Jas pravev denes po vtor pat. Prviot pat ne mi ispadnaa bas. A za prioduvanje veke poveke od m3sec pravi po desetina cekori niz doma ama ne se pusta poveke nekako i e strav. A se razdavaat colaxinjata? jas aber nemam od obicai od merak si gi pravev, aj tetka mi bese na gosti pa ona zema i utre ke im odnesam na kolegive na rabota. Inaku ne mi zaspa zverka preska i kako zombi b3se samo sakase pesnicki na youtube, posle pocna da besnee klasicno ponasanje koga e umorna ja iz anjav i eve ja spie. Ke tera do sabajle normalno so budenje cicanje i pak nazad. Denes cel ama cel den od doma nemam mrdnato ni malovo isto. Ova ne mi se slucilo kojznae od koga ama nekako mrza me fati i ladno mi bese. Mm i sinko se sega na rodenden inaku i oni po doma. Mm samo bese da pazari a sinko malku vo komsii. Ama mrzliva nedela klasika Sega da se uzbanjam da donamestam jorganine i dosta e za denes.
@M&M мојот веќе си оди слободно без страв, и цела соба и улица изодува Инаку кај нас е така адет да дадеш на некого, ние на кумот однесовме и овде на некој од комшиите за адет. Исто така на маса се ставаат предмети и за што ќе се фати дете прво демек тоа ќе му биде професија, бабини девитини, мерак на баба и дедо направивме, на маса ставивме свашта а синко се фати за чешел фризер ќе биде или тафра некоја дека и вага е во хорскоп како татко му, пред огледало минува повеќе време од мене хахах . Баба му и дедо му местеа стетоскопот да се фати синко за него демек доктор да биде, тој си заокружи маса и си го фати чешелот кој беше на сред
@mariz , да си жива и здрава, среќен роденден мајка! Леле мила моја кога прочитав 24, си викам ти поблиска во годините си ќерка ми отколку со мене! 13 години сум постара од тебе! Младост!!! Ти ја видов елката на фб, ептен е фенси, а вие прекрасни до неа! Стигнавме во магливото задушливо Скопје, ме чека едно ура-ура, бањање, средување деци, да опнам еден лак на нокти и ете ти пак 12! @Mari* сочувство за дедо ти! Вие да сте живи и здрави!
Добра вечер мамички..Ние денес стандарт недела ручек кај моите..Керка шлајмови полна давам сируп некако посмирена е..Туку сакав да ја измачкам мукоплант вечерва но незнам дали смеам..Совет некоја..? Синко затнат цел го носевме мината недела на лекар крв добра црп добро и ни рекоа само инхалации спреј за нос и вадење мрсулчиња со аспираторот..Но вадам и за пола час пак полн..Неможе да дише и лежи..Веке една недела помина тој уште е ист..Никако да се наспијам синко преку ден никако не спие а и навечер доцна заспива а рано станува се чудам како може толку мало бебе а да не спие..Туку јас утрово повракање и некако цел ден ми се гади дали ми е од апчињава што ми ги препишаа за желудников или не незнам..И страв ми е и да ги пијам сега..Керка игра синко си леже у релаксатор мм излезен а јас да ве читнам вас..Елка украсивме вчера керка само вели гоемаа нели голема билаа..Радости по дома..И такак мамички имајте убава вечер..
Zosto da go rasipes rodendenot? Ladno bez kabga ke im kazes da si gledaat nivna rabota. Oni koga se drznale da solat pamet za tugo dete, ti pa za svoe da kutis, nema zosto. Ako ne ti se objasnuva so niv, kraj kraeva ne gi percepiraj, ne se nerviraj. Sto da ti recam.
