Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    153.818
    Luge bre sto da pravam nekako da ja pomineme nokva pomirno. Malovo potkasluva ne nesto premnogu ama izgleda ja podzaboluva grlceto k9ga kasla i nonstop se budi i samo so cicanje se.smiruva. probuvam so guskanje ao galenje dzabe me kloca me butka i place. Ja inhalirav pred spienje i iscistiv mrsuli i sega ubavo dise ama.se podzakaslluva. Zaspa vo 7 (recisi ic ne e spiena denes) i eve 10 saat neznam.kolku pati se razbudi i place. Zal mi e sakam nekako da i pomognam a moram i jas da dremnam bar nekoj saat vcera ic ne spiev nemozam da funkcioniram :(

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Кромид, овесни со јогурт, чај за доилки... и мн мн течности, јас еднаш така требаше да го остаавам дома, јас 3,4 часа на прослава и како за инат абе 50мл едвај извадив... и бев два часа само и се вратив... а инаку вадев по 150мл од лева града бидејки не ја давав да ја цица до 3м :) ама од стрес или незнам од што тогаш за инат немав...

На Girl-Rabbit, Mari* и blessed.an им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Za kaslica mackam od Mustela (smiruvacki balsam) i pomaga.pred eden mesec bese nastinata i mackav 3-4veceri i prestana da kasla.a za noseto neznam :(i nie imame maka so noseto.eve vikaat kromid presecen vo blizina na krevetceto ,ama nas ne ni pomogna.
    @mariz alal da ti e:clap:kolku si pominala a tolku mala i kolku si pozitivna i kulturna vo site tvoi postovi.Stvarno im se voshituvam na takvi lugje koi i pokraj se se sekogas pozitivni i nasmeani.

На Girl-Rabbit, tina-63, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Фала ти :) Пребрзо пораснав ама тоа е.. битно сега ми е многу убаво, уживам во оваа улога мајка :hug:
    Јас се откорнав од кашлање, глава ме боли дури од толку... убаво ми помага сируп од тегавец бршлен или што и да беше од др.Тајс ама сега да лутаме до аптека никако..

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Probaj so gora multired imam zabelezano od toj sok najmnogu mi nadoaga,imav problem so rani na ednata grada pa morav da molzam 2 dena na edno molzenje vadev po 100gr

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @mariz @butterfly* ви благодарам ке пробам овесни моментално немам..Но шише вода до мене и леден чај..И јас исто кога излегувам од дома на час два имам млеко колку сакам да оставам а сега ехх која беља ме снајде..Па ајде не е крај на свет ако немам нема да седам до крај на свадбата пут под ноге и дома :)

На Girl-Rabbit и butterfly* им се допаѓа ова.
  7. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Еве исто и ние од што е затната се врти само само со шише се смирува и јас два дена сум отепана не можам да функционирам на работа сабајле во бус ќе заспиев и на враќање исто

На Girl-Rabbit и M&M им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    153.818
    Eve pak uspea nekako da pospie od 10:30 dokaj 1 i pa so placki. Samo sega ne se raskasla cisto onaka se budi i place. Nesto ja maci moze i da i se trojkite neznam. Sega mi zaspa vo skut mi e strav da ja ostavam pak da be place. Jas ja stavam na pernica golema da spie vaka koga e zatnata a nekogas kako da i smeta kako da nemoze da se namesti.
    Uf zdosadiv i ja so kukanje dete ko dete ne bi bilo interesno ako ne ne macat nekogas. Aj da dremnam malku do sledna pauza :)

На Girl-Rabbit и Nikita7 им се допаѓа ова.
  9. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Majki aj da ve prasham nesto.Na maliot sabajle vidov deka vo usteto potocno da dolnoto uste mu se ima napraveno edno belo topce.Izgleda isto kako belite topcinja koi se pravat okolu ocinjata.Dali imala nekoja vakvo iskustvo?Sto mozi da e?

