Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Lele i jas sum so smrznata cicka.Nemam dusece za krevetce zatoa uste odlagam.Kazete mi od kade da kupam nekoe so pristapna cena.Imame montazno krevetce od golemata.Ama dusece nemame.

На alana, coconaut и Mari* им се допаѓа ова.
  2. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Извини @AngelOfArh , ама воопшто не те подржувам...бебето не е мој робот па да мора да биде строго по моите правила и принципи! Уште од мали тие покажуваат свој карактер и не вреди да го присилуваш на нешто друго. Само тоа што твоето ги прифатило твоите принципи, не значи дека секое дете е исто и треба со исти методи да се чува.
    Мајка сум на две деца, првата нема 2-3 ноќи преспиено со мене, секоја ноќ е во својот кревет од раѓање, с'клетчика е не сака многу гушкање а оваа ниту една ноќ не е разделена од мене...ете такво си е бебето си сака близина, гушкање, топлина и јас како родител му го пружам тоа што му е најпотребно! Искрено толку уживам што се гушкаме цела ноќ што не ми е никаков проблем...и да, менувам постелнина на два- три дена да биде ослободена од моите телесни течности, :D
    Почитувам навики за хранење и играње но пак ќе речам, ти се погодило детето, недај боже да е болежливо, слабокрвно, уста што не отвара, па ќе видиш како се менува и мајката. Го осетив тоа на своја кожа па од искуство пишувам...големата ја чував по строг режим на хранење во хранилка и без многу театри ама кога стигна на раб за трансфузија од слаба крв, да видиш како и кловн се правев и низ соби шетав - триста чуда само да не завршиме во болница!!!
    Честитки за новата работа...за мене едно кафе, молам ;)
    @flower30 , фала ти за убавите желби, добри сме, беба се навикна со баба и многу умна е ама штом дојдам јас нема мрдање, залепена е до мене до легнување!
    Вие што направивте за градинка, од кога почнува бебето?
    @coconaut , ти почна ли со работа? Јас сум смешки живи, беба спие, врзува по неколку саати а мама несоници ја маваат, мислата ми е во работата :(
    Еве го викендот дојде, ние одиме у мој роден крај, кај мајка и јас да цицнам :D
    Утре имам предавања на постдипломските па да истераме и малку гости.
    Убав викенд на сите!

На Kaetana, green.eyes, џунџуле и 24 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.916
    Www.tekodoo.com prodavncata e vo Gjorce i ima pristapni ceni :)

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lilicaa

Lilicaa Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    21
    А што ако сега спие со мене на спална, до 18год ли ќе спие? Ма не, ќе ме батали за кратко тој/таа, а не јас. Не се бебиња цел живот, и 2 год да не спијам ко човек ќе ги памтам неспиените ноќи со најубавото чувство, да се разбуди мама до бебе што се смее, крева ножиња, гуга итн.
    Така да, мајка - ДЕТЕТО ТИ СЕ ПОГОДИЛО! Повеќето се такви какви што ги кажаа-и тоа не е ништо страшно. Да се живи и здрави сите!
    И не ќе го чувам под стаклено звоно. Па и да не му дадам во хранилка да јаде, ќе се откаже од храна или..? И јас не се сложувам!
    Во врска со мажите што спијаат во др соба, и тоа ми е ок. Дали треба да се жртвува човекот што другиот ден е 12h на работа. И тоа напорна? Па не ќе му даде цицка на бебето! А кога ќе се разбуди-нема фајде од тоа. Само ќе биде отепан др ден, т.е. безкорисен. Затоа ги оправдувам тие што одлучиле да спијаат сами со беба! Затоа сме на породилно-да дадеме се од себе :) Па кога ќе преспиваат денски, тогаш ќе одмориме.
    Некој може не се сложува со мене, ако, тоа е само моето мислење. И цврсто стојам на тоа, не дека сум строга! ;)

На ♡BuBaLe♡, azelea, Mariangel и 11 други им се допаѓа ова.
  5. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Vi kazuvav deka nemozam ni voda ni cajce da mu dadam.T.e ne pie,ne saka.Mu napraviv cajce i mu go dadov shisheto.Ziva voda se napravi celoto vo vrat si go isturi.I eve sega si cica a jas si smativ edno nes.Koj e za ajde.

