Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro vecer
    Ova deka temno, inace mene isto mi e i denje i noke.
    Vo ponedelnik eden mesec, ne mi se veruva kolku brzo projde vremeto:inlove:
    Tri angelcinja do mene, potocno ednoto e gjavolce koe ne dava da dopram bebe:sweat: imame i ubavi i pomalku ubavi momenti.
    @Cka :clap: nas koj ne zali. @muchacha_a jas sum 5 godini vo brak, 3 god bez deca, i togas a i sega mm bil bez mene samo na gosti kaj edna negova bratucedka. Ednostavno ne saka sam da odi nigde i pokraj toa sto veruvala ili ne 100 pati go imam terano.
    Neznam koj beshe za spienjeto so decata vo ist krevet. Momentalno golemiot 1,5 spie od moja desna strana, a od leva eve go golemoto bliznace cica i ke zaspijam i jas i on. Doddka ne se razbudi maloto. Toa cicase do sega.
    Site deca se razlicni. Eve dve se, ednojajceni, se vo isto vreme lravat, a ustvari tolku se razlicni. Maloto spie kaj i da go ostavam, a golemovo isklucivo vo race kaj mene ili na krevet do mene cica i spie. Maloto ne saka vo race, a golemovo nejke da lezi. Maloto fati cucla, golemoto ne. Maloto glas ne pusta, golemoto rika i za dvajcata. Maloto nejke da se banja, golemoto uziva. Znaci kako ke i se pogodi deteto, taka ke se prilagodis.
    I jas mnogu sakam se da bide pod red, da legnuvaat i stanuvaat vo isto vreme sekoj den, ama eve go najgolemiot fraer do 00:30 nejkeshe da spie. Samo obrocite mi se na saat, sekoj den vo isto vreme, ama pak ima denovi koga ne uspeva redot.
    Aj dobra nok. Site trojca spijat i jas da dremnam nekoj minut(waiting)

На Kaetana, fairy88, flower30 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.915
    Iseci kromid i stavi go blizu do bebeto
    I stavi tendzere so voda da vrie vo blizina na bebeto za da se vlazni vozduhot
    Kapki nekoi imas?

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Haha 5/16 bea kaj mene. Koj praktikant, koj sestra, koj brat, koj anesteziolog itd. Trebase na toa sestrite da im recam, daj namesto da me gledate zemi telefonov i snimaj go procesot :) Ama na kogo da mu tekne. Pamtam deka izmrznav i deka se zafrkavaa nesto dr.

На slobodka, Lilicaa и alana им се допаѓа ова.
  4. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Dobar den, evo mene :D
    Eh so bilo ubavo sama doma, mislam sama so beba. Ostatokot se izlezeni, beba si jazaspav, sadovi si izmiv, caj si spremiv iso go pijam so uzivanje. Ah kolkubi sakaladaziveeme sami so mm... ama toa ke mi ostane samozelba... ma I da ziveeme zaednosamo da ne mise mesaat. Tuku poslekesi se spremam za kaj moitena rucek, pada jaspremam malata utre patuvame kaj tato, malku I vo soping pa ke ni bideubavooo.
    Tuku majki edno prasanje, gi iznesuvate li vasite malecki nadvor bidejki sega epoladno, jas mojata si ja cuvam doma. Osven odkoladodoma I obratno. Inaku nie sme2+
    Pozdrav lepotici!

На Dzevelekova, Mari* и coconaut им се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @joy1 ti blagodaram na sovetot, zaspavme nekako od 1 30 do 4 I posle od 5 do 6 30 I toa bese celoto spienje. Imam sprej za nos izomar, mu prsnav pred spienje, vlecev so pumpica sto mozev, ama dzabe pak se zatna skroz. Eve go sega se uspiva, utepan e.
    Eee mami stalno se zalime ova ona, ama postrasno od bolno dete nema, se ke istrpime dur se zdravi, vaka koga gledas kako se maci srce ti se kine.
    Drugo sto mnogu se nerviram e kako moze bolni da doagaat na gosti kaj mali deca, ne samo tie I deteto im bilo bolno, tek sega doznavam. Eve nedela dena ne mozelo da se opravi. Gospod zdravje da I dade na doktorkata sto ne mi go vakcinirase detevo, me vide mene skroz zatnata I rece aj da pocekame do naredna nedela za sekoj slucaj.
    Za poragajot ste zborele citam, vi bilo sram goli, jas ako mi veruvate bev donesena vo situacija da ne znam ni kaj sum ni.nisto, a I.moeto bebe gubese tonovi poradi nivnoto insistiranje na priroden poragaj, 36 casa bev so puknat vodenjak. Koga konecno me vnesoa vo operaciona sala samo cekav da go izvadat bebeto zivo I zdravo. Da ne prajme muabet deka I za vreme na poragajot mi ja utnaa anestezijata, za malku ke zavrsev ko.onaa od Gevgelija. Ah sto se potsetiv...
    A za pregledite pred poragaj (facepalm)
    Pa potoa ragadi na gradite ogromni, pa bebe zalepeno 24 casa na cice, sto po celi noki ne spie, so grcevi placki... Tesko bilo majcinstvoto, ama pa I ja noselo najgolemata ljubov do sega.

