Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.762
    Ako ti e za uteha ama da ne te plasam 15m uste se budi sto na 2 sto na 3-4 saati. Ne e do jadenjeto gladno ne gladno ednostavno nekoi deca neznaat da se prezaspijat sami ako se podrazbudat

На LUCERKA и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    34.012
    Добар ден мајки , како сте денес вие и вашите најмили ☺

@mariz леле мајче зар уште те боли? Јас од докторката сум многу задоволна многу беше нежна и стрплива со мене. Дури ме галеше и на сам пораѓај . Немав некои болки по порагајот дури не знам ни каде ни колу сум шиена☺ Страв ми беше да се допрам. За второ не размислувам скоро и ако мм вчера ја праша ќерка ми сакаш ли братче а таа почна да плака Паметна ќерка на мајка

@24.07 мајка не слушај многу многу ти си експерт за твоето дете. Така мојата свеќи и мајка ми гледат ќерка ми легнато ја доам , а они кај виделе таков начин 100 пати рекоа седечки поарно било. Еве 4 месеци уште легната ја доам и не се замарам од едно уво влези од др. излезе.

Поздрав мајки и убава вечер.

На Girl-Rabbit, M&M, tina-63 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    (facepalm) Свекорите наши роднини да не се? :wasntme:
    И јас го имам истиот и искрено неможам да го поднесам со неговите коментари
    Правам се спротивно од тоа што ќе каже или коментира и ако не престане одма му се нафрлам на мм да реагира тој :!:
    Ко жени некои се мешаат :@

Добро вечер
    Јас и беба дома,мм го пративме на пазарење
    @fairy88 исти сме и ние,цел месец не трошам во маркетите онолку колку за едно одење во турската :worried: И не одиме повеќе од еднаш месечно
    Вечерва сме на роденден кај пријатели и воопшто не сум за одење, уморна сум и овие неколку дена ме мачат мачнини и повраќање ]:) трудна не сум само со ми замина тетката :nod:
    Ајде мами варам чајче :coffee: :hai:

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, Smizzy и 8 други им се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Мари петсто години не газиле и затоа највеќе си имаме сличности во кујната.Јас да имам турски маркет до мене во друг мислам дека нема да влезам.

Инаку бебе заспа,јас да раскренам и да спијам. Заврши фотсесијата за денеска,бебуш подновен најмногу како и обично,јас и мм скромно-се нема време за нас(facepalm)

Битно си купивме нов тостер:D.Стариот беше пластичен и мал едвај две лебчиња собираше.Од најефтините,колку да работи.Кога се вселивме немавме доволно пари- од лажица и вилушка почнавме и многу работи купивме колку да се служиме и беа оставени во план да се заменат со тек на време.

На Girl-Rabbit, Kaetana, Ava.84 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.762
    Denes cel den po doma ama kako detska gradinka mi bese. Prvo dojde kumceto pa se simna komsiceto pa dojdoa vrat mi na gosti i sose malovo 4deca na kup. Pa se razitidoa komsiite i ostanaa brat mi so vnuk mi se iznaigra sinko ziv sreken a cwl den od doma ne izleze. Malata ja prativ sabajle so tatko i da pazarat taka da ona malku mrdna jas posle ednas do prodavnica i tolku. Ama ubavo mi doaga vaka nekogas cel den doma da si sedime poveke go osekam denot. Duri i dremnav 1 saat preska o eve sega ja zaspivam malava pa sakam nekoe filmce da izgledam. Mnogu sporo mi zaspiva i pak ke recam ne e ni za 2 pati ni za 1 spienje. Denes 2 pati dremna ama i vtoriot pat i sega sporo mi zaspiva po 40min se gnjavi. Ama pak nemase da izdrzi ni do 7 da ne dremnese. Utre vecer sme na gosti taka da pak ke mora 2 pati da ja zaspijam inaku planirav samo 1 i da ja legnam rano ama nisto pak ke ne fati 10. Vikend9v osven alista i kujnana standardno nisto ne fakam.me mrzi

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Zheniii kaj ste mnogu ste tivki :) :hai:
    Nie eve niz doma, mm i tatko mi ke si spremale sami vechera i za malku ne ja zapalija kujnata. Plus si pechea lebchinja i dvajcata bea vo kujnata i gi zaboravile i kjutuk crni gi izvadija. E vikam da si gi jadete sega takvi ;) Ete gi haos mi napravija u kujna i si vecheraat sega (facepalm) Jas kafe pijam, mashina pushtiv, dete sredeno i zaspano, elka nakitena i toa e toa. Kupiv crevo lambichki za na terasa i toa 11,5m i gledame so mm deka nemame shtek na terasa :doh: Si vikam Bog da mi go chuva pametot :rofl: Vo prilog prvata nakitena elka vo stanot a voedno i prvite Novogodishni praznici vo nego :inlove: :party: 8) (Poskromna godinava, narednata se nadevam pobogata :) ) image.jpeg

