Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @blessed.an се што ти кажа @eleni27 потпишувам. Моите се 12 месеци разлика, во почеток не ги двоев воопшто, нон стоп беа заедно, за да сфати големиот дека тоа е бебе живо суштество кое е постојано со нас дома. Малото имаше грчеви и го фаќаа баш во времето кога големиот заспиваше, вресок, пискотници, јас сама со нив, хаос, малиот не се смируваше ама големиот се навикна и во целото тоа лудило си заспиваше. Собери си ги децата околу тебе, греота е и за тебе и за малата да спие кај баба и дедо.

На Girl-Rabbit, Mari*, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
  3. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Еве го и синко заспа.мм гледа филм а мене уште не ми се спие.
    И јас не би ги двоела децата да спијат со баба и дедо.Мора да се навикнуваат едно на друго.Еве син ми за некој ден 20 месеци ке направи,ние секој ден му збориме бебенце и знае каде е,го гали мешето и цунка и на сите кажува бебе и покажува каде е.Јас сум со него 24/7 и го хранам и шетам и бањам и успивам и се сама и кога некој дедо му или татко му го земаат на пола саат саат да го шетат или играт,абре не можам без него дури некаква љубомора ми се ствара.Еднаш се мали и бараат внимание,сето тоа се само периоди и минуваат многу бргу.
    Туку мајки,син ми се научил да чкрипа со вилицата или забите,незнам како е тоа но се слуша,ги дува образите изведува и така прави,дали ме разбирате?
    Вчера и денес ништо не става во уста само пребира што да јаде како некое големо дете се прави.По десет јадења правам и се за џабе.
    Добра ноќ на сите.

На Girl-Rabbit, Mari*, Angel.Heart и 3 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.483
    @blessed.an ke napravis samata razdor megji decata na vakov nacin.Ke se cuvstvuva pomalce sakana i otfrlena od tebe i ke go obvinuva bebeto zaradi toa taka da vnimavaj

На Girl-Rabbit, Mari*, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Bash poradi ova ne gi dvojam i postojano go nosam do krevetceto, pred nego gi dojam, pred nego gi presoblekuvqm. Se pred nego pravam. Samo ne gi banjam pred nego, zoshto odma on ke vleze vo kadickata :D
    Nekoj na forumov mi go dade ovoj sovet i apsolutno beshe vo pravo.

На Girl-Rabbit, џунџуле, Mari* и 9 други им се допаѓа ова.
  6. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    @fairy88 Мојата уште од 8 месеци и беше интересно да џвака и несакаше блендирано. Сега мака мачиме со ручекот да е блендиран заради месото. Подобро е така бидејки има деца што до поголемки научени на блендирано и несакаат поинаку.

@Saraa Не и придавај значење многу и терај си по твое. Избегнувај расправии, туку на фин начин кажи и дека ти си мајка на тоа дете и ти одлучуваш за него.

На Girl-Rabbit, Mari*, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ako nesto probas da I ukazes deka ne e vo pravo ona si enavredena, go diga nosot, abe so da vi kazam ona e sekogas vo pravo, ja trpam I ne I odvrakjam zaradi mm, da ne go nerviram I nego, ama nekogas ke ti zgazne na zulj, plus I mnogu znaedate navredi ne deka nenamerno ne nekaj nea se e smisleno predvreme.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    Па моето нешто не јаде во последно време,мака мачам со него.Дадам овошје парче или лебче малку џвака.Само што знае да се задави и ме вади од памет.Ќе пробам денеска ручек само зеленчук да го изгмечам со вилушка дали ќе го сака така.

9. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    На моето никогаш не блендирав,единствено пасирано со вилушка и сега за второто дете планирам да не блендирам

На muchacha_a, Mari* и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Јас и ја блендирам само блитвата.Многу ја сака (со банана), ама ако не е кашеста несака да ја види.