На tina-63, fairy88, flower30 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Ме изнасмеа. Јас во тие моменти не мислев на срам...туку се да помине во ред...Да бидам искрена не ми беше ич гаље кој ме виде гола :D.

На kelebeim***, muchacha_a и Mari* им се допаѓа ова.
  7. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Ај кога Веќе се отвори мауабетот за пораѓај да прашам колку часа се пораѓавте јас 17н истерав 3смени нема кој не ми брцна рака да види колку сум отворена толку ми беше лошо шо еден момент ми дојде мисла да фатам да си отидам,и после 17н и тоа со цело време пукнат водењак напнав со последните сили и испадна тоа мало човече со многу коса :inlove:

На Kaetana, Angel.Heart, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.915
    Jas saat i pol bev na boks i se bese gotovo za brzo

На Kaetana, tina-63, Mari* и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    И јас бев саат и пол на бокс, но откако ме примија до моментот кога се породив поминаа 8 саати.

На Kaetana, Mari*, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.915
    Јас од 4 ноќеска до 6 бев на бокс додека да родам, а после уште 3 саати бев со две кебиња покриена на бокс... од болки до пораѓај имав 9 часа.. :) Раѓањето беше уствари најлесниот дел и бидна за 1мин, болките додека да се отворам ми беа повеќе страшни...

На Kaetana, Mari*, muchacha_a и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Јас на рати раѓав ајде земи воздух па не го испуштај а тој се качил над мене и ми го стиска мевот па ај па одново и предпоследниот пат се откажав реков јас не можам веќе па почнаа да ми викаат бебето е на пола пат шо да правиме да го вратиме назад и така со сета сила и мислам дека и последна ми беше напнав

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kaj mene od start na bolkite do samiot poragjaj pominaa tochno 8h :) Mi rekoa deka za prvorotka e super i deka e brzo :) A mene mi se chineshe vechnost :drunk:

На Kaetana, tina-63, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.658
    Допаѓања:
    140.845
    6 saati od koi 10 ili 15 min na boks. Posle poragaj 4 saati na boks. 2 saati pominaa so maz mi so bebeto pa telefon so majka mi. Slednite 2 spiev. Pa me odnesoa u soba.

Nie sekoj den koga ima sonce sne nadvor. U zatvoreno ne ja setam ili mnooogu retko. Virusi i bakterii u zatvoteni prostori polni luge vrie. Vero Ramstor ili City mall odime ednas mesecno. Plus kaslaat nevospitani i ne stavaat raka. Pus kosovari kup ne znam sto bolesti se nosat. Park ni e na 3 minuti i top ni e.

Ama pocna zagadyvanjeto pa ke pocneme doma poveke. Ke i davam sekoj den nova igracka nekoja ke krijam za po nekoj den da i e nova pak i taka ke ubivame dosada

На Kaetana, tina-63, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    So prvoto 18 saati vkupno od koi pola saat na boks koga iskoci i sin mi, a so vtoroto 3 i pol casa se vkupno od koi pola cas koga iskoci lepotickata mamina zbrckana cela crnka :inlove:

На Mari* и alana им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    153.810
    Of jas prviot pat koga ostanav trudna mn se nervirav koga mi raskazuva a drugi kako se poragale tolku se.mi zvucese mn strasno. Jas sum plasliva i netolerantna na bolka ama panicam vo sebe ne na glas :). 1 nedela pred termin kaciv pritisok i me primija vo bolnica, bidejki bev vo nekoja faza na preeklampsija i ne se otvarav ama ic me odnesoa na carski. Taka da porodilni bolki ne vidov ama zatoa bolkite posle carski, posebno prvoto stanuvanje od krevet lele majko. I za vreme na operacijata bev stegnata mnogu ama pak vo sebe, samo anesteziologoy koga mi merese puls vide kolku sum voznemirena. Aj toa pomina, so doenje nemav priblem ama nikoj ne me spremi za mnooogu neprespani noki, celodnevno drzenje vo race i nemanje vreme ni za jadenje ni za kafe :). Ete pomina i toa pa vtora bremenost. E bidejki znaev kako mi bese porogajot uste poveke me fakase strav kako se blizwse termin i sreka do nekade sto pak 1 ned pred termin si otidov redovno za ctg i za 2 saati veke me odnesoa vo sala i me porodija, da mi kazese doktorkata dojdi utre za priem ke bev epten u sok. Bolkite posle carski kako potesko da gi pretepev so vtorovo ili pak deka mi e potaze pa poveke gi pamtM. Ama pak zatoa so.malovo doma polesno mi bese od prvoto moze zato sto znaev sto.me ceka ne mi bese nisto novo plus pomirno bebe dosta se pogodi.
    Inaku bas se nanervirav t.e. nasekirav zenava mi se javi ne e dobra i nema utre koj da.mi ja cuva malava moram da.ostanam doma. Ok ne mi smeta ama pak nekako mn mi se aobra idsustvuvanje od rabota plus neznam dali ke bide samo utre. Nekako se sekiram deka ke pocne da otkazuva zenava i mi bese misla toa sto e postara ama nemav izbor. Neznam sto ke pravam nemozam ni u sred zima da ja pustam vo gradinka plus nema ni dami ja primat taka. Aj da se nadevam deka ke i pomine brzo i deka ke bide dobra.
    Inaku malovo e vo nekoj preoden period. 2 pati spienje preku den i e mnogu a 1 i e malku. Mn tesko zaspiva a kako umorna mi deluva. Menuva dosta ama i normalno e neli na ovaa vozrast.

На tina-63, Mari*, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Зависи како ножот ќе пресече...јас имав многу болки после царскиот...некои кажуваат дека немале...што дека 2 докторки ме пораѓаа...Повеќе од година местото ми беше отрпнато...не чувствував допир (не знам дали е нормално тоа, а не ни сум прашала)...сега чувствувам ама уште не е како што треба. Не сум имала до сега друга хируршка интервенција, па ова со губење на осет на местото на зарезот не знам дали е нормално. Тоа што ми го ставаа за контракции на матката воопшто не ми беше болно...други се жалеа дека ги болело...секој своја приказна. Кај мене тешкото беше што вена не можеа да ми најдат и раката сета ми испоотече. Иако имав болки станував да се движам често за побрзо да се опоравам. Дома не се пазев пошто сама и се на мене си беше...една недела само свеки што беше низ дома да потфаќа. Јас една недела пред да се породам бев на цтг и ми викаа рано ти е тебе :rofl:. Мм ми викаше ајде доста ти е на 10ти ќе одиме и нека ти го извадат..на 15ти терминот ми беше....кога таа превари на 9ти:lol:. Туку смешен беше тој..си легнавме што си легнавме и кај 1ч водењак ми прсна... и го будам јас...ајде му викам стани мене водењакот ми пукна...и ми вели што значи сега тоа...ќе се пораѓаш? :rofl: Да му викам...ајде јави се кај докторката дур се спремнам јас...тој и во болницата се јавил и кај докторката..секаде кај што стигнал...испаничен. Откако ја извадија беба утрото, ми иди да ме види и почна да плаче (од среќа)....а јас пак кога видам некој плаче, јас уште повеќе. И така си поплакавме.

На Angel.Heart, tina-63, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Со првото се породив за 1 час (од пукање на водењак, болки, напони до бебе), а со второто од влез на паркинг до бебе у раце поминаа "цели" 20 мин ;)

На Kaetana, Tanjusce, Angel.Heart и 15 други им се допаѓа ова.
  18. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мами јас се извинувам ако темава е несоодветна ама нјактивна е. сакам да прашам материјали за декорација на детски роденден од каде можам да набавам освен алиекспрес. друга страна за онлајн нарачка.

19. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    10.127
    @M&M ќеркичките изгледа тука ни се со возраста и мојата со спиењето е иста, два пати многу и е а еднаш малку:( твојата прооде? Мојата се пушта да оди сама ама мали дистанци а и плашливка е одма клекнува:sweat:

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Вo 13 чaсoт прoвoкaции ми стaвијa вo 15 нa бoкс вo 16:25 се пoрoдив :) кaкo зa првoрoткa приличнo брзo.

На Kaetana, Mari*, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.