Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    И мене ми е чудно,еден куп луѓе имам околу мене што носат протези,ама вакво нешто не сум слушнала,ако не биле сигурни во исходот требало да ти кажат ,а не само пари да земат:(

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Добар ден
    Ние денес наспани,беба само 3 пати се разбуди ама не беше страшно
    Тато на работа ние се топлиме дома
    Ладно убива,неможеме да излеземе како што треба,се на пола саат 1 максимум
    Него жалосно за детенцето ;(
    Тоа се случува секаде низ светот недај боже никому
    Немарност на докторите или недоволната едуцираност на родителите некогаш и ние грешиме некогаш докторите само жалосно што некои грешки коштаат живот :|
    Тоа е мами ајде која е за Турско нека повели :*

На eleni27, alana, Angel.Heart и 12 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    1 година ќе прави синко број 3 , божиќно бебуле е а мене ми се тортите хоби, љубов, па сега идеи има многу за тој период ќе ви се пофалам шо напрајв

На Angel.Heart, Kaetana, tina-63 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @mariz jas nosev fiksna proteza pred 15g.i super mi se ispravia zabite (a mi bea horor:().odev vo stip kaj edna doktorka.Neznam dali tocno za problemot e ovoj doktor,ama jas vadev kaj nego 2 umnika i mm 2(umnik i obicen zab).Doktorot e predobar,se vika Kiril Andonov (vo k
    Kozle vo barakite).Oralen hirurg e ama mene za 20min.vkupno so anestezija i sienje mi izvadi umnik so korenot svrten horizontalno.ako sakas ke ti pisam brojce(daj boze da si sredila do sega sto e problemot).
    @♡BuBaLe♡ alal da ti e,ja torti nexnam da praam.ke se snaogame od slatkarive...na zdravje kafence

На eleni27, ♡BuBaLe♡, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Пиши да си имам бројче. Јас фикснава не ја носам за исправување, одлични заби имав... ама имав тројка во коска па за да ми ја влечат ми ставија фиксна. Три интервенции со отварање внатре во вилица и нема абер да искочи, во меѓувреме многу работи им се случија на забите.. фиксната ми ја искриви и стесни цела вилица, па сега мерка ми земаа за да ми стават апаратче за ширење... маки маки...

6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ajde pravi nesto interesno pa da kradam idea! Eh da mi bese poblisku i ke te angazirav! Beba uste nema nekoi omileni likovi pa moze i dada kje odluci so sto da bide ukrasena tortata.
    I nie pocnavme da go mislime rodendenot, ne sum na cisto kafana ili igroteka ama ima vreme do 30 januari, nekade posle praznicite kje mora da odlucime!

Nie kje fatime vikend nakaj Sv.Nikole, pak imam predavanja na postdiplomskite a i gosti da si isterame do nedela.

Eve sega mi pisaa deka prednovogodisnata zabava od sindikat kje bide na 23 dekemvri vo Gradina! I jas kje pocnam da se tufkam za garderoba! Dobro e sto vekje pocnuva da me sobiraat alistata od pred bremenost ama novko si e novko!
    Inaku se vljubiv vo eden casovnik ama pustoto nad 5000 e! Si mislev deka kje go nacekam na popust ...da go poracam od Dedo Mraz be, ama nema shansi, rodenden kje se sprema, trosoci okolu praznici, a i i vetiv na golemata kjerka deka posle rodendenot kje odime do Bansko na nekolku dena...pa i imam casovnik na telefonot...ne e zort!!!

Ubav den...sonceto ni godi!

На eleni27, Angel.Heart, Kaetana и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @flower30 вие прв роденден ќе славите?
    Јас за првиот на ќерка ми порачав една со фондан, па се засилив и проучив шо е фондан и како се прави, од гледање туторијали на јутјуб научив многу интересни нешта и воедно открив една страст која сум ја имала и уживам во тоа
    @

На Sunshine_1979, Ava.84, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.869
    Допаѓања:
    109.972
    Мамаситас, како сте?

Матко ми е болен, хемофилус инфлуенца, во нос, реков јас марсовци се. Зинатче си ќаривме, инхалации и белки ќе се опраиме. Сабајлево кај Паскалов само ние и @kelebeim***, се знае, само таму се гледаме, срам ме фаќа веќе, секоја недела кој што праи јас на педијатар. Глава ми штукна веќе. Сабајлево не ме остави ни да се измолзам, се уби од плачење, не сакаше ни да јаде многу, едвај на сила. Му дадов сирупче сега, поигра, пееше малку и заспа сега. Ама ко да ми качува тт, тешко мене.

