Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Pa otkoga ke padne papceto toa sepak si e uste kako ranicka vnatre i mu treba nekolku dena ubavo da si zazdravi. Zatoa samo hidrogen da se iscisti. Ali cim ti dale toa, toa koristi :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.980
    Допаѓања:
    153.686
    Mmm vikendi so nepravenje nisto fali bogami i toa kako. Barem eden takov da se potsetam.kako bese da stanes i cel den vo pizami. Jades gledas nesto tv i si zadremal pak. Pa ke stanes pak te mrzi da si se obleces pa pak posle nekoe vreme dremka i taka cel den. Posebno na zima. Inaku i mene me nerviraat vikendive zimo vo skopje. Po trgovski centri nikogas ne sum ni sakala da setam ne pa sega so deca. Vodno e super ako ne te.polude guzvata. Neznam kako e nakaj skopska crna gora ako znae nekoj nekoe mesto taka ubavo za prosetka i po moznost nekoe lokalno kafance kolku za kafence neka kaze.
    Denes ete standard ponedelnicki trcanje od sabajle spremanje na rabota. Posle doma od vrata direkt na cicka malovo mi se zakacuva, ne e normalna kolku saka da cica i kolku se raduva koga ke i dadam. Posle malku si sinko ne luti se covece pa skokaa so sestra mu na spalna, jas na strek da ne se udri malovo, pa ja nahraniv, pa edna tura fudbal vo hodnik so sinko pa eve sega zaspiva malovo. Samo da ne mi napravi kako vcera. Vi se veruva cela vecer do mene zalepena ke cica ke se svrti zaspana abe da probam da smenam polozba da se svrtam odma se budi u pa se lepi da cica. Kako da imase nekon strav deka ke i izbegam. Cela ukocena stanav nemam navika cela vecer na ista strana da spijam.
    I taka otide denov Utre pak :)
    @LadyC cestito taze majka neka vi e zivo i zdravi. Ke se naviknes na se samo poleka i bez panika.
    Vidiv vo drugite temi @muchacha_a se porodila neka i e zivo i zdravo i nea

На Kaetana, tina-63, muchacha_a и 3 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.732
    Фала многу, Господ да дава секаде кај нема и сите да го осетат овој благослов. :*

На tina-63 и Mari* им се допаѓа ова.
  4. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки,како сте?еве со бебуш се дружиме во болница сме,се породив вчера.Синко е дома со тато и дедо.Вчера кога дојде го запознав со братчето викам дојди гушни го а тој почна да бега од него,денес вика бебее и отиде до него тресна со рачето среќа беше подалеку.ке видеме дома како ке се одвива ситуацијата.Сега уште работиме на случајот со доење,мора да успееме.
    Имајте добра ноќ...

На alana, Ava.84, 24.07 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Бебе нана, големиот гледа тв со татко му, јас малку да се рехабилитирам.
    Уфффф полудувам понекогаш. Све сама правам, ниту помош, ниту подршка имам. А за две недели тргам на работа. Со пола уста ветија ќе ми ја чуваат,
    душава ми е во грч. Утре ќе барам одморот летен да ми го дадат барем уште малку да се погушкам со бебуш.
    Мајки, како издржувате скоро што тргнавте на работа? мислам дека повеќе ова ме ремети него кога требаше да се пораѓам.
    И бебуш нон стоп плаче по мене, веројатно ја чуствува мојата вознемиреност.
    @M&M те читав пред некој ден со големото имаш мака. Ист е случајот и кај мене. Накратко му недостасуваш, и станува"лош" само за да привлече внимание. Моето вака ми рече,, јас разбирам дека таа е мала ама па ти мене ич не ме гушкаш,, и почесто се случуваше да ми речедека не го сакам. Траеше скоро месец па и два, многу тешко ми беше, а и скпро породена бев, хормоните плафон, си се изнаплакав. Сега сме подобри. Инаку многу ја сака сестричката.
    Ајде добра ноќ мајки. Јаа се замуабетив

