Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.661
    Допаѓања:
    140.891
    @blessed.an и маж ми спие у дневна. Реално не ми треба, за доење сама можам. Бар едниот да е наспан. Ако не ти треба нека спие човекот. Нашето спиење е историја секако.

На Mari*, M&M, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    I maz mi u dnevna spie. Ne mi ni treba, samo guzva da pravi tuka. Decata si stanuvaat, pak jas se grizam za niv,jas go prezaspivam golemiot, malite jas gi dojam. Uste nego da go prezapivam :lol:

На Saraa, muchacha_a, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Некако ме охрабривте @eleni27 @Cka решена сум вечерва да спие со нас па ке видиме..Но цело време ми се врти што ако таа стане за млеко па синко ако е на цице неможам да и дадам..Па додека слегнам долу да стоплам млеко да стане па потоа кој прв ке презаспивам ако почнат и двајцата да плачат..Може некако глупо звучи но се тоа си мислам..Но решена сум веке по случката на пладнево готово е...Ви благодарам многу..:)

На Girl-Rabbit, eleni27 и M&M им се допаѓа ова.
  4. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    pa neka spie kaj saka, bitno ti red da si fatis so dvete, maz kako maz kaj ke odi pak kaj tebe ke dojde,ako e komoten i na zemja neka spie,jas na mm taka mu vikam.

ti bidi pozitivna i se ke si dojde na mesto,ne misli lele akostanat pa kako ke se snajdam,pa ako placat.. moze i toa ke se sluci nekogas ama silni sme nie zenite bre.

На eleni27, Sunshine_1979, Kom.pot и 2 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    153.817
    A da si stavis mleko vo termos ili sise vo spalna. Pretpostavuvam deka poe obicno ne ad. Ako nemas termos stavi vo obicno sise nekako zavitksj go da ne ti se ladi.
    Inaku i jas ne gi imam odvoeno a i nemam nesto mnogu sansa da gi dvojam. Od prv den sme zaedno vo spalna sinko so nas na krevet malovo vo krevetce. Ne bese placka za da go budi ama sega e. Nekogas go budi nekogas ne ama on e golem i prezaspiva sam samo da ima nekoj do nego. Mm si spie vo dnevna, sinko nekoi denovi spie so nego ama sam si bara.
    Jas se trkalam nakaj doma od rabota pa da pisam 2,3 zbora doma ke me docekaat dvajcana ke me napadnat i nema pisuvanje :)

На Girl-Rabbit, azelea, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Мамички поздрав и од мене
    @flower30 :f: фала што си ме помислила, мислев во ова катче ме заборавиле целосно :$
    Јас не ве заборавив, иако така изгледа :tmi:
    Многу дешавки имав минатиов период, не ми беше до ништо ич... Сега влегов некако во шема, големите одат во градинка, јас со бебуш си се чуваме дома, тој наполни 10 месеци, сега е во фаза кога е газда на телевизорот и само се исправа и чекори со држење.. Бизјисот со фонданот ми е во фаза на профитабилно хоби, а во потрага сум по нормална работа, некоја во која сако, кошула, марама, штикли и шминка се бизнис аутфит 8) :D скромни барања имам :angel: :rofl:
    @blessed.an не знам колкава разлика ти се дечињата, но од мое,болно искуство, праќање на ќерката кај баба и дедо ти е огромна грешка!! Корегирај под итно, јас така направив кога се роди второво, две годишната ќеркичка ја земаа дедо баба за полесно да било со бебето на почеток, но тоа се претвори во кошмар кој траеше скоро две години, малата се приврза само за баба и', никако не можев дома да си ја земам :( Сега си спијам со тројцата заедно на спална, мм си е веќе 5 години сам на кауч.
    И тоа не чини знам, ама ... Децата пред се', ама навиките тешко се менуваат после, па се си трпи и носи последици, затоа треба да се најде златна средина, ама кој да знае која е таа..
    И така, имајте убав ден и мирна ноќ

