Mnogu e sitna,mala 7 + sme,ne e uste cvtsta Znam deka na sekoj mu se ima sluceno da mu padne dete ama onolku malo a zvrcavo Ona za slemot ne ti e losa idea
Добро утро. Што значи кога бебе нема грчеви еј... Наспано е оно и јас со него. Срце мајкино многу ми е умен, си спие и си цица само, од време на време посматра, а најинтересен ми е во сон на глас кога се смее. Уште недела кога беше стар дома кога го донесовме креваше сам главче, гледам сега научил со преткање на ноџињата да се врти те лево те десно. Малецко, а жилаво. Цел е на мајка ( можда не физички, ама карактер дефинитивно ) Откако @mariz ни го кажа лекот со Бекутан чајот сме многу подобри. И ветив, нек се стопли и идеме на частенка. Фала лепојко Денес сум од 6 ипол на нога. Осеќам со Тино ќе спиеме денес на пладне заедно. На тема фб групи, без оглед какви се и за што се, сите ние сме мислители, јапала, мудри и најпаметни. Абе нема утка што се ќе кажеме, така ако не е, мора да се искараме. Менталитет катастрофа. Од се тоа најмногу ме нервира неписменоста на мајките ( општо луѓето кои глумат паметни) . Кога ќе ги видиш што се пишуваат и како се изразуваат, какви граматички грешки прават да ти се згади. Шта чеш. Убав ден мајки .
Првиот пат ми падна на 4+ месеци,оти го потценив.Мислев нема шанса да падне оти е широк креветот, а тој е многу мал. Потоа два пати од спалната 6+ беше и уште еднаш-оти кога спиевме сите на креветот ми се извлекол чак кај нозете и од таму паднал.Инаку целата страна е заградена со неговото креветче.Во сред ноќ слушнаме бум и ти го сопира срцето од страв,оти спиеме и додека регистрираме што се случи и како е ни изгледа цела вечност. Јас за друго паѓање ти зборував погоре,кога почна да застанува на нозе,и се удараше.И тоагаш ми беше многу страв да не се ептен лошо удри.Ама за среќа не е било нешто страшно.
Добро утро каква бурна ноќ! Не сум спиена ниту два часа беба на секој час се будеше со плачки и истегнување три дена не е какан и затоа го боли мешето.Секогаш вакви драматургии ни се случуваат пред викенд или за време на викенд... Гледам зборувате за групите на фб член сум во повеќето но еднаш мислам имам дадено коментар и толку од што ги гледам колку се пореметени со тие нови намриници јас таму прв пат слушнав за амарант и киноа.Сепак тоа е што да се прави секоја со свој став за своето дете но ете јас ја послушав мајка ми и му дадов на 4ипол да почне да јаде не дека не е заинтересирано е заинтересирано и тоа многу сака да јаде. е сега ќе се мачам со стомачето негово...Памет за друго дете ако соберам храброст....Инаку мене сеуште не ми има дојдено а веќе 5м породена крварев до 40дена и толку....со мм само еднаш имавме односи па демек се пазевме Ха Ха. ама крајот ќе каже.... Ајде мами јас отидов кафе да правам бујрум ако е некој за
4+ ondak da ne se zalam jas Imame podzakasnoto duri so paganje Mnogu pazenje kako zvercinja se decata duri se svrtis zaminalo toa Ohh mi olesna malce druske
Многу пргав е овај мојот,од 7 месеци почна се влече со мешето и да лази Немате подзакаснато не треба да паѓаат,ама се случува.Сега имам перници на тој дел од креветот за ако падне да паѓа на меко
Mojava od 6 lazi,uste sme na vojnicko polzenje ama e brza I saka da se isprava Veke edna nedela od spalna mi ide dnevna A koga e na pragot gleda levo pa desno pa prodolzuva abe interesni se mnogu
Браво душа мала,пргава и твојата Овој мојот не можев да го предвидам. Стои и наеднаш падне и додека да изреагирам отишол.Или седи и изгуби рамнотежа кога беше нестабилен и се обрне наназад.Колку пати кога ќе го фатев е лажна тревога и се задржуваше,а некогаш кога задоцнев со реакција баш тогаш ќе се чукнеше. Тоа за шлемот не е заебанција, стварно има-барав на интернет,ама и докторката се насмеа и рече нема потреба... Spoiler Има и други модели
Mene pred nekoja nedela ke mi padneshe direktno na glava, znachi sekundi go delea od tresnuvanje. Ama napraiv odma poteg kako od Matriks, se iskrshiv cela i go fativ vo posleden moment. Do sega nema padnato, mnogu se plasham od pagjanje uf
Добро утро! Јас се молзам, бебац се тркала во креветче. И ние имавме вчера за малку паѓање, секунд работа, ама вл лет го фатив. Он се смее јас чурам, ама го фатив. Е се треска од решетките на креветчето ама се смее не плаче. Го гледам еве го се поткрева. Иначе де има раззборено многу деновиве, дрдорко, само баба баба баба, ајде ајде ајде, дај дај дај, тата тата тата, папа папа папа... И многу вредно дете имам, а стане одма се разработува нешто. Иначе за коментари за групите ќе се воздржам, давам од новиве намирници бидејќи сметам дека се во ред за бебе, амарантот не ми го сака многу многу ама јаде, подобро тоа отколку плазма на 6м, животинско царатво и слични буквално непотребни работи во менито на бебе. Ама не напаѓам, секој одговара за своето дете, ако реши да му даде и цигара на 3 години он е одговорен не јас.
