Neznam dali ova sto ke go pisham e vo soodvetna tema a toa e slednoinmi ima 4 i pol god a vo februar ocekuvam i prinova e sega sinko si odi redovno vo gradinka no se mislam dali od kako ke se rodi maloto da napravime pauza so gradinkata barem nekolku nedeli,zaradi virusi i da ne se oseti zapostaven da bidi malku so nas doma.Da e pogolemo dete sto odi na skolo nema izbor mora da odi no sepak gradinkata e drugo ,pa zatoa vaka da slusnam vasi mislenja.
Ево мене натраг после 5 дена пауза од форумов, одмор. Бебац топ, антибиотикот си заврши работа. Денес бевме на контрола и само да ск допиеме терапијата и толку, се гледаме на контрола на 15ти редовна. И мене ме плашеа така ама искрено слушајќи ги другите секаде е исто во сезона на вируси, овде бар се знае здрави деца од болни деца се одвоени, нема мешање освен ептен ако си нетокму и однесеш дете здраво со болните или да немаш осет да не можеш да почекаш малку ако не е итно. Секогаш сум влегувала, а научив и дека насабајле е помалку гужва и ако не е нешто стеашно за да ги чекам Виктор и Гого одам и сабајле кај Оливера. Презадоволна сум. Според небе нема подобар тим од нивниот. Да, сум чекала ама кога одам во најголемата гужва кога нема најавено ненајавено и кога секаде е гужва. Башка секохаш наоѓам некоја фина мајка, се замуабетуваме, си остваруваме пријателства и со неколку веќе ептен се здружив. Си ги обожавам. Епа мајки се ближи Нлва година, решив неделава да исчистам дома, ама некако не ми се стамува од креветчево, ми се лежи, а работа има еден куп ама кој да стане. Мислам дека сум станата мрза невидена, само да се шетало, да се пазарело, да се гледале серии на Фокс и да се пие кафе и цедени сокови. Ми касни веќе 10 дена, тестот нњгативен ама ќе направам уште еден и ќе одам на лекар, прв пат ми касни и чѕдно ми е.
Јас се изненадив од Паскалов, за една работа во врска со малиот му пишав на фб порака, веднаш ми врати па и ќе чека да пишам што ќе направиме. Искрено не очекував, овде сеуште за матичен се мислам кој да го одбериме, од што нема избор, и се на приватно си плаќаме.
Поздрав мами. Јас работно, син ми кај баба да се чуваат. @danichap со лесно со убаво во градинка. И јас сум на сто ума. Гледам потреба кај детето да биде со други деца. Мислам дека му е досадно. Од друга страна почна да реагира кога ќе одиме некаде каде што има повеќе луѓе, приплакува и му треба 10 минути да се опушти. Еве викендов бевме на два родендена. Првите 10 минути пикнат во мене седи. А после буквално ужива со другите деца. Мислам да е повеќе со деца и побрзо ќе прозбори. Ама пусти мој страв. Решена бев на пролет да тргне во градина. Ама јас на лето треба да се породам, па се мислам да не се исфрустрира дете. Се роди новото и мене ме пратија во градинка. Имавме ваков случај кај роднини и детето направи огромен отпор кон градинката само ради тоа што мама е дома со бебето. @mariz среќен роденден со закаснување. Жива, здрава, оваа година ќеркичка да си дочекаш. @alana бев на предавањето. Паметно збори човекот нема што. Тебе како ти се допадна?
Фала на честитките Јас си чекам ред на забар, мерки за апарат за ширење вилица ке ми зимаат... синко дома си се чува со татичко Денес имам уште еден повод за частење, годишнина од брак, свадба ни е, втора годишнина Убав ден мајки, јас набрзинка да ве поздравам, да не ме викнат да влезам
Добар ден мамички.Време за ричек,наздравје нека ви е. На синко од плачење му излегуваше папчето како к*ре.Пред 2недели го однесовме на хирушко и му ставија париче,па денеска бевме на контрола повлечено е,но уште 1 недела да го носиме паричето па да го види докторката. Денес купивме елка,па ќе ја укасувам кога ќе заспие бебушот.
