Me iznasmea, znaci na glas se smeev. Jas sum vo zaednica 5 godini i najmnogu mm se zali. Jas ako mi veruvash nekogash mi se slucuva i da gledam niz niv, oni zborat ja samo klimam so glavata. Ne gi ni slusham. I da, se oni znaat i ednonte isto po 1100 pati se kazuva. Site prikazni na pamet im gi znam. I koga ke kaze, eeeee nie bevme 6 godini vo zaednica, pa eve zivi sme... Znaci ke otrpnesh srcka. Samo jas da ne bidam takva svekrva
@mariz i mene me.proleta takva misla sto ako se dve,samo sto ja odbic ovoj mesec malata mi sopre skroz mlekoto i op trudna, ke vidime zakazav na ginekolog pa ke vidime sto ke kaze
Добра ви вечер мамички..Ве исчитав сите гледам многу добри новости има..Со лесно да си ги износите бременостите тие што сте тазе бремени..Гледам сте пишале и за свекрвите две ипол години сум во заедница и да се тие знаат...За некој раб на почетокот кога кутев и сега ги немам се каам бидејки не сакав да прегрешам ама тоа е..Кај и да е чекаме да излезе бг на мм па се надевам дека ке се откинам од нив..Синко нана керка неможам никако да ја налегнам..Па на секое нејзино испискување синко штрепа мн е осетлив не само тој и таа..Ако заспие на едно место а се обидам да го преместам нема шанси да продолжи..Алал да им е на оние кои дечињата секаде им спијат....А плус неможам да го одвикнам никако од релаксатор..На кревет не спие а у релаксатор спие нема маки..И еве додека го напишав постот тој стана бидејки е у креветче.. Имајте убава и мирна нок мамички
Ние само џабе ќе се нервираме! Нема теоретска шанса да ги смениме во карактер на 60 год! Остај ја, игнорирај ја кога нешто ќе каже. Прави се дека не ја слушаш..јас џабе и презборувам и очи и превртувам кога си тера по нејзино. А да треба заедно да седиме... аууууу не! Не не! Ќе полудам на 40. Ретки се тие што си ги сакаат, така да ако ти е утеха мнозинство се такви! Затутулавени! Ај легнав јас.
Добро вечер! Денес од се што планирав се ми е почнато ништо незавршено. Денес баш реши магаренцево да не ме исшушта од видик, денес баш реши да вика штом ме изгуби од видик. Почнав кујната до пола и свика, почнав да пеглам до пола и свика почнав алиштата до пола и свика. Утре ич не ми е гајле, се има да се среди па сакал се искинал од викање, куќава ќе прооди уште малку. И еве ме со пумпата ма мене, молзам а душа ми спие. Денов за мене ќе заврши за едно саат ипол најмалце. Утре среќа не ме чека ручек, среќа свекрва ќе прави лазањи, ама ќе ни дојдат братучеди оа ус чистењето и едни проја мафини и едни благи мафини ме чекаат да го направам. Ама ќе завршам, морам. Сакам здравје сабота и недела елка да накитам, од понеделник сите 4 у вис! Осеќате новогодишна атмосфера? Ама ич бе осеќам, ич.
Абе ајде свекрва од 60 да има такво размислување да...Мојата има 39...Млада сеуште..А може и бидејки е млада па си дава за право..Или бидејки на 15 се мажила па неизживеана..Нешто има. А за новогодишна атмосфера искрено исто ко да не доага ништо посебно обична вечер за мене..
Срцко, лесно ви е на вас младите...ја идам накај 40-ката..живците ко тоалетна хартија ми се, саде со дупки, ама тоа ми е ... ќе помине и оваа година!
Некој спомна за предновогодишна атмосфера,јас сум ептен еуфорична овој период како дете мало сум.И кај нас викендов е во план елка да се кити.Ама најверојатно некоја од овие опции ке се разгледа Му направив на синко снешковци па и тој се радува заедно се мене Еве вака изгледаат Имам во план викендов уште некоја новогодишна декорација да скоцкам некоја икебана,некој свеќник нешто ќе видиме. За секојдневието не ми се ни пишува секој ден реприза на претходниот,буквална реприза,од станување до легнување.Иначе и јас живеам во заедница еве ја терам петтата година со стари и девер неженет.Што и да ми смета накривувам капата климам со главата и како ништо да не било.Во глобала имам супер коректен однос со домашниве.Со свекрва ми наоѓаме заеднички јазик нешто таа попушта нешто јас и се живее некако.Планирав да се пофлам дека ќе китам елка викендов,а испадна долгометражен пост. Среќни и лесни бремености,добре дојде на новите мамички,брзо заздравување на тие со болни дечиња,на @mariz закаснето среќен роденден,се најубаво и сите желби реалност да ти станат. @Sunshine_1979 главата горе мамичке,без нервози.
