Со керка ми се породив за 9 часа од кои 1 час на бокс..А со синко во 11 и 30 у сала а во 11 и 45 роден..Околу 12 и 30 ме извадија од сала.. Со керка подобро поминав
Vo 11 so puknat vodenjak, 12h bolki, 12:30 na boks no neuspesno, 02:45 so carski, kratko vreme za razlika od vas, no pekol! Doktorkata rece deka vo nejzina kariera prv pat videla tolku jaki kontrakcii, zatoa mi prpa za vtoro.
15m ke pravi ovaa nedela. Pravi po 10tina cekori ama isto se plasi mnogu i si sednuva na gaze i prodolzuva da lazi. I toa se pazi samo na tepih se pusta. Ke proodat koga ke se osetat sigurni. Preska se smeevme so mm deka i se mn mali stopalata zatoa ne se pusta . Nemozam kondurcinja da i najdam da ne se onie bebeskite so kozicka. 19-20 i se golemi. @alana i jas uste na edno mesyo od rezot osekam kako otrpnato da mi a ne mi teknalo da prasam dali e normalno. Vajda se osteteni nervite tamu poveke. Otide i denov aj pa i utresum doma taka da polabavo se osekam. Mm vika blaze si ti ja mu vikam zemi ti den cuvaj ja, imal trema cel den da ja cuva. Mora da go istreniram ne biva vaka
Добра вечер мајки синко заспа и керка исто..Денес малку промена се шишав и до кај моите на ручек бевме..Туку керка никако да прифати да спие овде само првата вечер..Ја прашувам со кого спиеш велу баба леле луге срце ми се кине и велам ајде заедно ке нанам јас и ти право не не не..Се чуствувам лоша мајка бидејки сама си направив вака несвесно ли незнам како но многу се каам за грешкава..Завчера додека не си дојде свеки од град до 4 часот не сакаше да спие само што влегоа во соба за минута заспа..Вчера се обидов заспа со мене ама долу..И реков на свеки дека сакам јас да ја заспивам прво долу па ке навикне со мене па може ке посака и горе..Но сега пак не сакаше со мене упорна бев но се утепа плачејки и попуштив пак свеки ја заспа..Но утре пак ке се обидам па се надевам дека полека ке успеам да си ја поправам грешкава..Поздрав и имајте убава вечер..
Добро вечер мајки, се спремам да си легнам,ама брзина да ве прочитам што правите. Утре ќе го земеме пасошот на бебуш.Оти до сега имаше временски кој трае неколку месеци. Бебчо многу се буди овие вечери често.Се сака да е на града.Јас сум во средина на спојката помеѓу двата душека и затоа ме боли се кичма, врат, глава... Додатно проблеми ми прави што спијам со една гола града и оти спиеме во ладна соба се сум укочена и премрзната. За излегувањето на мажите,на почетокот немавме друштво и мм не излегуваше.Кога останав бремена си најде друштво и почна да излегува секој викенд.Излегуваше до три саатот вечерта...не го дочекував за да си легнеме.Не ми сметаше.Кога се роди бебето си продолжи темпо. Ама јас отворив тогаш уста.Прво после бебе не може да излегува до никое време.Ми се пореметува ред.Оти тоа е за викенд што значи Неделата треба да ја спие до поручек и јас немам помош. Освен тоа тие со кои излегува кој женет, ама жена му не била тука со децата,кој слободен,кој типично балканче доселен во Немачка и во негов речник не постои зборот помош на жената,се му поставуваат и дигаат по него...што значи си немаат обврски по дома и затоа си изледуваат.Имавме многу големи кавѓи на оваа тема и гледам почна полека да си легнува на брашното. Ако сака ергенски живот да тера не требал да прави бебе и да се жени тоа е мое мислење.Се може,ама со мерка.Или ако сака да си продолжи со тоа темпо ќе остане без нас. Сега се излегува поретко и се враќа во нормално време пред полноќ и ми е ок. @Mariangel пишувај почесто.Прочитав зошто си се одалечила од форумот.Совршенство нема,ниту во мајчинството, ниту во бракот.Предизвици имаме и како мајки и како сопруги.Се е менливо... И ако нешто ти смета,не читај рипај постови...барем јас така си правам Гушки за тебе и шефот Лека ноќ жени
мамички кажувајте нешто ефикасно за слабеење за оваа сезона зошто пешачењето ке биде од пролет а инешто многу желба за благо м доага ,породена сум скоро 6 месеци а ослабната само 4 кг а трреба уштее минимум 4 но надолу се потешко ми доага давајте совети