На tina-63, ♡BuBaLe♡ и alana им се допаѓа ова.
  6. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    sekoja kuka so svoe pravilo, eve malata mi spie vo krevetce dale nekoja vecer so nas ima spie,si rucka vo hranilka,tv skoro cel den i e pusten, i jas beve koga se jade nema crtani nema igracki eve sega e godinka i samo se vrte si saka samata igracki,jade samo na reklami i onaka gi oboza se zastane okolu nea koga ima epp, imam nekoj principi po koi se drzam, i gledam.i drugite da gi pocituvaaf,@blessed.an znam kako ti e mojava koga se rodi sveki ja zimase so nea spiese vo druga soba si nemase razbiracka, pa i koga placese jas nemozam da ja smiram a ja zeme sveki i se smiri abe dusata mi placese i mi e bilo krivo a sega pak ne sala vo nikoj samo mama pa i toa ne se izdrzuva, se me boli ama pak ubavo mi e na dusa :)

На Mari*, alana, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    37.723
    Dobra vecer,davajte vamu nesto pojako,protiv glavobolka,od strana na kafe,ne sakam tableti :)
    Eh,eve dojde vreme i jas so nozete u vis na raat da pisam dva ti zbora(dur da dojdat gostive de),zasto sinko si spieeee. E toa e,koga na pladne go molevme da spie,ne sakase,sega uste od 7.30 zaspa. Se si mislam ke ima zabava rano nautro,ne daj Boze posle polnok.
    Za muabetov okolu decava,sto znam,od edna strana smetam deka deteto mora da stekne navika od malo,no od druga strana pak,ne sakam da bide robot voden od moj dalecinski upravuvac.
    No,ete splet na okolnosti moze,moze mirno dete imam,spie vo krevetce,jade na masa sega veke e golem,i sto e najvazno e mnogu poslusen.
    Majki,tolku od odmorot moj,zvoni zvonceto,stignaa gostite,3 par za vecervaaa.
    Ah zlaten ponedelnik,go cekam so cela dusa!
    Dobra vi nok!

На Mari*, Angel.Heart, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  8. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    10.129
    @Kitten како себеси да се читам за цицањето, мојата цицаше една година и најчесто освен ако не се успиев си ја враќав во креветчето. Така сите бевме наспани а и со мм можевме да разменуваме нежности:lol: @AngelOfArh и јас пред да имам дете се чудев на некои ситуации што им се случуваа на мајките, па во последниве месеци го променив мислењето. Во овие година и неколку месеци мислам дека сум мајка како што си замислував дека ќе бидам модерна, но принципиелна, грижлива и понекогаш откачена, меѓутоа кај мали деца и бебиња на многу работи не можеш да влијаеш и тогаш најдобро е ти да го следиш нивниот ритам. Мојата ќеркичка беше бубалче до пред некој месец, си имавме одреден ред и распоред, меѓутоа работите се менуваат и дечињата поминуваат низ различни фази. Имало денови кога не сум можела да ја натерам да седне во количка или во седиште, кога не дава пелена да и сменам, иако сум пристапувала на одгледувањето принципиелно. Не си ја предизвикувај судбината :D децата се деца и непредвидливи се.

На tina-63, ♡BuBaLe♡, Dzevelekova и 11 други им се допаѓа ова.
  9. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки еве лежам со синко и тој заспа,дали да го будам или да го оставам знам ке стане пак до после и ке има забава до 2,3.
    Откако му го купивме столчето на синко за јадење тој си седи во него и знае дека таму се јаде,на маса сите заедно.А кога треба да му сменам пелена бега и не дава па тоа го правам најбрзински и стоечки.....
    Туку јас сакам да ве прашам дали вашите мажи излегуваат сами,со пријатели,другари?Колку често? и како вие реагирате на тоа?
    Би сакала да слушнам мислења од оние што подолго време се во брак 7-8,10 год.на почетокот дали ви сметаше како и што,да ни дадете совети на нас помладите што малку сме во брак,ако сакате секако.
    Имајте убава вечер.