Добро утро мајки! и додека сите спиевме беба станала пее ли пее аааа аааа!!!! И така си станавме сите, малку се измрзнавме додека се стопли убаво, ладноооооо!!!!! Како се гушнати под ќебето и двајцата, дечиња мили на мама. Малово.повеќе се буни сака надвор. Ајде повелете на кафе и чај, да се стоплиме малку. А ќе има и по некоја палачинка Имајте убав неработен ден
Здраво Мами синко спие јас на компјутер да ве читнам.Бев во дилема дали да си легнам и јас со него или да го потрошам времето за нешто друго и се решив за Фемина. Несакам сигрно пола живот да ми оди во спиење.Кога ќе стане ќе излеземе малку да се рашетаме и така. Инаку ја следам таа групата за здрави деца и да ви кажам знае стварно да испирира со начинот на кој се комбинираат здравите намирници и да ти даде идеја за готвење. Ама, на моменти тоа модераторите знаат и да забегаат. Најголемата глупост на денот ми е здраво пакетче за дете.Па пакувале амарат,просо и не ти знам какви житарки-мислиш детето ќе може да ги зоба живи и ќе им се радуваЗа пакуваните овошки така-така имам мислење. Или здрава торта без шеќер и чоколадо. Тоа ми е како цвеќе без мирис и боја...читам и им се чудам на тоа паметот. И јас сум за здрава исхрана готвам само домашно,ама не забегувам до толку.Кога ќе потпорасне и ми посака детето чоколадо,може да јаде ама во ограничени количини после оброк. Вчера бев прв ден на фитнес и за чудо после тие 40 мин вежбање имав повеќе енергија,а мислев дека ќе бидам утепана.Во Петок здравје одам пак.Ми се бендиса. Убав ден мајки
Добар ден Јас од кујна пишувам готвам спанаќ...и се молам да не загори..бебе пее песни. Среќен празник на сите коу што го слават. Денес денов турбо перење пеглање чистење готвење! За кого како неработен ден.Имав време и синко да го прошетам на сонцето. Колку добро би ми дошло едно кафе. Имајте убав ден.
Bogami zabeguvaat. Sledam i jas i ima dobri isei za sekojdnevni obroci apsolutno. Isto sekoj den i soremam domasno ama sto vikas paketcinja takvi i nekoi ekstremni recepti se too much. @blessed.an ke padnev od stol kiga procitav deka svekrva ti mi e generacija, 39god wow. Jas uste malku 40 ke pravam so bebe od 15m a ti kolku god imas ako ne e tajna Uf sto mi e ubavo sto sme denes doma samo sto me izremetija nekolku pati od rabota ama naviknata aum i na toa. Bevme malku nadvor se iznaode malovo se premori edvaj ja najadiv eve cica i spie pa ke si legnam i jas. Mm mnogu ubav rucek mi napravi se prejadov i mi lupna pritisokot tamam za spienje. Posle ke odime malku na gosti i taka. Nie.ke.kitime sabota ili nedela a kako ke pomineme so zverkava ke vidime
Да ве поздравам малку Елка и јас ќе китам викендов, ваљда на денот на изборите за да маж ми малце ме олабаи од политики Новогодишната еуфорија годинава ја чуствувам, ќе патуваме накај Будимпешта на 30ти, 7 дена одмор на гости кај золва ми Едвај чекам ама и многу ме фаќа страв, пат од 12 саати со мало дете, плус непредвидливо зимско време Поднесов документи за нова возачка, ако затреба да го мењам возачов мој, зашто на старата уште бев со старо презиме и адреса. Читам на сите ви касни, само на мене ми подранува Инаку малово мое станало такво лигле, ама во позитивна смисла, иста е како татко и' Доаѓа и из чиста мира не' бацува во нога (нели, до таму може да стигне ) па се гушка, па вика-те сакам многу многу- Навечер кога ќе си легнеме ме фаќа со двете рачиња за лице и ми вика -моја мама- Знаете какво е чувството? Ма сите знаете!
