Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добар ден мами. Ние викендов си одседовме кај моите и поштено се одморив. Дете спиеше со баба, јас во друга соба, мм дома ја средил куќата и се исчистил милина. Инаку вчера мм погрешка му даде на синко љута пиперка да јаде, тој па јаде (facepalm) јас ја пипнав и после ми љутеа рацете.
    @Miss.Sweet совет од мене ти е уште зимава нека си цица. Јас не се сложувам дека нема врска дали цица или не. Ако ништо друго нема да дехидрира при пролив или висока тт. За одбивање ич не се секирај и мојот беше исто. И мислев ќе биде страшно одбивањето, но целиот процес траеше вкупно 10 дена. Намалувавме подои, а тој пред заспивање и утринскиот ги скративме последни. Така и јас не видов мака со градите. Да не бев трудна сигурно немаше сега да го одбијам.

Последна измена: 14 ноември 2016
    На Girl-Rabbit, M&M, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    37.768
    Убааав ден мами!
    Конечно е при крај големата преселба на народите т.е ние :D Вечер си спиеме во другата дома,како синко ќе прифати,останува да видиме.
    Искрено,премногу уморна сум,премногу обврски имам,а уште оваа недела мм е дома,после го испраќаме.Мислев дека ќе бидам повеќе психички спремна за ова,но се излажав повторно.Срцево мислам дека ми е собрано како на кокошка пред колење,прашања милион,дури и не можам да поверувам дека стварно 3месеци ќе бидеме сами.Можеби затоа што во овие 10 год откако сме заедно,повеќе од 10тина дена не сме биле одделени. Нејсе,само за убаво да е,нека не чува Бог,ќе помине се.
    Околу доењето,и јас сеуште го дојам синко еве скоро 28 месеци,зимава не планирам да го одбија,токму поради тие причини.Може нема да не заобиколат вируси,настинки,бактерии,но сигурно ќе ни биде утеха за да се смири,да не дехидрира,да внесе нешто кога не сака да јаде.
    Токлу од мојот одмор,синко еве се размрда,започнува ,,лудувањето,,кај нас.Наспиени сега има да ни биде забавно.

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, tina-63 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.649
    Допаѓања:
    76.918
    Јас сакав да кажам дека не е заштитен од вируси, ене го малото на братучед на мм болно многу и тоа а цица... се зависи од секое дете, некои деца кога се болни не сакаат ни да цицаат, на тетка малото секогаш завршуваа дехидрирани во болница, а сепак и они на цицање. Индивидуално си е се, мојов кога е болен не јаде, ама па пие течности како дупнат... летоска при над 20 пати пролив во ден, повраќање на скоро се, не дехидрираше...

4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Хелоу :hai:
    Ладно мами измрзнавме :worried:
    Затоа си седиме дома ]:)
    Не сме воопшто излезени со кере овие неколку дена
    Мм излезен таа дури сега заспа некако
    Незнам од каде толку сила,по цел ден издржува без спиење
    Обожава кога и зборуваме
    Јас ко навиена сум по цели денови само муабети а таа паѓа од смеење :inlove:
    Душа мајкина многу е весела :l:
    Него мами све си велам да ги пуштам ноктите ама се плашам за бебка да не ја изгребам
    А сакам средени и долги нокти
    8)
    Имајте убава вечер

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.999
    Јас кратам нокти, иначе кога мачкам, пресоблакам, се ми се пика под нокти а тоа е жива зараза. Ќе издржам неколку години без нокти, не е нож до коска.

Беба најадена, јас најадена, мм тек тргна, епа сам ќе си јаде. Сега да удрам едно молзење па ќе пружам малку нозе да одморам. За утре на мени за нас спанаќ, за беба карфиол, денес се кркаше мусака за нас и блитва со ориз за беба. Ау денов ми се виде сто години, многу безвезе.

На Girl-Rabbit, LUCERKA, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.649
    Допаѓања:
    76.918
    И мене денов безвезе, вријам од апчињава еј, пмс х200 прават... ке се испотепам со некој :D инаку ми предложија работа и изгледа ке прифатам, на два, три часа малку раат од дома, работа со едно дете со кое работев и порано и родителите се најзадоволни од мене, па одамна ме бараат назад :) Убаво ке ми дојде да избегам од дома на 3часа... еве моиве сега се вратија дома, така ке мора до 4ипол некој да се врати... :)

На Girl-Rabbit, azelea, tina-63 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Drustvo zdravo I od mene, beba ja izbanjavme, cicase I sega spie, prvoto stanuvanje ke I bide okolu23, jas se spremam za vecera I ako ja cuva sveki da udram eden tus, tuku da ve prasam posle poragjaj kolku vreme imavte zolt iscedok, kaj mene seuste go ima I sega kako da e pojacan, a beba e 2+, pocnuvam da se zagrizuvam.....

