Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    140.754
    Jaс бев сведок каде само што извадено од интензивна после операција бабата и тетката со едно дете влегоа да го виделе. Докторката ги премоли да излезат ради инфекции дека е опасно а они викаа по неа како она да е крива. Они го сакале внучето и имале право да седат со него коку сакаат не била болницата нејзина она да ги брка. Докторката и вика на мајката, мајка детето е скоро оперирано ке умре ако закачи вирус, оваа ко вол ќути пред свекрва и. Е токку бедно општество сме. А утре дете ќе умре и ќе шлапа на фб како не чини здравство а пред свекрва уста не смее да отвори.

Имало и случаи кога дедото е у болница му го носат внучето да го видел у соба со 3ца заразени. Дедово бацува внуче, детето си ја фаќа инфекцијата, дедото оздравува детето од истата инфекција по недела умира. Битно дедото истерал ќеиф.

Ај да не зборуваме лоши теми. Господ на помош само. Од пишаното не се бега.
    Кажете ми дали шетате надвор со бебињата? Досадно и е на мојава, а баш сака надвор. У молови не ја носам, полно е вируси, вентилацијата само врти воздух не прочистува. А една докторка педијатар ми рече дека деца од ладно не се разболувале тукуу од настинка вирус од друг. не ако е на ладно. Мене ипак ми е страв. А на 3 минути од парк сме.

На *Amethyst*, Freyja, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Затоа само десертите ги пробуваат, месото со тешко срце... :D кај се прави месо за толку кратко време... и мене таа емисија ми е заникаде...

3. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Pa uste ko ke gi isprzi piperkite vo friteza alijas polneti piperki da ne ti tekne da probas

На mariz и joy1 им се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    34.006
    Хелов мами8)

Гледам тажна тема сте отвориле.Бог да го просте детето. Не коментирам чива е грешката оти ако кажам нешто одма ми се враќа. Еве на пр. велев леле мајките децата многу ги бањаат и затоа имат егзема. Еве јас мојата не ја бањам секој ден туку на 2-3 дена и пак има егзема. Искуството во животот ме натера да не судам бидејќи не одиме во исти чевли.
    Што се однесува до крвната група и јас не знам моето која е. Како што кажа @danichap стрес е за детето крв да му земат. Вакцина кога прима само диши диши и прават и грлото и го видат.Има ли температура и толку. Немојте да мислите и во Германија е поарно , хигиена да, но на др не се задржуваш повеќе од 10мин.Повеќе време чекаш ред иако имаш термин.Гледаат само да те откачат побрзу.
    @danichap со среќа утре на малата да немаш проблем со одење во градинка(fingers). Кога пиша како си се спремала многу ме израдува и си замислив како и јас ќе се спремам за мојата летото:inlove:

Поздрав мами и убава вечер ;)

На Angel.Heart, Kaetana, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    34.259
    Денов бррр..снег уште имаме ајде кај што имаме па и кочан ладно е -8ноќеска покажуваше.
    Синко стана со плачки испокасан од некој инсект при спиење од каде болва во сред зиме или можеби пајак го подлазил..НЕ ЗНАМ веќе што да мислам божем се е чисто средувам и пак од некаде некое чудовиште влетува дома;(..инаку со што третирате каснато ? И уште нешто ме интересира по што можам да познам дали увцата му се воспалени ?
    Брза кујна ти е брзи глупости тоа е тоа :puke: нема врска тоа што се готви за тој период јас компири некогаш неможам да испечам хахахха а не па се да стокмам.
    ајде отидов ја имајте убава вечер!:*

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.570
    Допаѓања:
    108.777
    Дека се готви за 20мин се готви, имаат дури и тајмер уклучено, ама дека се готви глупости тоа е факт. Вегетана уште у десертите што не ја бутаат. Ме чуди Марк, шпагетите ги искрши на пола прееска бе, аматерски скроз. А месото се готви, само кај нас се малтретира месото со саати, во странатво месото се спрема брзо.

