Добар ден и од мене и јас решив на 1ви Дек во градинка да го пуштам, а еве од вчера на 2,3 саати кашла грофта цел со шлајмови, се задавува, а нос не тече... сега си нанка, денеска покасно заспа, ме намачи дур го заспијам, прв пат во живот земав дури го клацкав он мижеше ама вознемирен на глава буквално ми се качуваше и ја шеташе цела спална.. инаку и јас пред 1год да наполни се молев да се негативни тестовите кога ми доцнеше, а добив јас одма.... после 1 год ми беше сеедно, а еве сега па сакам позитивен тест и 3 месеци се разорачувам со таа една линија, ама ке бидне кога ке сака Еден поздрав набрзинка, стана мали и ме вика мамооо од спална
@Kitten јас не знам точно кога треба детето да може Р да каже, ама се сеќавам дека јас на 6- 7 години кажав и тоа со семка од маслинка под јазикот. Денес немам говорна мана и не ме носеле на логопед го сметале како нормално .
Поздрав мами, Го носев денес синко во игротека, ама го однесов сабајле во 10 кога отвори игротеката. Немаше ни едно дете. Тоа ми беше целта . Се изнатрча, изнаигра и изнаскока за сите пари. Само што го седал мм во седиште во кола одма заспал, го пренел дома не се разбудил и спиел три и пол саати. Сега се чуваат дома. @Kitten јас на 7 години кажав и р и л и тоа со вежби со логопед сега немам никаква говорна мана. Зборите за второ дете и јас повеќе пати се премислував сакам, па не сакам рано е. И имавме неколку месечни обиди и ништо. И после реков ќе одложиме и од само еден однос се фати без никакво планирање. Значи ќе си дојде кога тоа сака. Првите месеци ги поминав и јас фазите на шок и неверување. Па како ќе ја поделам љубовта, па зар син ми ќе треба помалку да го сакам, па го гушкав нон стоп. Ама ете полека емоциите се средуваат. Веќе ни е реалност и едвај чекам да ни биде уште позабавно дома. Баш и ние пред некој ден се прашувавме што ли правевме дете кога немавме. А замислете пред да родам ич не бев дечарка. Имаме пријатели чии деца се исто две години разлика и да почетокот навистина е тежок, но сега веќе се поголеми и цело време си се заедно и имам впечаток дека на децата им е многу убаво. И јас сум разлика со сестра ми точно две години и баш така никогаш не бев сама. Жал ми е само што не смеам да го кревам син ми и да си спиеме заедно.
Како сте мајки. Денеска дома демек ке имам време се да средам и пак ништо. Бебво лапа леќа ко лудо Фала Боже што нешто барем касна од прва. У секое јадење лук ставам по едно чешне оти знам дека таа штити од бактерии и вируси, смрди по малце ама тоа е. Ако и земам играчка од рака плаче ко крај на свет да е. Иначе... јас уште немам добиено, уште малце 9 месеци. Се правам удрена дека е од доењето и не правам тест. Мислам не сум трудна ама гинекологот ми вика да отидам крв да ми земат. Вика јас на стапчиња не верувам , дој на ехо или на крв. А мене страв и се правам ко ништо да не е. Ignorance is bliss. Tикви. Сакам да имам чистачка.