На fairy88, Dzevelekova, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Mm retko izleguva so drushtvo.Ne bi znaela shto da te posovetuvam.Nie povekje vreme sme zaedno shto ponekogash duri i mi smeta.Prijatelkite mi velat kako posle 9 god seushte shetate kako sijamski bliznaci.

На tina-63, Mari* и muchacha_a им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    153.812
    2 godini *you wish* :)
    6.5g uste si spie so mene ama ic ne mi smeta. Imavme nekolku obidi da go pr3m3stime sam vo soba ama dzabe. Ke mu dojde samo po sebe. Barem na spienjensi se guskame od malono.preku den ne doaga na red.
    Aj uste ednas da zamolam nekoj da mi pusti recepy za kolacinja postapalki. Nesto polesno po moznost ne sum mnogu vicna vo spremanje baska i so vreme slabo stojam ama mn mi e merak da i napravam

На Kaetana, tina-63, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.660
    Допаѓања:
    140.880
    Eejj gi zalite mazite oti sledniot den bile na rabota :) ami jas noke so bebe denje peski do rabota pa nazad peski :) pa doma mij peri doi sadovi imalo pa jadenje za nas pa hrani bebe pa prasina cisti pa kasicki za utre... pa dete sakalo da se guska da si igra... eve sea od wc pisuam :) 3 minuti zapek :) pa da pustam masinata so igracki kupiv preeska 100 topki za malata i ke gi stavam u masina da se iscistat so prasok za utre da si igra.

Aj otidov...

На Kaetana, tina-63, eleni27 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Види во оваа тема имаш неколку рецепти
    http://forum.femina.mk/threads/Стапалца.22560/

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    153.812
    Eve jas sum 8.5g vo brak. Mm retko izleguva moze 1 vo dva meseci a nekogas i poretko. Obicno zacestuva periodot pred ng poradi proslavi ama vo princip retko. Spanko si e i domakince ne mu se skita mnogu ama go faka merak p9nekogas. E samo sto mu se skucuva nekogas, posebno so nase staro drustvo ako izleze, da vo 7 sabajle vo panika go baram kaj e a on zaspal kaj nekoj drugar se zasednale :)
    Gote dole e isto i od pocetok na brak so toa sto pred da se rodi sinko zaedno izlagavme posle jas mnogu malku a on ete so isto tempo. Ne mi smeta ne se lutam ama nek9gas mu ljubomoram :) da ne se razbereme pogresno ljubomoram sto seta ne deka se somnevam vo nesto. Za toj tip na ljubomora nemozam da se preopteretuvam moze porano ama sega posle tolku vreme zaedno ni na kraj pamet mi e. A ne daj boze da se sluci nesto i da doznaam togas neka mu ja misli :)

На girl-miri и muchacha_a им се допаѓа ова.
  15. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Ех да си ми жива и здрава за муабетов...мм не можел да ја шета оти колата била расипана, а моторчево во газов мој не се расипува...трокира некогаш, ама тера. Како да немаат нозе или раце (facepalm).
    Твојот умор не се рачуна...пу пу не важи.

За излегувањево јас се лутам ако е еднострано...Ако мисли да прошета, треба да ми даде простор и јас да прошетам некаде.

На Tanjusce, fairy88, LUCERKA и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Ние сме 3год заедно знае често да си испадне со другарите и мене тоа мн ми смета сите ми викаат остај го човекот да диши ама дали оти јас сама тука и немам никој па ми е криво и за тоа така постапувам значи човеков е до тој степен да мора да исклучи моб од мене шо сум досадна некогаш си викам сварно и јас не би сакала кога ќе сум со друштво и ОН да ми ѕвони по 100 пати ама тоа го мислам тогаш за тогаш и после пак иста песна.значи вака како мене не со маж,ама така ме тера тоа досадата сама со дете се надевам за некоја година ќе останам рамнодушна на тоа

