona si igrase vo krevet .Traese okolu 10-15 dena i pomina samo od sebe

На Mari*, M&M и girl-miri им се допаѓа ова.
  8. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Jas da vi se pofalam naspana sum i odmorena mama dobro ne sum naspana bas spanka sum golema :D uste mi fali son ama pak dobro e sekoj den na rabota obvrski po doma,inaku so maloto moe maka nemam od bebence od 8 meseci si zaspiva 9,15 9 i30h do drugiot den do 7h srce e nekogas znae i do 08h sabajle da otspie sabota nedela koga ne e vo gradinka najcesto,si bese i mirno bebe samo maka so grcevite imase i sega e miren batko masala masala,da ne go urocam 5 vakvi bi rodila,mama pokraj sekojdnevnite obvrski mesecov ja udrija tockite vo glava za soping nekolku tuniki,cizmi na biana tasni,parfem od avon neznam sto uste ne kupiv samo toa mi e pametot kako sopingholicar nekoj se nadevam ke projde ova ludilo,oti ostanav bez pari :D izv.za latinicava od mob sum

На Mari*, fairy88, tina-63 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Знам дека не сум заштитена од бременост во доење, па се пазиме ако може тоа да се нарече некава заштита. ама бременост не е во прашање , не ми се верува периодов стресен месец дена немаме време ич за љубење :D мене ми е страв не дај боже циста. ако не се лажам @mariz имаше пишувано после пораѓај циста или не знам. или @kallias беше. се извинувам ако грешам ако не сте вие.
    А и да напоменам деновиве се мачам со кандида ама од тоа не се болките сигурно

Последна измена: 11 ноември 2016
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Јас имав цисти ама се ми беше од тироидната, хормонот забегал, а и антителата не ми се добри. Почнав да пијам апчиња и на време добивам едно 10,11 месеци... еве сега ми касни 8,9 дена и незнам што е работата, проби за бебе имаме веќе 3 месеци, но и овој пат негативен тест...

На mac.mac и Верче4 им се допаѓа ова.
  11. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    majka do edna godina mislam ni red ni redosled imavme,ke pomini period sto traj dodeka fati nekoj ritam

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Aj neka se javi na raport @Nikita7 da ja prasam od antibiotikot i pomina li noseto i kaslanjeto na malata?
    Mojata pak od sinokja se zatna cela ne moze da dise od sto i e poln nosot i kasla pak i pedijatarot rece amoxil da i dadam, otrivin kapki za da dise polesno i aerolin maska pak (facepalm) i davat taka lesno antibiotik na nevideno, samo sto i se javiv po tel i kazav sto e kako e, rece daj i antibiotik mora da se izleci stom se povtoruva tolku brzo se isto......i skeptik sum za antibiotikov pa da prasam dali na vas vi pomogna almacin mislam mi rece i dale na tvojata, isto e toa amoxil e tuka.

13. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Eve me I mene, mn sakam da izlezam da si kupam nesto za mene, no koga, kako sto??? Plus izleguvaat nekoi golemi ubavi trosoci, taka da ke treba da se podsoberam ama pa odkoga ostanav bremena do sega mn malku kupuvav za sebe, a sege veke zima ide nova sezona pa neli e red nesto da se kupi:D plus sakam nesto I za beba da zemam, a I podaroci imam mn za kupuvanje ali toa ti e, nesto sekako kese kupi, ako ne za mene za beba sigurno! ;)
    Tuku gledam pisuvate za spienje, jas ja banjam malata okolu 19/20 casot, do koj 20:30 e zaspana, spie do kaj 23:30/24, se budi cica prezaspiva, pa se budi za od prilika dva dvaipol casa I posle toa na sekoj saat cicame I odma prezaspiva. E sinoka I pred toa mi serazbudi okolu dva tri I ne spiese do kaj 5, pa se plasam da ne I stane navika, neka me mene so nema da sum naspana tuku poubavo e za nea da spie nokje. Denski spie maks 1:30 kontinuirano, skoro site zaspivanja I seod 40 minuti do 1 cas. Si igrame, cicame se zanimavame I taka se vo krug, inaku sme tocno dva meseci.