Денес мајки многу ладно, а излегов со бебе надвор да купам нешто па и не ми се виде толку ладно, а дома од 22 не мрдна тт дури не вклучив дополнителна греалка.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    153.740
    Greota za detenceto vo sekoj slucaj. Kade e greskata kolku da se zbori na prazno nikoj ne znae alo ne se napravi obdukcija zosto ne dale kojznae. Kolku i da e rutinska operacija sekoe vleguvanje vo sala.si nosi odreden rizik ne se za dzabe tie soglasnosti sto se potpisuvaat pred sekoja operacija kakva i da e. Ima uzas doktori ama ima i teski luge pacienti odnosno semejstva na pacienti.... taka da do sto i edna da razglabame dzabe..i vo privatni i vo drzavni bolnici ima smrtni slucai. Inaku da zdravstvoto ni e uzas ili podobro receno uslovite vo bolncitie se losi. ...
    @ska nosi ja nadvor po malku nisto ne i e od ladno. Obleci ja ubavo od pola saat setanje nisto nema da i bide. Mojava nema den da ne e podizlezena barem do skolo brat i da si go zeme a i lani k9lku bese mala sekoj den izlagav. Duri i na dozd koga go zimavme bato od gradinka nea vo kengur cador vo raka i strafta. Mene zamo silen vetar me plasi. I za custenjeto po doma ne se cuva dete vo necisto ama.ne i vo stakleno zvono. Kolku mozam stugam ama od legnuvanje rano i od igranje so decata ne se lisuvam. Jas si legnuvam dokaj 11 najkasno mn retko 12 da me fati ednostavno ne mozam da funkcioniram poinaku. Moze do godinite mi e :)
    Denes od rabota zimanje dvajcata trk nazad vo skolo kak bato na pravenje ukrasi. Ona si rovarese po ucilna super i bese. Dojdovme doma si poigraa i eve gi dvajcata kufer. Mm na proslava jas vlagam da se banjam kosava mi e uzas. Da raskrenam sto se rasoblekoa decava na sred dnevna i ke sednam pred tv malku

На Angel.Heart, Cka, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Ке го притиснеш позади кај увото доле до врат.. доаѓа позади долниот дел од увцето, па ако се воспалени ке го боли... а каснато јас мојов го мачкам со камагел, незнам од која возраст може...

9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Истооо.... што и да сум искоментирала, како тула по глава ми се враќа :x

На Ava.84, Mari*, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мајки со мали бебиња како пазарувате облека за вас. кога и да излезам да си купам нешто се веаќам без ништо.дека немам нема шанси со бебе да пробувам облека а дома нема кој ни 5 мин да го чува.

Мислам дека онлајн шопинг е најдобра опција ама сега дали број ке погодам после пораѓај не знам ни кој број сум. имате ли вие искуста со купување од интернет и од кои проверени страни освен алиекспрес

На Mari* и fairy88 им се допаѓа ова.
  11. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Пред пола час малата се удри од зидот и сега има џумка на тилот.
    Плачеше малку и за брзо се смири.Ете ја сега си игра и среќна е дека не ја заспивам , не покажува ништо чудно и невообичаено во однесувањето, напротив расположена е.
    Е сега ме загрижува тоа што има џумка кога ќе ја допрам на местото кај се удри... плус на незгодно место е, на тилот.
    Треба ли нешто да преземам? Ќе ја следам секако уште еден час да видам дали има промени... ама страшно сум неспокојна.
    Што мислите вие?

12. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Не се секирај ке и помине така се цврстат децата.син ми се удира често и ич не плаче и црвено ке му стане и џумка и модро но не плаче многу е цврст,можеш да ја мачкаш со нешто ако имаш,но ке и помине не се вознемирувај.и јас така мн се потресував но го научив дека не се плаши кога се удира во нешто и пак си игра смее,такви се некои деца....

На snegulkata и fairy88 им се допаѓа ова.
  13. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мамички..Синко и керка нанат па јас да ве читнам и легнувам до нив..Утре рано треба да одам крв да испитам некоја бактерија на желудник незнам што..Па ке видиме што ке биде..Денов денес цел го поминав чекајки кај докторот леле гужва сите со термин а јас со приоритетен упат па морав да чекам да поминат тие со термин па јас..И земав некои ситници за керка ми и синко..Но цел град пребарав никаде неможев да најдам скафандер за керка..Па гледам на фб hello baby mk што е страната имаат палтиња со целосни панталони но не им знам цена прашав но не се ми вратиле..Сакам да порачам но не знам дали се навистина исти и во живо..Некој ако има искуство нека каже..Имајте убава вечер мамички..:)

На Ava.84, Mari* и fairy88 им се допаѓа ова.
  14. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    34.259
    Добро Утро јас како и по навика ранобудна а синко си нана уште си нема гајле пу пу.. ноќеска прв пат ми се случи пелените да ни пропуштат и тоа баш на спалната со мене додека спиеше синко, а кога е во креетче никогаш не пропуштле т.е и многу беше полна пелената :lol: па ајде пресоблкување и така а јас од два ноќеска едвај си склопив очи и цела така ненаспиена сум |-) .Едвај чекам да дојде средина на декември и мм да си дојде дома конечно сите заедно...да заличиме на семејство а вака раштракани натаму наваму сме веќе скоро 5м многу е тешко јас како неискуска мислам и добро дека сеснаѓам...
    Ајде отидов јас кафе да правам па да јадам барем да користан додека бебац спава. :hai:

На tina-63, muchacha_a, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    8.320
    Добро утро мајки:)

ве читам и доручкувам пресно млеко со бискоти:D,kaфето е веќе испиено.Поставен грав за ручек за нас...малиот денеска ќе јаде спанаќ.

