Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Nie pak bolni.. Ne znam veke koga ke zdivneme? Koga malku raat? So temperatura, bevme vo bolnica proverija krv crp beshe 18 rekoa dobro bilo ne trebalo antibiotik samo malku crveno bilo grloto.. Ako pokachel temperatura da sum dala chepche.. Jas smetav deka treba antibiotik, bidejki se plasham da ne se pokachuva crpto ushte.. Samo od sebe li ke se namali? Of Gospod neka go chuva ne znam sho da recham veke.. :)

На Mari*, Верче4 и M&M им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.237
    Pa moze da se rece odsekogas. Izbuvliv karakter uste od.malo. mnogu burno reagira sekogas koga ke.mu kazeme deka ne moze nesto da se pravi sto saka on, makar sme mu rekle da poceka deka pokasno ke pravime... da imase vlosuvanje koga se rodi sestra.mu ama ne mu e samo od toa. Ednostavno e takov karakter. Koga ke se smiri i.razgovarame e ok ke prifati ama pak vo naredna situacija ista pesna. Da pukne covek. Ama kakvi deca gledam sekojdnevno si vikam.moevo e zlato :) . Vazno nadvor od doma e super, mislam na skolo ili bilo kade pocituva avtoriteti mnogu. Znam deka sme nie krivi moze i premnogu vnimanie mu posvetuvabme nikogas ne sakal da si igra sam ili bilo sto da pravi sam i sega koga realno stvarno nemam vreme reagira normalno koga sme go naviknale taka. A nie pak sami sme doma nemalo babi dedovci nikogas pa nesto da e rasprden od taa gledna tocka se si e od mene i tatko mu. Da e ziv i zdrav pak ke recam ne e loso dete samo mnoooogu trpenie treba a go nemam sekogas.

На tina-63, Kaetana и mariz им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.237
    Da ozdravite pobrgu stom ne ti dale antibiotik moze i ne treba. Pa i od mnogu antibiotici paga imunitet. Moze e samo virusce ke pomine.

На Kaetana, fairy88, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    8.383
    Mами ако ти кажале не за атибиотик така е подобро.Баш гледав пред два дена мисија дека децата кога се болни во 90 % се вирусни инфекции и треба само јачење имунитет,антибиотик во тој случај би одмогнал повеќе,оти прави резистентни бактерии и тогаш се има поголем проблем.
    Со лесно и побрзо да оздрави шефот:hug:

Добро утро од мене,

нема што да пишам.Тмурно расположена како времето:doh:,ме мава на депресија ваквото време.

Се скравме вчера со мм заради неговата мамичка и татичко.Малку е мамин син,за жал мора да признаам.Малку било еднаш да се оди за Мк да се види детео со баба му и дедо му.Немаме време да одамe почесто за Мк,оти значи треба да си скратамe од одмор по други места и секој одмор во Мк ми е повеќе замор,него ли одмор,ама тоа е...

Вчера шетавме по крчан ладно со бебето на пазарот за Божиќ,ама па имаше деца кои беа многу помали од него -по два три месеци.

Таму се отспа во количката,дали од ладното не знам,ама вечер ми ја извади душата.Стануваше на секој саат и бевме будни од 3-4 саатот.А,можеби го болеше и мешето,оти се виткаше многу.

Со бебе шетам надвор и на ептен ладно,вчера беше минус.За мене нема лошо време,само несоодветно облечено.Сега да не се екстремни температурите повеќе од -10 степени.
    БАбицата исто ми го кажа кога се роди малото докај нулата или нешто под нулата е ок за децата,повеќе не,оти им се раздразнува слузокожата од ладно.

М&M и Ребит ви ѓи читам проблемите и стварно тешко е мајки.Арно викат мали деца мали проблеми,големи деца поголеми проблеми.
    Јас па оти сум ненаспана викам кога ќе порасне ќе биде полесно.Ама читајки ве изгледа секој период од растот на детето си има свои предизвици.До нивно осамостојувње нема да сме на мир:D

Убав ден жени:)

На Arien, Ava.84, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    :sun: утро и топ расположение.
    Убав ден мамаситас јас одморена по напорниот ден вчера гости полна куќа,Денес Воведение на Пресвета Богородица-Причеста. Среќна слава сите што слават,среќни родендени на денешен ден.
    Ви благодарам на сите за честитките сите да сте живи и здрави.

:coffee: испиено уште во 7 по навика, бебац активен и повеќе од тоа што треба со негови 4м:rofl: ај отидов дужност зове.Убав ден.

На Mari*, tina-63, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.010
    Добро утроо, денеска убаво наспана.. иако во 7 еднаш станав од алармот на мм, несакајќи наместен и денеска да му ѕвони :D Денес голем ден, за една година поголема, роденден ми е :D Полнам 24, частам пијалок кој сака :d: и торта :mm: Така да ве поздравам набрзинка, одма турбо почнува денов, ке чекам гости... :) Убав ден мајки :hug:
    8852094345_89b1ae4682_z.jpg drinks.jpg

На danichap, eleni27, Angel.Heart и 15 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.237
    Sreken rodenden ziva zdrava i vesela. More mladi majki blaze si vi :)
    @TutiFuti sreken i na tebe devojce, nemozam poinaku da ve narecam 17god postara sum mene moze komotno tetka da me vikate :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    Хаха фала.
    @mariz Среќен нека е роденденот и имај убав ден.

