Kako ste mi zenicki?Aj da si kazam i jas kako pominav.Prviot pat pominav polesno.E sega nekoj ke reci kako taka vtoriot pat pominav potesko ama shto e tuka e.Baska pominati 6god ,a ne 6mes pa aj ke recis ushte otvorena sum......I taka maka namaciv so vtoroto nemozev na boksot da se kacam sednav na tie skalite od boksot i placam li placam toa nenormalni bolki bea....Nejse pomina i toa.I na treo bi odela da imam uslovi.Maloto nesaka palenta da jadi ako mi se napraj kako golemata neznam sto ke pravam.Pozdrav zenski ke kapam deca.
Tamam se pofaliv vcera deka super spie i ete od 7:30 zaspana vtor pat ja prezaspivam. Aman veke dosadno stanuva ova ama neznam sto da i pravam. Me nervira sto ne saka veke bez cicanje xa prezaspie porano dovolno bese da ja zemam i guskam malku sega dzabe i xa stanam i da detam nema sansi me tegne za majca i place. Pak ima slajmce malku i kako cica se zasrknuva i kasla i pak prodolzuva da cica.vaka super dise ne krci nema nesto mrsuli ama ima slajm ne mi e jasno od kaj pak. Ke povnam pak od utre da ja inhaliram nemam ideja kako poinaku da i pomognam Inaku i utre ke sedam doma ama bar mi olesna ne e mn bolna zenata ke dojde vo sreda. Laringit samo i dale antibiotik. a trista filmovi svrtev vo glava, deka ke mora bolobanje da vadam pa neplateno da zimam sto ako mi otkaze dodeka najdam zamena.... zabegav. Baska i zvonev dva pati ne mi se javi i tolku mi trebase panika Ke si podzavrsam uste nesto po doma a md jade sovest ima eden kup rabota kolegana sam poludiva ama ke izdrzi uste 1 den. Mm pak me sekira, uste i se poveke e depresiven od rabotata. Mu vikam nalet se daj otkaz na kraj i baraj drugo. Ama aj daj da te vidam dobra plata ima 15god e tamu ne e lesno takov cekor da napravis ama epten e zanikade. Muabet ne se pravi so nego ke dojde malku ke poigra so malovo i ke zaspie na kauc. Pa ke se razbudi ke jade nesto pak ke zaspie. Vika mnogu.mrazam sto sum vakov ama nemozam da se kontroliram Se.nadevam deka ke.mu pomine ustvari deka nesto ke mu se smeni da se vrati na staro. Ajde da go trgnam ova vakumcevo od cicka pa da pospijam malku. Sum zaboravila kolku moze da te umori edno dete Koga si sama.cel den so nego
26год а веќе патам од живчана напади како шо читам немам само јас мака со дете шо нејке да спие или од двај да успиеш значи се мрднав веќе хронично сум ненаспани а има мн тешка работа што додатно ме исцрпува ако даде Госпот ќе се спасам од работава за кратко време и вој мм спие човекот мака нема цела ден се изнаспа јас еве уште дремам очи ми паѓаат,ви завидувам на вие шо мажите нон стоп ви помагаат мојов дека денска пола ден ја чуваше толку веќе му завршија обврските,вие имајте добра ноќ од мојава тешко дека нешто добро ќе биде
Dobra vecer. Ete pomina i ovoj najtezok den vo mojot zivot do sega,prv od 100te,sami so sinko prva nok. So ogled na toa kolku se plasev deka nokite ke mi bidat tesko,eve ovaa pomina vo najdobar red,nemase placki za tato,edinstveno e isplaseno detevo sto sme sami vo prilicno golema kukja,kade nikogas ne bil volku osamen. Kje pomine se znam,samo so ubavo da bide. I tato se javi,dobar e,ima uste za patuvanje. Okolu spienjeto,jas sum naspana i zalno i grev e da se zalam. Od svoeto raganje pa do denes,sin mi spie po cela nok bez nikakvo budenje za nisto. O dodeka cicase noke samo dva pati cicase vo son i tolku,sega veke si spie i po 10casa bez budenje. Poragajot isto mi bese pesna. Od 3po polnok so bolki,do 8ipol nautro izleze prilicno golemo covece koe od den na den e se pogolemo i ponemirno Po pola sat stanav,vesela precekuvav gosti,sama se istusirav,presoblekov... Resiv uste utre da pravam pauza od cistenje imam da zavrsam nekoi obvrski do grad,utre prodolzuvam so un dieta,i koga maze ke se vrati,manekenka ima da se storam. Dobra vi nokj i lesen son da imate majkici...
