Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.626
    Допаѓања:
    76.855
    Добар ден мајки :) Синко нана, јас правам куглов... ^_^ Сабајле го однесов во градинка и плачеше по мене, когаа бев да го земам отечен од плачење, плачел цел саат... прв пат вака :( од склет и плачење повратил дури, ова мое дете повеќе од 5мин нема плачено.. а саат за него шок :( Го земав дојдовме дома и едно комшиче поголемо од него 9м го земав кај нас и цел саат и више се изнаиграа и сега спие цврстооо, златен на мама :) Што убаво прифати градинка на почеток, тешко било вака кога плачат, срце мене ме боли :( и така одам да раскренам низ дома и да го доправам благово, повелете :*

На tina-63, Верче4, Smizzy и 5 други им се допаѓа ова.
  2. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Zdravo i od mene.Arni?
    Nie sme dobri.Ushte pieme almacice pa pauza pa da zemime bris.Od pamet me vadi koga decata ne mi se kako treba.
    Veruvam na site vi e taka.
    Denes ubav den e ama nie doma si ostanavme.Mali mi e mn smeshen koga e epten gladen kako otvara muce,a koga ne mu se jadi samo mi vrti so glavceto levo desno.
    Imajte ubav vikend.

На Smizzy, Mari*, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    :D:D:D да спијам ко мечка само предиспозиции во тежината имам...и добра воља!;)
    Време за спиење јок, дефинитивно тајм менаџмент ми е слаба страна!
    Еве почнува викенд, ваљда ќе пододмориме малку!

На elena.mak, flower30, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.669
    Допаѓања:
    37.503
    Nie iznasetani,najadeni,kafe pieni,pari ispotroseni....doma!!!
    Samata si vikam eeej Lejdi,mnogu trosis,ama toa mi e koga vo paricnik mora na kraj da ostanat samo 50den za taxi do doma. Mnogu trosam,bre zeni. Denes vo plan samo pampersi i vlazni,a vo tineks potrosiv 1500. Poklon za rodenden,pa za sinko buldozer. Snaa mi kupuvase farmerki za vnucite,aj jas pokuso da ne ostanam pantoloni mu kupiv. Ama nema vakvi,so dzebovi,so padnat struk. Pa morase da gi kupam. Leleleee,si go karam mozokov sega nepromislen.
    Zgora na se,sega si razmisluvam godinava treba da spremam 5 novogodisni paketcinja,plus igracki,zasto neki ne e paketce ako nema igracka. Rodendeni imame 5-6 periodov aj i tamu po 5stotki najmalku.
    Poklonuvate li vie novogodisni paketi? Jas za vnucite na brat mi,za dve vnucinja od prvi bratucedi na mm(mnogu ziveeme) i za deteto na edna prijatelka. Ama pak,na bebe ne kupuvam paketce,tuku spremam sama ako jade kasicki i igracka,ako ne,nessto poskapo sto ke go iskoristi.
    Potoa sledat Nova godina,Bozik,pa za Kolede pak po nekoj denar. I si vikam,1000e da mi dade nekoj ovoj period so se smetki nema da mi stasaat.
    Ajde,za ubavo neka e samo.
    Ah da,uz pat i cestitki kupivme :)
    Sinko dremi,jas ne znam sto prvo da napravam. Rucek imame,grav :)
    Ubav vikend,majki,odmorete,guskajte deca,zasto prasinata sekoj den ja ima na masite,a momentite so sakanite se nepovtorlivi.

На flower30, Kaetana, Верче4 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.449
    Допаѓања:
    108.326
    Јас сум љута на синко, ме оскуба за ич ништо, оти му се спие, не се доспа го разбудија од Вип мајсторите и сега кенкав. Нека седи да не ме нервира малце во џампер да порипа јас да одморам, ме умори 15мин што се боревме. Да ви кажам ми идеше памперсот да му го плеснам, ама си ја каснав раката што би рекла мајка ми.

И јас ко Лејди ќе прашував за пакетчиња, имам 5 задолжителни, две бебешки и три за големи, од кои едното е играчка. Арно викаш Лејди, 1000е не ме раскрстуваат периодов. До Стара нова ќе отидат сигурно сите скриени денарки, железни, книжни, сите до една. Имам и три родендени, плус празниците. Биче весеље.

На Верче4 и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  6. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    8.278
    Успеав да украдам две сокчиња од Росман(facepalm)

За жив срам сум,среќа не ме фатија]:)Планот ми беше да купам хидрантна крема за лице.Ама,со синко нема планови.Отидов и кога фати да кенка и да се тегне,ме фати нервоза и ми се приоди во тоалет од стрес.

Не се шалам,ако ме фати многу нервоза ми се случува ова во последно време.И така летнав јас низ вратата и кога стасав до автобусот,ми текна дека во количката пакував две сокчиња,оти никогаш не користам корпа за пазарување.Уште она ми фали како што сум товарена:whew:
    За враќање немаше шанса со оглед дека далеко ми беше станицата.