Веќе една недела елката накитена, бебуш дури вчера почна да и се радува кога ќе ја доближам до неа. Прета ли прета ќе излезе од раце. Конечно почна да седи сама, па можам да подсредам нешто по дома повеќе. Ама гледам што повеќе да се гушкаме, штом тргнам на работа ќе порасне дур да трепнам, и многу работи нема да видам Во скопјево работно време ти е 8 саати а со гужвиве 4 саати ти се потребни за одење враќање. Особено ако го поминуваш центарот. Ако не дај боже се судрилнекој, во буквална смисла трошиш 4 саати пат. Или малку снег ако падне, подобро преспиј си на работа ха ха ха Ама мора да признаам ми недостасува муабетење со колешките, да се дотерам средам, дома ептен се запуштив. Не сум облекла штикла не знам од кога. Има сонце надвор. Да премине барем плус t па ќе излеземе со бебуп на 5-10 мин колку да проветриме домче. Убав ден!!!!
Има и тоа како. Мене еднаш партал ме направија, ми се нафрлија кој знае колку да ме караат дека дадов коментар да не се дава кравјо до годинка. Ај ма па ти што си запнала со тоа АД беше последниот коментар. И од тогаш си викам Слободке сеј си мадро и онака никој тука не сака да разбере очигледно.
Мајки пишувм овде бидејќи овде сте поактивни, ако не е за тука бришете. Што да му даде свекрвата како ужинка на бебуш. На работа сум од 9ч и одма станал по мене, јадел овошна кашичка па заспал сега, а колку ќе спие не се знае. Без цице тешко, друго млеко не пие не прифти ниту едно. Јас сум до 3ч на работа. И незнам како д се оргнизираме со јадењето. Околу 9ипол јадел овошна кашичка.Ког јс сум дома има друг ред,нема ужинк бидејќи цица ама сег кога сум на рбота многу тешко некако оди
Donar den i od mene, prosetavme do prodavnica so malata ,ne fati vozduhSega edno nes kafe(ne sum ljubitel na nes ama malku da smenam). @Sunshine_1979 me iznasmea so postoto(iako te sfakam 100%).Naredno zemi reci i nesto da napravi demek ti dr.rabota imas i koga ke pocne zbori i "ne taka,ne vaka" pa da oseti malku.Neli oni se znaat ,samo neznaat da si kjutat malku Za grupive i jas gi sledam,ne praam po niv ,malku imav pocnato da se vodam po nivnite "pravila" i svativ deka se opteretiv eptenA najloso e sto del od niv tamu se pravay svetici i ko sto rece @Kitten i @slobodka ako kazes nesto poinaku odma na gilotina stavaat.I ne razbiraat bre brate nekoi raboti.Ama ete si imaat oni muabet ,mene tuka mi e podobro za sovet Ova soncevo dava malku podobro raspolozenie ,se nadevam vikendot nema da go presedime doma.Vcera od sabajle do 15h.samo gotvev za nas i malata i otide denot Ubav den
Добар ден мами. Тато си дојде од работа и си игра со беба, па јас да шкртнам нешто. Две вечери не спијам како што треба, ма 8 часа не сум спиела без да се разбудам од кога останав бремена една година. После пораѓај бев катастрофа само по 2часа спиев едноставно не можев лошеше ми се кога легнував. Сега спијам и често се будам да видам дали бебе спие дали е покриена да не паднала итн. И таман ќе заспијам еве бебе сака да цица и сум цела Велам ајде бебе кога ќе порасне. @Kitten исто и јас немав слушнато за киноа и амарант, а просо мислев само папагали јадат оти со тоа го ранев мојот . @Mari* мојата на 3+прв пат падна од креветот среќа на перница. Али многу е палава и пргава. Ајде мами кафето ми истече пишувајќи пари од некаде ќе земам Поздрав и убав викенд.
Честитки...нека е здрав и жив. Честитки и лесна бременост . Ах...елка само мала и на што повисоко качена . На крај и тие здравите ќе испаднат дека се со некакви додатоци (нездрави). И мене ми подранува Сигурно е најпрекрасното чувство ...Мојата ми носи цвеќе (вештачко) и дава да го мирисам и тоа по неколку пати на ден ...уште не ја знае смислата на подарувањето, ама јас сум кефови . Инсистирај прво здравата храна да си ја изеде...а потоа десерт може оти бил паметен. Пошто ќе биде најаден, нема многу благо да внесе.... Инаку и јас не сум за со благо да се најадува. Ако е ниска спалната и на теписон,тепих ако е нема гаље...така бар доктор ми кажа...лошо е ако изгуби свест. Инаку на секој му се случува...мојата во спиење многу паѓаше дека не спие во креветче.
Dobar den i od mene majki! Utrovo bevme na pregled kaj pedijatarot, na poslednata kontrola ne mozese da go najde testisot na sinko i sega pak ne bese siguren pa ni dade da napravime eho pa da sme sigurni. Rucani sme veke pica, dobar bese denes pa zasluzi castovka Tato go isprativme na rabota vtora smena, nie sega ke se uspivame Vo vrska so zdravata hrana ke kazam lesno e ako deteto si ima apetit, koja majka nema so zadovolstvo da gotvi za svoeto dete. ( bez preteruvanje normalno ). Problem e koga ne jadat a poveketo se takvi. Jas do skoro gledav kolku sto moze da e zdravo i sto e slab ajde ama, krvnata slika pak ne e dobra. Sega malku se opustiv i davam toa sto nego mu se dopagja. Nas na vremeto taka li ne hranea, i denes da ja prasam majka mi za nekoi raboti pak nema da znae sto se