На M&M и mariz им се допаѓа ова.
  9. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Za uteha i mojot shef e bolen . Sega ke odam pak da go slusnat. Tt 3 dena, kashlica, rasteceno nose, crveni ocinja, i sto e najtragicno nesonica go fati detevo. Nema ni 2h vrzano vo ovie 3 dena. Voopsto ne se ni prozeva, ne znam kako izdrzuva. Navecer placliv e, denski ok. Dr mi prepisa antibiotik, ama mi vika da pocekame uste denes. Ne znam sto da pravam. Po cekalni ne mi se ceka so nego, radi virusi i red drugi raboti. Kako da se smiri kashilcava daj kazete? Nemam pamet..

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Isti sme i nie, se si kaslame, nos tece pa prestane, slajmovi polni se i dvajcata, znaci AMAN vekje, aman, glava ne mozam da dignam otkako pojde vo gradinka sin mi, uffff kje puknam. Pak antibiotik primaat i dvete :(

11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kaj nas najverojatno problemot beshe zabche ne znam, nokjta voopshto nemashe temperatura nitu pak denes. Edno zabche dzirka, gotovo e da ispadne pa ke vidime kako ke pomine denes denov.. :)

На Kaetana, Mari*, kelebeim*** и 3 други им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    Добар ден.
    Ми се правеше муабет со некој, ама сите зафатени. На ќерка ми и се здосадив и си заспа.
    Поканети сме на роденден, ама мислам ќе го скокнеме, сите некако се настинати и не ми се ризикува, а малово засега се држи.:?: Педијатар ни рече да си седиме мадро, па ај ќе го послушам.
    Јас се соочувам со вечната дилема на родителите додека спие бебе, да дремнам или да читам, гледам серија... Домаќински работи не влегуваат во равенка:!:
    На сите што не ви се добри дечињата ви посакувам побрзо да се оправат и пак само за ситници да ве поднервируваат (ова сигурно не е збор) по малку.:hai:

На Tanjusce, fairy88, Arien и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Sekoj den si imam maka so tie dilemi. Shto da pravam dodeka spie? I na kraj mi pominuva vo ne pravenje nishto za sebe, pak ke se rastrcham ruchek ova ona, raskrevanje niz doma i ke se razbudi. :doh: ]:)

На eleni27, girl-miri, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Ubav den i od nas,no od na gosti! Edna nok,prva,posle 2nedeli,da sum naspana. Inaku,se cekam da tropne nesto,da zacuka,da vleze nekoj,i son nikako da me fati. Priznavam deka mi e strav sama da sedam,nikogas i ne sum bila vo vakov slucaj ostavena,sama potpolno.
    Zatoa vcera,torbata pod nas i kaj majka. Sekoja i cest na snaa mi,plan mi bese denes da si odime,no ona ne ne pusti,da sme spiele bar uste edna vecer,da sme si pomuabetele,decata da poigraat,taka i sinko da se opusti malku.
    Pa taka,jas dva dena sum gostinka,nikoj nisto ne mi dava da rabotam,samo gi zanimavam deckive.
    A bogami ubavo mi e i mene tuka,oslobodena.
    Ajde za nekoja nedela pak ke dojdeme,na podolgo vreme. Ne sakam da bidam tovar,nekomu.
    Nie nemame ukraseno,ama fotosesija si zakazavme. E samo da go pogodime sinko da negovite,da saka da sorabotuva :)
    @mariz Najsreken rodenden,ispolni gi godinite so zivot,radost i ljubov. Sekoe ti dobro!

На Kaetana, coconaut, TutiFuti и 3 други им се допаѓа ова.
  15. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Sreken rodenden

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Imame prvo zabcheee :inlove: :inlove: :inlove: IMG_5334.JPG

На fairy88, Arien, AngelOfArh и 26 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.237
    Eve jas se mislam dal da legnam ako zaspie ama senes ke skoknam vcera dremnav dosta mi e. Kujna puna sadovi sinko za rodenden da go spremam i da ne se uspie so mene mnogu sakam vwcer pak vo normalno vreme da ja legnam. Mislev denes so edno spienje da ja isteram ama malku spiese I dosadna e mnogu mora pak da dremne inaku ni 6 nema da doceka. Vaka znam deka 10 ke ja fati ama.pak zal mi e da ja drzam so sila. Sama.od preska vika cice i tap (cao) na gostite znaci i se spie. Si otidoa gosti sega neka dremne

18. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    @mariz Среќен роденден и голема да ни растеш
    @Mariangel да му се редат како бисерчиња

Ај и јас да чкртнам нешто
    Денес денот никаков тажен
    Ми јавија сабајле починал дедо ми ;( и стар беше ама сепак жално многу си го сакамммм
    Бевме на божиќен пазар прошетавме малце а потрошивме доста (facepalm)
    Немам многу шо да пишам денес мами
    Имајте убава вечер

На eleni27, coconaut, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Здраво мајки, како сте? Мене ме немаше долго да пишам, немаше ништо ново се стандарт, синко прооди, денес правевме престапулки и сме најсреќни па ви пишувам да се пофалам. Го чекав стабилно да си прооди па си направивме и раздадовме престапулки, многу е интересен како мало шатче е.
    @mariz среќен роденден, жива и здрава да си и во брзо време една сестричка на Тео да му подарите.
    @Mariangel да му се редат како бисерчиња на шефот забчињата.

На tina-63, kallias, coconaut и 5 други им се допаѓа ова.