На ♡BuBaLe♡, tina-63, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  9. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Чудно и Авицена што не се видовме. :) Таму па мн гужва се погоди, а ваму кај др никој. Само батковциве наши. ;)
    Имаме и тт, и не се симнува веќе 20h. Истата е цело време. Ќе видиме резултатите што ќе кажат.
    Туууу си го разболев детето шетајќи по трговскиве. Ама тоа е,
    ајде ќе помине со лесно!

На eleni27, tina-63, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @mariz ti pisav lp
    @♡BuBaLe♡ rano ni e nas,na 8mi Mart ke pravi 1godinka.ama sama torta pravenje nikako:D:D:D

На ♡BuBaLe♡ и Mari* им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    So kupon od gruper imas do 50 procenyi popust vo B watch :)

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.869
    Допаѓања:
    109.972
    Ние не го носиме пл трговски ради тоа. Авицена не одам веќе, им откажав љубов, адриалаб одам сеа. Башка ние со резултати си бевме денес, правевме прошлиот пат брисеви и кс. И Матео качи тт. Мм вика леле каков беше малиот, душичка, црвенко цело. Шо вирус ве покрстија?

13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.236
    Aj dobar den ili vecer veke. Uf kolku sum srekna sto e petok nemate pojma :) pak denes nevidena guzva na vrakanje doma saat i 15m mislis vo dr grad odam. I letna popladnevo. Nego golemiov nesto mi pravese sceni po doma me terase fudbal da igrami ili da sme se borele mu vikam mama mn sum umorna i se iznaluti ustvari si ja kaza makata. Kako mozes so sestra mi da igras za nea ne si umorna a za mene si. Mi padna tesko dusice, a ne deka e za zalenje sekoj den si igram kolku mozam i so nego ama pak me pogodi u srce. Aj go ubediv da sedneme da si pozborime mu vikam ona e mala ne razbira baska ne skokam ripam so nea sedam na zemja i ona si igra okolu mene. Vikam razberi mama ne sum jas dete nekogas mi treba 5min posle rabota da zemam dusa. I se smiri pa sednavamd da mu gi razgledam tetratkite i knigite od skolo pa mi raskazuvase sto pravele mm ja zanimavase malata. Go faka od vreme na vreme ljubomora od sto mu e odzemeno vnimanieto ama brzo se smiruva. Aj zemav da ja banjam malata se butna i on mi napravija haos vo kupatilo pa isturi pola mleko bekutan na plocki pa zema da go brise. Nalet banjanjeto :) lom se napravi. I taka bucno popladne sega ja zaspivam malata on standardno petocki saka da spie so tatko mu vo dnevna ama jas moram da lezam tamu dodeka ne zaspie :) sin na majka ligus. Pa ke pravam pukanki i ke si pravime kino. Ete taka ni e obicno vo petok sabota vecer.
    Inamu pocnaa proslavive novogodisni. I kaj nas od rabota ima nekolku taka po oddeli ama ne odam. Em sto nemozam poradi malovo mn se budi em nekako nemam keif. Nemam.mn bliski vo oddelov moj onaka ke mi bide ko so sila znam prethodno ednas koga nev edvaj cekav da si odam. I so starata ekipa nekako sme rastrkani i ne e toa toa veke. A.i jas sum stanala domasno pile bas nigde ne mi se.odi.

На Angel.Heart, Kaetana, muchacha_a и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Добро вечер мамички.

Ќерка заспа , па ја с да ве прочитам.Нешто страната беше блокирана.Денес убав ден беше , јас успеав сама да прошетам. Вервери4то остана со тате, а мама до најблискиот трговски да купи за ручек и до дм по пелени. На мм му реков немој да ми ѕвонеш оти не идам. Така еднаш трчав од еден трговски и после мускулот ме болеше.Со автобус ми е нормално 12мин ама многу гужва па испадна 25 мин.Си мислев и шопинг ќе истерам, ама ништо. Важно си купив шминки некој.Мислам сум купила моливче за веѓи , а јас моливче за очи ама како туш. Си велам се штедам и шминката ми е катастрофа кој знае од кога. Си велам ќе си купувам по 1- 2 работи и ќе си ја обновам. Како маж ми пуши цигари по 5евра ќе си купувам и:| јас по две работи 5евра ^_^. Следам една јутуберка за шминка и мама кога пише што се ставила од шминка и линк од производот. Една работа и е 50 евра. Јас не можам таква шминка да си созволам ама слично нешто ќе карикирам :lol: Купив риба и си дојдов. За 1 и пол час си бев дома , а бебе едвај издржа да се соблечам. Одма сакаше да цица.

