Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Можеш парацетамол.

2. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.272
    можеш

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.999
    Мариз пробав по сто пати да ја тагнам не ми испева, ти имаше подлога за играње од Нама купено, кажи ми се исправа ли кај што била превиткана? Многу грдо стои така превиткана цела, и не стои мазна се собира.

Добар ден! Не ми е нешто денот, се нервирам што мм е на работа и што не знае кога ќе си дојде. Од такт ме вади неговава работа. Ко да барам многу за викенд кој обично не го работат да знаат кога ќе си дојдат дома, ама воркохолици се сите без фамилии или тие што имаат фамилии не си ја сакаат изгледа бидејќи секој момент го користат да работат.

На Girl-Rabbit, azelea, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.649
    Допаѓања:
    76.918
    Ако мислиш како стуткана таква е.. инаку на подот ми е цела легната ама сепак има некои линии вдлабнати (не скинати) што лошо се познаваат... ми стои во ролна свиткана кога не е на подот и сепак се прават...

Прикачени фајлови:

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Na pocetokot na muceto e vnatre e ne e nadvor.Bebeto e 6+.Izgleda malo belo kako tocka.Na golemoto dete takvi mu se pravea kaj ocinjata ama gi snema so tek na vreme.Ova deka na uste neznam dali e isto

6. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Vnuk mi od sestra mi e nagosti kaj nas. Gore dole eden mesec naprave.
    Do nova godina ke bide kaj nas.
    18 meseca ima. Ne dozvoluva sestra mi da ja vide cerka mi na kamera. Mi go zema telefonot odma. Koga si dojdoa na 2 dena da ja vidat cerka mi isto. Ja zema sestra mi vo race, vnuk mi pisti.
    Ljubomoren na nivo od toj aspekt.:o

Cere zaspa.
    Vremeto neosetno minuva. Neveruvav deka e taka, najmalku koga ke se rodi ke mislam na nesto drugo :)

На Girl-Rabbit, tina-63, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    153.823
    Pomina denov, fala bogu so edno kacuvanje tt mad 38.5 pomina se nadevam i nokva da ne kaci. Preska dremnav malku so nea pa uste ne mi se spie, site pozaspani po doma jas sega ja prezaspivav malava. Kako mi lezi na raka osekam kako da e malku topla ama celoto ne i e voopsto. Doduse sekogas mi e kako radijatorce koga ja drzam vaka sega moze mi se uvrte poradi toa sto sabajle imase tt. Se raspolozi porucekva bevme na kratko i kaj brat mi da go sobereme sinko od gosti inaku cel den e kenkava i samo vika po mene. Nike se budi nonstop i samo bara da cica kako reflex da i e..Najverojatno deka ne i e dobro ili e do zabite mada ne gledam nekako kaj trojkite da i se oteceni ili nesto. Vo sekoj slucaj.mislam deka nesto ja maci a cicanjeto najmnogu ja smiriva. Aj sto i da e kw pomine samo da e dobra.

На Girl-Rabbit, azelea, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.000
    Кaкo бисерче е? Мaлку пoвнaтре oд уснaтa? Акo е тaкa, тoгaш е зaтнaтa плункoвнa жлездa, би требaлo дa исчезне зa ден двa. Не бoли вooпштo.

На Mari* и LUCERKA им се допаѓа ова.
  9. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @Annath ti blagodaram dusho mn za odgovorot.Me razbra shto sakav da prasham.da izgleda toa beshe ama go nema vekje.Ti blagodaram pozf

На Sunshine_1979, Mari* и Annath им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.649
    Допаѓања:
    76.918
    Здраво мајки :) Денеска убаво поминат ден во парк, не порадува сонцето малку.. со заби беше ама бар го имаше :D се умори ептен па едвај го разбудив прееска ептен се успа, па дека го разбудив љут беше несакаше да јаде, едвај се убедија со баба му за јадење... :D супер е иначе, не кашла ич, не тече носе но сепак не го пуштам во градинка некое време, инаку за 5 дена што беше во градинка 1000ден сметка ми пуштиле, а месецот кога не беше ич 520 некаде беше (знам дека се плаќа за местото), ама ова 5 дена само и плус 500.. :?:
    За моето здравје само жалби, едно ке оправам друго доаѓа, овој пат 6см циста на десен јајник, ми доцнеше 11 дена и од вчера пијам примолут нор за да "добијам" иако матката немала абер за добивање, д-р рече ако сум спрема за второ обавезно што побрзо да си раѓам :D прво да ја пукнеме цистата ако успееме па тоа, вака нема шанси да останам трудна, ни овулација не сум имала.. и така одам сега да се бркам по дома со синко :D

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, eleni27 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Zdravo majki.Znam znam oci vi bodi ovaa latinicata ama sto da pravam sakam da se druzam a pusti tel americki nema kirilica.Nie cel den sme kenkavi neznam sto e rabotata samo v race.Stom zaspie se budi za pola sat.Ne e zezok,peleni polni duri nekolku pati i mi povrati.Pozd

На irenadaniel, tina-63, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Eve me i mene,umorna do neboto i nazad:(Ama vikendot barem mi pomina ubavo.Vcera imavme gosti i super si pominavme.Izmiv milijarda sadovi (mislam vo restoranite tolku ne mijat:)A nemam mashina za sadovi:()pa vecerta otidovme da kupime nekoja sitnica za nosenje za malava .E denes KONECNO :D:D:Dizlegov od doma.i toa zamislete setav|(|(kolku ubavo mi dojde.Se nasminkav,se srediv (i malava ), mm sam se sredi:D:Di setavme de vo Jumbo de vo City mall i ubavo mi dojde izleguvanjeto.Vo jumbo preubavi novogodisni raboti,da ti e merak na dusata da setas:)Ne stasav da se podnovam nisto za mene ama aj nareden pat.
    E sega,nokeska sonuvav nekoj cuden son(crkva,sveki) i nekako cudno se osekam,kako neubavo,strav mi e od sonot.Ama ajde da e samo son.
    Malava ja zaspav rano i ke vidime kako ke terame nokeska.
    Ajde da odmoram pred spienje|(:)

