Добро утро мајки! Повелете на кафе : Гледам надвор прска снег, за прв пат изгледа ќе се замотам со шал, не е ден за марама Моиве дома уште спијат, но да испијам кафе ќе ги станам па ќе ги пратам на лекар и малце да прошетаат да разгледаат јакни за малата. Уште никако да најдеме нешто што ептен ни се свиѓа. Ми се допадна една во Бисер, ама светло розе и некако ми боде очи бојава Инаку во врска со спиењето мојава почна да збори во сон. Ноќеска кога се развика ТАТО ТАТООО, си мислев станала. Пред неколку дена пак бараше пајак низ кревет, едвај ја убедив дека нема ништо....кузнај што сонувала. @eleni27 да си ги искористиш сите 15 месеци што ти следуваат, незнам како си пријавена но законски знаеш дека секако ти следуваат. Дури и да сте потенки со пари нека се заангажираат останатите да помагаат, твојата улога сега е да бидеш само мајка, им требаш на тие три мали дечиња. А после 15 месеци ќе бидат пркнати и се' ќе биде полесно @Saraa наводно имало некој што кошта 900 ден. Јас до сега ставав на парно алуминиумски садчиња со вода, но очигледно не е доволно, а во моментов немам 3000+ за навлажнувач (толку се сите што сум ги сретнала до сега).
Добро утро и од мене, каде бе снегче? Во 7:15 станав не видов... иначе @Kitten не даваат некаде да си земеш на рати? Вчера синко го ставив во креветче и дури 1 саат спиеше таму, се открива и сака да се пика во нас, а таму во претање се напика во решетките и викна по мене Многу е смешен периодов, се повеќе зборува и многу се радувам Леле како вчера да беше бебе во релаксатор, сега детенце ми е веќе пијам чајче, правам доручек за него, ајде на топло чајче
Aj zdravo. @Cka sreken rodenden. Kazete ako najdite od navlazuvacot oti neznam shto ke se pravi:-!. I mali moj pred alarmot sekoe utro e stanat pa eve sega go uspav.Za prvoto dete ne bev tolku zatrashtana.Sega strav me fakja kako ke se odi na rab koga e tolku privrzan za mene.So golemata nemav vakva maka.Od pet meseci se cuvaa so baba i dedo.Porado bi go ostavila da go cuva tatko mu.Posiguren mi e t.e najsiguren. Pozd zenski
Здраво мајки,извинете што вака упаѓам,сакам да ми дадете совет за количка,сигурно веќе сите имате па можете да споделите искуство http://forum.femina.mk/threads/Количка.4578/page-62
Добро Утро! Снегот баш ме израдува ја вчера украсив елка и по неколкѕ часа падна снег оти сум зимско дете(жена де) за некој ден ми е роденден а и затоа го сакам декември покрај сите празници и мојот роденден, синко санат уште од 7h нахранет и ете го пак заспа а мама прави јадење да касне нешто,викенд помина добро со малку плачки вчера понеделнички ни тргна со гости......и така мами ајде повелете на кафе.
Добро утро мамички..Синока конечно нешто подобро беше..Керка свати изгледа дека веке овде спие па гледаше цртани на тв и почна да ми вика тута тута нели цуцлата да и ја дадам и дојде кај мене ја гушнав и си заспа синко малку подоцна заспа но тешко е што тој не сака да спие на спална спие у релаксатор..И на спална сме наредени мм релаксаторот јас па керка у креветче бидејки е извадена оградата како сме наредени абе живи циркуси иначе керка веке 3 дена нос тече кажете некој лек неможи да дише додека спие па затоа и почесто се буди..Срека синока стануваа прво едниот па другиот ако станат заедно е тогаш ке е орото Керка сега игра синко цицаше и си лежи..И тоа е мамички имајте убав снежен ден..
Hello dami. I vo Solun prefrla snegce ama slabo nisto nema da se fati. Sabajle koga go nosev sin mi vo gradinka dozd, veter, ladno lelee edvaj sme stignale. Posle prestana dizdot pa eve snegce tu pagja tu prestanuva i nisto od snwg na kraj. I nie uste ne sme izleceni, jas sakam bris da i napravam na malata oti stvarno toa tecenje nos mesec dena i kaslanje mislam deka ne e id nisto, a sirota sto li vekje ne ispi i ne i dadov i ne mine i ne mine breeejjj sto kje da bese ova jas ne sum svesna vekje sto da mislam Toa e. Mm vekje 3 nedeli e nadvor od drzavata, moite se kaj mene na pomos neli ama iskreno, samo ovde pisuvam inaku ne smeam pred niv da kazam nisto oti mnoogu se lutat, ne mi pomagaat kako sto navistina mi treba pomos so 2 deca ama rekov, koga im kazam odma se lutat i sleduva, pa zosto togas ne vikas da doagjame koga ne ti pomagame i ne mi se rasprava vekje i se naviknav vekje i toa e toa Ajde odam da stavam kafe koj e za, izvolte