На Girl-Rabbit, Dzevelekova, Kaetana и 29 други им се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobra vecer
    Cerkicka stotuku zaspa,denes ne ha legnav da spie i nemozese poveke da izdrzi.
    Vremevo ne bese loso pa ja izvadiv na vozduh,sakav na podolgo ama mm ne idese pa sama ne mi se pesaci na daleku,samo do park |(

Denov katastrofa(facepalm)ovoj soprugov moj,tatko na cerkami od mala kavga do zifci kinejne:devil:do ludilo znae da me donese.....
    Kazano objasneto ama gabe glava negova nerazbira i NERAZBIRA!!.....:devil:odamna vaka ne me dovede do ludilo:devil:
    tuku aj da ne gmecam so rabotive:(

@Mariangel ubava elkata:inlove:sekoja godina poradosna da vi bide:*edno guski do maliot ubavec:hug:mnogu ubav pogled ima,neznam dal sum tikazala:inlove:

Ubava vi vecer na site:f:
    Mojata nema da bide:(mi ide da tresnam:headbang:

На Girl-Rabbit, green.eyes, fairy88 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Ostaj so ne gazele sea pak i parite ni gi zemat :lol:
    @Mariangel elkata vi e prekrasna :inlove:

На Girl-Rabbit, danichap, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.762
    Pocnavte so elki :)
    Jas se mislam kaj da ja stavime a zverkava da ne ja faka. Ke bide veselo osekam kakva tarasmarka e kojnae kolku ke se vozbudi koga ke ja kitime i ke saka se da faka. Aj so ke faka ama da be ja prevrti da ne i padne vrz nea, vajda nema ke ja pazime ili toa ili da ne kitime ama pa nekako mi e zal bez elka

На Girl-Rabbit, fairy88, muchacha_a и 4 други им се допаѓа ова.
  10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    I jas na misla sum. Ovaa godina nsjverojatno i bez elka ke bideme. Ovde nemam mesto, ako se preselime do nova, tamu ke nakitam i elka i soba i terasa, se. Mi e strav, mojov se prefaka, a lampionite ke nastradaat, zasto ke mu licat na topki :D(isto kako mandarinite).
    Nie dobri. Denov horor. Site spievme do 11 sabajle8). Jas zaspav prv pat vo 8sabajle. Cela nok doev deca.:whew:
    Koga stanaa bese ludilo. Gi srediv, presoblekov, naraniv. Golemiot pobesne deneska. Dusha mi izleze trcajki po nego. Popladne ne prespa. Gi izbanjav nakaj 9 i vo 10:30 site trojca spieja. :clap:Na golemiot zaboraviv da mu dadam d3 kapki.(facepalm)
    Jas lezam, ne mozam da spijam. Od premor.
    Imajte dobra nok. :hai:Se nadevame utre pomiren ke bide denot.

На Girl-Rabbit, Kaetana, mimidjon и 9 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.611
    Допаѓања:
    108.920
    Добро вечер! Денов турбо машинче. Немавме вода скоро цел ден и кога дојде што попрво. Ама средив се, утре сите 4 ќе ги кренам у вис и ќе шетам, се најавува и срамежливо сонце па ќе фаќаме Водно галиба. Толку сум уморна што поишенненможам ни да пишувам. Убави сни мамаситас!

На Girl-Rabbit и eleni27 им се допаѓа ова.
  12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Здраво мамички,ме нема некое време да пишам ама гледам и никој не се секира:wasntme::D Редовно ве читам,ама обврски работа,дете,па болно беше вирус,па бактерија во нос веќе преку глава ми е.
    Туку мамички ајде да ве почестам денес беше нашиот голем ден.Две години изминати во среќа и радост,две години две мали очиња, едно мало суштество ме направија нешто што не мислев дека ќе бидам.Му се радувам на секој поминат ден претежно несовршен,ама во моите очи идеален.Ме прави толку силна и толку кревка истовремено.Го обожавам.
    Ви посаковам се најубаво,роденденот го поминавме во домашна атмосвера со друштвото и најблиските,мамичка се измачи ама се исплатеше.Бујрум мамички кој е за торта.

img1480203160818.jpg

На Girl-Rabbit, Пчела, Kaetana и 27 други им се допаѓа ова.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Srekjen rodenden na najslatkoto plavo detence. Zdrav,zhiv,srekjen,sakan i nasmean da e sekogash :l:

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    140.781
    Dobro utro mami. Nie uste vo krevet. Vcera si zasednavme trojcata na spalnata i si podavavme igracki. Smeenje igranje pesni i doslo 11 saat. Aj ja gusnav malata i zaspa. Stana nokeska so placenje 2 pati sd butka u mene... se mislam dvata keca gore butkaat. Pa guskaj gali i zaspiv pak. Sega nozete i se vrz mene i ne mozam da mrdnam. A mi se pie kafe. Ke mu pisam na mm da stavi. Deneska mora da setneme do park ne moze tolku vreme zatvoreno dete.

Si imam rabota po doma ama pa si vikam nema poubavo od bebe u krevet so mene koga prv pat otvora oci i mi se smee. Pa neka proodi kukava.Mi fali budenjeto otkako sum na rabota.

