Во ординација кај докторот мислам не ја наплаќаат инхалацијата, не знам не сум имала случај да прашам, нит потреба, ама мислам не се наплаќа. Ама скроз си во право, ние отидовме за 2мин преглед, имаше пред нас деца, пуштивме преку ред тројца и кога дојде нашиот ред веќе не се трпеше, тоа се кашлаше се бувташе многу. Отидовме за нешто безазлено ама сепакмда се провери а таму којзнае може и закачивме нешто па ќе се појави за една недела, недајбоче само. Нит е насабајле нит е навечер, небо немам видено една недела веќе, тесто право е. Видов една слика прееска баш, ужас, од крст сликано горе небо со бели облачиња а над скопје капак од густа бела маса некоја, дали е смогот, дали е нешто друго којзнае. Штипе на грло ужасно. Да не си ни во кожа. Страшно е. Јас искрено на маскине не им верувам, и не верувам дека таа маска е за неограничена употреба, мора да има нешто. Ужас сме, ужас.
Не се за неограничена употреба маските, точно е нагласено која за колку часа носење е. Мојава што ја купувам е за 8 часа активно носење, значи секоја недела нова маска.
Здравп мами! читам пишувате за загадувањево. Јас го носев моето 5-10 мин секој ден. Мора да се провеѕри и дома нели. Денесгледам пм паднале под пеесет и трк надвор малку да се размрдаме, па прошетавме скоро еден час. Бебуш ужива кога е надвор. После две недели мпжам.да кажам конечно се намали секретот и кашлањето. Веќе и да го нема. Превентивно само капки во нос ставаме да се прочисти носето од сите глупости во воздухот. Ми се ближи времето за враќање на работа, млеко имам и повеќе од доволно, се чудам како ќе поминеме. Го кпристам секој момент за гушкање со бебуш, па макар тоа значи и спиење заедно со мене на спална. Децата растат пребрзо, сакам да се што повеќе до мене. Малото заспа, сега ќе се гушкам со поголемото малкуи ќе се почастам едно попладневно кафе.
Здраво мајки. Нова сум на форумот , ве следам и читам ама немам време за пишување. Инаку сум мајка на една врверича - девојче стара 4 месеци. Стресно е мајчинството , ама убаво. Ви се дивам како успевате во се. Моето е толку плачливо што од дома не можам да излезам само плака и квиче. Па ве прашувам до кога ќе биде ваква Во хороскоп сме јас вага, мм стрелец, момето е лав или рак. Со мм така така се слагаме .Јас порано многу се лутев ама добив совет од баба му карај се али не се лути. И така е годините ми поминаа лутејќи и ништо не постигнав само се одалечуваш и ладеш еден кон друг. Друго прашање имам , колку време ве болеше шиеното по пораѓајот за време на односи? Мене се уште ме боли а користиме лубрикант Поздрав мами ме вика верверичето Имајте убава ноќ со вашите најмили.
Aj da se potpisham i jas.Sabajle i nie po doktori i uspat da kupam neshto i edna zhena mu se zakaci na mm kade sme odele so deteto.Znaci se nema usul.Za potreba bev izlezena , a i da bev od keif shto toa go zasega nepoznat pa da komentira.Nervata 200 mi skokna ama si pokjutiv. Denes cel den na cice ,dve lazicki ima kasnato samo.I vo posledno vreme koga cica mi se zakashluva pa go tapkam i mu velam ileto pileto(nagore gledam) i se paga od smeenje...dusha mala.... Mene samo prvite pati me boleshe,a imavme odnos po 40 den.