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, N.Kety и 10 други им се допаѓа ова.
  7. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Ви благодарам многу на сите и мене ми е многу тешко така да вечерва ја земам па ке видиме како ке биде...Не сакам да мислам дали ке плачат или не како ке биде така ако неможам ке барам помош од мм..Иначе таа е алергична на млеко па давам оризово млеко и незнам дали може да стои подолго време стоплено..Сега синко цицаше си лежи во релаксатор керка игра со играчките рипка на магаренцето :^) душа мајкина..Кога ја гледам многу ми е тешко..Имајте убава вечер мамички поздрав..:)

На Girl-Rabbit, Mari*, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  8. pocetna

pocetna Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    138
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobra vecer mamicki :)
    Mm i malata zaspa pa ve citnav site.
    Denovive napraviv ubava generalka od glava do peti sto bi se rekolo:Dperejne na se,miejne se,brisejne se pa iskoristiv sonce da se zasusi se i svez vozduh da vleze.
    Malata e dobra i nie se rasprasuvae za gradinka vo januar ke ja zapiseme pa so arno i ubavo da bide,jas celata vo ???????:worried::wasntme: kako ke bide sto ke bide,zdravje pa ke bide drugoto.

Denes mm na soping me odnese mi vika ajde eden krug da napravite,pa zemav nekoi e raboti i videl nekoi trejnerki i mi vika zemigi i ovie:wasntme:pa ajde zasto da ne:Dsi se podnoviv so dosta rabot.

Na muabetov so dve deca jas ne bi odvojala,tesko e sama ama majka e majka.
    Ne sakam spiejne so babata ja sakam do mene:inlove:

aah sakav da vi kazam :)sekoja vecer koga legnuvame gasam svetlo i si kazuvame buonanotte i me baknuva na lice na oci i nausta i rakata mi ja stava na til i zaspivame:inlove::inlove:se topam od milina isto i na mm preku nojk:l:radost moja:*

Imajte ubavi sni:inlove:

На Girl-Rabbit, alana, green.eyes и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Сите те мислиме мила моја друшке ама време се нема за пишување ама ич!
    Мило ми е што си добра, гледам прекрасни изработки од твоите вешти раце! Силна и умешна жена си ти!!!
    Јас од муж се одделив само додека бев трудна - многу ми р'чеше а јас побудалував, сега се прибравме со беба на спална а дада е голема, она си има своја соба!
    Инаку овој прцулот е многу љубоморна на дада ѝ, штом ја гушнам веднаш плаче и се нервира!
    Јас од утре жени мои тргам на работа, баш како што Бубале ја опиша, шминка, штикла, марама и суќна...ама и многу проблеми, стрес и конфликтни ситуации!
    Ко прваче сум пред првиот школски ден, цел ден го мислам и "се спремам"
    Беба ќе се дружи со баба ѝ, не е идеално решение ама друго нема, за жена немам пари а градинка ни забранија од имунологија до идниот септември! Ако почнам да се жалам од ситуацијава многу треба да пишувам и и себе и вас да ве полнам со негатива, а свесна сум дека друго чаре нема па што побрзо си "легнам на брашното" помалку ќе ми страдаат живците!
    Хм, мисла ми е дали утре да одам со кола, веќе поопуштено возам ама па сама низ центар во најголемата гужва да не ми биде преголем залак?!? Ќе се мислам до сабајле што да правам!
    И така, добивме покана за свадба за идниот петок, по дифолт немам што да облечам ама пари за свечени "партали' не ми се дава и сега шу праиме???
    Добра ноќ на сите

На Girl-Rabbit, MissDior, Mari* и 11 други им се допаѓа ова.
  11. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Со лесно прв работен ден! Повеќе насмевки, а помалку стресни моменти. ;)

На tina-63 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  12. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Dobro utro dragi moi. Kafe pijam vkus ne osekam, cela se zatnav grlo me boli, glava tupan, najverojatno virus zakaciv, ili pak teska nastinka. Daj kazete nekoj lek sto smeam da pijam so doenje.
    Detevo treba denes na vakcina da go nosam, vcera krvna slika mu pravev bese ok, ama pa sega mi e strav da ne mu e virusov moj vo inkubacija :^)
    @Sunshine_1979 imaj ubav prv skolski den, pa pofali se kako pomina:) I mene za brzo me ceka istoto.