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Да мислам дека е исто пошто на рецептата беше едно име а на сирупот е алмацин,нас ни помогна ми кашлање ни шлаеми

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    153.818
    Aaa ne me plasi 10-15 dena vaka i ke kolabiram. Ina ionaka si se budi mn ama prezaspiva nokeska samo sto se rasoni. Ama zatnata e sirota eve denes i kasla pa i toa i smeta. Samo pola saat spiela preku den sega ja inhalirav ja sreduv ke zaspie i jas lwgnuvam so nea osekam ke bide nokva pa so budenje ama bar da dremnam sega saat dva da siveram sili za vecer. Denes edvaj go izdrzav denov na rabota od sto bev nenaspana sabajle koga se razbudi okolu 6 mislev samo 5min sum spiela. Nego gledam mnogu pisuvaat deka imaat problemi so tiroidna, i jas sum edna od niv. Konkretno na tiroidna nemam nisto ama tirixinot mi e visok pa sum na terapija nekoi 2god veke. Se cudam i epten mladi @mariz znam deka e dosta mlada a i ona gledam isto. Neznam sto e rabotava so tiroidava mnogu zeni znam sto se na terapija bre ko epidemija e ova. Dali e nekvaliteten zivot, nervozi stres neznam stvarno

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Добра вечер :) Синко шета со баба и дедо, ние со мм одмараме дома... јас денеска сеуште кашлам ко луда, носот тече како река, ама бар тече и се дува... вчера тоа беше ни да повлечеш ни да дувнеш, капки не влагаа во нос, инхалации не помагаа.. @M&M Моите на 16год кога имав се разведоа, ама и до тогаш не ми беше сјајно и секогаш бев нервозно дете.. па од 16год почнав и да работам, да бидам дома како мајка, бидејки останавме со дедо ми и татко ми, јас и сестра ми (помала од мене).. истовремено одев и во школо, после почнав факултет кој сама го плаќав и така. Имав порано многу стресови стварно па дали е од тоа незнам, но важно на време ја фатив јас... на ехо тироидната беше супер, хормонот само што почнал да забегува, башка сум хашимото со пореметени антитела и ке си ги пијам апчињава до крај на животот, но не е битно тоа е што било и поминало па понатака да сме добри. Животот денеска не прави нервозни без разлика кој колку има... напорен е животот денеска, сите се некако се во брзање... никој нема време за ништо, абе сите вријат и само се караат... свекрва ми вика ние порано не знаевме што е тироидна сега секој втор ја има... поубаво било кога луѓето незнаеле многу, помирна им била главата... сега само мислиме на се ние, мозокот 200 ни работи...
    Патем да се пофалам црп на синко 16.5 добро е доста се спуштило :)
    и така јас одам да пијам еден чај, мм заспа (facepalm) ај ке го оставам да дремне малку зашто оваа сабота е на работа, па нека си одмори човекот повеќе :)

На Girl-Rabbit, eleni27, Angel.Heart и 10 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Патем да ви кажам дека денеска 11.11 на Алиекспрес има голем попуст, јас си порачав неколку работи.. :D

На Mari* и TutiFuti им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Такво ендемско подрачје сме, плус и стресот во прашање е.

http://doktori.mk/element/view/5096d8e6d93c6/makedonija-kako-endemsko-podracje-na-nodoznite-strumi

На slobodka и M&M им се допаѓа ова.
  19. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра ви вечер мамички за мене баш и не е добра..Синко спие керка и она..Но таа веке 3 дена повторно спие со свеки и свекорот бидејки многу плаче кога синко ја буди плачејки..И сега слегнав доле гледам свекорот ја заспива и му велам рано е бар уште малку за утре да може повеке да поспие бидејки сме на фризер па додека сме таму таа да спие а плус и вечерта во ресторанот подолго ке ми издржи и тој ми вели е ти ке ми кажеш ако видиме тешко ке ја пратиме и неа кај твоите едвај се воздржав..А и млеко молзам молзам но нема незнам дали веке немам доволно млеко или што е работава незнам..Само 150гр имам а треба за цела вечер утре..Дај кажете нешто од што повеке надоага млекце..Позз и убава вечер мајки

На Girl-Rabbit, Mari*, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobra vecer mamicki:) brzo ozdravuvajne na nastinatite :inlove:

Nie sme dobro malata stotuku zaspa :inlove:nekako dosadno i e denovive oti ne sme bile na podolgi prosetki.
    Vcera samo polovina sat na svez vozduh i nazod,zaladi mnogu pa strav mi è od nastinki.
    Mm treba da stigne uste malce od rabota a veruvam deka ke si legne brzo oti utre pak ke odi na rabota.
    Jas cel den turbo,petok e za generalka 2 generalka vo nedelava,nedela se nekoj ke dojde pa pomalce da imam za rabota.
    Iako sum umorna imam bolki pred dobivajne|(a nikako da dojdat:whew:me macat mnogu se nadevam do utre ke stignat:wasntme:oti kriza za blago me fati(facepalm) Neznam ddali samo jas ama koga sum vo tie denovi mnogu ama mnogu jadam:wasntme:(facepalm)

ubava nojk i ubav vikend:f:

sandi-ford-neonati-15031019062.jpg

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.