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    153.823
    Vo gradinka obicno odbivaat koga ne odi poveke od 5dena posledovatelno. So tie 5 dena sto bil ja prekinal nizata. Da ne me sfatis pogresno kolku sto znam ti si doma, moze e popametno da go ostavis da ne odi uste nekoe vreme neka zajakne imunitet malku. Mene skoro site pedijatri mi imaat kazano deka e najdobro do 3g da se doma. Ok aj da ne e 3 ama bar dve. Ova e samo dobronameren sovet ne sakam vo princip da solam.pamet.
    Dobra vecer. Otide i denov. Eve ja zaspivam malava ama se potesko pocnuva da zaspiva izgleda veke treba poveke da ja ostavam da se umori. Malku prosetavme niz naselba, bevme na kafe, i posle pretezno po doma. Iskoristivme sonce kolku tolku. Denes e dobra fala bogu samo noseto sto i tece i malku kasla. Da dosredam uste nesto po doma i ke si legnam so mazinjata u dnevna malku. Sinko nesto bega kaj tatko mu denovive izgleda mu smeta sestra mu sto se budi mnogu

На muchacha_a, Angel.Heart, tina-63 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Ubav ti e sonot, ne se nerviraj. Jas ednas sonuvav manastir nekako se izvadiv od pamet. Ko ulava prebaruvav sto znaci po sonovnici. Arno si e!

На flower30, tina-63, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    FB_IMG_14845271980471559.jpg
    Dobro utro

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, kelebeim*** и 18 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    @slobodka mene me isplasi sonot(sum zaboravila da pisam) kako palam 2 sveki ama za moment vidov kako ne gi palam gore tuku dolu:(i uste me fakja strav.ama Gospodova rabota e,samo si vikam da sme zivi i zdravi i Gospod da ne cuva

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.649
    Допаѓања:
    76.918
    Јас порано многу реални сонови имав, секогаш сонував.. сега од што сум уморна и заспивам одма, топови нема да ме разбудат, па не ни сонувам, ретко ако се разбудам во ноќта и презаспијам е тогаш сонувам ама кратко по будење не се сеќавам на сонот :D последен сон што ме исплаши беше ја сонував баба ми (прв пат а во 2005 е почината), сестра ми и татко ми ја продадоа куќата и се иселија... и ја сонувам баба ми во двор ми вика абе нешто сте заборавиле во подрум, отидов во подрумот во сон и гледам новогодишната елка (а таа елка и лампиони собиравме со сестра ми пари во шише за да ја купиме зашто имавме никаква една), кога станав одма се јавив на татко ми да го прашам каде е елката и рече лелееее ја заборавивме во подрум :shake: а јас врска немав каде е затоа што веќе 1ипол година мажена бев...после иселувањето нивно абе само морничави сонови сонував поврзано со куќата...

На Girl-Rabbit, flower30 и Kitten им се допаѓа ова.
  18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Добар ден мами :* Синоќа синко за прв пат заспа без цице ама подолго се успивавме. Мм му објаснуаше дека е веќе голем за цице и дека мама нема млеко па се помири дека ќе заспие без цице. Вечерта два пати цицаше по малку. Некако ми е страв сега да го одбијам ради настинки и ми е жал ;( Но некогаш ќе мора да се одбиеме од цице а тој толку си го сака што мислам дека до прво одделение ќе цица :D Инаку добар е малиот, нема тт но е сеуште под антибиотик. Се надевам овој пат ќе се решиме од бактеријата. Јас сум на боледување за синко уште некој ден па си се галиме по дома и си учиме многу нови работи. Тој се приврзал за мене ко фластер. Како ќе појдам на работа не знам. Ќе се чува дома со бабите да ојача имунитет малку бар уште 2-3 недели па ќе го пуштам во градинка. Таман се навикна на градинката и учителките и се разболе :( Тоа е. Така ќе биде дур не фати се и да створи имунитет. Но душа боли кога не е арен;( Имајте убав ден :hug:

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.649
    Допаѓања:
    76.918
    Абе какви се вирусиве дали се со цице или без цице сеедно... ни тоа веќе не ги штити...

На Girl-Rabbit и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добар ден мамички..Денов некако не ми е баш добар..Синока ме фати треска па тт и ајде на дежурен ништо бе да не ти дадат само ми мери притисок вели низок пиј течности и утре кај матичната а јас ко лист се тресам..Цела вечер незнам како додржав синко сабајле во 5 заспа..Незнам како да му фатам ред еве сега спие од сабајле од 5 станува цице и пак продолжува...Се обидувам со играчки да го залажам било како но не тој си заспива па што сака нека е а после цела вечер си плаче..Притисок многу низок 80/70 ми направија екг и док ми рече многу да не се нервирам нешто имало некои отскокнувања плус и уморна ненаспиена и рече вртоглавицата е резлутат насето тоа..А како да не се нервирам синко плаче синока и керка ми почна нешто во сон да плаче па мене ме бара..А таква сум одма се нервирам мајка ми што вели се на душа ставам..Туку ајде јас се запишав со моите проблеми..Имајте убав ден мамички..:)

На LUCERKA, M&M, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.