@M&M да толку е..Јас уште 4 месеци ке полнам 22..На исти ден со керка ми таа 2 а јас 22..Млада мама..
Da ve pozdravam majki Do sega nemam pisano tuka, a i ne bev aktivna tolku. Ako ne vi smeta sakam da me druzite i mene! Sinko spie, jas da vidam sto ima novo na femina, koga ke stane treba da se raneme a usta ne mu se otvara, nejadac golem! Elkata uste ne e nakitena ama kaj i da e ke ja kitime Tuka na 13-ti e santa Lucia demek na decata nosi pokloni pa gi ostava pod elkata i treba da sme spremni
Леле трај групата е хаос.Кој спомне бисквит му дал на дете одма го блокираат чиниш они све здраво дават.Даваат од домашно производство одгледано на загаден воздух. А имаат многу убави идеи за подготовка на оброк за деца.Ме нервира тоа што и точно по некоја табела се оди, а еве и Др.Сајковски кажа дека се може од 6ти месец освен жолчка од 8ми.Дури и за месото вели од 6. Добар ден на сите. Ве читам секој ден ама нон стоп кога решам да пишам ќе заплче и сака во раце. Честито на сите мешиња . Со лесно да си ги износите, и со лесно да си се породите. За свеќите гледам зборите . Јас со мојата живеев заедно 1 година.Многу беше напорна. Влезам во кујна и таа одма не тата не вака чек да ти помогнам.И и оставив се таа да прави не се замарав. Оваа год ми беше на гости 1 месец. Баш кога ми се роди . Леле не изнесувај нејни алишта надвор на темно, не ја викај со име на животно.Не ова не она.И реков грав не смеам доам направи друг ручек. Гледам ставила грав за 10 души.Велам абе нели знаеш дека не смеам.Абе на тебе друго ќе зготвам.А стрв ако ме фати не е важно. Викам кој ќе јади волку.Па јас и свекор ти утре за доручек ќе си го дојадеме. Добро не го дојадеа го фрли а за инает го направи. Детето почне да плака трче во соба и ми го зема од раци го думка и на крајот решение беше дај и цице. Се немам карано не ни сакам од почит кон маж ми. Ама супер ми од кога е 2000км подалеку. Она се знае советник глуме, сите ги оправа а дома ништо не и е оправено.Можам уште да пишувам, ама ајде. Денес етен сум даун не наспана и многу нервозна. Поздрав мами
Добар ден и од мене, синко не да изгуби ред со спиење... вчера во 2 некаде заспа, сабајле еднаш стана во 8 ама успеав да го презаспијам и теравме до 10ипол.. и затоа еве сега заспа пред малку, ние наместо да тераме така со презаспивање во 12 и таман да е спремен за спиење во градинка, ние се одучивме. Бевме во комшии кај неговата другарка која е поголема 9м.. се изнаиграа и одма заспа @blessed.an машала и ти млада мамичка си била Јас па лично не познавам мајка која е помлада и од мене, а на почетокот многу коментари од типот каде си брзала, каде брзаш си добив... Сега ручавме, а мм излезе на биљард со другарите Јас малку да си здивнам и одморам скроз сама, синко спие во старата соба на мм, горе на спрат кај свекрва ми. Во градинка супер ни оди, сака да оди и многу се радува со дечињата таму, мада сите се помали од него и сигурно ги строи... многу е палав периодов и дома сите не збрлаве, но мислам сите на оваа возраст ги поминуваат тие тантруми, па некако гледам да останам мирна со живците и така сега ке си дремам на лаптопов малку и ке пијам чајче
Леле значи овие домашниве навистина решиле да ме побудалат..Преги гледам золва ми клече пред синко и прстот му дава и гледам икрам му дава..Останав вака и велам абе што правиш тргни не му давај и ми велии е де ти па си мислеш јаде а тој си лиже ли лиже и кога го тргна кога почна да плаче да вришти..Утре го носам на редовна контрола да видиме колку пораснал Керка ја зедоа сабајле моиве малку да ја погледаат наредната недела заминуваат за цх и така..Мм отиде до продавница да земе нешто да се разблажиме додека синко спие а керка на гости..И така мами имајте убав ден..