Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.762
    Lele kako te citam taka ti se cudam kako izdrzuvas. Jaka ti dusa. Jas vcera legnav vo 12:30 i denes sum koma deka me budi uste noke.
    Inaku i jas nekogas i zaboravam d3 nisto strasno.
    Eve sabajle do 7:30 spievme pak ja prezaspav 10:30 sega ne mi se mrda so mal prst. Sinko otide vo komsii da si igra mm nesto stavase zelka i eve i on dreme na kauc mrzliv den vo najava. Rucek imame da potsredam nesto alista i nisto dr ne pravam. Utre fala bogu imam zena za cistenje pa ne mu ja mislam

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.762
    Sreken rodenden zuv zdrav i vesel. Mn dobra torta btw :)

3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.762
    Hahah jas na viber mu pisuvam od spalna. Obicno poraki za golemono, kazi mu da kuti da ne se dere... ili proveri dali e zakluceno koga se uspuvame noke :) deka vuber pa bez pari inaku sto ke pisuvavme :))

На Tanjusce и Cka им се допаѓа ова.
  4. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Среќен роденден на лепотанот, само радости да ви носи :)
    @Mariangel многу убава елката на шефот :)

На tincemajmunce и Mariangel им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    34.012
    Добар ден, мами.

@Mariangel многу убава елка. Мм купи во сабота природна ама многу е мала плус и за надвор. Оваа година така ќе минеме а догодина ќе купеме убава голема како вашата
    @tincemajmunce среќен роденден на синот да ви е жив и здрав ☺ Многу убава торта со Маша и медо.
    @fairy88 мене многу ми недостигаат турските продавници за грав, кисела зелка и еден куп работи.Ефтини овошје и зеленчук
    @danichap си го сменила аватарот јас по слики ве памтам и пратам ☺ А и ние чекаме ред во градинка од септември. И јас се плашам за адаптација како ќе биде морам работа да најдам не можам дома веќе , а и буџетот вели дека мора да одам.

Денес ќе имаме за ручек пире со сланина специјалитет на мм. Јас готвам 6 дена тој само еден или купува готова или скара прави
    После ручек може и да шетнеме некаде.

Поздрав мами, убав ден :hug:

На fairy88, danichap, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Da se pofalam nie denes izedovme nebroeni lazici i vecerta samo dva tri pati stana da cica.Duri mi bese cudno pa go slushav dali dishi:|.
    Vtorata mashina kaj da e ke doperi.Da se nacicame i zaminvame.Se citame.
    UBAV DEN KAJ I DA STE.

7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas imam pred zgrada duri tri turski prodavnici a ne edna :D I retko kupuvam od niv, si pazaram vo Rewe a epten ako neshto mi treba a da go nema vo marketot ke otidam do turska. I sekako za tursko kafence,simit lebche i banichka so sirenje :rofl:

На fairy88, Mari* и Ava.84 им се допаѓа ова.
  8. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Na kratko samo. Nokeska se naspav. Ne mi se veruvashe deka prv pat za cicanje stanaa vo 5. A jas zaspana nekade okolu 1. Pa stanav svezha. I odma prezaspaa, pa pospavme do kaj 9. Ke ja pamtam nokva.:clap:

На Angel.Heart, apple12, Sunshine_1979 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Тебе пред нос ти се, а јас дури до Германија одам за такви работи:D имаме и овде продавници со балкански производи ама кога ќе видам обично еуроблок чоколадо за 2 евра, тогаш поубаво ми е милка да си јадам:) а носталгија ќе лечам кога ќе си одам во Мк:)

Инаку ние чекаме тато да дојде од работа па може ќе шетнеме малце. Големиот е луд по татко му, по цел ден стои на врата и вика Деди, деди, жал ме фаќа:(
    Мразам зимно време, се бориме со температури, лошо време и најстрашното со несовесни болни гости кои без никаков обзир доаѓаат кај бебе и мало дете такви полни со бактерии:worried:

На Kaetana, Lorins, danichap и 5 други им се допаѓа ова.
  10. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Здраво мамиии... еве сум и јас
    Периодов времево ми лета, дур се свестам денот поминал. Бебушко мој порасна, 7 месеци имаме веќе а како вчера да се породив.
    Ми пуштија една страна за кликање вести и 7 долари од вест се добива. Не знам дали е вистина ама ќе пробам, секако не одзема повеќе од 5 мин. Ако некоја сака нека ми пише ќе и ја пратам да си се логира, па може ќе заработоме нешто

На Tanjusce, girl-miri, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И баклава мњам мњам :headbang:

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    37.714
    Добар ден и од мене,прво кафенце денес,еве сега стасав да го пијам.А за брзо ми се најавија гости дека
    ќе дојдат,па пак ќе пијам сигурно.Мене многу ми е незгодно кога доаѓа гостин(сам/а)дома,порачува кафе,и да го пие без друштво.Без врска ми е некако.Па,со оглед дека е пијам турско,само мешам де какао,де нес,што било,битно придружник вечен и верен сум :D
    Елка не китам олку рано,сигурно околу 10-15 ќе биде накитена,лани ја купивме,нова ни е.Годинава не ми се даваат пари за лампиони,а овие што ги имаме не се сите во иста боја,а ги имаме многу,па ставам само исти.Ставаме и чорапи на прозори,па срми по скали,па влезната врата обавезно ја украсувам цела,ламбички имам многу,ама не ни текна кога реновиравме да си ставиме штекери однадворешната страна.
    @Mariangel многу убава е елката,посебно бојата на лампионите.
    Мм единствено средство за разбирање меѓу нас,го користи само повикот.Не пишува смс,ни фб ни вибер ни ништо.Е сега,кога е вака далеку,море и се јавува и пишува и праќа слики.Да видиш како е,кога ти фали некој. :emo:
    Утре одиме на шопинг со синко.Во бутикот од каде му купувам облека донеле нова гардероба,богами се што видов на фб,ми се допадна.Мислам дека евричи ќе се разлетаат на велико утре.Плус и чевли обавезно ќе му земами термо чорапи.Слико утре ќе имате.
    Дури напишав јас,синко си стана,кафето среќа успеав да го испијам.Гостите се по пат.
    @tincemajmunce Голем да расте фраерот само да ве радува.

На Girl-Rabbit, Kaetana, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  13. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мамички..Неделава ми беше стресна и тешка...Затоа и неможев да пишам..Ве прочитав сите гледам @tincemajmunce сте славеле роденден нека му е срекен да е жив и здрав @Mariangel многу убава елката иста ми се чини имаме само лапмионите нашите се во две бои но сеуште не ни е накитена деновиве сигурно ке ја накитам кога ке имам вишок време :) Туку ние сега сме сите заедно но тешко е многу...Еве веке недела дена керка спие овде но секогаш со плачки синока заспа во 3 часот по полнок со плсчење не сака никако овде синко ја буди..Од секија вечер плачки викање и пискање и се фати гласот носот и тече затната па неможе да спие неможе да дише..Јас мислам немам повеке нерви утрово кога се разбудив ми стана лошо но срека мм беше до мене па ме фати..Ајде трк до дежурно крфта слаба ми дадоа таму едни како ампули се растварат во вода..Се мислам дали ке издржам незнам навистина..Никако да се навикне на плачењето од синко одма се буди дали ке помине навистина незнам..Синока плаче не сака кај никој а синко цицаше почна да го тегни мене ме влече за рака..И објаснувам но никако да разбере..Се надевам дека ке издржам и ке успеам..Сега синко цицаше таа гледа цртани беше долу но ја слушнав плачеше сакала овде па ја донесоа..И така мајки јас се распишам имајте убава вечер..:)

На tina-63, Smizzy, danichap и 6 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.762
    Kako propadnaa planovive za popladnevo. Trebase da odime na imenden kaj bratucetka mi vo taftalidze. Ja naspav malava bas kako sto si planirav da isterame edni normalni gosti si se doteravme si trgnavme a toa da ti imalo proklet miting. Cel centar blokiran of site mozni strani. Se vrtksvme skoro 1 saat vamu tamu po ulici da na kraj pak stasavme nakaj aerodrom kaj vero. Mm kako sto ionaka e nervozen koga vozi vo guzva pocna da vrie, malovo go fati nervoza i vikam vozi nazad doma ova ne e normalno kojznae koga ke stigneme i na vrakanje sigurno isto ke bide. Se e toa ok ama golemion koga fati da urla da place sakase da si igra so bratucedite pa on ni ja pukna glavata. Edvaj cekam da pominat izborive da ne gi gledam ni slusam veke. Se nadevam nema u raboten den da im tekne vakva gluposy nema da mozam nikako doma da stignam. Aj da ne odime pravo dona niz capitol malku setnavme i sednavme na pizza pa mu pomina ljutinata i na nego. I ete taka ispozaspaa site, jas malku preska dremnav pa ne mi se spie uste. Malku raskrenav alista i igracki da pogledam malku tv i vi krevet.

На Angel.Heart, tina-63, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    8.326
    Добро вечер:D,

викендашки не пишувам многу....ден за фамилија е.

@danichap и те нема често да пишуваш како @Kaetana . Тоа за градинката тие подобро нешто него ли ништо.За социјализацијата е стварно многу битно детето да се меша со други деца.

Кај мене нема деца во зградата.Има една до душа,ама си се поздравуваме само и секое видување се прашуваме колку ни се големи децата(facepalm).Не ме грее од таму дека ќе се дружиме.

Има уште една градинка,сега околу нова година прават разгледување за новите деца кои треба да се запишат.Уште таму да аплицирам и да молам Господ дека од 4 барем во една ќе не примаат.

