Edna prijatelka se porodi na 1vi Maj za Veligden i doktorite vo Bt vo bolnicata i rekle aman kaj najde denes da se poragjash. Hahah
Хахаха свашта Епа требало да почекат и таа Кај чекала онолку па за уште неколку дена можела да се воздржи
На нас роденденот ни се паѓа на Велигден следна година, значи нема чаре за нашиве деца родени околу велигден, се ќе биде кај најде сега. Јас на велигден лежев во болница со бебево, дома јајца јадевме, одам во болница вечера две јајца варени, оу јеа.
Vo konteks na muabetot nesakam gresno da me svatite muabetot mi beshe od shto ne mu se raboti na doticnite vo bolnicata vo bt toa i go rekle.Kako bozem taa togas odbra da ja fatat bolkite.....
Ма те разбрав, се зезам и јас, ако на некој мана му се наоѓа ќе најде секаде. Мене пример ми најдоа ееее, кај сеа роденден прв на Велигден.
И мојов е на Велигден, 12.04.2015 точно на денот, 8 дена го надносив и си одбра човечето мало на тој голем празник да се роди
Dobra vecer mamicki I kaj nas isto se srejka sto ne e poloso Sekoj den repriza od prethodniot domasnite obvrski i so malata doma igrajne jadejne i vo krug,vremevo pa po nekoe setkajne niz prodavnica i toa. Mm na rabota od 14 do 22,denes malata spiese eden sat preku den i ke go cekame tato da se vrati od rabota. Mojata cerkicka e rodena 26 januar pa za nekoj mesec ke slavime rodendentrebase da se rodi 19 mart ama se rodi porano. Za nova godina planiram doma so mm i malata a na gosti posle 1godina da ni dojde sestrami i zaedno da pominime,se nadevam ke bide taka. Inaku sto ubavo mi trgna so ucejnevo za vozacka ama posledno vreme kniga nemam fateno a ako prodolzam i toa sto nauciv ke go zaboravam sama sum so malata a jas fativ kniga ona ja zema i si kazuva po nejzinocita li cita. Denovive se custvuvam slabo i umornacesto znae da mi se zavrti vo glava,umorna la plus se isto i isto otidov da spremam vecera za malata. Da ve pocestam nesto blagicko
Ooo se blizi NG i muabetite kade. Jas bu najrado donce pod kebe i eden kup filmovi i sigurno taka ke bide ama dal ke izdrzam eden film da izgledam . Vo sekoj slucaj sme dogovoreninkaj komsiite nad nas nekolku familii so deca samo sto jas so malovobsigurno rano ke se seimnam domce a mm i sinko neka sedat kolku ke sedat. Ako izdrzi malovo dokaj 10 dobro ke bide, moze i da se menuvame nalku so mm ama znam oni ako si se zapijat sto ke se menjame poarno ja da si se druzam so tv . Otkako ni se rodeni decava veke ne ni odime nikade za ng, ete vaka po komsii kumovi ama najiskreno i ne mi fali. Posledna poubava NG mislam deka ni bese taa posle svadbata vo Irish ao drustvo, na poubava mislam taka povesela inaku mene i doma mi e ubavo Denes pak stara shema trcaj sabajle na rabota trcaj porucek da se vratam 5:20 me fati, znaci dosadna sum so muabetive ama mnogu bre mi e kratok denov koga sum na rabota. Dojdov doma jadev si poigrav so decava, se pikarav so sinko da ne ni pomine denot bez toa i zaspaa dvajcata pred 9. Se bunese golemion rano mu bilo i prv zaspa, znaci mnogu bre saka da se kara i rasprava so nas toa cudo edno. Bar u pubertey da e da ne se vudam, a na skolo bubalce. Preska mu ja sretnav uciteljata vo prodavnica mi go ispofali, miren zlusa zavsruva se sto ke mu dademe zadaci. Izgleda mora nekade da se ispuka pa aj doma na majka mu, a sto e osetliv boze moj a viknam poveke odma se vrega i na solzi mu ide. I ke se smirime ke.mi veti deka nema veke da se rasprava i da e drzok i dr den pa taka. Sto karakter ke bese neznam. Mi se spie veke da docekam eftina struja da pustam masinava za sadovo da go pricekam mm nesto e izlezen po rabota i si legnuvam.
Ubav den, preubav Prvo da ja pokanime @LadyC vo temava, da muabeti so nas. Zivo i zdravo mazeto, pa tuka da raskazuvash kako ste i kako napreduvate. Datumite na ragjanje-prviot sin na 7 mi april (blagovec-pa mi vikaa vo bolnica so ime se rodil ), a bliznacive na 21vi oktomvri. Imam edno ovne i dve vagi. Jas jarec, mm skorpija. Ova mora da e luda kombinacija Denes sama so trojcata skoro do 5 popladne. Do wc ne mozev da odam, ama pa so sinko se iznaigravme. Duri cel kup alishta ispeglavme, jas peglav, a on po mojot grb vozeshe kolicki. Bebushki si spieja, bash da vidime kako ke pomineme nokjva. Da vi kazam mnogu sum polabava sega so bliznacive, poopustena i vo presoblekuvanje, smiruvanje koga placat, ne trcam na sekoe kenkanje, polabavo i pouspeshno dojam... iskustvo be , taka da odete na vtori, polesno e, a za treto ne pravam myabet
Ejjj jas sum na 7mi april i vnuk mi od brat mi isto Inaku golemiot na 17mi mart, ruba i drama queen do maksimum , a malovo 24ti avgust devica kako tatko i Jas trgam da se trkalam nakaj rabota, ubav den na site
Dobro utro dami.Maliot od 5i pol e stanat.Neznam na koj e jas i tatko mu sme spankovci...Mi se blizi vremeto za da trgnam na rabota pa se uzasuvam.Tesko e da nemas nikoj,dodusa makata e za pretpladne.Ama aj da ne si stavam saklmi od sabasaba.Se citame.