Добра вечер мамички..Денес мислам полудев од болки желудник ли е што ли е незнам..Ме боли средуна кај желудник и цела десна страна со се половина..Што ке излезе незнам утре идам кај матичната да ми даде упат за интернист.. Пред недела дена бев кај неа само не ми даде упат ми даде само спазмекс се напив ми помина но денес ни спазмекс ништо не помага така да мора утре да ми даде..Денес цел ден од кревет неможам да станам синко лежејки ги доев а кога плачеше мм или свеки го земаа..Керка цел ден не сум ја видела и пак пладнево доле преспа ама мораше бидејки бев мн нервозна а и болки имав..Сега отидоа со мм тука кај една братучетка разлика се 1 недела и сами се бараат..Имајте убава вечер мајкички
3 dena ne sum otvorila forum nemozam da ve docitam . Tolku nekako brzo mi pominaa denovive id nedelata navaka da neznam koga doagam od rabota koga legnuvam. Denes nie standardno si rabotevme nikogas ne ni go dale den na drvo sloboden. Barem soobrakajot bese normalen i brzo stignav i na rabita i doma. Utre pak ista pesna. Ainko go ostaviv doma vo skolo rekle koj saka da soaga koj ne nemora ama k9ga mu kazav deka vi sabita uci ke padnesw vo nesvest. On sabota i nedela praznik gi vika. Uste sega be mu e maka a tek.ponataka. bebka eve ja zaspiva denovive pak mn rano ja legnuvam mn mi e umorna nekako so edno spienje. A e besnicka madala.i mn e interesna. Abe zbesna preska se razigra so brat i i mene prvo pa so tatko i demek nesto crtaat i koga e vaka unorna a razigrana kako ludilo ja faka. Cas se smee cas place i koga ke ja zemam da ja spremam za spienje place i vika samo nana nana cice cice, zver neviden. Neznam vikaat ored spienje smireni aktivnosti treba da imaat decava ama aj senobratno kaj nas. Uste nekako nemozam da ja sednam da i procitam kniga ke pocnam 2 zbora i ke mi ja zeme ja vrti ja prevrtuva ke stane i si tera dalje. Ne mi teknuva sinko od koja vozrast pocna da saka da.mu citam. Da zaspie malovo i treba si sin mi da pravime lampioni za skolo. Utre treba posle rabota da odime vo skolo i tamu da gi pravime ama neznam kako ke se organiziram so malovo deka i mm ima nekoja proslava od rabota pa ke gi napravam denes doma i ako mozam ke odam so dvajcata vo skolo neka dopravi sonko uste nesto tamu ako ne ke im gi odnesam samo gotovive od doma. A interesni mi se takvi aktivnosti ama epten sum knap so vreme poradi malovo inaku interesno im e na decava. Aj da vidam sto ke izleze od ideite moi
Добро вечер мајки, вечно име на оние кои го славеа со задоцнување @♡BuBaLe♡ како е малата?Излеговте ли од болница,пиши ни кога ќе можеш... Малиот денеска супер ручкаше.Ѓи јадеше добро сите оброци и мама беше среќна. Само среќата траеше додека излеговме до продвница.Време никакво,прскаше ситен дожд,бебето стана нервозно и сто пати се покајав што излеговме. Па цел пат бевме со плачки, едвај се сконцентрирав во ДМ за што отидов.Купив на брзина две џамбо пакувања Памперси,кармини два и тоа не успеав да им ѓи пробам тестерите,камена пудра и два шампона и летнав на касата. Додека наплаќав во еден момент го забележав малиот истравен во количката и со главата наведнат преку количката.Го зграбав во последен момент и го вратив назад.Он вришти цело време и што стрес изедов додека платив и го спакував пазарот и таман да излеземе ми замириса малиот на каки Па го замолив продвачот да ѓи чува ќесите,а јас назад на комодата да го преповијам.Ама тоа преповивањето ме препоти искрено.Седнува,се обрќа,се извалав со каканата пелена и едвај го средив.Ми се споија ептен жичките,ми се идеше искрено да го испескам по тоа дебелкото газе. Овој па го врзав со тоа каишките на количката и тоа плус го изнервира и завиваше како сирена цел пат.До сега не го врзував,ама после сцената во ДМ ќе биде постојно врзан па плачел не плачел баш ме гајле. Од премор заспа на крајот,а јас како велево магаре товарена едвај стасав дома.Му кажав на мм што ми се случи,па и он ме искара...кој ѓавол ме терал да се товарам,он ќе купил што треба после работа. Те тоа ти се вика Калимеро нема правда.Да погодеш и на крај пак јас крива. А,да шампоните дома видов дека се грешка.Место Алведере коприва, се со темјан.Па ќе треба да ѓи менам,оти не ми одговараат на косата. Инаку бебето го успав едвај,сака да си игра и не му се спие за жива глава.Синоќа дежурав од 12 до 2 сабајле,се надевам нема да минеме исто оваа вечер. Имајте убава вечер мајки
Немам поголемо дете, ама до кај 4.5 г може да не изговара Л и Р. Од 5 години треба сите да ги изговара. Рано е уште.
Dobra vecer. Deca legnati.Uzivam malku so samata so sebe(na sholja)...I prvoto dete , a eve sega i maloto po ba ba vika tata i kaka. Za mama ke pocekam uste nekoj mesec. Se podnovivme malku za deckite.Nemam ideja shto dr da Vi kazam.Imajte mirna nokj.