мамички кој ке вари кафе ,маживе мои заспаа па да одморам и јас хехе мала шала едното ми е во раци а ми се пие кафе
Uf mene kolku me nervira toa nekoj nepoznat koga ke ti zastane i ti komentira nesto okolu deteto. Jas taka so sin mi na 2-3 nedeli staro k9ga bese setam niz maalo i edna baba koga mi se pusti *kaj si go iznela tolku malo vie mladute majki vakvi takvi* pa ednas eden covek vo apteka kupuvam hipp sokce od jabolko i koga mi se svrte * kako da nemozes od pazar jabolki da kulis da iscedis punete im gi dzebovite na germancite...*. Grrrrr abe domasnoto vospitanie ne mi sozvoluva ama kako mi idese da im se pustam uf, ama obicno si prekutuvam i teram dalje. @flower30 sreken rodenden so malo zakasnuvanje. @irena.1 i jas lani so 4-5m bebe sekoj den izlagav, mi bese shube od vozduhot ama pak i doma e t9j, plus yste edno dete saka da iskaca nemozam da go zatvaram. Togas polesno mi bese i da ja zastitam kebence preku usta ona si spie. Toa e tuka ziveeme mora da se adaptiraat i decata, a deka treba nesto da se prevzeme treba i da se nadevame deka ke sojde vreme edna zima da ne se zbori veke za vozduhov i da se dise normalno. @coconaut abe jas definitivno ne sum tipicen oven ni edna od osobinive sto gi nabroja nemam da ne mi zgresile mene datum na ragjanje Ete denes sum presrekna sto e petok vikend domce si decava. Ainko uste sega peka dali ke vrnelo utre da moze da sme prosetale ako ne da sme odele na gosti negde. Detevo nemoze bez deca 1 den da pomine. Mi se odi negde na vozduh ama vodno e prepolno ke zaglavime u soobrakaj sigurno, kozjak nekako ednas bevme ubavo e ama nekako nema nesto mn za setanje. Neznam kaj bi odele ako ne vrne a da ne e daleku deka mojava ic ne e za vo kola taka za podolgi dusa vadi. Denes nesto bezvwzen mi bese denot na rabota i malku.me boli glava. Ja zaspivam bebka pa ke si se pruIme so mm i sinko vo dnevna da gledame nekoe filmce. Sinko saka denes so tatko mu vo dnevna da spie pa ja ke se siram na spalna dodeka ne ja zemam bebka do mene . Ubav vikend devojki
И јас сега кафе ќе пијам, синко спиеше на мене до сега па сега го легнав ако поспие малку па да ве читнам и да пишам некој ред. Инаку денес со мм пазаравме синко дома со бабите се чуваше добро поминале мирен бил Си се подновив и јас и синко. Си земав и машина за перење и за сушење да бидам раат со алиштата зимава. За синко зедов дубак 3 во 1 и џампер се прави и проодувалка. Мал е за дубак, а за џампер од кога се става? Полека се спремаме и за дохрана па му земав ситници. Уште столче за хранење да му земам и спремни сме, ама тоа што го бендисав на нет го немаа во продавница требало да се порача и сега треба да барам друго. Тоа е мами, одам да одморам со кафенцето. Убава вечер
Ај добра вечер! Ех само колку си се фалев дека јас ќе одмарам,дека јас ќе уживам,дека нема да чекам гости ама сум се излажила повторно.Секоја вечер си имам по некој,ама ако,така и на син ми не му е досадно,кога сме сами ми вика досадна сум му била,се ни е изиграно,се ни е напишано,нацртано,кажано до 20ч.Е после досадна сум била,па со право си кажува детето. Нејсе,со мм комбинација лудило,јас девица,тој овен.Но,за разлика од она што го кажува хороскопот,баш напротив,ние сме во супер односи,јас сум малце помека и повеќе попуштам.Имаме и мало лавче. Во врска со воздухов,да не ви сум во кожата таму каде што е екстремно загадено.Ние,овде,во овој мал град,навечер отвараме тараса,лути нос,тешко се дише,мириса на чад,што да се каже за вас.Алишта еднаш оставив надвор да се сушат,и после повторно ги пуштив дасе перат,Смрдеаааа.Пазете се,да ви кажам излегувајте кога е почисто,знаете дека е лага,зашто не е така. Кога беше и мм тука,секој момент го користевме да излеземе негде.Сега,имам повеќе,многу повеќе обврски,така да поретко излегуваме со синко,навечер практикувам да седам дома,се плашам од арамии,крадци,педофили,наркомани кои ги има на секој чекор и многу малце им треба замногу дане исплашат.Преку ден обавезно го изнесувам низ маало,до град,да попешачиме и смениме воздух.Не го натрупувам со облека,полошо е ако се испоти наоблечен. И така,мајки,успеав 10мин да си се искажам,ама толку беше,сега му текна дека количињата денес не ни се паркирани на маса. Добра ви ноќ на сите!