Утро мами! Ме нема некое време отсутна бев,беба ме преплаши пред некој ден премногу плачеше пискаше но помина и тоа, сега е добар весел си игра си пее...денес тмурно надвор сигурно сака да врне или што и да прави ЛАДНО Е!-Но време му е. Дома проблеми колку сакаш кој операција кој настинат од се по нешто...... Ние сме лудница од хороскопска комбинација Стрелец,Девица и бебка Ракче.... сега за сега демек добро ни оди за понатака не знам... Јас треба да почнам на пракса да одам Методика во школо некое но се нема се време но до НГ мора да средам тоа инаку нема полагање последна година е 4та! За нова година не се знае каде и што но битно за после нова година ќе се оди во Банско тоа секако само незнам колку ни е паметна идеата со бебе (тогаш 5-6м ќе биде) да одиме ќе видиме може и ќе се премислиме.... Мајка кафе ми направила а јас сеуште во кревет со беба се гушкам, ме мрзи да станам.... Имајте убав ден . .
Добро утро, беба нана а јас да ве видам што правите Кафето си го испив рано рано како и обично.Инаку за хороскопските знаци мм е роден на 7 Април-благовец и е овен во хороскоп,јас сум бик на 30 Април, а бебуш водолија на 13 Фебруари.Знам овен и бик не се добра комбинација,ама сме веќе долго заедно 13 години Вчера ми се зеде паметот со бебето.Го бањав во кадата и иако имаме гума ставено одоздолу и стоев до него,некако сакаше да се поткачи во кадата и се лизна.И право во водата,оти не спремен се напи вода многуПа кога почна да мава во место и да тоне...се беше за дел во секунда.Го извадив,ама не можеше да се соземе и да земе воздух.Јас блокирав од страв и спискав по мм,он го обрна право наопаку и после некоја минута му се поврна гласот на бебето.Нозе ми се пресекоа,срце ми застана.Толку ми беше страшно.Среќа за 10 тина минути се смири. Прв пат ми се случува да не знам да изреагирам.И претходно се има засркнувано бебето и сум го обраќала и сум му ја чистала устата...сега не можев да се помрднам од страв.После си викам што ќе беше,ако не беше мм дома Инаку имам нов телефон, наследен од мм.Тој си зеде нов оти дреме на нив,а јас ѓи користам за јавување.За читање или работа го користам лаптопот и тој е мој. Стана бебето,отидов јас...
Здраво мајки, јас тука сум ве читкам чат пат, чат пат ке одговорам нешто ако можам... но никако време да најдам да ви пишам вака убаво Сама со синко, решив до Дек да не го пуштам во градинка, па еве не оди доста време и од 1ви ке го пуштам... Он е супер, се качува кај што може и се повисоко да е Јас со хормониве сум лудница, љуто пиперче и се ме нервира.. не добивав и испадна циста на десен јајник 6цм, па едвај добив со апчиња и еве веќе ми е 5ти ден па за некој ден да одам на контрола да видам дали ми пукнала цистата. Друг проблем ми е забот кој мислам највеќе нервози ми прави, ми испадна еден проблем и имам закажано операција кај орален хирург во понеделник, имам заб кој ми е забеган во синус... заб во коска кој никогаш не успеал да си искочи надвор на вилица и малку ми фуфка... имав 3 интервенции со отварање да ми го ослободат да се извлече на вилица ама ништо не бива таа работа... инаку и ние сме лудница хороскопски знаци девица мм, јас стрелец, синко овен Уште малку ми е роденден, на 4ти Дек Ете така набрзинка еден поздрав да ви пуштам, зашто додека го напишам постов станав 5 пати Дека малку занимација си имаше во градинка, леле после градинка е полуден... се му е досадно, односно јас сум му досадна Башка не ми дава да седам на лаптоп... еве сега лаптопот го поврзав на телевизорот, па пола екран се песнички пуштени, пола екран фемина ајт отидов
Dobar den i od mene. Jas pijam kafe, bebe u dubak gleda Maksim Standard procedura na sabajle Voopshto ne sum spiena nokjva, go staviv da spie vo krevetche. Aj si vikam da vidam dali se naviknal na nas ili nema gajle kaj spie. On si zaspa, a mene mi beshe prazno. Tolku neubavo ne sum se osekjala odamna. Se vrtev do 3 saat edvaj nekako zaspav, se naviknav so nego do mene i voopshto ne mi beshe ubavo poinaku.. I mm sirotkiot 3 pati stana nokjva isplashen me prashuvashe kade e sin mu Tretiot pat mu se iznasmeav i on pospan si se nasmea sam @fairy88 bogami i jas sum panichar. Do sega ne sum zemala da go banjam sama, nemiren e i mnogu se plasham. Dobro e shto bil mt doma pa izreagiral, inaku ako si bila sama sigurno i ti ke si izreagirala nekako. Sega potsvesta deka mt e doma ti dozvolila da se stapisash, ako si bila sama i te kako ke si izreagirala i ti Bitno pominalo brzo i bez posledici, gush do lepotanot