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Ako e vnatre e afta, ako e nadvor moze da e herpes... kolkavo e? ako ee malecko mozno e da e I soor (valjda taka se vikase), od mlekoto se pravi.. inaku prasaj vo temite soveti poubavo :)

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    ,Хелоу мами
    Ние уште сме во маки со момето
    Нити спие нити млеко сака
    Бевме на доктор и тој ни препорача навечер кашичка зш е гладна :^)
    Во 24h не пие ни 400 ml млеко
    Оброк еден има и мислам едвај чека да види лажиче :D
    Душичка по цел ден ми е кенкава :|
    Јас уште си кашлам ама бебка престана ни помогна сирупчето ;)
    Мм замина да ги замени гумите на колата зш овде снег имаме :?:
    Прерано оваа година
    Ајде мами која е за кафе :coffee:
    @mariz plakate carina ko poracuvate od ali ?
    Nie ednas poracavme vrednosta na rabotite 70 € a carina plativme 115€ (facepalm) i ne poracuvame poveke od tamu :worried:

На Girl-Rabbit, azelea, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.628
    Допаѓања:
    8.334
    Добар ден:)

како сте мајки?Јас го успав синко,па малку да ве читнам и да одам да се бањам.
    Денеска не ми се чисти и иако куќата е растурена ќе си се дотерам и преку врата на шетање.Па,домашна работа се има и никако нема крај.Ќе си се испеглам и ќе одиме да рашетаме и да купам играчки на бебуш.

Кај докторката многу му се допадна од тие играчките телефон што се вртат и ѕрнкаат кога вртрш-тие што ѓи користевме кога бевме деца,сега речиси и не постојат фиксни:!:

Ручек надвор ќе седнеме некаде попатно.
    Малку се изнервирав вчера од родителите на мм.Се нешто им текнува во тоа главата.Сега да правиле скали и демек за нас-читај за нив е тоа оти они седат таму и се бараат пари- кога ќе сме имале.А,дека сум на породилно не земам полна плата,па и после не знам дали ќе почнам на полно работно време.И сега од толку трошоци тука во Македонија да градам.Не ми е јасно како јас со дете живеам во едно и пол собен стан и се бутам и има за се место тие во толкава куќа и се им е малку се сакаат плус и им фали нешто.
    А, план ни е да заштедиме нешто затоа и не се селиме за тука да купиме,а во Македонија да вложуваме понатаму.Оти ако вложуваме на едно место, не се толку моќни да правиме и на друго.Ама со нив на крај не се излегува.Пред месец дена пративме пари за да мачкаат дел од нашиот спрат,немале доволно место од спрат од 100 квадрати кај кај што живеат да ѓи зберат стварите,па демек и на нашипот спрат да ставеле нешто и да сме измачкале, сега скали да прават,наредно не знам што ќе биде|(
    Знам дека не е проблемот за тука ама,барем да си ја кажам маката.

Мари имат бебињата периоди кога помалку јадат и пијат.И кај моето се случувало истото и сум била загрижена,ама за неколку дена се се враќа во нормала.

Тоа е жени имајте убав ден:)

На Girl-Rabbit, azelea, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobro utro majki,

denes slavime vtor rodenden na naseto mazence, uste od rano sabajle zapocnavme so muzika, pa povelete na torta i miki maus zabava ::D <3

На Kaetana, Girl-Rabbit, azelea и 12 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Do sega sitnici so free shipping sum poracuvala, mislam deka na golemi i na povekje raboti od ist prodavac se plakja carina, taka da koga poracuvas gledaj ne povekje raboti od ist seller :)