Nie ja ukrasivme prvata elka Monotonija mislam vladee vo ovoj period skoro sekade.Denot e kratok a obvrskite se pogolemi.Jas pocnav za vikend da ima pustam po eden dolgometrazen crtan.Posledno bambi go gledaa.Kratkite crtani zdosadia se edni te isti se.
Добро вечер и од мене Јас уморна а никако да заспијам Бебка спие маж такоџе Све исто ладно зима седиме повеќе домче и така Кога се пораѓав среќа па не ме разбираа ко викав 19 саати незнаев кај се наоѓам од болки страшно беше Нека велит кој шо сака се заборавало или шо знам шо богами ко ќе се сетам ми се крева косата Мами имајте добра ноќ
Aj da se pofalime. Prv pat zaspa bez crtan. Bev vo misla dali prvo od cucli da go odviknam ili od crtaniot za uspivanje, pa reshiv crtaniot da go ukinam. Mnogu pobrzo zaspa od voobicaeno. Kasno, vo 12, ama brzo. Se nadevam i ponatamu vaka ke zaspiva. Denes bev do rabota. Moite koleshki, site samooroglaseni doktorki odma mi kazaa bliznacite bez voda i caj da ne gi ostavam, nemalo shansi moeto mleko da im e dovolno. Kao ja so moive 50kg ne sum imala dovolno mleko Neli vagata na pedijatarov rasipana mu e, pa oni od slika vidoa Denes eden mesec. Koga samo pomina vremeto neznam. Letna. Bebushki si rastat, sinko ljubomori najmnogu sto se moze. Solzi krokodilski koga drzam bebe vo race da zdrigne. A im dozvoluva da cicaat Deneska od sto neznaev veke so sto da go zaigram mu napishav golemi bukvi vo edna tetratka i mangupot 7 mi procita Gi zapamtil verojatno od kartite koga gi igravme. I mu napraiv cela tetratka so bukvi. Pa cel den ja razgleduva, pa ke ja zatvori i pocnuva da zbori na kineski. Ajde mu vikam zbori ubavo, a on mi se vrti i mi vika NEEEEE. Ete takov inat sum rodila lani. A sto rodiv pred eden mesec, toa ke vidime. Dva dena rucek ne sum napravila. Nemam sila. Deneska mi kupi mm leskovacka, ama ete, utre ke mora da zgotvam nesto. Ili jas ili sveki. Znaci jas Sakav denes da peglam, ama praznik bilo. Aj utre. I taman ke ispeglam, se znae ke dojde nov uste pogolem kup bebeshki i detski slatki alistenca Imajte ubava nok mamicki
Odnesov dete vo skolo i na vrakjanje vlegov vo Zegin da kupam za mali Hipp kupka,pa da vidam dali ke mu ja prifati ubavo kozhiceto.Kupiv i Lacalut pasta so podarok cetka mn evtino.Arni shto nenosev novcanik neznam ushte sto ne ke zemev,znaci nemam usul vleguvam pi edno kupuvam sosema drugo.Tuku neznam dali ste sueverni ama mene shtom mi "igra"okoto sum na shtrek.Znam deka e nekoj muskul ama ajde de mi ostana od baba mi deka igra ili za losho ili za arno.Edni vreme vakva bev za sonovite.Odam da pijam kafe pa ke kapam beba u ako se dogovorime so mm denes rucek nadvor.Sonceto pocna da bleska imajte ubav den.....