Како сте женички? Ние си ручкавме сега орвиче со зеленчук. Инаку мојава изгледа ќе ја биде за хористка, како на танко вика, шо ти оперска певачица. Дома забавно е И да, да се пофалиме, моментално хит ни е да правиме БРАВООООО со рачињата по цел ден. Ние да викаме браво таа да аплаудира Цепки, хаха
Ирена јас не бев на предавањето..маж ми го пратив...уште го чекам да прераскаже (на пат е..кога ќе се врати ќе го испрашам ). Претпоставувам горе долу истото како на видеата на youtube..бар според она во кратки црти што го спомна мм. И ова е интересно ѕирни го http://ilslearningcorner.com/2016-0...-lower-brain-levels-are-weak-they-cant-learn/ Гледам комшика моја била на семинарот (вработена во градинка), па и неа ќе ја распрашам за што се зборувало таму. Во врска со опуштањето...мојата на роденден кога ја носев последен пат не се оддели од мене и пискаше сакаше да си одиме...по 1 месец ја носевме на свадба, си трчкаше немаше проблем...денес пак ќе ја носам на роденден...ќе видиме како ќе поминеме..Преку ноќ се менува.
Hello ladys. Vcera bevme na lekar, cel den barav pedijatar, ovaa sto gi nosev ne mi krevase tel. nekolku pati, vcera sabajle i zvonev da ja prasam koga moze da gi odnesam decata da gi vidi, malata da ja slusne dali e iscistena od slajmot, a sin mi kacuva T i da go vidi i nego. I edno ponasanje nikakvo po tel. leleee kolku sum se iznervirala znaci, vika denes ne mozam i i vikam pa koga i vika ne znam, javi mi se posle 13 casot i kje vidime i mi zatvara slusalka i momentalno otvaram net i baram drug pedijatar i najdov pa zenata super se pogodi, popladneto bevme, malata ima uste malku slajm, maska do petok i antibiotik i vo petok pak da gi odnesam da gi vidi. Znaci nemam zborovi od priemot. I sinokja gi spremav za spienje decata i koga gledam zvoni fiksniot si vikam koj e vo ova vreme. I ete ti ja prethodnata pedijatarka, znaci mozela sea da najde br.i da se javi i vika demek bila vo guzva koga sum i zvonela i vika aj sea kazi koj e bolen sto kako. Aaa i vikam fala ti jas si gi odnesov na drug lekar i si zavrsiv rab. Aaa mi vika epa dobro. I i zatvoriv slusalka. Pa neka se pomisli malku dali treba taka da se ponasa, eeej za decinja bebcinja e vo prasanje, pa zamisli hitno da mi bese, a kaj nea gi nosam so meseci, im ja znae istorijata kolku tolku i mi vika ne mozam sega i mi zatvara slusalka.....ufff toa najmnogu me pogodi. Sea kaj ovaa kje si gi nosam pa kje vidime. Za prv pat super mi se vide zenata. A denes koga otidov sin mi da go zemam od gradinka, mu merese T ucitellata, vika 5 min. pred da dojdam kako da pocnal da kisne, da civka, go fatila toplicok i se videl i merea T koga otidov jas. Inaku cel den super si bil, si jadel, si igral. Dojdovme doma, mu dadov Depon i zaspa. Ete go sega se razbudi, se ispotil ziva voda. Od sirupot, mu izleze nastinka li e, drug li virus zakacil sea od gradinka, znaciiii glava nemam dignato 3 meseci. Ohhh daj boze da ne kreva nokjva i utre da bide dobar, imam sredba so devojkite nasi ovde da izlezam posle tolku godini i jas ednas konacno i mislam deka ubavo kje mi dojde malkku relax. Moite neka gi cuvaat malite. I taka zenski. Se iznapisav jas, da si kazam Aj cao
@kallias се изнамачивте значи, од тоа најмногу се плашам, а во мисла бев за градинка. Нема кој да го чува моево, а знам дека скоро сите се така првите месеци. Имам внука 9 месечна две бактерии во носе и грло, после неколку дена адаптација што одеше, а однесена со чисти брисеви пред тоа. Само да поминува со лесно кај сите.
