Јас направив сутлијаш Како сакаш ти така, секој различно си прави, гледам по ново и колачи во облик на забче прават..
Zdravo zenicki mojata malecka preku den si spie i po 4 5 casa dali treba da ja budam za cicanje.Spanka mamina mi se pogodi mirno bebce barem nejke mnogu vo race i navecer si spie za razlika od pogolemata napolni dve godini i uste se lulame pred spienje
Ако цица, а има убав напредок да не ја будиш.. ке си стане кога ке е гладна и мојов беше невиден спанко.. цела ноќ ја спиеше и преку ден исто мнооогу спиеше, ама убаво напредуваше па ми рекоа да не го будам
Ние не се вакцинираме, не знаѓ кој тип не беше наведено а највероајтно има фатено од баба му, воспитачка е во градинка па ја има донесено. А може и ние да сме му ја донеле, мм има колешка на работа болна, јас по аптеки се акав и тоа е. Едвај чекам да се домолзам и да му ја легнам. Ми се спие ми се плаче.
Konecno da ve iscitam! Neka im pominuva pobrzo na site bolni decinja i majki. Jas majki mislam deka dodeka se vrati mm psihicki ke popustam. Detevo otkako zamina tatko mu kako da e drugo. Prek den ni e super,igrame,se zanimavame. No,stom dojde vreme za spienje,HOROR. Ne saka da spie v spalna,mu tropalo nesto,place rika ne zaspiva so skoro 00h. Znaci,imam tolkav prag na tolerancija i trpelivost,sto izdrzuvam i grizenje i stipkanje i frlanje igracki,no ova veke preminuva dozvolena granica. Ajde resiv da go zaplasam malce,ne saka da se banja,cizmite da gi nosel i za spienje,i triata drugi palavstini. Rekov ako se odnesuva nepravilno,ke dojde Redjo ciganot. Sega se kaam i toa sto go napraviv,zatoa mozebi e i olku isplaseno detevo. No,i pokraj se sto mu e dozvoleno,preteruva. Ne sakam da bide razgaleno detiste,koe so manipulacija dobiva ona sto saka. A so ubavo ne uspevam da postignam rezultat. I sega eve spieme vo dnevna. Krenav race,sto saka neka bide,ne mozam da go slusam kako place sekoja vecer. Umorna sum premnogu,nemam vreme za nisto,nautro(ili navecer,noke)pravam jadenje,cistam,za ostatokot od denot da pominuvam so nego. Ama veke i poslednite zivci i nervi gi trosam. Nemam sili,ne spijam kako kapak na se! Ubavo si se pozaliv,mi olesni malku,sekako ne moze son da me nadvladee. I vecerva edna od mnogute strazarski! Ubavi snista i mirna nok majki!
Da! Mene da drugachki stara Lugje moevo dete stana nokjna ptica. Poslednive vecheri vo 1 zaspiva.. A isto si prespiva preku den, vkupno 3-3,5 chasa prespiva. Ednash okolu 12-1 prespiva okolu 2h i na poruchek okolu 1-1,5h i vecherta nejke da spie. Si vikam ili zab go machi deka 9ti mesec terame i ushte nemame zab, ili skok vo razvoj. Ama rano e, neli e na 9 meseci skok vo razvoj? On samo shto napolni 8 pred nekolku dena.. Edvaj zaspa, legnav so nego na spalna i se prepravav deka spijam. Me klocashe, me kubeshe ne reagirav i zaspa Gjavolche malo, itri be ova decava ushte od mali.. I toa e zhenski nishto posebno novo, cel den chuvam bebe, ke si dojde mm 1 saat so nego ke go poigra i umoren e ke si legne i pak jas so bebe Shtom doma sedish, ne si umoren! Toa e toa pravilo nepishano Vchera pravevme fotosesija na bebushot, mnogu sum zadovolna od slikite. Izvadivme 11 sliki na nekolku e sam toj, na nekolku so nas. Sekako planiram da pravam novogodishna fotosesija i zatoa ne izvadiv poveke sega, tuka e skapichko.. 113€ (so popust!) plativme za 11 sliki.. Ama ubavi se Eve vi vo prilog 2-3 Se nadevam ne e zabraneto pa da mi gi izbrishat Dobra vi nokj
Денес е прекрасен ден денес е мојот роденден! За прв пат после 22години се разбудив исполнета и среќна, синко прв ми го разубави денот ми кажуваше некоја песничка и пак заспа... Ај добро утро сега како и по навика јас будна уште по сабајле прва да штракнам на фемина па потоа денот можњ да почне денес полна куќа со гости очекувам торта купена се средено и така беба фати некој ред на спиење дњмек навечер но не знам до кога и јас чудно наспана, ајде бујрум на торта
@TutiFuti среќен роденден. @majdaa јас ова како изговор да излезам да прошетам, не дека некој адет знам за забче. Ниту за првото сум правела нешто. Ги оставам бабите, ако имаат желба нека готват прават. Инаку памтам мојата баба првиот мој млечен заб го завитка во лебче и го фрли кучињата да го јаделе да сумимала цврсти заби како нив. Ако не ги миеш тоа е Сите спијат, јас уште се канам да станам од под јорган. Топло, не ми се излегува. а и бебуш спие на града. Ајде убав викенд ви посакувам.