Muabeti muabeti nema kraj. Cel den mi se spie, sega deca spijat mene oci otvoreni 6 banki. Nikako ne mozam da zaspijam. Se mi se cini deka ke fatam pegla sega @mimidjon ne mozam da te sretnam na forumov, kako ste? Za poroduvanjeto, prviot pat se traese 2 saati, na boks bev 5-10 min, a vtoriot pat dvaipol saati na boks, rodiv za 10 min, bev bez bolki skoro do ragjanje. Odam jas stana pogolemoto bliznace, kapki cicanje, znaete kako ide. Mi se uspa nesto vecerva pa mu gi zakasniv kapkite. Ete kako se narushuva redot
Dobro utro, pocnuva demot, mislev kke prodolzam so spirnje , ama ne, da pocnam da dospremuvam sto mitreba za kaj taticko, imam za peglanje nekoi raboti na malata, iiii edvaj cekam da odime,mala promena mn ke miznaci. Zenicki ubav den
Dobro utro. Klasika denes ponedelnik sinko edvaj go razbudiv za vo skolo bebe uste spie. A vcera i zavcera vo 6, 6:30 i dvajcata. Inace moramda se pofalam bebka prvpat od 9:30 dokaj 4:30 ne se razbudi. Probrmce 2 pati i si prodolzi. Posle malku gnjavese dodeka zaspa cicase stoo oati ednas malku povrati slajm imase izgleda ama ete sega uste spie. Jas denes sum si doma odma drugo cuvstvo od sabajle. Napraviv smoothie sendvic za mm gi spremiv sinko i gi isprativ. Eve ja cuckava stana ke mi pravi drustvo za kafe. Inaku go najdov lekot za da posedi mirna vo kola bar od gorce do aerodrom so brat i i peevme pesni na cel glas se umoriv od vikanje ama dobro bese. I toa ne terse nonstop kajce mama tato da i ja peeme Znaete koj drug odamna go nema tuka @Kaetana, javi se ni falis . Kako e taa tvojata cucka, uste e vo tantrum faza? Samo da se trgne maglava za denes deka doma mn planovi vo glava mi se vrtat
Добро утро мами ни ѕирка на прозорецот , беба сеуште спие а мама е будна да подзачисти по дома понеделички! Ме нема долго време да пишам викендот супер по дома малку плачки период ли е не знам што е е! Беба плаче за се нешто многу е жалостивен не сака во никого да оди само во МАМА ....гледам сте пишувале за пораѓај јас како првородка не паничев толку многу кога дојде денот за пораѓај како што паничев цела бременост,по 18часа поминати во болница со 5 часа силни болки и само 7-8 прсти отворена утрото кај 5 пачот почнав да викам на докторката дај жено пораѓај ме со царски ова не се трпи! Таа ме охрабруваше ќе раѓаш по природен пат и така се случи ме качија на бокс за 5 минути само се мачев и го родив бебушот најубав ..а потоа цели 2 часа си поодморив на бокс од што бев уморена неможев ни да спијам ниту пола саат е тек кога беба ми ја донесоа во соба после 4-5 часа не памтам тогаш силно го гушнав и со него заспав.....дури јас објаснував бебе стана ајде мам имајте убав ден ние денес одиме надвор топло е!
Добар ден мили мои, тетка саншајн денес работно, уште од сабајле еден тон документи ме чекаа, работа за цел ден фала богу ќе се има! Беба ја оставив со баба, ноќва убаво спиеше ама ај да не се фалам, оти а речам - преречам! Туку, нешто многу ми се зацрвени во обравчињата, црвени кругови и се направија од вчера, незнам дали топло беше кај моите дека со дрва се греат или е реакција од Ферум лекот, после ќе ја однесам на лекар, и така треба да се контролираме пред вакцина! За пораѓајот, што да кажам - за првиот не паметам многу - пред 12 години беше, во 4 ноќеска ме примија со болки, во 7 ми ставија провокација а во 12:45 се породив! Најмачен го паметам моментот кога не ми даваа вода да пијам а јас бев многу жедна! На бокс поминав за десетина минути! Се се заборава штом убаво ќе се заврши. Втората помина лизно-мазно, царски без болки, бев над 36 саати со пукнат водењак а никако да добијам болки и контракции па мораше да интервенира ножот Супер поминав и после интервенцијата, некако многу по поубави моменти го паметам ово пораѓај! Реално повеќе болки имав после природниот него после царски! Ајде, морам да работам...убав ден!