На azelea и irenadaniel им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.767
    Dobro utro. Jas i maz mi se prilagodivme za da mozam da pocnam na rabota. Jas pocnav na 7m a maz mi ja cuva. Jas si idam od rabota deka sum so skrateno vreme a on odi na druga rabota. Babi ic nemame za pomos. Poveke oti nie ne sakame Sakame deteto nie da go gledame i vospituvame.

Tesko e. Nema koga da iscistam da odmoram da otidam u wc ko covek. Ama znam deka davam se od sebe za da e srekna. I maz mi isto. Koga se vraka od rabota pak ja zima a jas togas sreduvam i gotvam za sleden den.

Se osekav loso deka si ostavam tolku malo bebe ama maz mi mi rece- ne gresis. Ja pravis najispravnata rabota. Nosis pari za da imame dom a mene mi ja dade shansata da si ja cuvam kerkata i da se zapoznaeme ubavo. Kerka mi e se mi se cini posrekna so nego. Koga i da dojdam e nasmeana i razigrana a tatko i busav i premoren :) Masta ni ja vadi. Samo da e ziva i zdrava.

Gradinka od edna godinka. Se ke i vnesam za jadenje. Se ke proba. Togas duri ke odi. I ke nauci da e samostalna i druzeljubiva. Obozava deca uste od sega. Im pee im vreska :)

Tuku prv pat vcera crveno gaze... Mislam deka e oti pocna so cvrsti kaki po 3 ili 4 pati na den i deka edna nok se iskakala a jas ne ja setiv i do sabajle kakana. A obicno ne kaka u spienje. I sega zal mi e epten. Sto se stava na crveno gaze?

На Girl-Rabbit, Freyja, TheSecret и 19 други им се допаѓа ова.
  12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    Dobro utro zeni, akonecno i jas da dobijam red da pisam, nema internet,de obvrski i nikako da sednam na pc.

Pijam toplo cokolado, koj e za neka poveli neka dojde a sinko se igra so site mozni igracki okolu nego.
    Pominaa nekolku dena a toj uste se zali deka go boli zapceto, dali od sto grebe malku oti e skrseno pa neznae da se izrazi na drug nacin, stvarno neznam, se mislam na zabar da go nosam ama mozi nenormalna ke me napravat:^).
    Rodendenot go pominavme super,sinko se iznaigra so gostite,se iznaigravme so muzika, mm nekejki da ogranizira nisto na kraj mi pomogna mnogu,cel den cistese,brisese prozori,kujna abe so sveki se iznasmeavme, mi vikaa taa vide deka ti cvrsto si stois na zbor pa sakal nejkel ke cisti :D:D.

Prv pat vo ovie dve godini mazot mi go zaspa maliot, bidejki vke nekoe vreme go zaspivam bez cicanje, sega deckoto saka i dvajcata da legneme do nego i toj ne guska i pocnuva da sepoti nani nani nani, mnogu mi e smesen i koga veke ke e relaksiran i pocnuva da go faka son,mama stanuva so izgovor deka ke odi vo wc i tie se uspivaat so tato. Mm mn sreken, vika pa preubavo bilo custvoto koga ke me gusne i ke se stutka vo mene i zaspie:inlove:.

I taka drugarki toa pa toa, vremevo nikakvo,ladno,vrne,prestanuva 100 pati vo denot.

ve pozdravuvam i vi posakuvam ubav den, idam da ucam dodeka sinko se igra.

На Girl-Rabbit, muchacha_a, Mari* и 11 други им се допаѓа ова.
  13. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Zdravo i od mene.Ve citam i da Vi kazam i jas imam edna takva svekrvica so samo mi zbori od pred meseci lele sto ke pravime so decata lele koj ke gi cuva demek da ne odam na rabota.I jas se vadam od takt a znae deka takov luksuz nemozam da si dozvolam.Neznam sto ke se pravi stvarno.I maliot moj se kaka 3-4pati na den i isto kako @Cka i jas ne go setiv.Imav edna mast sto mi ja spremashe edna zena za takvi raboti ama mi e potroshena.Sega stavam detska vitaminska mast od Bekutan i taman mu e gazete,a ponekogash od apteka kupuvam pavloviceva shto tie ja pravat.Nekolu dena sum kako bez dusha turni me da kinisam i samo si velam da ne sum bolna od neshto.Izleze sonce.Ubav den imajte