Среќен роденден и се најдобро Мама станата рано Беба спие а мм на работа Немам спиено ни еден саат вечерва,бебка на секој пола саат се буди навечер и само со млеко заспива Не пие којзнае колку по 20ml ама само така презаспива Незнам што ќе прајме вака нити таа спие ко што треба а и јас неспана Ајде мами ако сте за дупло кафе
Е Мариче, кога ми продаваше пувки за западна школа и спиење во креветче по цела ноќ и мајки кои од мали знаат за ред со бебињата, ти кажав дека назад ти е маката! Не дека ти се ситам ...фаза е, ќе помине! Реално нема што да се прави! Решението ни е: ИЗДРЖИ мајка, ќе порасне бебето, ама тогаш друг па друг проблем и ете сме остареле па за внуци се секираме! Ај добро утро! Ех што би си лежела уште ама мора на факултет да се оди! Да го дрмнам кафето и палам чевлите на предавање!
И стојам зад реченото Редот за заспивање си стои,без думкање него сама да си заспива Него си има мака сигурно па овие два месеци се буди многу често многу е нервозна ама што велиш период е ќе помине јаки сме ние
Јас па мислев дека нема да му дојде крај на успивањето во количка еве по 13м нишање во количка 5дена заспива без нишање во кревет а главен виновник за тоа е мм кога одев втора смена ОН ја чуваше се враќам јас од работа во 23н и шо да видам детево спие до него го будам и му викам еј бе тука заспа сама не ми се веруваше и така сега нејќе да види количка.Инаку полека полека почнаа да ни се нижат и другите запчиња од две сега стануваат 6
Какво утро ми се спие дури ми се плаче, како би си легнала до мажето и керка спие, а јас ги чувам многу плаче во сон и мора да ја допреш по глава и се смирува. Синоќа до 1 не заспа незнам више што да правам ме фаќаат живците многи млада сум а многу нервозна. Среќа имам добар маж па он ја ниша и шета по соба ама сега кога ке се оперира што ке правам јас Инаку прашав што се прави јас морам да направам кој ке ги слуша свекрва ми и свекорот, јатрва ми направи и одма ке ме споредуваат и да си немам додатни нервози ке направам нешто, да ги откачам само. П.С се што прави јатрва ми мора и јас спред нив она има исчувано 3 деца она знае, а најмалото е 4 месеца разлика со моево. И више почнува да ми се смачува од старциве али ке ќутиш кога немаш друг избор под нивни покрив си.
@TutiFuti sreken rodenden,daj boze site rodendeni da ti se vakvi @jacqueline.s sekako deka falis Kaj mene nisto novo,samo da ve pozdravam
добар ден мамички, верувам на сите утрото ви почнува ко мене па веќе ни е ден Рано заспав рано станав ама наутро се давам во кафиња едно по едно во рок од саат време испив две несс, сега и едно какао си направив а би пиела уште кафе @TutiFuti среќен роденден! Млада мама си била
Aj zdravo.Imame bakterija vo noseto.Dusata me boli tolku malo ama shto e tuka e.Od dada ja prefativme.Dobri sme nie bidete i vie.pozd
Знаете дека има предавање за развојот на децата? Денес е во Прилеп. Почитувани, следното предавање на д-р Ранко Рајовиќ ќе виде на 5 декември 2016 година на Филозофски факултет-Скопје со почеток во 17 часот. Треба да се потврди присуство на тие што сакаат да одат. Гледам торти многу...Среќни родендени...После ќе ве прочитам и на раат ќе ви честитам .
И мојата на 2 и пол месеци имаше бактерија у носе со црп 20 ама со антибиотик за 2 дена топ беше. не знам од кај ја закачи. Мала беше не праевме брисови, само докторот рече дека е носето имала мрсули. После отиддовме на 5 м контрола на доктор си фативме вирус. 3 дена темп. Затоа веќе кога одиме на доктор си седиме у кола а тато чека ред или стоиме надвор. Оти одиш за мерење тежина а излегуваш со вирус. Фала на Господ издржуваме деновиве без настинки, ама мислам дека пазиме ептен. Кога си идам од работа јас или мм, миеме раце по 2 пати и ставаме средство за дезинфекција оти којзнае што носиме со нас. Имаше пред 3 недели зелени мрсулчиња ама не отидовме на лекар. Сама се избори и сега е океј. Ама што не дава да и вадам мрсули и еднаш у 5 дена вадиме со лажги... Алана за што поточно е предавањето?
Kaj mene golemata ima zeleni ligavi mrsulcinja ,a maloto nema nisto.Cisto mu e noseto. Denes stanav na leva noga ama popoleka se vrakjam vo normala.