На Girl-Rabbit, tina-63 и Mari* им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    153.823
    Kolku e staro.miss? Jas sum spomnala i dr pat ne planiram do 2g da ja odbijam osven ako ne i tekne sama, ama tolku mnogu saka da cica sto mi e strav deka i posle 2 ke bide tesko. 2 ke pravi vo avgust tamam i letoto da go izgurame pa ke vidam.
    Denov turbo. Od rabota otidov dokaj bratucetka mi imaat imenden na vnuk mi a nemozam mn kasno so malovo da odam, baska vo guzvi ne se sedi so nea. Mu rekov na mm da dojde posle 5:30 so decava, ja ima vozeno 2, 3 pati sama i bila ok ama denes gi poludela. Od aerodrom do taftaalidze placela. Koga ja donese utop u kosata od sto se ispotila vika da mozese ke go iskornese kaisot od sedisteno da izleze. I sin mi se voznemiril sirot probuval da ja zanimava so igracki se mu frlala i mu vristela. Majko moja ja neznam so ova dete kako ke se patuva, mnogu e strasna vo kola nepodnoslivo e besna. Na vrakanje me pobudale vo kola na glava mi se kaci aj na kraj i pustiv pesnicki se smiri za malku ke zaspiese pred zgrada bas. Vo januari ke odime vo bugarija uste sega me faka strav za po.pat. nego kako da i simnam nekoi videa na telefon ili tablet za vo kola kade sto nemozam da se zakacam na internet? Mislam deka samo toa moze da me spasi.
    Od gossti letecki nakaj doma sinko da go ostavime na rodenden od 8 (smrt mi se detski rodendeni u raboten den od 8, neznam kako ke stane utre za skolo i on zamalku ke zaspiese vo kola, ama bliski ni se lugevo i plus site drugarcinja mu odat nema sansi da ne otide) plus mm imase obvrski go pustiv so komsiive. Mm vika ja ke umram vaka turbo sekoj den 5min ne sum sednal. Ova mazive bre mnogu nezni :) on bar.ke se naspie vecer jas sum na povik standardno :)
    Malovo so placenje od umor go legnav eve ja uste cica i spie pa da ja prfrlam vo krevetce i da se raskomotam od rabota uste ne sum.presoblecena. utre pak ista pesna od 5:30 roditelska treba so mm da se dogovoram koj ke odi koj ke cuva deca.
    I taka si se premoriv aj da se izmijam da zdivnam i da go cekam golemivo od rodenden da go legnam i nego

На Girl-Rabbit, eleni27, Angel.Heart и 2 други им се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Zolto? ne mi tecelo i ko so znam ne treba da tece. krvarenjeto e najcesyo do 40 dena a jas krvarev nesto pomalu od mesec. zarem ne pojde na 40 dena na kontrola?

10. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    17 месеци ќе прави за два дена. Не сакам да го одбијам и јас до 2 години ама сега како се смени саатов порано ми заспива кај 20:30-21:00 h и сакам барем да го научам да заспива без цице затоа што одам и втора смена на работа до 21 па дур се приберам да не мора да ме чека за спиење. Иако мислам дека ко ќе тргнам пак на работа ќе ме чека за гушкање :D Еве го вечерва пак заспа без цице. Преку ден спие вкупно 3 часа. Некогаш еднаш преспива по толку некогаш на два пати по час-час и пол. Од толку што е турбо денес ја искрши и ламбата (facepalm) И се запна неколку дена по ред да ја треска од ѕид и му зборам и се но џабе. Среќа што е со дебело стакло па распука на три места и не се разлетаа срчи да го испосечат. Не знам шо фаза му е ама ме уклучи у трофазна :devil: Вчера го носев кај моите на гости и си зема украсна стаклена кугла (не ја гледа прв пат) ни две ни три ја тресна од паркет. Земав да собирам срчи а он се гази од смеење па и ме гушка а ја наведната средувам. :devil:
    Одам да гледам филм дур спие. Се читаме покасно :hug:

На Girl-Rabbit, eleni27, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.999
    Никој не може да ти наметне што да му даваш на детео да јаде, ако јаде она ад а не тетрапак ќе си носиш оброци таму и ќе си ги јаде таму, ако спремаат млечни каши, а не спремаат, ќе им оставиш ад. По градинките даваат исто што и на големкте деца само изблендирано. Свекрва ти прашај ја дали би оставила работа да го чува детето или да ти помогне пола да платите жена да го чува дома детето. И мене ми се збори ама не регистрирам, нека ми дава месечно по една плата плус па ќе седам дома. Која е таа храброст еј, седи дома, не оди на работа. Следно ќе и речеш ако немаш начин да помогнеш не одмагај.