Добро вечер, бебе спие,мм си игра со новиот телефон, а јас да ве читнам и бегам на спиење Цел ден излезени на шетање.Бевме на гости со бебушна на другиот крај на градот.Пат да му се смчи на човек,ама мора да се излезе не бива и се дома.Времето беше магловито,облачно и ладно. После со мм продолживме на шетање по трговските на ред фреидеј.Му смениле име од црн го направиле црвен-ваљда оти немше асални поусти и во нормален ден повеќе ќе најдеш на попуст него ли сега. Ништо не купивме,освен две ситни играчки за бебето. Само амбарот за јадење го наполнивме од кај турците.Кога одиме таму оставаме голем цех,оти тоа држи за наредните два-три месеци.И се е храна која ја нема по останатите маркетиСтандарното јадење се купува еднаш-двапати неделно. Лека ноќ жени
Читам и си велам жената бојата ја утнала секаде фалат блек она имала ред фрајдеј. Оно имало причина уствари немало попуст. Тоа е голема реклама и фама во Америка, гледам и во Англија
Kaj nas nekade pishuvashe red nekade black.. Na primer media markt imashe red friday deka nemaa bash nekoi asalni popusti, deichmann imaa black friday do 50% popust.. C&A i H&M imaa black friday so 20% na se vo prodavnicata.. Ama ja si kupiv stvari od prodavnici kaj shto voopshto nemashe nikakov popust, tipichno za mene
@Ava.84 не утнав тука имаше реклами за црвен петок.Имаше на некој места и како црн,ама не стасавме до таму да видиме што има @Mariangel честито мајче штом си се подновила.Јас имам многу за купување не знам од кај да почнам,а и немаме време. ММ во работнички вчера прошета по трговскиот.Нема време да се пресоблечува и да излегува. До Даихман и за обека за нас не стасавме.Влеговме да видиме што има за бела техника и детското.За нас стандард нема време.Стана касно,пазарувавме јадење и патот дома. Си останавме разочарани од попустите заради тоа и искоментирав.ММ зеде Самсунг 6 еџ на обична промоција и беше поефтино,него ли сега што беше на намаление. Денеска не готвам,имам задача да се пролепшам и да излезамеЕден трговски во близина има многу убави декорации со куќички и санки и да одеме да се сликаме.Па ако има време да се подновиме со облека. Само тој апаратот што толку чисти слики вади,секоја брчка на лицето ми ја фаќаПод итно мора да барам програма за фотошоп.Професионален е апаратот,ама убави без фотошоп нас не не вади. Само синко си е убав на сите слики И тоа поздрав жени и убав викенд
Добро мамички само ние ли уште стануваме на 2 часа за цице? 6+ е имаме и дохрана денски си цица на 3 часа ама навечер отепување, шробав и со мое молзено млеко да не не се најадува доволно и давам во сон одма штом се раскенка пие по 120 мл и заспива одма ама за 40 мин е станата пак за цице.. офд до кога вака? Иначе супер сме преку ден си игра си спие два пати по 1.30мин..
Moram dusava da si ja olesnam...Svekor mi samo toj znaj kako dete treba da se gleda a ako ko trebalo da si gi gleda negovite ne sedel doma tuku si setal i sega ce mi kazuva kako se gledalo dete...ako ika ladno mu e,ako kiva nastinat e,edno vreme se nauci na sekoe placenje gladen e.Pa sega ko ce placi vika mu se kaka,deka ne odi sam tuku treba nozete da mu gi krevam I togas si odi ili pa so cepcina ili klizma i toj ni kazuva so obicno sapunce trebalo. Ne trebalo da go krevame da zdrigni,ne trebalo nadvor na sonce da go isnesuvame ,da ne go ostavame na stomace za se bil mal. Na 6 nedeli lezevme na bolnica imavme malku bronhitce I noseto ni bese zatnato,doktorkata ni rece kako sakate ako sakate lezete ako ne doma samo inhaliranje.I svekor mi odma CE lezite kako taka podobro e ovde i aj ostanave samo da nema kavgi i drugiot den mi vika varaj da te pusta nisto ne mu bilo jas prasav.Veruvajte ce puknam.Deteto nastinalo ne trebalo setanje a edna den so spijanje bevme kaj majkami ko si zemavme 6 nedeli,nemalo deteto toplina Lele neznam do koga ce izdrzime,no so da se pravi koga nema kaj da se odi.
Svekrvati so veli¿¿Reci mu ne me nerviraj ke mi sekni od tebe mlekoto(ako dois)...zboruvaj so mazot ri
Svekrvami mu vika da ne se mesa ko trebalo da sedi doma da si GI gleda decata toj setal Sega da me kazuva kako treba. A so mazot mi we skaraa me zboruvaa nekoe vreme.Svekor mi edno vreme ne se mesase sega pak pocnuva
Јас да ти кажам едвај чекам второ да родам и доле да се среди мојов проблем, незнам како ама незгодно ме имаат сошиено па еве веќе скоро 1год и 8 месеци мене ме боли баш лево кај раничката, како на односи да се тегне и пука, неколку пати дури и крвче сум имала... кажав на гинекологот и ми рече мачкај солкосерил, ама не ми помогна ни таа маст...