Deneska se osekam kako losa majka. Ne uspeav dva saati dq si go uspijam deteto, pa se otkazav. Sega toj pie mleko jas ziva se jadam. Veke ne go ni uspivam, ke treba cela nok da dezuram, a utre na rabota sum.
Samo da te utesam ne si sama. Mnogu cesto mi se slucuva toa, a poveke i so prvoto dete, i jas isto se osekav. Ama nekogas ne e do nas ednostavno dete nejke pa nejke. Jas eve lezam do malava demek ke dremnev a ne me faka dremka ama ne stanuvam za ona da pospie povekr a me grize sovest sto golemono ne go druzam.
helo zenski tatko i kerka spijat,a mama na kompjuter so kafeto vo raka , cistev denes mm ja cuvase i sega se srediv mm ja zaspa sega da gi vidam se gusnale na spalna , da ve prasam poiskusnite na malava nema pa i poteve malku noseto, eden den nema nsito utredenta ja gledam i potece kako vodicka ednas do dva pati vo denot ne e non stop, sto da pravam maticnata mi rece deka e normalno ama pak me nervira vo sreda sme na vakcina sto d apravam da ja odlozam ili pak d ja stavime,im davate li kapki nesto, jas i stavav dva dena sprej na baza na morska sol ama ja raksasluva i cela se zatnuva nemoze da spie,
Има ли некоја мајка струмичанка тука Малово конечно се смири па јас да ве поздравам само и да ви посакам убава и мирна врнежлива вечер
Конечно сменив летна со зимска гардероба, леле колку партали чуваме, а кога ќе треба да се облечам пак немам што! Добар ви ден мајки, јас ручав јагнешко подготвено од мм и сега ќе одмарам дур беба спие!
Еве ме и мене. Прошетавме малку во парк да види бебево сонце. Избањата најадена успана. Сега малку раат време.
Жива мизерија саемот во Сити мол , или имаше нешто спектакуларно па било во одреден период па сме го утнале.... Никаков избор ни попуст ни бутур , мизерни 20% и тоа на одредени артикли .
Pak probuvam da go uspijam. Izbanjato, namackano so kremi, najaden eve go do mene pie mlekce. Denes pocna da se pusta po poveke cekori. Ziva srekna sum Da zaspie, pa da se izbanjam i jas i da si legnam da odmoram snaga. Jas mislam ke spie, toj eve go mi prai muabet
Мојов го успивав 40 минути шо му се нема десено од бебе толку да се успиваме. Ама дали е од премор или радозналост за што повеќе да се исправа не знам Синоќа па ми се разбуди со плачење 15 минути го смирував Толку жално плачеше срце ми се расплака. Се мислам да не е запче во прашање или па некој скок во развој на 11 месеци. Сега да се спремам за спиење па да видиме што ќе приреди синко вечер Само да е жив и здрав се' се издржува ко ќе ми се насмее и бакне
Ви кажав дека мразам недели? Епа мразам недели! Ден за чистење и бањање, спремање за нова работна недела...Се осеќам како чистачка...веќе не се ни сеќавам што све завршив денес. Битно направив ручек, после цели две недели а може фаќа и повеќе Не се најде некоја баба да се јави да ја прошета внуката, детево просто подиве дома. А знаат да се нацртаат баш во тие денови кога и јас ја гледам по два саати, и ми го скратуваат гледањето на еден Вчера бевме кај татко ми на роденден, да видите што значи лапање на торта- отворила уста како ламја (ќерка ми). Денес цел ден забушава за јадење, и цел ден кенка, и баш кога решив да ја успивам нејзе и стана интересно да се држи за ограда и да скока А ноќеска како треснала од кревет...Маж ми пред некој месец извади две летвички од оградата во долниот дел кај што и доаѓаат нозете за да може сама да влегува и излегува од кревет. Ама незнам кои перипетии ги правела во спиење, важно двајцата рипнавме избезумени од тресокот Ојдов јас уште на последна тура- пеглање Никогаш Сити мол незнаеле да дадат попуст кај детскиот дел, ама никогаш! Таму не залутувам ни по грешка! Туку некој спомна дека ќе има детски саем ама на Скопски саем...Знае некој?
Relativno relaxirans nedela. Ne setavme nesto mnogu na 2 pati kratko niz maalo ama ne e bez ic. Nemozev i dened da i go izremetam spienjeto zal mi bese s i mene macno. Vazno i sin mi si najde drustvo vo komsii pa ne.mu bese dosadno. Uspeav da dremnam malku porucek a duri i da izgledam cel film vecerva sto mi se nema sluceno kojznae od koga. Doduse so mala pauza da go legnam.i golemono, neznam koga ke pocne da legnuva sam ja se mislam deka na 6g nie ko posamost9jni da bevme neznam. Kako i da e dosta za denes odam na spienje. Dobra nok ☺
Е κонечно од дома да се излезе малκу. Убаво поминат попладне,уште поубаво помината непланиρана вечеρ. Со најмили и дρаги луѓе. Синκо спие,мене не знам што ми е,ваљда хоρмони вρијат(неρегулиρан мензис),ќе се обидам да заспијам. Добρа ви ноќ,мајκи. Лесен сон на бебушите.