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    153.818
    Mislam do 20 ili 30eur ne se plaka. Taka da podobro e poveke posebni naracki otkolku da siviras na edna pogolema suma.
    Malovo ima tt vaka ne e bogznae kolku topla a izmeriv 38.6 i toa so zivin taka da sigurno e tocno. Kenkava e mnogu dusicka i dadov sega daleron pa da ja zaspijam i da i napravam supa za posle. Ne sakase ni mn da jade. Me uplasi i sin.mi koga pocna da place stomakot go bolel na desno i naglo mu se smiri sega ne.mu e nisto. Ispi eden caj i zapna kaj brat.mi da go nosime da si igra so vnuk mi. Vajda nema pak da.go fati sto ke pravam so dvajcava bolni. Taka da vikendov ke otide vo lecenje :(

На Girl-Rabbit, azelea и Mari* им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.917
    Опасен вирус има.. чим и јас со температура го прележувам.. два дена до 38.5 имав и од напор голем во организам афти во уста ми искочија... сестра ми здрава дојде кај нас, сега и она мртва болна.. башка многу дечиња слушнав вака го прележуваат... па едни мрсули нема крај на дување нос...

На Girl-Rabbit, azelea и M&M им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Побрзо оздравување на сите болни посакувам! Лош период, нит топло нит ладно...ептен погодено за вируси и бактерии. И моето мило мало одвај дише, а кивне, мрсолчиња до устето испаѓаат, инхалираме, аспирираме и крај нема! Излезе дека и некоја алергија е во прашање, од денес почнуваме и со Зиртек.
    На имунологија ни открија ниски протеини, имуноглобулини и хемоглобин и ѝ препорачаа месо и жолчка секој ден да и давам, прибиотик, витамин Ц и Ферум лек! И што е најбитно, никако градинка уште една година, ниските имуноглобулини покажувале намален имунитет и докторката вика ептен ќе ја утнам работата ако ја пратам во градинка!!! И сега ќе се дружам со свеки цела година...под казна сум оти не сум умна :D
    Инаку, се враќам во школски клупи, сериозно се фаќам за постдипломските студии, и вчера и денес бев на предавања па и семинарските ќе гледам побрзо да ги завршам...интересно ми се чини сѐ околу темата за човечки ресурси!
    Убав ден на сите!
    @N.Kety ,да е живо и здраво синчето! Убава забава и среќен роденден ви посакувам!

На Girl-Rabbit, azelea, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Majki dobar ni den :rain:
    Dve deca zaspav, najgolemoto i najmaloto :clap:. Golemoto bliznace ima premnogu grcevi, uste deneska ke probam so espumisanot, ako ne biva drugi ke zemam. Ne spie, samo stenka i se grci. Samo da cica bara, a drugovo siroto na red ne moze da dojde od nego. Ne uspevam da gi namestam za istovremeno doenje.
    Golemiot (19meseci-zal mi e koga go vikam golem) ljubomorata pocna epten da ja pokazuva, place koga gi zemam za doenje ili koga gi drzam vo race. Ne dava da poglednam nakaj krevetceto, a ne pa da se doblizam do nego. Mm go cuva, go igra, pocnaa epten da se privrzuvaat eden za drug, ama pak koga ke pipnam bebe nikoj ne go smiruva.;(
    Eve go ova se nacica, i poleka se uspiva, jas odam edno kafe da pivnam, rucek da napravam i neznam sto drugo ke mi tekne dodeka spijat moite tri dushicki :l::l::l:
    Imajte ubav den:f:

На Girl-Rabbit, TheSecret, azelea и 13 други им се допаѓа ова.
  19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво и од нас денес врнежлив ден само за спиење.Со синко дојдовме кај мајка ми еве ги си играат.Времево е опасно за настинки и вируси,чувајте се.Ние сега сме добри откако синко не оди во градинка.
    @Sunshine_1979 сакав да те прашам ти кога се запиша на постдипломски и дали е важен просекот или не,и дали може вонредно и редовно и дали се оди на предавања или не.можеш и во лп да ми одговориш ако сакаш.
    Убав ви ден жени...

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  20. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Zdravo zenicki moze li da pijam paracetamol ja dojam malata grlo me grebe nastinata sum.