На Kaetana, tina-63, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.980
    Допаѓања:
    153.686
    :) znam deka.mu falam mnogu e vrzan za mene. On i si kazuva koga misli deka poveke i ibrnuvam vnimanie na.malata a jas postojano mu zboruvam deka in mi e prva ljubov i najmnogu si go sakam. I mu vikam.kolku i da.me.nerviras jas pak najmnogu ke te sakam. A si ja saka i on mnogu sestra mu samo pak imame tuka borba za opstanok i za mama od dvete strani :)

На Kaetana, tina-63, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Исто, кога ги читав твоите пистови какп јас да сум ги пишувала. Сега најново му викам,, а бе бебево го оставивме само да си игра, ле ле тебе колку те играв, сакав. А тој ми вика,, ама затоа јас нејзе ја играм, сакам најмногу.
    Одамна не ми пререкол дека не го сакам, се надевам дека нема да се повтори, зашто мноооогу боли.
    И ти посакувам и кај тебе да не се случува веќе.

На Kaetana, Kitten, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    На muchacha_a и LadyC им се допаѓа ова.
  9. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Сите се плашите како на работа ке тргнете, а јас пак се плашам да не не ме вратат што ке правам тек тогаш. Не дека зимам којзнае колкава плата 12 000 ама колку толку крпи некоја дупка. Мажето ми замина на работа и воопшто не сакам да спијам сама одкога беа земјотресите сум премногу исплашена. Бебка спие малце слобо ми јаде каши со молби дали ке лапне 5 лажици цел ден више еден месец се бориме да почне да јаде да можам да ја оставам домче.

На Ava.84, Mari*, Cka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Како бе мамички да гп надминам ова си легнува спие 3 часа и става за јадење, цица и не продолжува будна е 3 часа и после заспива дури кај 5, 6. .. ова трае 2 месеца веќе не го сметам за период башка што легнува во 12, ако заспие во 2, 3 по полноќ тогаш не станува спие.. се обидувам да не и давам да преспие касно па да си легнеме порано но еве ова се случува.. до 5риот несец се беше супер немавме бебе дома сега е хаос... и не плаче едноставно цица и будна си е не заспива пак..

11. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Да пробаш да ја игнорираш ида спиеш, нормално мислам на мижење. Без коментари, без ништо, или плаче ако не ја дружиш.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добро утро
    Мама станата рано :o дури и ја исчистив дневната :clap:
    Дур спие беба реков да завршам нешто па на ред е кафето и да ве читнам
    Надвор се е бело,дрвјата,полињата абе мераци
    Не од снег него од шо е -10 :worried:
    Денес мм ќе го оперираат,се има уплашено човекот ко мало детенце :(
    Баш ми е жал :doh:
    Бебка да не се заречам сношти само еднаш стана,па успеав да врзам 5-6 часа сон
    Одамна не се имам наспано вака
    Ајде мами која е за кафе нека повели :coffee:

На Lorins, tina-63, Ava.84 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.732
    Добро утро.
    Константин среден, нацицан, легнат и нана. Може да се одвои малку време да се дружиме. :)
    Кажете ми, дали знаете добар педијатар накај Козле ми треба да имаме матичен, ама за Паскалов многу се мислам, ич не сакам гужви а зашто ми еммн блиску секојдневно понинував и гледав надвор мн коли и дечиња со родителите чекаат. Не ми се допаѓа да го држам бебуш надвор на ладново. Тоа не е ок. Ако случајно се најде солуција би било убаво. Имам една на памет, ама и таа не ми е баш блиску. :)

@bella24 да не пробива некое забче па да си има мака? Си проверила? :)

На girl-miri, Smizzy, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.777
    Добро утро мајки.

@mariz со закаснување, среќен роденден. Здрава, сакана, исполнета...и со едно братче/сестриче за Тео годинава :inlove:
    @Mariangel нека му се редат забчињата како бисери на малиот шеф.

@Mari* и кај нас е исто :envy:.