Тоа беше мојот ден одам да го дочистам вецето и на спиење.

Добра ноќ |-)

На Arien, tina-63, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    8.379
    Добро вечер женичиња:)

одам на брзина под туш и ќе си легнам.
    Си имам мака со моето бебушче, не сака да џвака,не сака да пие течности дополнително од флаша.
    Се решив од вчера да му ѓи намалам подоите-денски цица на 3-4 пати и во текот на ноќта се буди често.Само што мислам не е од глад има гасови и кога пртка се плаши во сон плаче и се витка.

И да ви кажам се кренав раце:doh:.Не можам да го нервирам бебето,колку повеќе навалувам -толку повеќе ствара одбивност кон шишето.
    До сега читав на форуми,пишува дека кога ќе дошло време само ќе почнело да пие.Една женичка пишуваше како бебето и пропило од шише дури на 11 месец:drunk:,се тешам со такви случаи.

Си ја кажав маката,да ми олесни малку.

Лека ноќ :)

На Kaetana, tina-63, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Сериозно? Па од каде таа бактерија ја фатил? Кој тип на бактерија, ти кажаа ли? Бидејќи нели ги вакцинираме за тип Б (ХИБ вакцината)...

@mariz :( сеа читам и душа ми се собра. Ако нешто многу ме плаши и сум се напатила, тоа се заби. Навистина незнам каков е докторов но ако гледаш дека не ти ја решава ситуацијата, мењај! Или во меѓувреме побарај мислење уште од еден. Побрзо да се среди се' :hug:

Петок е, а јас жени сум веќе во пижами :hai: Кревет ме зове :D
    Денес сум преморена и глава ме убива, ќе пивнам еден чај со чајни колачиња, ја чекам малава да се домоча на нокшир, и ојдовме на спиење. Лека ноќ :*

На Kaetana, tina-63, LaDyDoLl и 6 други им се допаѓа ова.
  17. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Конечно и јас во кревет. Секој ден се поголема ми е потребата да излезам сама. :sweat: Само ќе се почека изгледа. Инаку да се пофалиме ни ѕирка првото запче :D утре мама ќе го почасти нешто бебуш, а и бато да не се лути.
    Добра ноќ мајки!!!

На Kaetana, Sunshine_1979, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  18. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Стварно ке може ли некој да ми каже што се прави кога ке му никне прво запче некој вика блак орис некој месено благо лепче со бомбони, а исто кој ке го видел прв забот треба на бебушот злато да му купи. И сега сум во ???????
    Инаку бебе во мое нема абер за спиење ептен неможам да ја научам рано да заспива она ке заспи за кратко станува и несака да се презаспие и си седи до доцна ај помош и совет како да постапувам. Дури ја остава подолго време будна за да ми заспие и да си спие али ништо џабе ја мачам и неа и самата себе?

19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.767
    Допаѓања:
    141.778
    Golemo cudo i ako nisto ne pravis za zapce. Genite se pobitni od sueverieto i obicaite. Normalno i zdraviot zivot i higiena. Ne se zamaraj. Praj kako sakas.

Nie deneska prvo banjanje pisle tolku vreme bez placenje. Ja sednav u korito i dadov igracka i se smeese i zavraivme rabota. Prethodno ja legnuvav i mi placese. Nova finta sea :)

Umorna sum luge :( Sakam da odmoram malku. Ne mozam nikako da stasam. Masinata nespruzena mi ostana a teglickite gi zovrev i ne gi prebrisav :(

Utre cel den sami sme pa ke odime do park navodno toplo ke bide.

Последна измена: 2 декември 2016
    На Ava.84, Kaetana, majdaa и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    И јас во кревет нозе да испружам. Маж трета на работа, па со синко си спиеме на спална. Кога е мм трета го земам со мене да спие, инаку прво во креветче, па после првото будење со нас. Инаку денес со гости, па после дојдоа и моите изненадување од брат ми имаше за синко. Брат ми од австралија испратил пари па се договориле со сестра ми таа избрала преубава хранилка ја спаковала новогодишно и ме изненадија. Синко ако мал седна и се радуваше. Тоа е мајки. Убава ноќ. :)

На Lorins, Ava.84, Sunshine_1979 и 4 други им се допаѓа ова.