Vcera ednoto denes drugoto me polude. Kako me zdribla malovo posteno. Ko sto pisav preska pred 7 zaspa deka malku spiese preku den. Vlegov se izbanjav i sednav da jadam i ete ti ja pocna da cmizdri od spalna. Aj stalno taka pravi vlegob vikam da ja smiram i prezaspijam 5m abe neznam sto i bidna 1 saat me.gnjavese, vo race spie staj ja vo krevet place. I se vratija mazinjava od rodenden tamam uspeav da ja vratam vo krevetce idam vo dnevna sinko saka da vecera.pocnav da mu spremam mm vika pak e budna. Abe ne zezaj vikam i ete ja slusam civka pak. Vlegov pak da ja smiram pak edno 20min me zezase i pocna da se smee se rasoni. Ja ostaviv vo krevetce izlagam vikam bar da se dojadam.i da se spremam so golemovo za spienje pocna da place. Vleze mm dodeka nie se sredime i ete tolku si legnav. Doduse eve ja uste cica i dreme.sinko spie na golemo ke probam da ja vratam vo krevetce malku da pospijam na posiroko do naredno budenje. A tolku sakav da si izgledam nesto na tv da se relaksiram.malku da mu se nevidi. Neka se zivi i zdravi ke porasnat posle jas ke gi baram. Samo neznam kaj gresam sto se volku flasteri i dvajcata za mene da nemozes da gi ostais na saat a ne pa na den
Жени, како ги заспивате навечер бебињата? Моево има несоница веќе со денови, нит зева нит има знаци на спиење! Со месеци нема 3h сон врзано навечер. Чаре?
И моето не спие срекна сум ако сврзе час ипол сон навечер а преку ден не спие..Може само на 2 пати по пола час да предрема..Чаре нема мислам ке чекаме да пораснат..А ако знае некоја друга дали има чаре ке биде од корист..
Е младичка мајкичка, ти со мајка ми можеби си пиблиску отколку со мене, она е 44, без навреди не сте вие стари, јас сум помлада само... дури и неа иако баба не ја сметам за стара Фала на сите за честитките, иако турбо денов мене прекрасен ми беше! Фала ти за комплиментот за елката и за нас
Dobro utro. Nie pak bolni, sega sin mi pak se ubi od kaslanje ceela vecer pa i T malku kaci i vikam znaci kje me poludat, gotovo. Sabajle mu dadov sirupi i vikam te boli li nesto, vika ne i aj da si igrame. Aaa vikam stom mozes da si igras kje mozes i vo gradinka da odes. Go spremav i go odnesov, normalno vika ne sakaam da odam na skolo ama toa sekoj den go slusam i na kraj pak odi i taka. Kjerka pocna vekje 1 nedela da se pusta sama da odi i cekam i jas ubavo da si proodi pa da i pravime prestapulki. Gledav za mlada mesecina na 29 ovoj mesec e i taman kje bide do togas kje proodi ubavo I taka. I ona uste kasla i toa e.
dobro utro mamicki,ve citam ama slabo pisuvam nema i sto,osven sto mi kasni pa sega se mislam da pocekam nekoj den pa da pravam test, kerka mi e dobra odi, se pusta sama ama ne e uste stabilna, so jadenje i spienje sme dobri, vremeto ladno i.poveke sme doma prosetame koga ima sonce i rikverc, pozdrav
@mariz so zakasnuvanjeSreken rodenden da si ziva i zdrava pa dogodina da ste pobrojni za rodendenot so uste eden( ili dva) clena
Добар ден мамички..Денес си поспавме малку повеке скоро до 9..Синко сега заспа а керка со мм низ маало..И двајцата кашлаат синока ја измачкав керка мукоплант и сега е смирена цела нок ја преспа само утрово стана за млеко и толку..Синко неможе да дише никако а плус некако како да почнува да кашла..Секрет како вода не е зелен така да мислам бе е ништо страшно..Се јавив на матичната но не била таму за еден час да сум се јавила сакав да ја прашам дали смеам и синко да го измачкам..Туку од сабајле свеки се нешто ме нервира синко што бил облечен ладно ке му било замислето боди на долги гаштички на долу и памучно комплетче..Абе како ладно и велам аа треба вика нешто термо тој е мал не се движи не си играј играчка леле луге веке мислам ке се мрднам..Не се бањати веке 5 дена керка ја мачкав па на роденден бевме пред тоа и така излезе и и велам на керка ајде вечер бајни бајни и таа ми вели неможе какво бањање уште толку да ги разболиш децата почекај да оздрават и велам епа може цел месец нема да оздрават и цел месец да не ги бањам..И ми вели е гледаш подобро и е сега ке ја пофтори ако ја избањаш..А ги бањам во кујна на топло и двајцата..Незнам како ке излезам на крај со овие мрднати луге..Се понашат како тие да им се родители на децата а не јас..Пред некој ден свекорот од тие шекерните црвени лижалки му дава на синкоо лиже ли лиже и јас сакав да го земам и му велам не му давај мал е и ми вели де мории пто ке му е одма му го зедов од раце и се качив горе..Туку јас се распишав сег слободна да одам да направам нешто за ручече на керка..И тоа е имајте убав ден мајкички..