Добар ден мајки. Цуцулката моја ја стокмивме за во градинка . Вчера ми се јави свекрва ми да ми каже во нивно село имало убави чизмички во нејзин број и отидовме да ги видиме. Леле само што влеговме во дуќанот кога зеде дете да вришти. Ти се чини ја колат. Колку повеќе навалува продавачкава толку повеќе дете крокодилски солзи рони. На крај си се облековме и пут под ноге. Испаднавме. Надвор дете секундарно се смири. Дали жената и беше антисимпатична...кузнее што беше работата. Тргнавме до супермаркет, барем тоа работа да завршиме и кога таму гледам еден друг дуќан за обувки. Си викам кога веќе сме тука, ај да си пробаме втора среќа. Само што влеговме во дуќанот малата почна да трчка, да пофаќа од патичињата, да му се смее на продавачот . Пробавме неколку пара и ги одбравме најдуобните, односно оние со кои малата најдолго и најстабилно трчкаше. Најдовме и ранче и ја стокмивме. Кога се се заврши ги пратив нив дома а јас заминав на терминот во градинката. Вкупно се 12 дечиња а има 4 воспитачки кои се менуваат, 2 со 2. Поставив еден тон прашања и разгледав се внатре. Впечатокот е позитивен. Уште да не беше како за почеток само петок. Не знам како ќе не биде од јануар, дали ќе можеме да ја носиме...верувам свекрва ми дека ќе испадне во пресрет и со задоволство ќе помогне. Во понеделник ќе имаат приредба, Дедо Мраз ќе им дели поклони. Па утре ќе испаднеме да купиме нешто за да го оставиме во петок и истото да го добие за време на приредбата. И до приредба стасавме . Туку сабајле бутна, скрши едно шише . Среќа не се повреди и летна се на плочките. Додека ја тргнав на страна за да зедам да зачистам веќе си ја држеше чашата со сок и цел сок и се слеваше врз блузата(а еднаш веќе бањата и уште два пати пресоблечена од сабајле). Се тргнавме што се тргнавме и почна да ми го тегне појасот на половина и го одлепи. Само што се наведнав да го зедам, да си го наместам, ја дофана тоа метлата со канчето и исчистеното се расфрла пак на сите страни..#смајмиштомусеплаче#. Колку само му се радував на свекор ми кога додје. Со огромна љубов и кафе ставив да се напиеме...само да ја пази 15 минути на раат да дочистам. Убав ден на сите
Добро утро! Бебац нана, јас со вас малку да се подружам. Појадуваше он, се молзев, појадував паралелно а он у џампер, живи цепки. Туку ви кажав дека вика тата, ајде и дај. Најново му е фаци да прави на огледалцето на џамперот, нарцис на мајка. За навлжнувач новиот на Дормео е стварно добар. Вреди секоја пара. И поготово ако се греете на струја инвестирајте во навлажнувач, не штедете. Синоќа бебо не спиеше нешто убаво, се разбуди во ниедно време затнат целиот, го земав до мене на висока перница ама плаче, се тегне, се нервира. Ставивме физиолошки, влечевме со пумпица изгледа ќе да се зелени мрсулчиња, бактерија, ама ќе почекам, ќе ставам бејби оригано спреј. Како дојде секоја недела кај пњдијатарот ми скисна. Ајде бујрумте на торта, на бебац мој му е именден денес, да ми е жив и здрав а и вашите Матејковци, Матеи да се живи и здрави.
Леле @danichap ја замислувам твојата мадам, срцка убава. Па веќе порасна за во градинка, со ранец И баш убаво што имаат мала група а 4 воспитачки И што си влегла да видиш како што , овде такво нешто нема шанси Само да се привикне убаво и да сака да оди. Инаку, добро утро мами Или ден е веќе.. Мојата уште е со канила,подве инфузии на ден, касни залче повраќај
Немам сеуште решение на работа, неможам на рати. Ако нема од тој ефтиниот ќе мора да барам преку моите да земам на рати, но знам дека нема после да сакаат да ми земат пари за ратите, а така несакам, веќе еден куп пати така ми купиле работи, незгодно ми е Ако даваат некаде на рати без потврда од работа, или без кредитна, информирајте ме, би ви била благодарна. @♡BuBaLe♡ да е со помин што побргу!
Снег, виулица, зима, Нова Година...... Ја сакам многу. Ги сакам насмеаните лица, детската радост на секој закачен лампион, блесокот во детските очиња на секој подарок, топлината на домовите украсени со елки, украси и сијалички, новогодишен шопинг. Оваа година сум љубопитна како новиот член ќе реагира на елката. Сакам деновиве да ја накитам. Уште од сега сум во потрага за новогодишни подароци. Да бидам искрена, и јас се радувам како мало дете когаќе добијам новогодишен подарок.
Majki ne davajte pari za navlaznuvac.јас ставам големо тенџере вода да врие и ставам кесички чај како камилица нане.... убаво мириса и влажен воздух. Кога ке зоврие го ставам на парното и тука испарува. Топете крпи со вода и ставајте на парното, ама не со прашок туку чисти. И така влага. Џабе фрлени пари се за навлажнувач. Прочиастувач земете попаметно е Вечно име на Матео! И мојата носе затнато ко сите, ама јас станувам се секнам а нејзе и ставам капки и не дава со пумпица 5 дена не сум извадила. А од прашина нормално си има мрсули. Ко кузнае што да е пумпицана.
Ох мила @Sunshine_1979 еве трет ден е ваква, направија анализи, еден доктор рече бактерија, друг вирус . Прима по две инфузии дневно...
Добар ден мајки,жени,убав бел ден си вее снегче,баш му се израдував и синко исто. Денес е Св.апостол и евангелист Матеј,именден на синко. повелете на слатки. Ние сега бевме надвор и направивме снешко,и синко се умори и секундарно заспа.Јас одам да зачистам и потсредам додека спие. Имајте убав ден.....
@muchacha_a @AngelOfArh vecno ime na soncinjata vasi,da se zivi i zdravi. @♡BuBaLe♡ pobrzo ozdravuvanje na kerkickata.
Мамички на Матео, Матеј, Матеа и сл . нека е среќен именденот на дечињата ваши! Нека е за многу години празникот, здравје среќа и бериќет на сите да носи!