На Sunshine_1979, girl-miri, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @Sunshine_1979 ти благодарам на убавите зборови! :hug: Лесен почеток на работа од аспект на одделувањето од бебуш, а за другото не сумњам дека си права професионалка и дека уште сега си веќе влезена во шема со работните обврски.
    Ве читам за враќањето на работа, тагувањето поради истото за разделбата со бебињата, нормално дека е тешко, знам и самата сум оставила 8 месечно татко и да ја чува, беа тоа тешки чекори кон работното место и најбрзите после смена кон дома... И да знаете, кога веќе имав прилика да бидам вработена мама па после стеј хоум мама, често си велам камо овие минати три години да си имав стаж и плата.. и да имав каде послепородилно да се враќам, зошто вака како заседана тројна мајка не сум веќе пожелен работник после разговор со равотодавец ;( иако cv-то ми е импресивно и доста обемно за мои години..
    За градинка, еве син ми кој до три години ми беше призрзок буквално, од старт се прилагоди, нит да плаче нит да ме бара, дури и со учителките се приврза толку што кога ќе ги сретниме на улица трча да ги гушни.
    Е сега, да будам бебе во 7 за градинка сигурно нема да е исто како големиве кои пред алармот стануваат и брзаат за со другарчињата.
    Нек потпорасне бебуш уште малку, па може ќе се најде совршената работа и за мене, аутфитот ме чека во гардеробе:D

На Girl-Rabbit, Kitten, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  14. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Aj po vtor pat belkim ke uspeam da napisham.Golemoto go odnesov na uciliste ama nesto zaboraviv i se sakaldisav.Mn sum raseana.Maloto zar e na gazeto zal mi e,a kaka po nekolku pati.Ovoshnite kashi si gi jadi mnjam mnjam,a zelencukovite da ne gi vidi.Ah be.Glavata PAK me boli.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Сите бебиња повеќе овошје сакаат. Ќе пројади и зеленчук, воведувај му мешано со благи вкусови, пример со сладок компир... мада знсеш, не ти е прво :D Расеана сум и јас, некогаш дури и да јадам заборавам.
    А за црвено газе, јас прсктикувам одмивање со млака вода, марамици никако, оставање малку голичко да се исуши убаво и да подише кожата, и не мачкам креми, рееетко само ако се нацрвени имам еден домашен за изгореници, лесен слој нанесувам и толку. Порано со првото бебе особено, на секое слекување шлапав павловичева, па со цинк, па со рибино масло...и стално газе зацрвенето.. па се секое наредно бебе се послабо шлапав креми, еве на третово 5 пати дали сум му намачкала, и да не го заречам, нема никогаш зацрвенато. Хемија се тие кремовите, ма што сака нека пише на нив.

Друго да ве прашам, ми падна во очи пред извесно време, на гости едни пријатели, дете имаат 4 години, му нудам банана и мајката скокна ауу никако банана не јаде никогаш, имаме мака со столицата од стално со него, немало никогаш детето каснато банана. Јас пак моиве на банани ги држам, еве вчера појадуваше банана со жолчка и козјо кисело млеко, сега ќе му дсдам банана, авокадо, јаболче и портокал малучка.. па и големите си каснуваат често банани, секој ден по кило трошиме, а полни пелени и нокшири има колку сакаш :lol: Баш читав и една статијс колку е здрава и корисна бананата, богата и со влакна меѓу другото.. и цело време ми е мисла за детево кое е лишено од ова слатко задоволство :wasntme:

На Girl-Rabbit, kallias, tina-63 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobro utro dragi moi, deneska e tolku oblacno kako da se stemnu.va a ne da sme 9 h nautro -.-

odam da se igram so sefot imajde ubavo utro

btw @blessed.an kako pominavte nokva?