И така две сокчиња од по 90 центи украдов.Му кажувам на мм што направив вика епа убаво,ако те фанале ќе ти викнале полиција:worried:И ако сум кажала недоразбирање ќе се решил проблемот:^),ако така од збор се решаваа работите убаво би било.

Вчера требаше да пазарувам.Отидов до автобусот,чекав и кога дојде гледам паричникот сум го забравила дома.Завртев круг околу зградата се качив горе и не излегов повеќе,ми беше касно.

Е, така веќе главата не знам кај ми е со овоа бебе.

На Kaetana, flower30, Верче4 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас се враќав до Тинекс еднаш, си купив млеко а лебот во ќеса на раката обесен заборавив да го покажам на каса, на пола пат до дома се сетив и се вратив...некој голем верски празник беше и многу ми беше шубе леб дека излегло да крадам! Ама еден ум и за празник и за делник, што да се прави!!!

На Kaetana, flower30, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ех, секоја година ми се фаќаат по 9 дечиња, оваа, сполај му на Бога - 10!
    2 наши, 2 од девер ми, кумашинчето и 5 на два пара блиски пријатели!
    Многу ми е стресно пазарењето, секоја година купувам некоја интересна ситница, играчка, парфемче, сликовница и слично и плус некое помало пакетче. И дури погодам на кое што би му се допаднало - ужас! И отишол буџетот за празници!!!
    Оваа година имам решено за пола од децата што да биде а за другите допрва ќе му ја мислам! Сега па и бабите ми оставија пари за Магде нешто да купам ама немам идеа што ќе биде, ич немам време за шетање да видам нешто интересно, плус тоа во јануари и е и роденденот па гардероба не ми се купува, паќ ќе добива!

На Kaetana, Mari*, TutiFuti и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    9meseca e,probav prviot den da se odmolzam koga bev vtora smena na rabota, ama ne biva.Molzev 40min za 20-30 ml

10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Денес денов грд некако. Ништо посебно не правев освен што испазарив од Тинекс од предизборниве пари за трудЊачко хаххаха
    Јас со пакетчињава не знам како ќе бидам али блиски дечиња немаме.
    Кога сме кај групиве на фб немам речи човече...све ненормално и забегано
    Бебе пак ме заебаваше ноќеска али не до толку ко претходната па сврзав некој саат. значи го заспивам и кога ќе го ставам во креветче секундарно ококорени очите и спремен за игра. не фати 1 и видов не видов го земав со нас :worried:

На Kaetana, Mari*, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    34.221
    Денот топ се правеа палачинки и мусака.:)
    Беба конечно какана и тоа со сила морав малку клизма да ставам немаше шанса никако на друг начин-со консултација на педијатар секако беше тоа.Морав и на крајот пак едвај се искака а тоа беше запек не течна столица,сега е подобро..
    ММ ме израдува ми изнакупил чизми два пара патики едни nike други kappa,на синко исто така изнапазарил еден тон облека само го чекаме да си дојде да се изгушкаме ни фали многуу:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:....
    Денес петок ех ова време лани се спремав за во град да излезам навечер викенд, а сега го спремам синко за во кревет!
    Кога сме кај новогодишните пакетчиња имам полна капа две големи 8-11 годинки, две мали 5 и 2годинки и едно бебе 10м.Плус едно е на пат да се роди секако и за тоа ќе има пакетче....многу сме ние голема фамилија...хаххаха секој да има по две дечиња полна капа.Буџетот дури тогаш отиде, но ако нека има за добро да е само!
    Имајте пријатна вечер мами.:d::beer::hai:

Последна измена: 9 декември 2016
    На Kaetana, Mari*, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    153.438
    Dobro vecer :)
    Uf trosenje pari posebno pred ng e posebna prikazna. Nie imame mnogu deca vo najbliska familija ama golem del ae veke nad 14g taka da za najgolemitw obicno zemam po 1 milka od 200gr kolku i da bese a za pomalite paketcinj pmus nekoja igracka moze. Neznam bre na ovoj sinkovo moj sto da.mu zemam a da bide demek od dedo mraz. Mnogu bezo gi forsiraat decava igrackive vo denesno vreme veke na nepolni 7 nisto posebno ne mu e interesno. Lesno bese pred 3g koga mu bese golema zelba plastelin da mu donel dedo mraz :). Seg mi vika sakal lap top pa aj objasnuvaj mu deka na svetot ima mn milioni deca nemoze takvi pokloni dedo mraz da nosi. ama aj izlazi ti dete da te vidam mi vika pa on ne dava pari za poklonite (facepalm) pa morav dr film da svrtam deka koga gi frla vrekickite moze da se skrsi zatoa mora nesto ponormalno da smisli. I stvarno me turi u misla a problem mi e plus sto nemam koga sa izlezam da prosetam da pobaram sama bez niv. Kako ne mi tekna pred 1 mesec da si isponaracam od ali expres nesto. Inaku i mene mi e stresna rabotaa shopingot prvenstveno deka sum malku neodlucna i se mislam deka ke gi utnam.podarocite.
    A za pazarenje vcera vo kam bevme mm se iznacude kako so 1400den izlegovme.so 3 puni kesi plus peleni. Jas stalno mu vikam deka tamu se pazari a ne u tinex i ramstor za 3 raboti iljadarka odi. Samo sto mi e tonex poblisku pa koga mi treba nesto nabrInka of tamu zimame. Inace jas sum si naucena so malava so kolicka ke si otidam u kam ke :)natovaram kolicka i edvaj ke se dovleckam. Mm malku e labav vo toj pogled i ne misli mnogy na toa deka vo drugive marketi e mn poskapo ama ke go naucam.jas kako treba prav egeec da se odnesuva :D
    Elka itre ke kitime pa ke vi kazam kako sme prosle so zverkava dali ke ostane nekoj lampion na elka :whew:

На Kaetana, Sunshine_1979, fairy88 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Уффф пакетчиња, многу ми е мерак кога купувам. Ама бре 10ги имам. Секоја година се се повеќе. Инаку, прво купувам за моите, па потоа за сите други деца.
    Ако можам да одвојам за нив, можам и за моето, сега моите. Бебуш и е ова прва нова година. И секако, мама повеќе се радува пд неа.
    И така, ќе си ги потрошиме паричките и после ќе викаме ладно е не ни се излага :lol::lol::lol:

На Kaetana, Верче4, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.449
    Допаѓања:
    108.326
    Јас годинава за синко нарачав само играчки, имам многу гардероба, а еве и другарка ми спакувала пакет со алишта нови од нејзиното, е нема кај да го ставам веќе, затоа нарачав само играчки соодветни за возраста и пелени, Бевитол, марамици... Голем е списокот.

Среде пишување бебе свика за млекце, е арно отидов по млекото, кога го виде шишето грабна цуцлата ја џитна и го зема шишето, како цел живот да пиел сам, сам си го испи цело млеко, мајмун еден. Кај и да е ќе оди во фрижидер и сам ќе си го зима млекото, ќе си го топли во топла вода и ќе си пие. Ете колку бргу растат.

На Kaetana, Pinky97, Верче4 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Ние денес сне си добри конечно почна да јаде каши бебчето мое. Има 5 месеци а мнгу се радува кога шутираме балон . Кога сме веќе за пакетчиња јас ги имам многу но ке ги одвојам на оние што неможам да ги одбегнам 3 кај девер ми,2 за на бато ми децата 3 за кај кумовите 3 за кај старосватовите, 2 кај прва братучетка што нема шанси да ја избегмнам до сега сум им правела па сега се омажив па да ги избегнам, 1кај братучет и на најдобрата другарка за 2 те дечиња толку можам па и не зимаме некој плати а ги има уште блиски ииии го заборавив моето ма4е најважно ееее и после следи мојот роденден на 6 ти мора нешто ситно да спремам секогаш ми доаѓаа ајде само за убаво да се трошат паричките

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    153.438
    Veke koga sme kaj kupuvanje da ne znae nekoj dali vo aerodrom ima prodavnica za dresovi fudbalerski. Ne original normalno :)

17. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мсмички..Денив у град го поминавме..Но од матичната наша одма се одјавувам..Јас и зборам луге што му е на синко а таа си излегла ни да го мери а имав и други прашања..Се вртам ја нема нејзе и ја замолив сестраата барем да го мери..И машала 7400 синко мој...Супер е..Туку мене брадавиците многу ме болат и гледам само на долниот дел каки разранети крвче малку ете тоа сакав да ја прашам и матичната но нејзе ја снема па некоја од вас ако знае што може да биде за недела полниме 4мес..Ги подновив по нешто и двајцата денес слика у соидветна тема ке ставам :) а за пакетчиња немам ич..Па може само на мм на 1 братучетка на детето да и земам бидејки само таа е..Повеке ке има за моиве..:D и така имајте убава вечер мами

На girl-miri, Kaetana и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.669
    Допаѓања:
    37.503
    Ете Мајки,галиба,јас до ден денес не сум знаела дека 11ти Октомври има и на 09ти Декември.Кога се распукаа пушки,огномети на сите страни,чад,како малку да е овој што излегува од греењево,па и тоа имаше,да се дозагади,ако веќе се почнало.Дете исплашено,оно 15 мин се пука.Востание право.После разбрав, митинг имало. Ех,до кое дереџе сме стасани.
    @blessed.an Раните ти се од неправилна поставеност на бебе на града,најчесто кога бебе е сито,почнува да си ,,игра,,со градата и ја цица само ареолата,или кога спие на града. Со самото доење ќе се среди,но можеш да ставаш кокосово,ланолин....Ах,и често премивање на градите.

На tina-63, Kaetana, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  19. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Ах играњето тоа да и си гуга на града па кога го тргнам вришти мислиш кој знае што биднало..Мачкам ланолин..Благодарам на информацијата..:)

На Kaetana и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Citam se falat od frizzy derm, probaj so toa :)

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.