Нашата новогодишна прослава помина неславно :rofl:.
    Се стокмивме, дотеравме и со свеки и малата се наличивме таму. Кога гледам во дворот ќе биде прославата|(. Во поканата не стоеше ништо, а при разговорот никој не ми спомена...
    Среќа детево беше натуткано, наоблечено како снешко па ај, даш шта даш си реков. 5 минути пред да дојде дедо мраз кога зеде дете да вришти :bandit:(facepalm).
    Смируј, смируј...не бре. Џабе е.
    Видовме не видовме, налево круг со количката и се упативме накај колата. Како буткаме дете се засилува да вика и не можам да ја смирам. Па за беља не можам количката да ја расклопам за во багажник.
    Дете завива, ветар дува(17.00 часот), јас со стомакот толкав тегнам количка и се обидувам да се досетам како и беше трикот:@.

Ај се обидовме цела количка така да ја пикнеме, нејќе, огромна е. Ај пак назад мењај се со свеки која дете да држи која околу количката...
    А у меџувремену дете завива.

Некако, едвај, едвај и го фатив трикот и со еден потег(кој очигледно одамна бил заборавен) ја расклопив и ја пикнавме во багажник.
    Само што влеговме во кола слушам на разглас името на мадам моја го прозива дедо мраз а она оклештена од уво до уво :devil:.

Стасавме дома за две минути и ништо како да не било. Што и беше кузнее. Важно квалитетно се измрцваривме и препотивме.

Елката ја накитивме, до пола. Со ниет сум денес утре уште златни лампиони да купам и ќе ја сликам мадам во празнично издање. Поклончињата ќе и ги спакувам во убава хартија па и нив ќе ги наредам околу елката.

Сабајле носето и беше полно како со засушени мрсулчиња...после да ја инхалирам еднаш или со спрејче да прснам. Превентивно малку.

И тоа. Кај нас на запад ништо друго ново.:f:

Последна измена: 6 декември 2016
    На tina-63, alana, Ava.84 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.128
    Dobar den majki,
    @LadyC prvo tebe dobredojde vo temava ,da ni bides aktivna kako i vo Trudnicki muabeti:)da ne sum pokuso i jas ve vidov i ve poznav po imeto na bebus:)Prekrasni ste .
    Nie se vrativme od vakcina,malava zaspa i place vo son na 5min.i moram do nea da sedam i da ja galam.Se nadevam deka ke pomineme lesno i bez reakcii.
    Drugo nisto novo...
    Ubav den

На alana, girl-miri и LadyC им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.732
    Ме фати срам. :$ :* Фала ти многу. :l:
    Ќе дадам се од себе да сум поактивна нормално. И онака ми фалат мајчички за муабет, вие тука сте топ. ;) :*

На tina-63, alana, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Темно е не и зборам ја зимам до мене мижам не плачи весела си е ме гали ме чепка со гуга дур непоминат 3 часа нема спиење...за гладна не е жедна не е... не знам што е ова

18. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Надвор :sun::sun::sun: ама воздухов е за:bandit:.
    Јас малку подсмирена, :shake::lol::lol: гледам сега по постовите колку сум била изнервирана. Може не сакате да знаете, ама преживеа мм. :ninja:

Се мислам дали да го шетам бебуш. Ама мора малку на воздух.

Инаку многу си ја сакам елкат:$. Сега и бебуш и се радува многу.
    Денес решив ништо да не правам. Е не можам баш по пижами да преседам, иако баш ми треба еден таков викенд, ама можм малку помалку да се напнувам се да средам.

Ајде отидов на шетање.
    Да подишиме малку :smoke: воздух!!!

На tina-63, alana, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  19. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добар ден мамички..Денес убаво време па керка неможам домада ја приберам да касне нешто од како стана касна палента со к.м и во двор трча се што ке види маче куче се радува па ме бара да ја бркам па таа мене..Е што убаво кога е вакво времето..Сега се качив гледам синко станал синока во 2 заспа и сега до 12 ехее се наспи па ајде сега цице па да го инхалирам мрсулци да извадам и малку и тој во двор..И така мајки имајте убаво попладне..:)

На tina-63, alana, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Јас никогаш немам чекано повеќе од 5 мин. Некогаш и на незакажано одма ме примаат, не знам зошто. Не сум нешто позната па преку ред што одам! :)Еве само што си идам од таму, жив човек немаше.
    Треба да знаеш кога е гужвата, и ќе си фатиш ред. Ако ти е блиску нема што да се мислиш.

Едит: Кога ли ќе врзам барем 4h сон?!8-|

На tina-63, alana, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.