Zeni dobro utro, eve me mene odsabajle sum poaktivna na forumot, porucek okolu bebe se vrtkam. Stana cuca cicase, si igrase I zaspa, a ga spie ke vidime do koga, posle sakam da odime do jumbo, da vidam nesto da I kupam na mojata gospoza, dekamoze do NG nema pak da dojdeme. Mi se cini celo jumbo ke go iznakupam. Sakam edno gofinja da I zemam, nekoja igracka, pa daskoknam do waikiki I koj znaedali cuca ke me ostavi tolku da setkam Sveki sreduva, mama uziva, ne sum doruckuvala seuste, ama kaj I da e ke moram, mora da ima mlekce za bogatstvoto moe. Tuku zenski, dali vasite bebinja se vakvi, nekako kako postojano da e voznemirena, kenkava, na momenti malki kako da kasla( sto jas prepisuvam deka se zasrknuva od plunka) racete postojano I se vo usta, cinam gi otanci, ako I stava sise vo usta ne cica od nego tuku so cuclta kako da si go ceska nepceto, pocna da se ligavi, mn e mala za zabi vadenje, ama citam imalo I takvi so na tri meseci vadele zabi... kako izgleda dete koe vadi zabi, inaku nie sme dvaipol meseci. Pozdrav I ubav tmuren den
Nie izvadovme zapce na Nie izvadovme zapce na tri meseci.....kaj nas dolu malku mu beshe kako nababreno....eve sega sme sedum pa non stop se vo muceto i cuclata od shisheto isto kako sto kazuvas ti....ja grizi ja tegne....i racinjata....
Mnogubti e umen sinko znae deka cicanjeto im e hrana pa toa ne.mu smeta a za zdriganje neka se snajdat srce. Nego nalku mi e cudno, ne me sfakaj pogresno, ama ti pokraj 2 bebinja i edno edvaj dete i pokraj svekrva da gotvis? Ne bi trebalo da ti dozvoluva a ne pa da ne ti gotvi. Svekrva mi ne zivee tuka ama koga doaga jas bo kujna ne vlagam najiskreno. Malku da te odmenea ne ke bese loso, barem za gotvenje moze. A od pametni luge sto delat pamet preku glava. Kako moze da pomislat deka ti e slabo mlekoto of mori majko. Ova besnulacevo moe denes resi vo 6 da stane pa bese kenkava ama eve ja sega se razigra mislis od spienje stanala. Uste malku da ja uspijam pa da staam rucek. Pretrcav nabrzinka so nea vo race samo da kupam nesyo i so 5 kesi se vrativ edvaj se donesov. Vazno i kupiv i cizmicki po pat. Sve i e golemo nemase kondurcinja za nadvor. Ubavo ke bide i vremevo posle ke prosetame pa ke go zememe bato od skolo nakaj 3. Toj pa mi ja pukna glavata od sabajle edno milion pati me prasa vo kolku ke me xemes. Demek nekogas sme go ostavile posle 3. Ama nego i 5m pokasno mu e kasno. Cudno dete bre
Kako ste devojki? Jas eve ispruzhiv noze malku i go dopivam 'utrinskoto' kafe Vchera i denes imam premnogu jaki vrtoglavici, duri se zadrzhuvam na predmeti za da ne padnam, ne znam shto e makata ke treba izgleda da proveram krvta. Ni krv imam provereno od porod (a slaba mi beshe baagi odma posle poragjajot), nitu pak na ginekolog sum bila eve veke 8 meseci pominaa Ke moram izgleda da najdam vreme da otidam Ajde povelete na kafica dodeka spie shefot moj
Добар ден мајкички...Денес станав со страшни болки во половината и кај желудникот..Отидов на доктор ми зедоа крв мокрача и рече немало ништо мускулна болка само да одморам малку да не се оптеретувам и редовно јадење..А јас со јадењево баш сун скарана Туку синока керка џела вечер беше овде со нас но на крај не сакаше никакооо да заспие овде пак долу но сепак јас ја заспав...До 1 часот ја молев овде да спие но не сакаше само што слегнавме долу за секунда што се вели очињата и се затворија..Многу плачеше бевме на слава малку па одкако се вративме извесно време почна многу да плаче незнам зошто но плачеше многу и свекорот овде доага право дај ја кој бе дедо зошто плачеш дојди кај дедо а тааа вика не не не и писка а тој ја зема веке од кај мене и се изнервирав и му вела е неможе остајте еднаш јас да смирам дете јас сум му мајка но веке преку глава ми е и некако како да се подналути ама не ми е гајле..Сега спие синко си леже ужива ке му дадам цице па може ке заспие па и јас да одморам малку..И така имајте убав ден..