На girl-miri, Mari*, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Zdravo zenski....Stanav cela ukocena.Neznam kako sum spiela.Dojde mm go krena maliot go odnese od spalnata ama go setiv pa pusta majka kaj ti dava dushata da spies aj stanav i jas.Duri ni se varea jabolcinjata za kasha si smativ edno nes pa eve sega papame so bebo jabolce i banana.Nadvor vremeto e preubavo ama doma imam eden kup obvrski pa mu velam na mm denea setame so decata kukjata neka poceka.
    I jas nemozham da se donacudam so bebeskite kashicki.Ovoshnite aj ama zelencukovite se uzas.Vcera gledam pishuva 4+na etiketata a so jagodi.Nikoj li ne gi proveruva?Em skapi,em nesoodvetni em kvalitet nula.Imam kupeno nekolku na hipp ama sum protiv oti kvalitetot im e uzas.

Последна измена: 19 ноември 2016
    На tina-63, joy1, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    153.812
    @kallias kako e vo grcka slusam imalo zemjotres i toa jakicok. Se osetil dosta vo gevgelija i valandovo, neznam koj del od grcka bil epicentarot. Uf nema vajda pak da se razdrma pa sega pa po ladnovo iste toa treba :(
    Ova decava se cudni sustestva. Sin mi cela nedela edvaj go budam za vo skolo denes vo 6:30 ednas se zavrta ripa i vika mamo jas se rasoniv aj da staneme dosadno mi e(facepalm)
    I se razmrda normalno i malono go razbudi i ete pa rano denot ni pocna. Mm izlezen bese vcera, vo kontekst na muabetot za izlaganje :), ne dosol kasno ama pak e grogi denes. Dobro vazno ispazari od sabajle eve go sega dreme u dnevna. Malono zaspa jas rucek zbrciv srediv kujna 2 pati, alista ova ona pa da stane malono i gi nosam nadvor ubavo e vremevo.
    Ajde ubav vikend na site :hai:

На tina-63, Mari*, Angel.Heart и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.660
    Допаѓања:
    140.880
    Како сте мајки.

Маж ми може да излегува, уставно загарантирано право е слободното движење :) Не можам даму речам не може. Ама толку е уморен што не му се ни оди. Колку пати му викам оди на едно пиво, вика ми фали со тебе ракија и салата, не со другари.

Бебушка на прва дремка јас појадувам, денеска сме сами, татко и на работа до вечер до 10 може ќе биде, и така :) Сонце надвор ке одиме да шетаме!

На tina-63, Mari*, slobodka и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Zdravo majki :hai:
    Vo kontekst na izleguvanjeto so drugari. Nitu jas, nitu mm ne izleguva sam. Ne deka ne sakame, nemame nitu so kogo. nitu vreme slobodno. Toa e shto e, rabotata na mm e sega takva. Toj cel den na rabota, jas cel den so bebe. On si ide umoren, jas neli ne sum umorna cel den so bebe lesno e |( Zatoa sinokja eden saat go pochuva dodeka sreduvav kujna i gotovo mi vika aj zemi go, si zema helikopterot (igrachka na daljinsko) i si go letashe u spalna i si legna u 10 saat.. Bebe vo 10 i pol naraniv i zaspa. Pa jas si pogledav serija na raat do 2 i pol. Mnogu mi se spieshe, ama ne legnav. Ne sakam zhivotot vo spienje da mi mine, mnogu se nadevam deka ke se smenat rabotite kon podobro.

Se mislev zoshto nesvesno se oddalechiv od forumov, i so nekoi postovi na poslednive stranici si razjasniv sama sebesi. Premnogu me iritiraat sovrshenive majki. Se e bre ovde majki bezgreshni. Negativna energija mi stvaraat takvite postovi, ete toa e prichinata shto se pomalku me ima ovde. Mozhe i skroz ke me snema, ne mi treba dodatna negativna energija. Temava treba da sluzhi za relaksirachki muabeti pomegju majki, a ne dokazhuvanje koja e podobra majka ;)

Imajte ubav den, otidov jas da pojadam dodeka spie bebo. Mi se sloshi veke, nishto nemam apnato :)

На fairy88, Lilicaa, LaDyDoLl и 20 други им се допаѓа ова.