Добро утро. За пораѓај сте пишувале деновиве. Мене болките ме фанаа на спиење, после полноќ. Во болница бев околу 12 часа, од кои првите 3-4 прегледи, шетав по скали..пак прегледи, а на бокс околу 8 часа. Поради јаки болки со саати а едвај прст отворена ми ставија провокација за побрзо да се отворам бидејќи со тој ритам ми предвидуваа уште барем 24 часа а телото не можеше да издржи. Потоа и неуспешно изведена епидурална анестезија... Мадам сеуште нејќеше да испаѓа...па со саати ми седеа на стомак, ме врзуваа со ќебе и ме стегаа ооколу половина и на крај со вакуумот. Последиците и сега, во втората бременост, ги влечам. Сега сис е тешам како второротка дека ќе биде полесно. Момичево и сега ми е така инаетливо и си тера по нејзино. И сестра и не ќе да е поарна . Ние со малку проблеми изминатите недели но полека полека се стабилизира. За помош, имам(в) но кога е дома. До март-април најчесто ќе бдие на терен преку недела па за викенд само ќе се гледаме, кој му е пак повторно работен...ако украдеме некој час за нас ќе биде чудо. И така, се фативме за орото. Ќе играме. Бидете добри и гушкајте ги малите. Само да ни бидат здрави...за се друго се наоѓа чаре.
Dobar den majki, kako e? Jas eve go pijam 'utrinskoto' kafe ushte. Shefot spie, ke stane kaj i da e pa ubrzav dodeka spie da raskrenam niz stanov i zatoa i kafeto ushte mi stoi, izladeno si go pijam.. Sinokja na majka mi im beshe slava, pa deka tatko mi e tuka napravivme sofrichka se nagostivme za praznikot i to Pa denes imam eden kup chinii za sreduvanje, da chistam, ne veruvam deka ke stignam se' da napravam, bitno ruchek i za nas i za bebe ke ima Se chuvstvuvam kako da go zhiveam istiot den sekoj den.. Isto mi pochnuva, isto teche i isto zavrshuva sekoj den.. Dali e period, dali navistina koga stapuvash vo brak se se menuva ne znam, ke pokazhe vremeto.. Imajte ubav den zhenski
Ете ме и мене. Дури спие малата а гравот се доварува на шпорет јас да шкртнам некој ред и да ве читнам малку. Од сабајле бевме на маалска прошетка, па потоа појадувавме и се игравме дома со малата. Сложувалки... омилено и е, а јас среќна дека сама ги реди. Ја чекам да стане,па да руча и ја носам кај баба и да се чуват а јас на работа. И кај мене секој ден отсликан на претходниот ама тоа е! Убав ден!
Добар ден жени,ве читав сите.Денес убаво времето но по дома се во двор на сонце,не можам многу да се движам и одам и да го шетам синко ме боли стомакот во исчекување сме,уште малку остана.Но ми здосадија домашните обврски секој ден се истоти јадење,садови амн веќе...Едвај чекам да помине овој период ке биде тешко но знам брзо ке поминат месеците,и да тргнам некаде на работа,да се умешам во народ,да се дотерам и нсшминкам па да заличам на човек.Однемувам воља...имајте убав ден...
Елени ,добро сум никаде ме нема шо ќе ме сретнеш,ч итам не дочитувам и ич не сум во тек шо се случува,многу сакам да ве дружам но немам време,ете се мачам да ослабам или па јас многу сум запнала да почекам до пролета мош подобро .Не се жалам поготово на тебе зошто јас со две ако се жалат ти шо да кажеш...добро сме само едниот несака млеко да пие па се лажеме со кашички многу се различни во јадењето тешко мене а за мсж ми да не зборам се измислува нешто тешко мене со тројца мажи сите близнаци ...многу сум напната незнам дали и зимава дека доаѓа или монотонијата дома се исто па исто ептен ме фаќа јас шо викам таа точката.Се ме нервира а никој не е крив за тоа тесно ми е ми фали приватност уште шо не ми е да можам да отидам на некој рид да се извикам хехе извинувсјте ако ви е ова лошо расположение но едноставно мора да кажам на некој