Za sinceto ako treba da mackas deka pomalo kypi od apteka Smiruvacki gel na Mustela(se koristi od 2m) .jas mackav na mojata(ama prvpat mackav na 7m.togas kaslase). Nas mnogu ni pomogna i za 3-4 noki mackanje i se smiri kaslicata.Sekako za ova prasaj si go pedijatarot.Jas sekako go zemav po preporaka na nasiot pedijatar. A za domasnite tvoi Strasna rabota se lugjeto,ispagja site se znaat samo majkata ne znae
Добар ден мами. Јас да го скршам мразот и во оваа тема. Мој бебац ме преплаши, не дека е нешто сериозно ама за мајка што не знае ништо и тек допрва учи, се и се гледа сериозно. Денес бевме кај Палчица на преглед бидејќи бебуш на папочето имаше крвче а демек се беше ок и не требаше ништо да прскаме и ставаме и башка се соочив и со пеленски осип од промена од Бекутан на Памперс зашто веќе имав купено уште пред да се породам едно пакување, згора на тоа огромни грчеви уште сега, а тек 13 дена синко направи... Докторката ме смири и ми кажа што како да правам и сега сум по раат од претходно. Сигурно ќе следат уште предизвици. Како и да е, тука сме да се помагаме и тешиме една со друга. Имајте убав ден .
Живо здраво нека ти е синчето, големо да расте. Така е првите денови и мене ми беше стресно. Прво папчето леле што да му правам, страв ми беше, кога падна се преродив ☺ Исто и јас нова мајка немам поима што како ми беше стресно. За грчеви не е рано . И мојата имаше и и давав капки ама и ставав и топла пеленка на мешето тоа одма ја смируваше. И кога ептен завиваше на меше легната ја дежевме. Првите 2 месеци па и 3 до дека не ја држи главата се малку потешки после ќе се навикнеш . Мојта е 4месеци и 2 недели ☺
Како фати ладно ич не го сакам викендот, прво во Скопје нема каде да се прошета ни на затворено ни во природа. По моловите има гужви, а истото е во парк и на Водно. Во сабота се форсирам со чистење, пазарење, некој детски роденден или кафе, па следува спремање ручек и попладнето или вечерта некое организирано дружење. Недела пак шетање, па одење кај двете баби, попладнето пуштање машини и средување по дома. На крајот на викендот јас сум кома, ми фали "убавината на неправењето ништо" како што има една италијанска изрека. Можеби и период ми е се ме изморува и ме гуши
Најпрво ти благодарам. Мојов уште сега ја држи главата сам, не цело време, но многу е жилав. И не сака на меше, ме турка со ноџињата и ме мава по рана а тоа не е баш пријатно. Кај мене па папчето падна уште во болница, на контрола ми рекоа ништо да не му ставам дека е се супер, и вчера засирена крв. Денес од паника одма на доктор. А за грчевите, ќути... Он плаче и јас плачам, многу ми е криво што не можам да му помогнам. Еве од денес почнавме со био гаја и колиеф па се надевам ќе се оправиме бар малце.
Ми дадоа само Octenisept да користам, како спрејче е и ќе се оправи. Користев хидроген дома првите денови додека не падна корупчето. Врска немам зашто па се направи. :/