На Girl-Rabbit, Mari*, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Tuku druski vo predhodniot post ni dobro utro ne sum vi kazala, pa za toa sega dobro utro I do ar den, nadvor svezicko, ama sepak ima sonce, za doma e izmisleno, samo ke sespakuvam do kaj majka mi I ke si sedime tamu, ke si ostaneme I na spienje, malku da osetam deka sum doma deka pripagjam nekade. Ubav den, se mislam dali da smackam edno cokolado ili ne....

На Girl-Rabbit, muchacha_a, Mari* и 7 други им се допаѓа ова.
  15. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Da smacksah

На Girl-Rabbit, Dzevelekova и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @joy1 @eleni27 @Smizzy ви благодарам на советите ке се потрудам сакам да спие со нас но пак ми е жал кога се буди навечер од синко и плаче..Синко синока спиеше па се надевам дека веке ке фатиме некаков ред па сите заедно ке си спиеме..Поздрав и уште еднаш ви благодарам..:)

На Mari*, tina-63, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas epten pochnav retko da otvaram forum, ili nemam vreme ili sakam da se oddalecham malku od nego :) Ne znam shto potochno e :) Dobri sme, raste bebo 7 i pol meseci stana. Ushte ne sum svesna deka bebe imam a on ushe malku ke e dovolno golem da go vikam dete a ne bebe :) Vchera kupivme dubak, malku beshe isplashen koga go staviv prviot pat ama denes e poopushten :) Koga stoi pred dubakot i go gleda mnogu e radosen skoka duri, koga ke go stavam vnatre ne e bash radosen. Ama ke se navikne vajda :)
    Eve eden pozdrav od shefot :) image.jpeg

На Girl-Rabbit, Kaetana, џунџуле и 21 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Masala porasnal deckoto;)ke se navikne ,pa nema da mozete da go fatite niz doma:D

На Mariangel и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  19. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    @Mariangel nekoj trkac so koli ke da e, fraerce milo..

Zdravo mami, nie sme dobro, imavme dve dadi na gosti sega se preselija kaj svekrva mi posto malata bese za spienje i pocna da kenka.. Jas si napraviv kafence, denes tuka soncevo e ubavo bevme nadvor da ne fati vozduh i taka..
    Sreken rodenden na malite koj slavele, da se zivi i zdravi!

На Mari*, tina-63 и Mariangel им се допаѓа ова.
  20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добар ден мамички..Ние пак исто синки цел ден нешто си кенка не сакада спие носето како затнато инхалирам па ке видиме..Керка ја земав пладнево да заспие со мене горе леле луге мене ме бутка баба и за рака ја тегне..Ајде некако ја залажав ја качив не сака за жива глава да спие овде плаче вришти..Се качи свеки синко долу сичко дигал па ајде трк долу и тааостана пак со баба и се качувам овде ги нема и велам зошто не ја заспа овде рече не сакаше многу плачеше само што ја слегнав долу одма заспа..Му рекив на мм од вечерва керка ни со нас ке спие а тој ми вели нека спие јас ке одам во другата соба да спијам :( леле луге ми се плаче му велам тие се наши деца керка ми веке не ме сака не ли приметуваш декасе оддалечува од нас и тој ми вели гледам ама ти нели гледаш дека едвај со оваа излегуваме на крај па ако е и таа тука како ке е и таа станува по 3 пати за јадење...Неможаам ке пукнав верувајте и му велам ке ја земам вечерва и точка ти ке ја гледаш и ми вели ако дојде за оваа да ми кажуваш излези од собава остај ме да спијам:@ Извинете за негативноста цело време но цел ден ми се расипа цел ден солзи ми потекуваат неможам повеке..Незнам што да правам..

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.