@danichap убав помин прв ден во градинка.Баш се радувам што конечно најде место.Јас ќе треба да поднесам прво за ваучер за градинка,ама им е расипана страната.Планирам онлајн да аплицирамќе си почекам уште некој ден.

@mac.mac јас заборавив како е да си купам нешто за мене.Почнав ретко да излегувам по трговските,оти бебето е се понемирно како расне.Трпението му е со краток фитил кога седи во количка.А, и кога излегувам добив навика прво во детското да влезам и секогаш се задржам таму.
    Додека се решам да погледнам за мене,минало времето,бебто плака и се враќаме дома:worried:
    Се немам подновено со месеци:(

Друго почнав да барам игри за бебиња на интернет:).Има интересни идеи.Некогаш не се потребни скапи играчки за да се заигра детето.И така се што купивме му задржува внимание максимум 15-30 мин додека убаво ја испита играчката,а наредниот ден не е веќе интересна.

Тоа е мајки, мм си иде порано со скратено работно време е петоците.Иде викенд јуху(poolparty)

На Angel.Heart, Kaetana, tina-63 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Dobar den,
    @jacqueline.s kako ste vie? te nema da ni pises?!
    @♡BuBaLe♡ ajde bitno se oporavila kerkickata ,guskajte si se dodeka e doma.
    Jas eve dremam,cekam malata da stane da doruckuvame.Sinoka si napraviv rucek za denes(se priviknuvam za koga ke trgnam na rabota:)).Ama nokeska em kasno zaspav em cela nok ne spiev .I sabajle vo 7h.mi se spie mi se place.Ama stana malata i tolku e spienje.Moze vikendot ke izlezeme po cizmicki za malata a moze (kako i sekogas:() da ni se rasipat planovite i mm da i kupi.
    Vcera mm vika moze narednata nedela od rabota od kaj nego site familijarno da sme odele vo kafana.i prvo sto pomisliv e deka ja nema da odam ,ke sedam so malata.Posle podrazmisliv i viksm ete sansa da se "ulepsam" i da se umesam vo narod:):)pa ako moze svekrvats da ja cuva da odime.samo problem e sto navecer pocna tesko da zadpiva i samo so mene zaspiva,se budi po 1 saat i po mene place pa ke vidime.A druga prica e sto ako odam ke bide"nemam sto da oblecam":D:DSe popraviv i sega nemam garderoba.
    Od mene tolku:)Ubav den

На tina-63, jacqueline.s, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Добро утро, за кого добро за мене лошо. Толкав проблем имам со забите што до денес и скроз не бев свесна што ми се случува. Се утепав од плачење цело сабајле, ми колабира цела лева вилица ми е падната надоле, вчера ми ја извадија горната протеза и денеска станувам и ме болат кец и двојка, кога ке се видам во огледало изместени наназад и се клатат, незнам веќе кај да се обратам. Ми препорачаа една докторка ама ако кај овој фрлив 1000евра за се до сега, кај неа не ме спасуваат 2000, а дали ке вреди. Сега ке одам итно до кај докторот бар да ме утеши дека не е можеби страшно ова што ми се случува...

На tina-63, muchacha_a, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @flower30 едно дупло :coffee: за расонување.
    Арни сме фала Богу! Сега некако во еуфорија за прв роденден од синко најмали :D ја смидлувам тортата, најбитниот детаљ
    Како сте мамички?

На Smizzy, Mariangel, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    15.755
    Ај добро утро и од мене..И ние Бубале сме во тој филм за роденден,незнаеме уште каде ќе правиме,ама тортата е смислена од пред три месеци :D,ќе биде пепа прасе и ништо друго :).Колку ќе прави синчето?
    @mariz ,леле абе како така ,иди таму врати му се на забарот,прв пат слушам ова,ако не оди и на друго мислење,значи нешто не е направено како што треба
    Едвај чекам денот да помине,да отидеме да си ја земеме ќере ,да си ја изгушкам:inlove:.Инаку вчера сум била со колеги во кафана,мм го оставив дома да учи и да искористам прилика малку да се подружам,само јас и колешката жени сите мажи,ама убаво ми дојде,се посмеавме ,мезнавме и сите по дома :).
    Ајде :coffee: јас уште го пијам од сабајле

На tina-63, Kitten, Smizzy и 6 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Абе куп интервенции имав за еден заб во коска што е да го доведеме на вилица... година сум со протеза и никаков напредок, напротив си ги заебав сите други здрави прави заби. Што убави забчиња имав, едно млечно тројче здравје ми зема, паметот ми е во забите... Еве сум на забар чекам ред да видиме што е работава, преку ноќ два заба да се искриват...

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.