Dobra vecer majki Jas denes ne vi posakav dobro utro ali opravdano Cel den sum vo haos dur se spremime site trojca Na svdba bevme do pred pola saat so mm, a sinko go cuvase majka mi. Se vrativme bozem da mu dadam da cica i da produzime ali eve me do nego i ne mi dava da mrdnam, ova do sea ne se desilo volku da mu nedostasuvam, a me nemase samo 3casa Go zema mm da go soblecam fustanot i sminka da izvadam i vristi i racinja nakaj mene Srcko moj. Inace za rasteceno nose isto e i kaj nas veke nekolku dena ali preeska primetiv novi zapcinja gore, dvete trojki Utre ke imame gosti pa planiram da odime do saem da vidime sto ima, v.o city mall ne otidovme. Dobra nok jas ke si se svrtam da go gusnam sinko da znae dena sum do nego i neodam nigde
Добро вечер! конечно и јас да седнам да се подружам малку со вас. Денеска ама ич немав време да ви пишам, баш работа си најдов, откако со мм решивме да си седиме дома, а планиравме до Шапка да прошетавме , ама попладнето кога се намурти времето и ај си останавме дома, и кога си дома си најдеш 100 работи да се завршат. Денеска 3тото( 4 год. ) синче ме е изморил и физички ама и психички. Цел ден решил да се инаети , почна со нејадењето од сабајле, ( баница и кисело млеко) ниту пола не изеде од тоа што му го дадов. го молев и на крај го оставив и му кажав дека нема чоколадце после ручек , леле луге, кенкаво, незадоволно ама и гладно, за ручек се прејаде ама чоколадцето му остана за утре. А и уште ова мм ги избања, ги среди сите, вечераа и ајде во веце на миење заби, Второто дете мие заби наведнат над мивалникот внимателен ( инаку тој е многу мирен), третото застанал позади него и го мачка со паста за заби во косата, кога го видов што му прави коса ми се крена, го искарав му се извини на брат му, ама незам од каде му текнуват вакви лудории. заспиват рано в 20ч сево кревет, заспиват малку покасно ама важно се во нивниот кревет. 20ч е веке Фајрон добра ноќ
Decki ajde da pisam i tuka poiskusni ste. Kade ima asalni drveni krevetcinja osven vo loko kroko i bebe supermarket, baram nekoe kade sto ke moze slobodno da cirkulira vozduhot i koe e dovolno dlaboko za koga ke podporasne i ke pocne da se pentari da ne mi izlaga od nego i od kade kupivte i kakvo koritce od koi ste zadovolni onie obicnite so vnatre staveno posebno onakvo za sedenje t.e za drzenje na bebeto ili so vgradeno na samoto korito. I sto od obleka poveke ke mi treba za letno bebe do sega imam kupeno dosta obleka no se mislam nekako deka mi fali nesto i samo trupam. I da dusece od kade zemavte i kakvo. Moze ne sum za tuka uste no mi treba sovet od nekoj sto veke go pominal ova. A da i spomnavte ima saem na sk saem? Ili mi se pricini. Do koga trae i do koga e rab vreme
Здравоо женскии како сте ми ? 1 саат ветувам сеа се гасам и спијам Денес турбо ден активна мноогу бев,станавме стандардно 11,свекорот скара со мм правеа во двор па имавме семеен убав ручек,потоа пуштив машина и излеговме со мм и синко на кафе,си дојдив па втора машина,па сушара,во меѓувреме чистење,џогирање и слично па трета машина,па пак сушара,па дипли,пеглај,мм и синко си се чуваа и фудбал гледаа хаха Па се избањав,исфенирав,испеглав руси коси се пролепшав Па со мм го избањавме синчето и цицаше и 21.30 заспа,се облеков и излеговме со мм,бевме на пица се прејадов Па удривме да пешачиме 2 саати,не заправме да одмориме ама ич,пред полсаат си дојдовме душа немав кондиција нула Демек пицата да ја подрошиме хахаха Синко го гледам како го оставив така го најдов не мрднал дуфта спие а свеки си гледаше ТЛЗП кај нас во соба Убав ден ,но малку сумм уморна...ваљда ќе заспијам одма,мм еве вика остави тој моб ќе го исклучам интернетот Ајде одам женски лека ви ноќ и добро утро за првите ранобудни утре ,ве гушкам сите имајте убава недела се надевам сончева ќе биде да шеткаме
Жени... има некоја будна како мене што пати од несоница или само јас сум . Аман веќе, се нервирам што секоја вечер откако синко ќе се разбуди за цицање јас веќе не можам да заспијам, а уморна сум не можам да ви опишам колку . Туку мајки, како да го научам моево дете да спие со "одврзани" раце? Сеуште спие со рачиња лабаво фатени со тетра пеленка, а веќе 4+ сме. Проблемот е во тоа што откако во спиење ќе си ги извади рачињата веднаш се буди, бидејќи почнува неконтролирано да претка со нив . Ако му се фатени може и цела ноќ да ја преспие, нема да се разбуди за цицање... ама тој немирно спие и ги вади . Мислам дека згрешив што од бебе го "повивав" со кебенце, па сега не знае да спие со рачињата нагоре како сите деца. Ама дека зимско бебе и тогаш ми се чинеше исправно така, сметав дека потопличко ќе му биде . Ви се пожалив јас што си имам мака сега ќе пробам да презаспијам ако можам . Убав ден мамички, веќе се раздени