Последна измена: 27 ноември 2016
    На Girl-Rabbit, Kaetana, kelebeim*** и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Sreken rodenden ,golem da raste

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @tincemajmunce sreken rodenden na maliot.
    @Mariangel preubava e elkata
    I jas denes planiram rucek nadvor,ke pushtam edno 3-4 mashini i ne se zamaram za dr.
    Bev vo prodavnica sega kafe pijam.Ubav den ke bide.

На muchacha_a, Smizzy, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.611
    Допаѓања:
    108.920
    Абе каков парк спакувајте се и на Водно, јас се молзам сега, јадеме по една овошна каша, пакувам бебе и фаќаме Водно, да диши бебе водух, да дишиме и ние малце со него. Ми се гледа ко малцд поарно ама јок, не е овој воздух за бебе.

Е така мајки, недела си ја оставив за нас, вчера вечерта удрив форца у денес ќе уживаме. Татко нахрани бебе, сега прави каши за нас, малку да закрепиме душа и правец на планината. Туку ја ќе добивам, млекото упола, ама никако да пробие, еве ме секој ден чекам.

Убав ден мамички!

На Girl-Rabbit и Cka им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @Cka ме потсети дека и јас му пишував смс на муж ми кога ќе ми затребаше нешто, а детето во фаза на заспивање на цицка :D Среќа бесплатни смс имам, зашто често нешто ми требаше :D

Инаку мене ми е рано за елка, порано сум китела три дена пред Нова Година, сега атер за дете малце порано. Но сепак не планирам пред 10ти декември. Гледам Скопјево го изнакитија, од 1ви ќе ги пуштале сијаличките, мислиш 100 празника имаме што стои накитено два месеци (facepalm) Не дека сум негативец, ама мразам кога се претерува со нешто.

@tincemajmunce голем да расте мангупот, здрав и среќен да е цел живот! :*

Едит: на Водно само на врв, да видите како се излага од маглата :|

На Girl-Rabbit, Kaetana, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    140.781
    Angel znam ama na vrv sigurno duva... nir na Kozjak obicno odime ama sega nesto kolata ne ni e za podaleku. A na sredno Vodno isto e plus guzva...

Nie na fb si pisuvame :) Zaspa? Da. Ides? Ne. umorna sum Aj utre. Aj. Staj kafe. Alo kafe. Kafeeee. Abe ke prais kafe? ????? i ma kraj mu zvonam zs da stane da vidi hahaa. losa sum znam.

Edit. U momentov se krijam u wc za da ne me gleda i slusa za da jade kasa. Od mene ne saka saka cice. Koga ja ranam mi vika neeeeeeee i pravi kako da cica so muceto.

Последна измена: 27 ноември 2016
    На Girl-Rabbit, Kaetana, Tanjusce и 8 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    @tincemajmunce реќен роденден на лепотанот. Само радости да ви носи.
    @Mariangel @fairy88 @Mari* ме изнасмеавте за црниот односно црвениот петок и турските продавници.

Исти сме и ние. Штета што немам ништо во близина, и јас би поминувала на редовна база. Само муабетот што ви го читав одма ми текна што се ни фали за да купиме :lol:.
    Ние не сме испаднати по дуќани или трговски од кузнее кога. Со свекрва ми што отидовме до лидл и алди да ја подновам малата, мм е турбо периодов па и попусти и се испуштив :envy:.
    @Kaetana да се јави на рецепција. Ми фалат нејзините постови :hug:

Инаку малава ја спремаме за во градинка.
    Не е баш како што очекувавме и планиравме..ама ишта боље од ништа.

Јас нели 3 месеци на поседок кај мајка, па свекрва ми беше да се распраша во градинката и да не стават на листа. Тогаш и рекоа од Декември ќе може да почне.
    При разговорот минатата недела испадна дека женава ја згрешила годината на раѓање на малата :tmi:, наместо 2015, пишала 2014 и они за во сосема друга група чувале место.

Сега ќе оди од декември ама само петок. Еден ден наделно. Најнормално ќе тргне од март.
    Евентуално порано да се ослободи место. Сепак еден ден не е за потценување. Малата ќе се радува да си играе со дечињата и да се социјализира малку.

Многу размислував за процесот на адаптација. Да беше секој ден ќе беше побрзо можеби, вака до другиот петок дете заборавило, па ќе треба секогаш таму да седам со неа. А јас со термин за пораѓај во јануар тоа тешко изводливо...
    Некогаш и свекрва ми можеби ќе ја однесе и таму ќе ја чека. Или пак грешам, полесно ќе се адаптира бидејќи е еден ден само. ОД друга страна не сакам да и го кратам тој ден. Кога се има можност за еднаш неделно(едно место го делат 5 дечиња како што разбрав и секое иде еден ден), па не сакам да и кратам.
    Ај, отом потом.
    Ќе биде како ќе биде.

И фалат уште чизмички и ранче и спремна е:lol:

Стаса мм со појадокот, да одам маса да поставам.
    Убав ден мајки:f:

На Girl-Rabbit, Kaetana, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.