добар ден мами денес убав ден , до сега се шетавме со синчето надвор. мене мм ми помага тој му е втора мама го бања, пресоблекува , се заспиваат, се шеткаат ,му прави кефови да може и цице би му дал. ми помагаше и пред тоа пример собирање алишта, ушмикување, пазарување и слични ситни работи откако се породив за се ми помага (освен за пеглање и миење садови ) да знаев порано ќе родев затоа имам време да поседам на форумов да читнам некоја книга да пијам кафе ко човек .леле да не го урочам го испофалив ептен убав викенд на сите
Секако ќе одиш,напомени му и увото да го проверат. Јас имам фобија од тие уши на син ми,му се воспалија со никнувањето на 3ките и 4ките,страшно беше. Едното му било воспалено одамна,но не сме го забележале а и немал синко болка. ПОврати две полни раце жолтило,докторот рече,тоа било воспалението. За играчките,јас сите на синко му ги давам,не го оставам со една зашто брзо му досадува. Но,нам ни се во оградицата,и секогаш ни е средено дома. Се што посака си вади,па кога ќе доигра го прибираме.Под кревет имаме само коцкинив никогаш не можам да ги дособерам.
Да бе, и кај нас исто, ама си викам јас сум будала, а дете се заигра или заспие веднаш трчам нешто да подраскренам, зачистам, зготвам, се под притисок, брзам и се нервирам... А мм дете дреме, и он дреме...абе ништо не фаќа! Во бременост многу работеше, во сѐ дома беше ангажиран, и чистење, и готвење, а сега си се опушти, ништо не фаќа без да му речам! Туку, кај се најде ова ветриштето, во план ни беше шетња низ Лептокарија ама ништо...многу дува! Имам ручек од вчера, денес ќе се галиме со ќерчињата и ќе дремеме по дома.
Фала мила. Го купив од Капитол во продавницата бебе комфорт(мислам така се викаше), над ДМ маркетот му доага. Мислам има и во Сити мол бебе комфорт па ако ти е поблиску можеш и таму да провериш
Ако се горните заби од нив знае и уво да боли,а знаеш и од носе може и уво да се воспали,а инаку и кај нас така беше откако излегоа долните кецови дури после неколку месеци горните излегоа
Убав денов денес, прошетавме малку, ама кратко траеше, се расплака па со трчање назад. Ја избањавме, па јас додека се средував на татко и си спиеше, сега спие пак на мене, а ја спуштам одма се буди и жал ми е, па ќе си се држиме вака цел ден.
Добар ден од мене,денес убаво временце па прошетавме малку со ќерка ми на пазарење,сега спие,а јас го средив ручекот и за нас и за нејзе.Што се однесува до мажите јас од мојот неможам да се пожалам,многу ми помага и кога бевме дечко и девојка исто и сега,знае да исчисти сам,да пружи алишта,да помине со правосмукалка,мие садови,секој ден си ги делиме обврските.Отидов јас се разбуди дете
Pozdrav majki Jas pravam rucek za sinko od Bebe gotvacot, imam ogromno bravo za aplikacijata! Koj ne ja znae, kazuvam da si ja simne
Еве ме и мене во темава Ја читам од отварање но никако да пишам нешто, а е супер за уз кафе на мајките. Синко за 3 дена полни 11 месеци, па денес бевме на педијатар. Го мереа висина и тежина. Докторката го пофали дека супер напредува. Во саботата правевме крштевка и синко се откорна од плачење дур пееше попот. А почнеше да му збори он мирен. Едвај го облековме - надвор од црква пошто внатре пиштеше и нејќеше да се доближи до просторот за пресоблекување Во неделата му беше именден но доцна дознав дека има светец со неговото име. Си викам да знаев ќе го крстев на именден Сега се спремаме за прв роденден - за нешто повеќе од месец а мама е хаос со смени на работа. Но ќе издржиме. Кој е за кафе бујрум Дур бебе спие да пијам едно па после да шетаме. Убав остаток од денот мами. Се читаме наскоро
Мајки како сте? Јас слабо имам време да ве читнам, не па да напишам нешто. Наминав само да ве испоздравам сите и да ви се пофалам дека утре си иде мм по скоро три недели. Уште од денеска ручек направив, бев да испазарувам...да си го дочекаме. Извинете што слабо ве дружам, пијте кафе и за мене.