Јас планирам детето во градинка да го пратам на година дена, поише и да сакам не можам да седам дома, некок мора да го гледа тоа дете, пари не растат на дрво. Би го пратила и порано ама не можам да извољевам, кај ми најдоа место па и да барам екстра услови. Здравје да најдам доброплатена работа ќе го дадам во приватната нова Колорес.

На Girl-Rabbit, LUCERKA, muchacha_a и 5 други им се допаѓа ова.
  12. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Kaj nekoi e poizrazen zoltiot iscedok, i ne e strasno. Se cistis i nema potreba za panika, kaj nekoi trae mesec/dva a nekoi voopsto go nemaat! Na nekoi majki im idi za 40 dena, dodeka na drugi za 9 meseci.
    Vo prvite 6 meseci od poragaj treba da pojdes da napravis PAP, i neli redovna kontrola. Sto pobrzo-toa podobro!
    Bez grizi @Saraa

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  13. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Можеш да земеш 3м неплатен одмор,и јас тргнав на работа кога малата имаше 9м,мене ми ја чуваше мајка ми додека не тргна во градинка на 10/5м,незмам шо да ти кажам јас морав да се вратам на работа од финансиите причини мене да ме праша некој јас би седела дома и би ја чувала еве секоја втора недела е болна сега иде мајка ми од Велес да ми ја чува оти е болна и не оди во градинка а јас морам на работа.ако сте добро финансиски не оди на работа или скористи ги тие 3м не платен одмор

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  14. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Незнам за другите градинка ама во хром исто ми кажаа дека млечните каши се со кравјо и не е дозволено шише да носиш не па јадење или млеко,си има неделно мени што се јаде мојата дома заспива само со шише млеко и од тие причини што не е дозволено моето дете не спие

На eleni27, mariz и Mari* им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.999
    Ако речете дека детето ви е алергично на кравјо да не пак ќе бутаат кравјо, има да пие какво јас ќе кажам и точка, нека проба да ме излаже. Вака делувам строго ама секогаш без расправии добивам тоа што сакам. Јас нема да давам кравјо и нема градинка што ќе ме убеди тетрапак да дадам на моето дете, малку бидете строги, со цврст став, детето јаде тоа и толку. Што ги кошта место млеко од тетрапак да раствори ад, ќе им носите се спремно, топла вода имаат во секое време во големи бокали, а можат и со ладна да го раствора слободно, за секој оброк спакувано во кутивчиња пластични специјални за дозирање ад или пак од овие за мокрача што се стерилните чашки, јас кога давам ад така го спремам за надвор. Во Америка децата одат во градинка многу мали, уште после 40 дена прифаќаат јасли некои, мајките носат и мајчино молзено, не само ад, а таму ад-то се раствара од сабајле и стои во шишиња спремно за цел ден, колку оброци има толку шишиња.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Koga ke ideme na razgovor so vospitackite ke vidime.ke probam i taka

17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Во нашата градинка имаа уште поцврст став од мојот :овде даваме кравјо...на кој не му се бендисува, нека не го носи детето.Научете си го да јаде неблендирана храна и да пие кравјо.АД раставарње - нема.Сирупи давање-нема.Ноење играчки од дома- нема.

На Girl-Rabbit, Mari*, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.999
    Не сум им се паднала јас, затоа.

На girl-miri и flower30 им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Auu tie pa kako vo logor da go nosis deteto a ne vo gradinka na cuvanje.Ako ne pa i da go naucime samo da se cuva oni da odmaraat tamu

На Girl-Rabbit, M&M, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    И јас велев ,,не ми паднале мене па да им кажам,,
    Ама кога се побунив, едноставно ми кажаа какви се правилата и ако не се почитуваат најубаво да си најдам друга градинка.

На Kitten и stilas7 им се допаѓа ова.