Da si proveris obavezno. I jas taka se osekav negde 4,5m po porodjaj mi bese padnat hemoglobinot i mi dadoa terapija
Леле мајки навистина незнам што да правам..Утрово бев на лекар и еден час бев отсутна само и сега бев долу и баба ми ми кажува како синко јадел торта леле главата ми се заврте и велам кој јадел не ми се верува и ми вели па тој и ја прашувам е кој му даде вели тета му целиот шлаг си го изеде од парчето..Леле луге навистина незнам што да правам ја прашувам зошто и ми вели па многу гледаше а и без тоа за 1 месец ке почнеме со сокчиња и каши..И велам а кој рече дека ке почнеме и вели па ке наполни 4 месеци наредниот месец..И рекив јас кога ке одлучам тогаш ке пичнам со дохрана а не вие..И па налутена кога ја лупна вратава и излезе и сега не разговара со мене .Е да не разговара не се замарам на 3 мес бебе торта да му дава Извинете на негативниот пост мамички но вие сте ми тука да се искажам..
@blessed.an бога ми ногу се нервирам бе од такви луѓе,оти секогаш се мешат дека не треба.Ако се лутат нека се лутат,ке биде како што ке им кажеш ти,што треба а што не треба за детето.Господе боже од такт ме вадат такви постапки,дека и да сретнам.Твои деца,твои одлуки,твој став,мораш цврсто да стоеш до тоа кога им кажуваш нешто.Еднаш лани така на син му дала золва ми чоколадо и незнам што друго детето беше исфрлило брунчиња,и ај нека каже од што мпже да е. За вакви работи е мн се нервирам уффф
Е ајде де гледало многу знае тој дека таа јаде па мора да се даде .Од завчера така ми направи рачињата пошто му се се зберени и нели му се насобира се по нешто му ги мијам или со влажни му ги чистам но ете та кога го зеде не бев му ги исчистила...И таа го зеде леле тета дај да измиеме рачињата и му ги мие на чешма и му мие и лицето и ја орашувам е зошто и вели е ако де а јас само што му бев ставила крем бидејки нешто му е нафрлено лицето...А само 2 пати смеам од кремот и шо фајде јас што ставив крем..Ама ајде ке тераме некако тоа е..
Здраво мамички убави, како сте? Не сум шкртнала одамна тука. Тргнав на работа и сега обврските ми се дупло поголеми, периодов децава цело време се болни, кенкави, абе не знам што попрво да направам. Ама ајде, ќе помине и ова, само здравје да имаме. Убава вечер и да ги гушнете вашите убави дечиња од мене
Jas na mm taka ednas mu se.pustiv, i dade sladoled da lizne na 5-6m i vika.pa me gleda. Jas mu vikam pa te gleda i koga pusis ato ne i dades edno dimce da povlece. Gledalo be sto razbura bebe od 3m da gleda vo hrana