Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Честитки, нека е здраво и живо.

@mariz Среќен Роденден и годишнина.

Нека се множат :)

И до сите други кои слават нешто...честитки...не сум во тек...само чкртни нешто и да ме нема.
    Не ми замерувајте.
    :hai:

На Kaetana, mariz, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Да прават. Каде што нарачувавме ние во лептокарија прават и посни и мрсни. А внучето мое се роди во време на пост, па нарачавме посни. И беа послужени со ордевери, ајвар, сирење, шеќер и мармалад. Па имаше и за тие што постат и за другите, битно сите мекици беа посни.

На M&M, joy1 и cinderella5 им се допаѓа ова.
  3. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Jooojjj majko moja od tri ne spijam, recisi e sest casot, kaj I da e cuca ke stane, a jas cel den treba da se vrtkam okolu nea, kako li ke izdrazam do vecerta.... aj cao da probam da zaspijam, saat saat, se sto e plus e dobredojdeno.

4. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    I jas taka si planiram,nekoj period da si bidi doma a poslem toa povtorno vo gradinka sepak ne sakam da mu bidi bebeto precka vo negovite aktivnosti,

На tina-63 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.875
    Допаѓања:
    34.251
    Утро беба спие јас будна менд кога ми се спие тој буден и така се во круг.
    Времето многу ладно брр не се излегува од дома,уште малку и мм ќе биде дома ќе видиме како ќе се снајде во улогата на татко :angel: до сега знаеше дека е родител само и дека има бебе а сега ќе го видиме на дело :rofl:.
    Јас почнав да учам за испити почнува колоквиумска плус испитна а околу празниците ќе се нема време па што порано тоа подобро и така мами .

Повелете на :coffee:.....

На Kaetana, Smizzy, tina-63 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Доброутро, ај да ве поздравам додека патувам за на работа! Кај нас, у навидок битен животен проект ама ај да не зборам предвреме оти што речам - преречам!
    Беба арна, со душа ме чека од работа и се гушкаме до вечер, секој ден ме изненадува со нови "умни" работи, снаодлива е срцката, на шарм нѐ фаќа! Првата беше луто феферонче, кај неа немаше на две-на три, ова сега лизно мазно...ќе го биде за некој политичар! ;)
    Туку, каде за Нова Година?

На Kitten, Kaetana, Smizzy и 8 други им се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.674
    Допаѓања:
    37.594
    Utro majki. Kaj mene samo ness za rassonuvanje :) i nego poslednive denovi ne mozam da go pijam,premnogu sum pod stres,a od toa i cel organizam mi e poremeten.
    Sinko od daleku se gleda deka raste,ako ne prespie preku den vo 21h e top,ama ako prespie 23h obavezno ne fakja. Ama pak eve go sega si spie seuste,pa si vikam podobro na ladnovo nautro da pospiva,otkolku da palam ognovi od rani zori.
    Situacijata so stravot maalce e podobrena,samo trpenie da mi dava Bog mene. Mnogu bilo tesko sama majka da gleda dete.
    Denes,sigurno ke pesacime,sekoj den po skoro eden cas si pesacime,ubavo vreme,svez vozduh,daleku sme od centar.
    Utre planiram da go nosam na kafe do grad,sami,majka i sin. Vikendov zakazavme novogodisna fotosesija,uate samo da izdrzi dete tamu i da sorabotuva :).
    Za n.g a i za site sledni praznici,slavi sto doagaat ke bideme pocesni gosti kaj majka. Glupavo mi e da sedime dona sami na ovie najubavi praznici.
    Pa,ubav den majki.

На alana, Kaetana, Smizzy и 9 други им се допаѓа ова.
  8. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден мајки :hai:

Да шкртнам нешто додека чекам да почне предавање.