На girl-miri, Mari* и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Добро утро и од мене мамици!
    Ви било некогаш кафето послатко од сонот? Да станеш порано за кафе да пиеш... Ете јас ова утро си скратив од сонот за да уживам во првото кафе, турско и горко, да ме раздрма па денот нека почне. Кога последен пат пиев утринско кафе на раат? Не паметам, а ми фали.

Инаку малата уште спие, но кај и да е ќе се разбуди па ќе започнеме со утринските ритуали - преслекување, појадок, прошетка до продавница, ужинка , сложувалки, коцки, мечиња...
    Па потоа настапува баба и, ја чува додека јас сум на работа.
    Туку ете ја, се буди...
    започнува денот...
    Поздрав и убав ден на сите...

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Хелоуу
    Реков само да ве поздравам :hai:
    Нас не чека бурен период
    Мм за 2 недели има операција :worried:
    Па ќе биде малце подолго на боледување и одиме Мк :party: да го искористиме боловањето :P
    Едвај чекам
    Него сакав да прашам ако некоја мама патувала со авион и со бебе дали може транспортер да се носи :rofl:
    Прв пат ќе патуваме со бебе и поима немам како иде
    Од лекови што треба да имам и уште 300 прашања
    Ајде која е за кафе
    @ma4e1311 Sreken rodenden na mometo :l:

На ♡BuBaLe♡, coconaut, ma4e1311 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Имаш право на количка со транспортер/корпа, зависи од аеродромот но најчесто можеш со количката до самиот авион, и пред да влезеш во авион ги даваш и ги ставаат со багажот ти си внатре само со бебето во скут.

На Girl-Rabbit, fairy88, N.Kety и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.991
    Како бе мами татковците во дневна, на кауч, по други соби. Ние бевме така на почеток додека беше мајка ми тука, спиеше со мене и бебе за да станува она оти јас царски, башка и да врзе сон татково за кога баба ќе си оди, ама тоа беше нецела недела. Од тогаш татица спие со нас, многу ретко да се одвои, да спие во дневна, треба ептен нешто да е непогодено или да има некоја битна работа па да се наспие асално да оди во друга соба. А што мислеа они, бебињата без глас се раѓаат? Многу чудно. Мене мм ми е прва помош за се, од прв ден, бањање, преповивање, преоблакање, облкање, шетање, носење, секаде со мене. Еднаш реков, јас детето во чеиз од дома не го донесов. Без помош за никаде сме, не е еден ден, цел живот е.

Туку ние вчера поминавме многу лошо, бебе многунго болеше резот, плачеше цел ден, не можев да го смирам, за оев оат фрлив кашичка. Не ја пипна. Денес е супер. Туку денот кога малер ќе почне малер тера. Прво сабајле не можевме да најдеме паркинг, мм не остави и му ја летна да бара паркинг, ние сами акавме по болничкиот круг, па дојде он, завршивме работа, бебе плачење, викање, крвишта и едвај се смири и заспа. Идеме до кола, немало место на паркинг па мм јамоставил во една уличка, колата ја нема, пајак ја кренал. Ајде по паркинзи да ја земеме, коа му се пуштив на тој полицаецот лом сум го направила. Мм вика немој, што немој, да не сака да му кројам басми. Ужас е народов, нема грам емпатија. У кола па кај матичен да го слушне, кашла, кива и затнат е, доктор вика бактерија, ајде брисеви. Кога дојдовме дома шок, омилената тетка од комшии ни починала, три дена по ред ја сонувам навечер. До вечерта на стапка пред врата комшиската мачка ни умре. Абе денот вчера го чекав само да заврши, ужас ми беше. Сега одам да ставам ручече за бебац, да пружам алиштата и да средам малку. Ручекот за нас се крчка.

На Girl-Rabbit, ♡BuBaLe♡, azelea и 7 други им се допаѓа ова.