Да не биде дека само го критикувам, сопруг денес дојде со чоколадо. Го изедовме со синко, ама уште сум му лута. Инаку пак слушам по блискиве роднини, пријатели некој вирус со висока температура. Нема раат. Бебуш задрема, му падна главчето срцко мал. Чекам синко од тренинг да дојде па да се погушкам и со него. Не сакам кога ми растат брзо. Но времето не може да се сопре. Затоа ќе ги гушкам колку можам повеќе, иако и тоа ми е малку.
Jas go pustav sinko vo gradinka koga se rodi maloto. Mu napraviv pauza edno 10tina dena pred da de porodam da bide doma so mene poveke. Ama posle nemozev po cel den so dvajcata i odese stalno so toa sto p9 izvesno vreme pocnav da go zemam porano bidejki mi bese zal a i mi prefrlase zosto on da e cel den vo gradinka a jas doma so bebeto. Me fati na emocii
Добро вечер од мене, ме немаше неколку дена да пишам и сега наоѓам време.Спремам документи за градинка,па здравје од година да може да почне бебуш. Инаку ептен ми се напорни ноќите,не ѓи спијам воопшто.На секој саат ме буди бебчо и жално плаче и се витка дури. Мислев дека му е од мешето,почнав да давам капки за грчеви,ама денеска видов ново во устето.Две нови забчиња.Горе лево двојка убаво пробиено и горе десно ептен белее,каде и да е ќе пробие и тоа двојче Си има мака затоа ме бојкотира овие денови.Ама не се жалам,кој знае оно колкава болка трпи кога му излегуваат Не може убаво да видам, оти ме гриза кога ставам прст,а не ја отвара вилицата доволно и не можам да проценам кога никнало. @mariz честито роденден со задоцнување и среќна годишнина од брак @Mariangel честито прво забче да му никнуваат како бисечиња Кај мене стандард по дома,ништо ново.Се рчкам од викендот со мм.Период на кавги ни е.Лоша работа,кога почнеме да се караме држеме лутина и секој следен разговор не ни е неконструктивен и не правиме компромиси. Не бевме вакви и не знам стварно што се случува,последната година е многу сменет...можеби и до мене е не знам веќе. Од утре свечено почнувам на фитнес и решив да почнам да работам малку на себе.Килажата ја вратив од пред бременоста.Ама се е олабавено.Џабе слаба, а незатегната-не изфгледа убаво дефинитивно. Тоа е мајки имајте убава вечер
Zdravo dusi, jas si imam edna maka, nekako cudno go osekjam grloto, ne se osekjam nastinato, samo kaslam nekako kako pusac, a ne pusam, sovet kako da si pomognam??? Strav mi e da ne ja razbolam beba, greota e epten e mala nema ni tri meseci....
Чајче со мед и лимон, супа топла и инхалации, ако немаш инхалатор над тенџере жешка вода со кесички камилица чај покри се со крпа и диши, или пак морска сол во таа жешка вода, а може и комбинацијата од двете.. природно лечење доколку доиш
Калиас нешто за имунитет да даваш? Мене ми ги пофалија капките од семки од грејпфрут, почнав денес и ке видиме како ке биде... почна во градинка пак, па ке видиме колку ке оди овој пат... инаку месец и нешто не го однесов... Капкиве делувале како природен антибиотик, штителе од секоја бактерија, вирус, настинка...
Znam za tie kapki, citav za niv ama ne e edno, te ova te ona, ne znaes vekje sto da davas, tolku raboti ima sto pravat reklama.... Davav i sirupi i tabletki sto se dzvakaat, za inunitet, pa mu zdosadi izgleda i pocna da ne mi gi saka nit sirup pie nisto i prestanav. Sega mu davam eden prasok za imynitet ama kojznae, kje vidime. Inaku vo gradinka taja e. Site mozni virusu gi ima tamu i mora site da gi pomine, mali se i odma gi prefakja
Девојки, незнам дали е зантука прашањево ама немаше каде да го ставам. Дали се прават мекици во пост? После 7 јануари ми е касно, а до тогаш трае постов. Незнам што да правам :/