Имавме гости во последните 2 месеци, се навикнав така, сега некако тажно ми е сами тројцата дома :( Битно на мали му е ок, се размазува кога има некој на гости и станува неподнослив и надвор од контрола ]:) сега веќе си доаѓа на свое, умно дете како што беше :) Си оди во градинка редовно, за викенд во недела веќе му е досадно дома, сака дете да се дружи и да си ги тера тие ритуали во градинка. Инаку скоро излезени му се двете петки доле :o Конечно :D За чудо, без поголеми драми излегоа, имаше само месец дена штрајкување со глад, без некои температури подолго време, се поминуваше за 2 дена....Се надевам ќе помине некое време додека почнат горните, да земе душа малку прцулот, да стави бар некој грам :( Почна дури и сам да бара на нокшир да седи, веќе и по гаќички стои по пола саат......:)
    Јас пак болна сум, закачив некоја настинка изгледа, грло не поминува и не поминува :( Се отрув со чаеви, пастили за грло, супи.....ништо не помага. Никогаш сум немала проблем со грло, ова последниве две години ми се случува :?:
    Јас се имав претстава дека подоцна треба да се породиш @LadyC , нека е живо и здраво малото, само радости и убавини да ти носи :hug::l: Тазе мајка, најубавиот период во животот ми беше тоа, уживај сега :f::*
    @danichap , со среќа нека и е на лепотицата во градинка, и побрзо да дојде периодот да оди цело време, не само еден ден неделно :) Супер ќе и биде, ќе видиш :hug:
    @Sunshine_1979 , што и да е, нека испадне како што треба, има време за фалење, а до тогаш имаш поддршка од овде :)

Мене држете ми среќа да не потепам некого во МВР, вака оддалеку. Страшно неодговорни створења сме, чудесии од народ! :devil: И она што им е работна обврска, не го извршуваат. Свој човек ако не те за**е, никој нема!

Убав ден на сите :hai: Извинете на негативната енергија и долгиот пост :angel:

На alana, Kaetana, Smizzy и 4 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.732
    Ај добро утро. :*
    Мене последен термин ми беше на 12.12 ама останав без капка плодова и бев задржана на итен царски во 37+2 . Мада дебели ми се роди со добра тежина и среќа се помина во најдобар ред.
    Да ти кажам и поарно, и онака државава сакаше да ми скрати еден месец ради патолошка со бебуш, вака па подобро испадна. :) :*
    Инаку благодарам на топлото добредојде.

Ние не сме спиени цела вечер. Тино со грчеви полн, цела вечер цице бара, додека се оправивме он се исповрати. Се осеќам ко да вртам у круг. Секој ден мочкаме се кога мењаме пелена, бљуцкаме од прејаденост и стрвотија и мајка само пушта машини и пегла. Ама ако. Само он да ми е добар, се ќе се заборави друго. Лепотан мајкин. :inlove:
    Инаку ден ко ден.
    Од 23ти навака секој ми е посебен. Станав мајка, а сеуште не сум свесна за тоа. Го гледам и си викам „мхм, ова е моето чудо“ ... :inlove: :l: :angel:

На alana, Kaetana, Smizzy и 10 други им се допаѓа ова.
  10. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Добро утро :coffee::coffee: денес правев тест и ми излезе позитивен ми касни 5 дена па велам ајде да направам ми беше на мисла,некако осеќав дека ќе е позитивен слични симптоми како во првата бременост, Малата ми има 13 месеци за некој ден прави , ме фаќа паника како ќе се снајдам наместо да се радувам јас сум тажна, планирана беше но сепак се изненадив за првото се измачивме доста, еве ќе нема ни две години до следниот царски, како ли ќе биде до крај само Господ да не чува.

Последна измена: 7 декември 2016
    На alana, Kaetana, Smizzy и 13 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.641
    Допаѓања:
    76.899
    Без секирации, нека ти е лесна бременоста, еве и @irena.1 е бремена со второ, мислам таа разлика исто, царски е и она... нека ти даде некој совет да не се плашиш :* За снаоѓање ке се снајдеш, нема мајка која не сее снашла, дури има и со помала разлика па супер им оди! :)

На tina-63, Ava.84, snegulkata и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Мaјки,имa вирус сo тт???

13. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    So les,i mene mi e vtora bremenost,isplasena sum kako ke bide dali ke se rodi zdravo pravo,dali ke me boli carskiot kako prviot pat i da ne nabrojuvam sto se i ne no zeni na site so les neka ni e i gospod da ne cuva

На M&M, Kaetana, LUCERKA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.641
    Допаѓања:
    76.899
    Секое дете има различна манифестација на вируси, настински, бактерии има.. некое може ке качи, некое не... :) мојов е мн нежен како татко му, па а се разболи мора да качи температура.. :)

15. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Честитки само со лесно нека е. Ако ти значи мешто јатрва ми роди три деца со царски првото и второто разлика само година одкога остана а второто и третото година ипол цело врњме и викаа да внимава да не дига ништо да одмара а таа абер немаше алишта пружуваше кофи големи тегнеше и сите и се надносени без ниту еден проблем е сега само и забранија да остане пак бремена зошто ке биде ризично и некако незнам ја подврзале да нема деца колку што ја имам разбрано. Мислам дека малце треба да ти олесни

На ma4e1311 и irenadaniel им се допаѓа ова.
  16. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Значи не можам да му се изнагледам додека спие. :inlove::inlove::angel::angel::inlove::inlove:

На Mari*, Kaetana, slobodka и 8 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.524
    Допаѓања:
    108.586
    Добро утро мајки!

И мене ми касни, два теста направени и двата негативни, се надевам не се лажно негативни оти баш би била мала разликата кајммен, а и не ризикуваме нешто многу многу. Бебац арен, се врти се превртува се тегне на кревет, во дневна сме споени во спална, гарнитурата ни е направена спална па си уживаме така. Не можам да догреам асално во спална, ќе ми се разболува, а вака топ. Е сеа за гости е незгодно ама тоа е. Станувам да чистам јас, дур не заспал ѕверица мал, до недела мора да е се тип топ, ќе се кити елка.

На girl-miri, Kaetana, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    I mene mi kasni, i toa cel mesec nemam dobieno! Ne e bremenost, bev sigurna i pred da pravam test ama napraviv duri tri za sekoj sluchaj de.. Psihata raboti 24/7, mora da ja smiram na nekoj nachin. Se pazime i zatoa ne ja zemav bremenosta kako opcija ushte od start. E sega shto maka imam nemam poim, na sekoj mozhen ginekolog vo gradov se javiv ne primaat pacienti novi. Eden mi zakazha vo Januari, pa duri togash ke odam.. Ako ne si umram od hormoni do togash |( Jas sum si za kjotek, nemam otideno nitu ednash na ginekolog posle poragjaj.. Pochetokot po bolnici vamu tamu, pa sega so bebe niz doma edvaj uspevam da jadam a ne drugo.. Ama ete gledate, pak si najdov izgovor i opravduvanje :rofl: :rofl:

На M&M, Mari*, Kaetana и 5 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.128
    @Mariangel i ja ne sum otisla na ginekolog(do utre 9meseci od poragaj) :(:(ama zakazav za narednata nedela i ke vidime sto ke kaze doktorkata.
    Ja pak so tahikardija i glavobolka.Dr.za tiroidna ne bil tuka nedelava i uste ke cekam:(:(a i nemozam da organiziram da mi ja cuvat malava da idev bar za eho na srce.A ne mi se nosi so mene po bolnici sega na ova vreme:^)Samo nervozi ama toa e .

На Mari* и Kaetana им се допаѓа ова.
  20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Zdravo mamiii.
    Gledam za kasnenje zboruvate.Mene mi kasneshe dva meseci i ne napraviv test.Prosto bev ubedena deka nema shansi da sum trudna.I vo pravo bev.Mi dojde.Ne velam deka ne me kopkashe non stop mu zboruvav na mm deka ako sum ke bidi dobrodojdeno iako treto iako neplanirano.
    Nie imame bakterija vo noseto.Pieme almacin i podkashluvame.

На Mari*, Kaetana, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.