Здраво и од мене. Јас само да ве поздравам и да ви посакам убава и мирна вечер. Малово мое сабајле едно 3 саата заспиваше па се будеше на 5 минути и пак да цица, не знам што му беше, ама еве го сега одмара па и мама со него
Воспалени увца! Малκу и гρлцето цρвено. Матичниот се надева да помини со κапκи за уши и κапκи за нос. Аκо е вознемиρено да дадами паρацетамол, деκа смиρува болκи.... а запчињата си излегуваат полеκа полеκа... мноооогу полеκа. Не го пρашав доκтоρот дали е оκ да шетаме κаκо што е ρаботата, ама баш си пρошетавме убаво. Многу убаво вρемето денес!
Еве ме ии мене веке со последните сили пишувам, ама да ве поздравам. Чекам ефтина струја да пуштам машини и легнувам да спијам. Големите се во кревет, а бебето со мене си гуга и плеска раце. Денеска двапати ги носев децава во парк, да го искористеме времето додека не врне, а и им требаше малку да се истрчат. добра ноќ.
Скоро па добро утро ќе биде, јас на забар. Завршив па го чекам мм да заврши и ја разорав фемина, дома па да си легнам, а ме чека една машина за алишта мокра, една сушара (се фалам дека нова, ако не е јасно и садови и диплење. До кај 2 ќе биде со помош на мм бебе спие свекрва ми го чува да не се разбуди, ама како ми мириса двајцата заспани ќе го најдам. Добра ноќ мами и убав викенд со деците
Dobro utro. Se nadevam deka ke prodolzam uste bar 1 saat da pospijam. Bebce nokeska za divno cudo samo ednas se razbudi eve i sega cica pa valjda ke prodolzi. Vcera skoro cel den nadvor so sin mi malata so babata oni se iznasetaa. Porucekta kasno mi zaspa i se uspa dokaj 7 duri i otvoriv vrata od spalna da se razbudi si vikam koga li ke ja legnam. Obicno dokaj 8 8:30 ja legnuvam ama dobro o 9:30 pak si zaspa kako jagne. Se nadevam i denes ke bide ubav den pa da se prosetame pak. Imame i nekoj rodenden pa treba i na gosti da odime. Ubav den na site
Dobro utro mamicki, @M&M alal da ti e ako mozes da prezaspivas, eve me mene kako naviena vo 7 stanav, a sinko spie uste... Se pomaciv da zaspijam ama dzabe nemozam Svekrva mi e doma deneska, kje se druzam so nea inaku sinko vcera vtor pat padna epten opasno, trca po doma i se sopna se zalepi so nos i krv mu tecese, ustata poduena, taka koga place i jas solzi pustam Sto ubavo sonce mi ja ogreva spalnava, mislam ubav kje bide denov, nekako mi sjae nadvor
Добро утро и од мене јас кафе не пијам еднаш во живот имам пробано,ноќта ми беше ужасна се успивавме до 1:00н со плачки незнам ни 2н дали сум спиена утрово ми започна лошо од што не сум спиена му се истурив на мм со лош поглед го испратив на работа ај после ќе му се јавам малку ќе му се "полижам " гледам сонце има се надевам ке ми влија добро кога ќе испаднеме да прошетаме
Dobro utro i od mene. Jas eve se izlezuvam, sinko do mene uste si spie. Vcera zaspa vo 10, jas srekna lele ke pospijam, dva dena po lekari, premorena bev i tolku se izraduvav deka ke se odmoram, no ete na kraj izleze da si placam cela nok, duri i vo son. Mm mi se iznavika zosto ne posedam so nego, nego lesno mu e, odmoren, naspan, jas dusa nemam... Mazi, nikogas nema da razberat. Se nadevam ke mi se smeni raspolozenieto, pa ke imam ubav den. Pozdrav mami, imajte ubav den!