Lele zeni kako sum mrzovolna sabajlevo.Shto ke se pravi vaka ako ne pomini?:-/ Da imashe sega da mi napraj nekoj kafe,presrekna ke bev. Ushte nemam elka nakiteno.Sekoja godina ja kitam skoro pred nova godina.Golemata sekoj den me prashuva koga ke ja nakitam. Mi se blizi vremeto za na rabota ic ne mi se odi kolku mi e ubavo doma so decinjata ama zivot mora da se raboti. Mi se spie mi se placi.Shto e ova neznam samo znam deka ne e pms.=-O Aj se citame posle.Ako popisham ushte malku i vam mrzata ke vi ja prenesam.
Бубале како сте? Малечката подобро ли е? Денес доцнам на работа! Сега би требало да сум во канцеларија а јас допрва влегов во автобус! Како што гледате, не се опуштив сама да возам, страв ми е! Беба цела ноќ беше полубудна и нервозна, многу жално плачеше а не открив од што ѝ е! И сега остана во таква состојба со баба ѝ! Они се навикнаа меѓусебе ама јас никако да се навикнам! Не дека е лоша жената ама 13 години сум си дома сама домакинка, не можам да се навикнам, сѐ ми пречи! Немам замерки за тоа како ја чува храни Магде, ѝ оставам список за готвење, алишта и сѐ е во ред! Како бре жени успевате пред 12-1 да си легнете- јас кај 9:30 заспивам беба и тек после имам време да се бањам, фенирам, лакирам, уклучувам машини, спремам алишта и дур сум легнала, Магде се буди за цицање и нема спиење, дали 2-3 саати сон врзувам ноќе! Сѐ поуморна и поуморна сум! Почнав да размислувам за прославата на првиот роденден! Нз кафана или игротека...полно гости ми се фаќаат па се мислам како да биде! Предлози? Ех уште ова да ви кажам дур патувам - решивме да го менуваме станот, веќе има заинтересирани но никако да најдам друг прифатлив со цена и големина во Карпош! Држете ми среќа!!! Убав ден...скоро стигнав!
Саншајн и јас сум иста со спиењето. У 10 заспива до 12 или 1 раскревам, мијам играчки се бањам....Дошло време за цицање. А у 7 станувам за на работа. Или порано ако цица предтходно. Не мие толку мачно тоа мачно ми е што никако не успевам да средам да е сјајно. А дете не се чува у нечисто.
Добро утро! За средување, хм, нема шанси да се среди, чисто да е па за несредено од играчки и алишта на беба мање битно. За чистење верувам чисто ви е. Моментално мене ми е ем расфрлано ем плаче за усисување, кујната ми е отворена да се суши доле цоклето, алишта за пеглање наредени врз игрална, нови се сушат, имам уште најмалку две машини за перење, се надевам викендов ќе се испере се. Бебац синоќа не спиеше убаво, затнат, па полна и да кашла, на два пати вадевме марсовци со пумпица. Денес ќе купиме носко да го средиме детето раат. Ко што пишти од Носефридата којзнае колку ќе пишти од тоа па. Молзење, кафе, малку пазарење лепче и со лепче па ќе нана бебуш а ќе нанам и јас, ич сон не видов синоќа.
Dobar den mamicji od mene, beba si ja zaspav. Razmisluvam kako da ukrasam za N. G. Ovaa nema da e nesti uau ali zatoa narednata na cuca ke I kupam golema elka so mn lampioni. Imam nekoi idei, pa ke vidam sto ke realiziram, ovaa godina ke pomineme so malo elkice, toa sto si go imam, koga keukrasam ke slikam I ke vi pustam sliki da vidite Ako imate nekoi idei pustete da vidam nesto I jas. Beba spie a mamake uziva so nea, gledajki ja kakonana. Kiss I ubav den.