@Mariangel мноу убава елката и декорациите.Сигурно се радува шефот.Инаку голем пораснал машала,денеска прави 8 месеци.Да му даде Господ многу здравје и само среќа да го прати во животот:hug:

@tincemajmunce честито и на твоето ергенче втори роденден.Здравје, среќа и да ве прави горди родители.

Ние стандард денеска чистење по дома,бевме на нов стан на другиот крај на градот.

Отидов јас бебето се разбуди...плака во сон:(

На Kaetana, M&M, Mariangel и 6 други им се допаѓа ова.
  16. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Хелоу,мами.да и јас гледав дека има митинг и тоа кажаа централен цццц едно нешто ке почнеш да гледаш па почнуваат со изборните кампањи и глупости кој што ветува а не исполнува,мн ме нервираат.
    Инаку и јас сакам да украсувам за празници уживам во тоа,елката таму накај 20 уште е рано,синко ке сака да ја фаќа па лампиони..се радувам и на снег,како мало еете сум,а и зимно дете сум на 10 јануари,измеѓу празници.
    И синко полека си расне наполни 20 месеци,колку брзо поминува времето,како вчера да беше.
    И да ви кажам од денот ништо не гледам,дури станеме и оп пак се стемнило,мразам кога ноќта е.поголема,друго е летно време уште во 7 сонцето изгреало и започнува денот има време за се.
    Уф нешто ми излегло на јазикот напред на врвот како мало бело пликче и ме боли мн и чудно ми е не осекам вкус,дали од сол може да е,јадев печен лупен солен сончоглед.....
    Ке има трета смена,синко дремна пола саат мн касно и тоа жени....се знае домашната работа јадење,готвење,садови,чистење,секој ден тоа па тоа..
    Добра ноќ и убава работна недела...

На Kaetana, Angel.Heart, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.611
    Допаѓања:
    108.920
    Значи каков малер сме, у пм, вчера сонце пукало на Водно денес маглишта прст пред око не се гледа. Ама битно воздухот не е како градскиот. Иначе за ветер нема ветер, ама затоа магла имаше многу, а вчера било убавини.

Денес синко рече ТаТа, прво повторуваше јаја после тата. А јас добив гребаница во око, која правдина е тоа. Шала на страна око ме боли толку многу што не можам да гледам, којзнае како ме има загребано, страв ми е да заспијам да не станам со око колку бејзбол топка. Од играчка плачка, се тркалавме на кревет и ме загреба лошо ептен. Син мајкин толку се насекира што додека не го гушнав не престана да плаче. Дада му ме има вака гребнато лошо, ама не до толку.

За китење ми е рано, не знам што планирам годинава искрено, голема е веројатноста и да не китиме, не сум љубител баш на прашини и ситни ѓубренца од елката, стара е и не е кидс френдли баш. Имам нови украси, гранки, ќе украсам нешто, ќе докупам лампиони и ќе направам икебана ама не сакам елка.

На M&M, danichap, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Женчиња, лепотичиња мои, добро вечер!
    Мене ме немаше деновиве, работа, куќа, деца, една свадба,малку гости и малку шопинг...кога ќе видиш - отишла цела недела!
    Арни сме, живи- здрави, додуша малку тенки со живците, ама тоа ни е!
    Да ви се пофалам, почнав да кликам реклами и да ја чекам првата заработка од работење на интернет! Мора да му се даде инфузија на домашниот буџет...вака не ја бива!
    Уште ми е рано за исплата, ама моја пријателка веќе ја исплатиле 300 долари за еден месец! Ќе пробам, нема вложување и нема што да изгубам!
    Многу е едноставна работата, по 15 минути на секои 5-6 часа ти одзема, ако некоја е заентересирана, пишете ми порака, ќе споделам линк, а и да бидам искрена, од мрежното вклучување на нови членови и јас добивам екстра поени па сите ќе бидеме во ќар!
    Добра ноќ на сите

На Kaetana, Angel.Heart, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Pusti mi mene link :)
    Gledam si pisala vo 1 I nesto, spiese li bebka? Kaj nas bebe se poremeti,vcera vo 2 zaspa so placki, prvo si legnavme kaj 9 30, spiese pola saat I stana naspan,spremen za igranje. Se iznaigra I edno vreme koga me kasna za rakava so seta sila, modrica mi napravi..mu podviknav I se utepa od placenje, posle go zemav go smiriv I konecno zaspa. Ne samo toa, cela sum izgrebana po licevo od nego.

На girl-miri и SummerGirl им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Не ме гребе, туку ме поткаснува со забчињата! Во 5 ноќва имавме журка, изгледа топло и беше па се разбуди и успивање амин! Дури после 6 заспа! Синоќа ја заспав во 10, ама де бањање, де фенирање, да приберам, муабет со Мила и дур искликам рекламите - еден фати!
    Сега оди па издржи на работа!
    Вие оздравевте ли? Дома ли си уште?
    Линк ќе ти пуштам во порака!

На SummerGirl и coconaut им се допаѓа ова.