Eve me i mene Vcera dobiv dozvolada sedam doma do 15 januari i posle na rabota.I taman mi olesna koga posle so mm pola saat razglabame kako da pravime so malata za gradinka.Mora da ja nosam da se adaptira dodeka sum doma i posle baba i da ja cuva malku.A ako svekrva mi zeme plus neplateno ke se fati okolu 1-1,5mesec(zavisi dali i kolku ke i dadat) i ako sedi doma so nea dzabe adaptacija od 1 mesecI misli misli i na kraj ja mu vikam na mm da ja nosam od dekemvri po 1-2 h.poleka da se adaptira,i svekrva mi koga ke e doma da ja nosi po malku i taman koga ke se vrati i svekrva mi na rabota da si odi po cel den malata vo gradinka.jas drugo resenie neznam.Ke cekam predlozi drugi od "kukniot sovet" Znam svekrva mi pak ke zbori mala e da pocne ama nema kako.Mora da se vratam na rabota,nema koj da me menja(ispadna po muabetot nezamenliva sum).Iskreno od edna strana sakam da se vratam na rabota em da se umesam vo narod em si ja sakam rabotata,se osekam ubavo koga rabotam nesto ,ama od druga strana e bitna i malava pa ke vidime...Samo zdravje... Tuku sinoka mm nesto mi zbori a jas zamislena i me prasuva sto mi e-vikam si mislam za Badnik(kako se pravea sarmi i gravce tavce) i vika ti si ludaSakam sama da si spremam i merak mi e(lani deka trudna i vo nova kukja spremase svekrva mi poveke i ni prati).e samo neznam da mesam ama ke se snajdeme Ovie 2dena nemozam da se stoplam,trosam drva ko luda a ladno mi e,ama slaba cirkulacija imam Elka imam edna minijaturna ,ke ja stavam sekako a za novi ukrasi "nema marke" @Saraa dogodina pa ke ja krevas povisoko elkata ,malata ke fakjaimase na fb.sliki od elki vo domovi so deca-zavitkani vo folija,zalepeni na zid @♡BuBaLe♡ kako e malata,podobra li e? Ajde odam da pijam caj,nesto pritisokot pak mi se kacuva Ubav den
Фала шо не мислиш мила @flower30 Добра е, три дена се измачи душиче ама подобра е сега. Сега е со сирупче антибиотик, па да завршиме со тоа па брисеви и после во градинка. Мене убаво ми дојде шо отсуствува од таму овие денови ми фалат премногу децстс кога се таму. Сега ќе си правиме колач и ќе си играме принцези таман мангупот е во градинка Тебе со лесно да ти е враќањето на работа, уживај уште малку дома во луксузот да си пиеш утринско кафе во пиџами Убав ден на сите!
Добар ден мајки, ми поминаа мајка ми и тетка ми сега малку па да си поправам муабет со некој, зашто само со синко си зборувам по цел ден да ви кажам денов ме потресе, пред некоја недела видов на интернет детенце починало на детска хирургија од операција на кила... а ние исто таму правевме операција, слична на таа. Денеска си вртам по фејсбук и пријателка што си ја имам (се знаеме од фб само) ставила слика imissmyboy викам што е работава и отварам на профил кај неа кога кје видам тоа детенце што починало било нејзиното, прво дете... 2, 2ипол годинки, леле пукнав од мака одма и пишав да прими сочуство и дека многу многу ми е жал, ја прашав кој доктор ја оперирал и рече Петровски, ама има двајца Петровски.. мојов го оперираше Перо Петровски... како може бе, каква судбина е тоа она вика дека е докторска грешка, детето здраво право го однела на една рутинска операција на кила... кога одела сега таму докторите бегале и се криеле, ненормални. Јас па таква сум, се на душа ставам и сега па дека знам кое детенце е срце ми се кине и така сега цел ден ке си бидам малку потресена. Одам да си поиграм со синко, му дадов да јаде соленки, он ги издроби цели се ми е лом..
Леле Мариз што збориш, и јас би се потресла. Па рутинска операција е таа, аман. Затоа јас трк на лекар кога ми замириса здивот на бебуш, какво беше гнасно во тоа салата мене ме фати језа, викам некоја болештина ќе му навлечат на детето. Разочарана сум од здравството наше. Се крстиме у приватните а тие тоа го користат и ќаруваат на нас. Вчера прочитав за починато бебенце на пороѓај, иато ме потресе, абе страшно. Не дека во приватните е поасално, ама бар знаеш хигиената е на ниво, плаќаш па ти обрнуваат внимание, овде се крстиш дали швалерката му дала на докторот вечерта па да биде расположен дента, и ова од муабет на сестра сум го слушнала.
Здраво мамички.Ние денес ќе си поспиевме ама алармот од тато не разбуди во 7 саат Тој замина на работа ние ги започнавне нашите секојдневни лудории. играње,расфрлање,суредување,јдење....скоро пред еден саат го заспав,направив ручек,просуредив низ дома.И оп гледам останало едно пиво од роденденот го скрил синко зад кревет и да ви кажам кој е за бујрум ајде јас си турив една чаша.Го чекам да стане да поиграме,да го наранам и го оставам со баба да се вардат одам на раб. Да ви кажам смеа синко за к*ре вика туре и синојка мм му рекол имаш овде к*рче и денес цел ден вика турче,турче овде турче @mariz само господ да ни ги чува живи и здрави да ни се.Тешко родителите сочуствувам со нив.